Komentari na SA-X
- vee-jay
#1 Komentari na SA-X
Forumasi,
otkad je sarajevo-x uvelo novi dizajn, data je mogucnost posjetiocima ovog portala da komentarisu (prvo sve a onda) vecinu clanaka. Meni je shvatljiv ovaj potez, jer mogucnost doprinosi tome da posjetitelj ostane sto duze na portalu.
Nazalost, primjetio sam da je jedan veliki dio komentara pun rasizma, fasizma, netolerancije, vulgarnosti i svega losega. Samim time sam misljenja da ovaj, u stvari dobar, tool ima ipak jedan veoma negativan efekat, na posjetioce ali i na sami portal sarajevo-x.
Primjera ima puno, ne moram ih navoditi.
Da se mene pita, ja bih ovaj tool ili deaktivirao, ili alternativno dozvolio samo clanovima foruma.
Sta vi mislite?
otkad je sarajevo-x uvelo novi dizajn, data je mogucnost posjetiocima ovog portala da komentarisu (prvo sve a onda) vecinu clanaka. Meni je shvatljiv ovaj potez, jer mogucnost doprinosi tome da posjetitelj ostane sto duze na portalu.
Nazalost, primjetio sam da je jedan veliki dio komentara pun rasizma, fasizma, netolerancije, vulgarnosti i svega losega. Samim time sam misljenja da ovaj, u stvari dobar, tool ima ipak jedan veoma negativan efekat, na posjetioce ali i na sami portal sarajevo-x.
Da se mene pita, ja bih ovaj tool ili deaktivirao, ili alternativno dozvolio samo clanovima foruma.
Sta vi mislite?
-
Abacija
#2 Re: Komentari na SA-X
Gdje se zaokruzuje ZA?vee-jay wrote:Forumasi,
Sta vi mislite?
-
Umjetnik a
#3 Re: Komentari na SA-X
ja sam to davno govorio, ali valjda ovi iz SA-X žele da povećaju posjetu, na jeftin načinvee-jay wrote:Forumasi,
Sta vi mislite?
ko hoće da komentariše nek se učlani na forum, a ovi kratki komentari su puni svega
-
klixober
#4 Re: Komentari na SA-X
Stvarno je mucno procitati vecinu komentara.Treba ili da svi komentari produ kontrolu prije engo sto budu objavljeni,ili da se dopusti komentarisanje samo registrovanim korisnicima,pa ko vrijeda da bude banovan.
sa-x ne treba ovakvo dizanje posjecenosti.Radije neka porade malo na tome da budu aktuelniji.Jos uvijek je sramota da nista ne pisu o nasim sportasima.
sa-x ne treba ovakvo dizanje posjecenosti.Radije neka porade malo na tome da budu aktuelniji.Jos uvijek je sramota da nista ne pisu o nasim sportasima.
-
Abacija
#5 Re: Komentari na SA-X
Ocigledno je da ljudi hoce zaraditi vise para ali ako se to nastavi pa oslabi kvaliteta portala onda ce mnogi forumasi prestati posjecivati Sa-x. U tom slucaju ce mi stvarno biti zao jer ima tako dobrih komentara, i od pametnih ljudi se uvijek nesto moze nauciti.
- kockica_kockica
#6 Re: Komentari na SA-X
Ja te komentare ne citam vise kao nekada.. samo se iznerviram i dobijem poriv da im se svega nagovorim... ali nije samo Sa-x problem, na svim drugim BH magazinima naovinama koje imaju online izdanje je ista stvar... nisam znala koliko mrznje ima u narodu 
-
Leonid Breznjev
#7 Re: Komentari na SA-X
imali smo vec temu o ovom raja, obratite se e-mailom direktno na portal zbog nekih primjedbi ili slicnog...
malo mi shega ova izjava kao neka mogu komentarisati ljudi kao na forumu. registrirani.. u cemu je razlika?
osim sto ih covjek moze odstraniti na neko vrijeme (sto ne znaci da ih nece biti ponovo), ja mislim da je samo potrebno pronaci jednu budalu kao sto smo mi (volonterski moderatori i administratori), da za takvim piskaralima ide i cisti..
na forumu su svi registrirani pa sta? na dan se obrise bruka postova punih fasizma, rasizma, nacizma, poziva na linc, ubijanje, klanje, vjesanje itd, itd..

malo mi shega ova izjava kao neka mogu komentarisati ljudi kao na forumu. registrirani.. u cemu je razlika?
osim sto ih covjek moze odstraniti na neko vrijeme (sto ne znaci da ih nece biti ponovo), ja mislim da je samo potrebno pronaci jednu budalu kao sto smo mi (volonterski moderatori i administratori), da za takvim piskaralima ide i cisti..
nije samo Sa-x problem, na svim drugim BH magazinima novinama koje imaju online izdanje je ista stvar...
i kada saznas, nista nece promijeniti stvar, to smo mi.. humanoidna rasa, koja ne zna i ne zeli drugacije..nisam znala koliko mrznje ima u narodu
- milivoje
#8 Re: Komentari na SA-X
To ti je demokratija:
reci sta hoces, kako, hoces i kome hoces.
jedino se registruj
al' je i to bolje od, recimo...da mogu komentarisati cak i neregistrovani user (cuj-user...nije daleko od istine), odnosno registrovani korisnik
peace
jedino se registruj
al' je i to bolje od, recimo...da mogu komentarisati cak i neregistrovani user (cuj-user...nije daleko od istine), odnosno registrovani korisnik
peace
-
Leonid Breznjev
#9 Re: Komentari na SA-X
mislis, to ti je pogresno pojmanje demokratije..milivoje wrote:To ti je demokratija:
- milivoje
#10 Re: Komentari na SA-X
ne mislim...samo sjedim i tipkamArslan wrote:mislis, to ti je pogresno pojmanje demokratije..milivoje wrote:To ti je demokratija:
-
Leonid Breznjev
#11 Re: Komentari na SA-X
ma ja, vazno se oglasiti..

- chuchumbamayumbe
#12 Re: Komentari na SA-X
Treba ukinuti opciju komentarisanja clanaka i to je to.
I ja se nekada zadam bas da vidim sta likovi pisu i prosto covjek da ne povjeruje.
I ja se nekada zadam bas da vidim sta likovi pisu i prosto covjek da ne povjeruje.
- milivoje
#13 Re: Komentari na SA-X
Ako budem odgovorio...da li se to smatra ''komantarisanje admina i moderatora''??Arslan wrote:ma ja, vazno se oglasiti..![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
#14 Re: Komentari na SA-X
u pravu si doneklechuchumbamayumbe wrote:Treba ukinuti opciju komentarisanja clanaka i to je to.
milivoje, ne zachatavaj..
- vee-jay
#15 Re: Komentari na SA-X
Pa nesto slicno sam i ucinio nakon sto procitah onu vijest o nesreci u Indiji i ispod nje komentar, kako su sami krivi sami zato sto im je krava sveta zivotinja i da su to i sazluzili radi svoje vjere.Arslan wrote:imali smo vec temu o ovom raja, obratite se e-mailom direktno na portal zbog nekih primjedbi ili slicnog...![]()
Pa onda deaktiviraj tool skroz. Takvi komentari ti ubijaju kvalitet vijesti. Sa-x portal je info portal a ne web 2.0 community. Dakle vijest i kvalitet vijesti moraju biti u prvom planu. Uz to, danasnja tehnologija dozvoljava jednostavno usavrsavanje CMSistema, evo mene npr. interesuje jedna dobro organizovana arhiva clanaka, koje nigdje nema.Arslan wrote: malo mi shega ova izjava kao neka mogu komentarisati ljudi kao na forumu. registrirani.. u cemu je razlika?
osim sto ih covjek moze odstraniti na neko vrijeme (sto ne znaci da ih nece biti ponovo), ja mislim da je samo potrebno pronaci jednu budalu kao sto smo mi (volonterski moderatori i administratori), da za takvim piskaralima ide i cisti..na forumu su svi registrirani pa sta? na dan se obrise bruka postova punih fasizma, rasizma, nacizma, poziva na linc, ubijanje, klanje, vjesanje itd, itd..
Koje su to drugi online portali? Ja pored Sa-x citam Oslobodjenje, Sve vijesti i Dane. Ili si ti mislila na Avaz -> pa dobro, necemo se valjda sa Avazom porediti.Arslan wrote:nije samo Sa-x problem, na svim drugim BH magazinima novinama koje imaju online izdanje je ista stvar...![]()
Dobro, budala ima na sve strane, probeharali kao Bosna u proljece. Ali zasto im dajemo toliko prostora u medijima?Arslan wrote:i kada saznas, nista nece promijeniti stvar, to smo mi.. humanoidna rasa, koja ne zna i ne zeli drugacije..nisam znala koliko mrznje ima u narodu
- milivoje
#16 Re: Komentari na SA-X
Arslan wrote:u pravu si donekle, ali zasto i ne vidjeti kakvi smo? to smo mi, pa imali mogucnost komentara ili ne..chuchumbamayumbe wrote:Treba ukinuti opciju komentarisanja clanaka i to je to.
milivoje, ne zachatavaj..![]()
Pa o tome i pričamo.
Komentari su jako bitni...iz svakoga aspekta (kako sam pametaaaaan).
Em' vidis ko je kakav, em' mozes da cujes i tudje misljenje, em'....ima tih ''em'''ova mali milion.
Ne začatavam...samo se...oglašavam.
-
Leonid Breznjev
#17 Re: Komentari na SA-X
vee-jay nije ni tvoja svaka zlatna, kao u ostalom ni moja..
no nejse, kao sto rekoh, ja tu nista ne mogu uciniti, moras se obratiti portalu direktno.. 
- chuchumbamayumbe
#18 Re: Komentari na SA-X
Ma jarane, ja mislim da nema potrebe da se stalno dokazujemo kakvi smo, kada svi to znamo.Arslan wrote:u pravu si doneklechuchumbamayumbe wrote:Treba ukinuti opciju komentarisanja clanaka i to je to.
I ja se nekada zadam bas da vidim sta likovi pisu i prosto covjek da ne povjeruje., ali zasto i ne vidjeti kakvi smo? to smo mi, pa imali mogucnost komentara ili ne..
Odron odronova i to ti je to.
Treba nama Saddam, Haile Selassie ili Kim Jong-il, demakratija i pravo glasa nisu za nasKe.
Znas ti nas - jebo ti nas.
-
Abacija
#19 Re: Komentari na SA-X
Ako idiotu das slobodu onda ce je on/a i zloupotrijebiti. Cak sto vise, ti idioti ce se medjusobno takmiciti da napisu sto gore mogu. Zaboravio si da je i rat poceo tako sto su razni bolesnici dobili mjesto u medijima pa bljuvali mrznju na sve straneArslan wrote:u pravu si doneklechuchumbamayumbe wrote:Treba ukinuti opciju komentarisanja clanaka i to je to.
I ja se nekada zadam bas da vidim sta likovi pisu i prosto covjek da ne povjeruje., ali zasto i ne vidjeti kakvi smo? to smo mi, pa imali mogucnost komentara ili ne..
-
popajic
#20 Re: Komentari na SA-X
Moj Milivoje,tako mali balkanac zamislja demokratiju...sto vise hrakne poraste od "demokraticnosti".Ni D od doticne rijeci !by milivoje on 30/09/2008 14:17
To ti je demokratija:
jedino se registruj...
-
Leonid Breznjev
#21 Re: Komentari na SA-X
nejse, da zatvorimo ovo.. nema nikakve fajde, osim sto cu i ovdje morat' opominjat, brisat, banovat...

neka vam je fin dan raja, zeli vam cika arsla puno sunca u srcu..
neka vam je fin dan raja, zeli vam cika arsla puno sunca u srcu..