ev jedan clanak
Izabranici selektora Rađe su, bez sumnje, jedina svijetla tačka bh. rukometa, pogotovo zbog činjenice da je odnos Saveza BiH prema njima diletantski.
Kulminacija na rastanku
Igrači su već na okupljanju u brčanskom hotelu "Evropa" ostali prepušteni sami sebi. Na prvom treningu bh. tim je imao samo sedam lopti, koje su pojedini igrači ponijeli sa sobom iz klubova. Reprezentacija svakako i nema lopti, jer su, nakon posljednje akcije, u januaru, jednostavno, nestale.
Kulminacija se desila nakon završetka turnira i ručka u hotelu "Evropa", kada su igračima podijeljeni putni troškovi i dnevnice, koje nisu dostatne ni za to da mogu popiti kafu i sok. Kada su igrači shvatili da su u Brčkom trošili svoj novac, čuli smo negodovanje. Ne zbog nekoliko maraka, već zbog odnosa Izvršnog odbora i Predsjedništva RSBiH prema njima.
Zato nimalo nije začudila reakcija Dragana Ćavara, koji je vratio opremu, rekavši: "Više me nemojte zvati", ili Adnana Jaškića, koji potražuje dugovanja još odranije. I kapiten Enid Tahirović je dodao "da je ovo, možda, bila njegova posljednja utakmica u reprezentaciji".
U ovakav položaj Izvršni odbor RSBiH, koji bi trebao voditi najveću brigu o reprezentaciji, a ne djelovati kao udruženje ligaša, nije smio dovesti reprezentativce, koji srce ostavljaju na terenu.
Brčko je bila prilika da još jednom vidimo sav sjaj naše reprezentacija na terenu i svu bijedu Rukometnog saveza BiH.
Nakon svega, zaključak je da ovoj reprezentaciji treba sposoban direktor, koji bi vodio brigu o državnom timu, jer je očito da na Izvršni odbor i Predsjedništvo naši reprezentativci ne mogu računati. Njih, svakako, uspjeh bh. rukometa ne interesira.
I. ĆOSIĆ
Niko ni da dođe
Predstavnici rukometne vlade, odnosno, članovi Izvršnog odbora RSBiH, nisu se uopće ni pojavili u Brčkom, izuzev Dragana Kojića posljednjeg dana turnira. Niti ih je interesiralo u kakvim uslovima radi državni tim niti kakav je rezultat postigao.
Selektora su, tek da čuju kako smo igrali, nazvali Stanislav Mucić i Enco Bukovac, a ostali se nisu sjetili ni toga.
Selektor plaćao vodu
Bilo je još situacija u Brčkom koje zorno oslikavaju odnos prema reprezentativcima. Na rastanku, recimo, selektor Vojislav Rađa na recepciji hotela nije mogao dobiti natrag ličnu kartu dok sam iz svog džepa nije platio vodu koju su pili naši igrači. Da ne bi pukla bruka, Rađa je platio račun od 80 KM, jer nikog iz Saveza nije ni bilo.
Igrači su tokom turnira morali "prositi" da bi dobili ljepilo ili pumpe za lopte. Naravno, RSBiH u ovoj akciji nije potrošio ni feninga. Ono malo sitniša što je podijeljeno igračima sakupljeno je od prodatih ulaznica u Brčkom.
samo mogu reci da stvarno nema smisla...
komentari o turniru rukometa u Brckom
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
sivke
- Murat Sabanovic
bijedno.... nije ni cudo sto terzic nece da igra...
da sam rukometas ne bih se nija odazvo
da sam rukometas ne bih se nija odazvo