Komi na BIRO-u za rad ( ne bojim se pakla bio sam tamo)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Komi na BIRO-u za rad ( ne bojim se pakla bio sam tamo)

Post by Truba »

bio sam na birou u petak >>>zavod za zapošljavanje.... :-? :-? :-?

to je pakao...kakve svećeničke prijetnje vatrama pakla...ne bojim se pakla...

pitaše me tri pitanja i sjebaše mi tjedan... ma kakav tjedan mjesec...ma kakav mjesec godinu... :(

pitanja:
1.nacionalnost>>> reko možel bez toga >>> ne može ajde bre piši :( :( :( :( :(

2. Vozački ispit >>>> ne :( :( :(

3. bračno stanje >>>>> reko nula...ne može gore .... :roll: :( :( :(

elem uz sav onaj jad...sivilo...oglase isječene iz avaza i zalijepljene na oglasnu ploču ...prljavštinu... skučenost...seljakluk nepismenost

pitam se jesu li ikoga zaposlili i jesu li ikome našli stalni posao da valja (tj da se ne čisti smeće s ulica)
:x

imam osjećaj da ću imati dug staž na birou :( :( :(
Truba

Post by Truba »

stochar wrote:Tezak je zivot u pravom svijetu. A taj biro, to ti je samo predvorje, polako, upoznaces i ostale strahote... :evil:
i onda me pitaju zašto volim horor :roll: :roll: :roll:

PREDVORJE PAKLA

:roll:

BEYOND SEVEN DOORS OF DEATH/HELL
alek

Post by alek »

bila na birou, prilicno dugo. nisam se prijavila da me oni negdje zaposle (to im ocito ni nije posao :D ). tamo se prijavljuje najvise zbog zdravstvenog osiguranja. trazi dalje...
bug

Post by bug »

e, a onda imas jos, koliko ono, devet krugova? :D
krava

Post by krava »

ja samo znam za 2 slucaja gdje su ovi sa biroa pozvali neke ljude na cekanju.....
jednog za posao za koji je i kvalifikovan
a drugu osobu za totalno lijevi posao....

:roll:
Truba

Post by Truba »

a i to zdravstveno funkcioniše dok se ne razboliš :( :( :(
a kada onda kreneš da plaćaš participacije :roll: :roll: :roll:

bolje da umreš :(
seas of cheese

#7 Re: Komi na BIRO-u za rad ( ne bojim se pakla bio sam tamo)

Post by seas of cheese »

komi wrote:bio sam na birou u petak >>>zavod za zapošljavanje.... :-? :-? :-?

to je pakao...kakve svećeničke prijetnje vatrama pakla...ne bojim se pakla...

pitaše me tri pitanja i sjebaše mi tjedan... ma kakav tjedan mjesec...ma kakav mjesec godinu... :(

pitanja:
1.nacionalnost>>> reko možel bez toga >>> ne može ajde bre piši :( :( :( :( :(

2. Vozački ispit >>>> ne :( :( :(

3. bračno stanje >>>>> reko nula...ne može gore .... :roll: :( :( :(

elem uz sav onaj jad...sivilo...oglase isječene iz avaza i zalijepljene na oglasnu ploču ...prljavštinu... skučenost...seljakluk nepismenost

pitam se jesu li ikoga zaposlili i jesu li ikome našli stalni posao da valja (tj da se ne čisti smeće s ulica)
:x

imam osjećaj da ću imati dug staž na birou :( :( :(

a sto te boli pitanje za bracno stanje, to mi ne ide u glavu nikako. :lol:

nikako ne kontam, jer bi mene bilo sramota da sam npr. ozenjen. :oops:
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Komi, neka si se prijavio na Biro - da znas bar da si i tu probao. Sta si zaokruzio za "nacionalnost"? Drugo, ti bi trebao da trazis poslove po stranim firmama i radis samostalno maleni - znaci ne zavisis od drugih vec od sebe. Sta ti je profesija?
ivy2383

Post by ivy2383 »

Sarajevska Princeza wrote:Komi, neka si se prijavio na Biro - da znas bar da si i tu probao. Sta si zaokruzio za "nacionalnost"? Drugo, ti bi trebao da trazis poslove po stranim firmama i radis samostalno maleni - znaci ne zavisis od drugih vec od sebe. Sta ti je profesija?
Je li to poziv za komija :D :D
Sarajevska Princeza

Naravno da cu pomoci Komiju ako mogu :D Osim toga Komi to zasluzuje, a sigurna sam da i kvalifikuje u polju u kojem se skolovao. ;)

Recimo Komi govori Engleski koliko ja znam, gdje god sam pisala na engleskom on je shvatio komentar. Tu ima automatski prednost jer koji god posao da trazi ako posao imao valja - znanje engleskog je neminovno. Vidis da zapad nije "TruHO" :lol: kao sto ga neki savjetuju. (iz ljubomore) hahaha..... Komi sta ti je profesija?
ivy2383

Post by ivy2383 »

Sarajevska Princeza wrote:Naravno da cu pomoci Komiju ako mogu :D Osim toga Komi to zasluzuje, a sigurna sam da i kvalifikuje u polju u kojem se skolovao. ;)

Recimo Komi govori Engleski koliko ja znam, gdje god sam pisala na engleskom on je shvatio komentar. Tu ima automatski prednost jer koji god posao da trazi ako posao imao valja - znanje engleskog je neminovno. Vidis da zapad nije "TruHO" :lol: kao sto ga neki savjetuju. (iz ljubomore) hahaha..... Komi sta ti je profesija?
Je li ovo odgovor na moj post?? :roll: :roll: ...ja nisam ljubomorna...komi je meni super drag :D :D
Lace

Post by Lace »

znanje engleskog/francuskog/njemackog spada u opste obrazovanje...glupo bi bilo da ne zna makar jedan od tih jezika..a engleski mu je izvjesniji makar zbog silnih filmova koje je pregledao...komi trazi kod stranaca...ima onaj neki media centar...mozda bi se tu nasao...cini mi se da su oglasili poziciju preko ICVA-e (International Council of Voluntary Organisations) ako te zanima poslat cu ti oglas na mail ;) a sto se tice biroa dobro su ti i rekli...to je zbog zdravstvenog osiguranja dok si nezaposlen..oni ti nece naci posao zato ne cekaj njih...nego za pocetak oglase u ruke dok ne naleti posao u tvojoj struci ...ja sam promjenila 11 poslova i jos nisam nasla onaj u struci a u medjuvremenu sam i zanimanje promjenila :) :D
winetou

Post by winetou »

Čuj zar je komi nezaposlen? Baš je skoro pričao nešto o curama sa posla :D
zoka

Post by zoka »

komi koje su ti kvalifikacije?
pitt

Post by pitt »

Jebivjetar :D
zoka

Post by zoka »

sjecam se starog smartnet foruma tamo smo bili ko porodica cak smo forumasi medjusobno nasli poslice neke za par mladih ljudi koji su hodali bez orjentacije
cipelici

Post by cipelici »

Ovdje dominira hijerarhija + segregacije zbog razlicitih stavova,
previse 'laznih' mozgova, uvrede po svim profilima......ali dobro je proci sto vise 'obrazovanja'.
Cvako

Post by Cvako »

Komi fataj se noge. Idi vani i cisti ulice, makar ce ti platiti posteno. Il se uclani u neku stranku u zavisnosti od tvoje nacionalnosti. Uspjeh nece izostati, osim ako nisi dijete mjesanog braka, a onda si jebo jeza...
Engram:X

Post by Engram:X »

zoka wrote:sjecam se starog smartnet foruma tamo smo bili ko porodica cak smo forumasi medjusobno nasli poslice neke za par mladih ljudi koji su hodali bez orjentacije
:D
Sarajevska Princeza

Rekli su da ce obavjestiti kakve promjene nastupaju u vezi Foruma za 14 dana. :D Pa bas cemo da vidimo sta ce promjeniti a sta ostaje.
ventoli

Post by ventoli »

:( Nemas vozacku dozvolu..jel ovo sala :?
Lace

Post by Lace »

ventoli wrote::( Nemas vozacku dozvolu..jel ovo sala :?
zasto bi bila sala...nekim ljudima auto ne treba...valjda im je sve pred nosom :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

komi,
pokushaj da bude prava strana firma, pusti se ublehasha u ovim bosanskim podruzhnicama stranih firmi.

A ne bi ti bilo zgorega da vidish/posjetish i sljedetji sajt: http://www.cic.gc.ca/ ;)
zili

Post by zili »

Welcome to the jungle :D

Čula sam da sad mnogo nešto petljaju oko televizije, reorganizacija i ti fazoni, možda tamo bude nešto za tebe.

Šta bi ustvari volio da radiš? (Šta ćeš biti kad porasteš?) :-D

Recimo, što stvarno ne bi snimio prvi BH horor?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

komi, moj ti je savjet, a i svima koji počinju raditi, da ne očajavaju ovo svog prvog posla. prihvati prvi posao na kojem te neće tući, na kojem te neće PUNO premalo plaćati, skeniraj kako stvari funkcioniraju, skupi potreban staž, iskustvo i samopouzdanje jer ćeš vidjeti da su rukovodeći često glupani koji ne znaju gdje im je glava, i nakon dvije tri godine daj otkaz i pokreni vlastiti biznis.

nećeš imati slobodu dok god radiš za ČOVJEKA.
Post Reply