Komentar na Plavsickinu knjigu
-
Cpncku
#1 Komentar na Plavsickinu knjigu
Pročitah izvode iz Biljanine knjige koju je napisala u zatvoru, a na osnovu sjećanja i materijala koje je skupila tokom angažmana u rukovodstvu RS tokom ratnih godina.
Ako je tačno ono što je napisala, zaključak bi se ugrubo mogao svesti na sljedeće:
Čovjek bez naročitog smisla za kulturno ophođenje i poznavanja multietničke istorije BiH - Karadžić, i Krajišnik su, pod plaštom zalaganja za srpske interese, opljačkali narod, te trgovali (čak i oružjem) sa, u tom vremenu, neprijateljskom stranom, tj. Bošnjacima.
Izetbegović je, s druge strane, izrekao prije rata jednom pred Biljanom da ima nekakvu misliju od Allaha.
Babo je pak bio lider prihvatljiv za sva tri naroda u BiH, ali je morao prepustiti vlast drugoplasiranom na izborima (Aliji) zbog pritiska SDA.
Znači, i Bošnjake i Srbe (a i Hrvate) su u posljednjem ratu su vodili vjerski fanatici, lopovi i bezobzirni vlastodršci.
Imajući to u vidu, nismo ni mogli a da ne najebemo (svi odreda, bez obzira na naciju).
Šta milsite o Biljanoj knjizi, tj. podacima u njoj?
Meni se čine vrlo vjerovatnima...
Ako je tačno ono što je napisala, zaključak bi se ugrubo mogao svesti na sljedeće:
Čovjek bez naročitog smisla za kulturno ophođenje i poznavanja multietničke istorije BiH - Karadžić, i Krajišnik su, pod plaštom zalaganja za srpske interese, opljačkali narod, te trgovali (čak i oružjem) sa, u tom vremenu, neprijateljskom stranom, tj. Bošnjacima.
Izetbegović je, s druge strane, izrekao prije rata jednom pred Biljanom da ima nekakvu misliju od Allaha.
Babo je pak bio lider prihvatljiv za sva tri naroda u BiH, ali je morao prepustiti vlast drugoplasiranom na izborima (Aliji) zbog pritiska SDA.
Znači, i Bošnjake i Srbe (a i Hrvate) su u posljednjem ratu su vodili vjerski fanatici, lopovi i bezobzirni vlastodršci.
Imajući to u vidu, nismo ni mogli a da ne najebemo (svi odreda, bez obzira na naciju).
-
hikmeli dostojevski
Jebo ja njihove knjige, i sve njihovo.
U svakom kiosku u RS se moze naci knjiga od Milorada Lukovica-Legije, a zna se sta je on ucinio.
Sve te politicare, treba ostaviti u jednu fioku koja se zove PROSLOST. Smijeniti ove sadasnje, a te prosle ostaviti u proslosti.
U svakom kiosku u RS se moze naci knjiga od Milorada Lukovica-Legije, a zna se sta je on ucinio.
Sve te politicare, treba ostaviti u jednu fioku koja se zove PROSLOST. Smijeniti ove sadasnje, a te prosle ostaviti u proslosti.
-
Cpncku
Mislila je na optuzbu u smislu pretvaranja BiH u islamsku zemlju, a ona ne moze biti samo to vec: i muslimanska, i hriscanska i krscanska.reaktor wrote:ma mislim da joj nije lose u zatvoru, ha pise knjige...
a cudi me da je aliju optuzila allahovom misijom... bas cudno, to mi se i ne cini ikakvom optuzbom, dapace
A ne dominantno Allahova u kojoj je hriscanstvo sekundarna religija koja se mora prilagodjavati islamu.
Takva iskljuciva Bosna nikad nije bila niti ce biti...
-
reaktor
heh, tamam je alija plavsicki govorio kako ima namjeru bosnu u islamsku republiku pretvoriti, cak da je i imao takvih namjera, a nije, ona bi vjerovatna bila posljednja osoba kojoj bi se povjerio.Cpncku wrote:Mislila je na optuzbu u smislu pretvaranja BiH u islamsku zemlju, a ona ne moze biti samo to vec: i muslimanska, i hriscanska i krscanska.reaktor wrote:ma mislim da joj nije lose u zatvoru, ha pise knjige...
a cudi me da je aliju optuzila allahovom misijom... bas cudno, to mi se i ne cini ikakvom optuzbom, dapace
A ne dominantno Allahova u kojoj je hriscanstvo sekundarna religija koja se mora prilagodjavati islamu.
Takva iskljuciva Bosna nikad nije bila niti ce biti...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
zar nije slomila ruku bježeći pred zatvorenicama koje su uzvikivale ...reaktor wrote:ma mislim da joj nije lose u zatvoru
reaktor wrote: a cudi me da je aliju optuzila allahovom misijom... bas cudno, to mi se i ne cini ikakvom optuzbom, dapace
ovo je dobro...
-
u Fatime vise Jajca
#11 Re: Komentar na Plavsickinu knjigu
Cpncku wrote:Pročitah izvode iz Biljanine knjige koju je napisala u zatvoru, a na osnovu sjećanja i materijala koje je skupila tokom angažmana u rukovodstvu RS tokom ratnih godina.
pa zar si ti mislio/la da je drugacije...
-
digger
#12 Re: Komentar na Plavsickinu knjigu
Uvijek su ratove vodili oni koji su imali svoj vlastiti interes, a "topovsko meso" je bila raja. Rijetki su bili idealisti (Che Gevara).Cpncku wrote:Procˇitah izvode iz Biljanine knjige koju je napisala u zatvoru, a na osnovu sjec´anja i materijala koje je skupila tokom angazˇmana u rukovodstvu RS tokom ratnih godina.
Ako je tacˇno ono sˇto je napisala, zakljucˇak bi se ugrubo mogao svesti na sljedec´e:
Cˇovjek bez narocˇitog smisla za kulturno opho?enje i poznavanja multietnicˇke istorije BiH - Karadzˇic´, i Krajisˇnik su, pod plasˇtom zalaganja za srpske interese, opljacˇkali narod, te trgovali (cˇak i oruzˇjem) sa, u tom vremenu, neprijateljskom stranom, tj. Bosˇnjacima.
...
Znacˇi, i Bosˇnjake i Srbe (a i Hrvate) su u posljednjem ratu su vodili vjerski fanatici, lopovi i bezobzirni vlastodrsˇci.
Imajuc´i to u vidu, nismo ni mogli a da ne najebemo (svi odreda, bez obzira na naciju).
Citao sam dijelove u NN. Od Radovana--dosljaka u BH--iskreno nisam ocekivao nista bolje. Sve je jasnije da je srpski nacionalizam za K und K (Karadzic-Krajisnik) bio isprika, a ne ideja vodilja. Po Biljani, izgleda da je Krajisnik bio ona mracna desna ruka kao sto je Rankovic bio Titu, Himmler Hitleru, ili Karadzic Milosevicu.
Valja procitati cijelu knjigu ali po ovim dijelovima, imam osjecaj da Biljana govori istinu.
- Fair Life
Da li se tebi povjerio da nije imao takvih namjera ?reaktor wrote:heh, tamam je alija plavsicki govorio kako ima namjeru bosnu u islamsku republiku pretvoriti, cak da je i imao takvih namjera, a nije, ona bi vjerovatna bila posljednja osoba kojoj bi se povjerio.
"Islamsku deklaraciju" je on napisao, nije mu podmetnuta...
Knjiga Biljane Plavsic je napisana u vrijeme kad je vec osudjena i kad je proglasena "Brankovicem" u svom narodu, kad vise nije imala potrebu za iznosenjem neistina, kako o desavanjima u svom taboru i akterima tih desavanja tako i o saznanjima o desavanjima na suprotnoj strani i likovima koji su stajali iza te politike.
... zato najvecim dijelom vjerujem onome sto je napisala.
- Vodenjak
#15 Re: Komentar na Plavsickinu knjigu
Od onoga sto sam ja procitao, jedino sto mi nije "sjelo" je sto se pravila malo vise naivna nego sto je to, objektivno, mogla biti...Cpncku wrote:Pročitah izvode iz Biljanine knjige koju je napisala u zatvoru, a na osnovu sjećanja i materijala koje je skupila tokom angažmana u rukovodstvu RS tokom ratnih godina.
Poput onoga da je mislila da je Arkan selo pored Bijeljine i sl.
Ali dobro..
Dosta toga sto je rekla o ljudima koji su nam skrojili gace je uglavnom istina.
A sto se tice sustine komentara, tu je, po meni, definitivno "ubola u sridu!"
Uostalom, Alija je za bivse drzave vec bio sudjen zbog nacionalizma a ona dvojica zbog kriminala!
Svojim djelovanjem od 1991 pa na ovamo oni su samo dokazali da su s pravom proveli dane i godine u cuzi! Oni koji ne misle tako, mogu se upinjati koliko hoce da dokazu suprotno ali to bi im bila samo borba protiv vjetrenjaca!
Uostalom, zasto bi bilo koji od njih bio bolji onda kad im je njihov Bog dao onakvu sansu?
I kad smo vec kod toga, hocu samo da kazem da ja nikad nisam ni pomislio, a kamo li pokusao da izjednacim Karadzica i Izetbegovica za (ne)djela ucinjena u ratu.
Sustinska razlika medju njima je da Karadzicu zbog ucinjenog treba da sudi cijeli svijet, a Izetbegovicu njegov narod!
-
sekiracija1
Plavsickinu knjigu ne treba da cita ni jedan Musliman ako mu je nije poklonio neko iz Srbskog naroda
Princip nije samo Gavrilo
-
zzzzz
Ma nek je i Biljana samo nek nije Alija. Nije da bi ga nesto branio ali sam primjetio da bi ti i Hitlera pohvalio samo da napise nesto protiv Alije.Fair Life wrote:Da li se tebi povjerio da nije imao takvih namjera ?reaktor wrote:heh, tamam je alija plavsicki govorio kako ima namjeru bosnu u islamsku republiku pretvoriti, cak da je i imao takvih namjera, a nije, ona bi vjerovatna bila posljednja osoba kojoj bi se povjerio.
"Islamsku deklaraciju" je on napisao, nije mu podmetnuta...
Knjiga Biljane Plavsic je napisana u vrijeme kad je vec osudjena i kad je proglasena "Brankovicem" u svom narodu, kad vise nije imala potrebu za iznosenjem neistina, kako o desavanjima u svom taboru i akterima tih desavanja tako i o saznanjima o desavanjima na suprotnoj strani i likovima koji su stajali iza te politike.
... zato najvecim dijelom vjerujem onome sto je napisala.
Srpski, zar stvarno mislis da je Alija vjerovao da od BiH moze napraviti zemlju u kojoj ce krscanstvo biti nekakva sekundarna religija,s obzirom da su polovina njenog stanovnistva bili krscani.
-
neutralac
Na osnovu svega dosad napisanog i prenesenog iz NN,ova stara profuknjaca ne zna zasto je u zatvoru."Svetska urota" protiv Srba.Laze stara kurva da gotovo nikoga nije poznavala iz vrha SDS.Bila je ucesnik svih sastanaka SDS, a po njenim "recima" slucajno je usla u tu stranku.
To sto je dala pravu sliku o Karadzicu, Krajisniku i ostaloj bulumenti zlocinaca nimalo ne uljepsava njenu sliku aktivnog clana u pocinjenim zlocinima.
Konvoj 19.05. 1992.sa zenama i djecom iz Sarajeva zadrzan je na Ilidzi 3 dana i dvije noci po njenom nalogu (vidjeti njena izmotavanja u Haagu kad se susrela sa svjedocima) .
Gluposti o nepoznavanju Arkana i ostalog ljudskog taloga cak ni Srbi ne uzimaju ozbiljno.
Knjiga moze posluziti samo kao izvor za pisanje o pomracenju ljudskog uma na kraju 20-og stoljeca i kao takvu je treba i primiti. Godine zatvora na koje je osudjena su nagrada a ne kazna za nju.
To sto je dala pravu sliku o Karadzicu, Krajisniku i ostaloj bulumenti zlocinaca nimalo ne uljepsava njenu sliku aktivnog clana u pocinjenim zlocinima.
Konvoj 19.05. 1992.sa zenama i djecom iz Sarajeva zadrzan je na Ilidzi 3 dana i dvije noci po njenom nalogu (vidjeti njena izmotavanja u Haagu kad se susrela sa svjedocima) .
Gluposti o nepoznavanju Arkana i ostalog ljudskog taloga cak ni Srbi ne uzimaju ozbiljno.
Knjiga moze posluziti samo kao izvor za pisanje o pomracenju ljudskog uma na kraju 20-og stoljeca i kao takvu je treba i primiti. Godine zatvora na koje je osudjena su nagrada a ne kazna za nju.
-
digger
Nema razloga za tvoju ironiju: ti to mozda ne zelis da cujes ali je vrlo moguce. Svakim danom saznajemo nove istine iz BH politickog zivota devedesetih godina. Alija nije bio svetac niti iskusan ("shrewed") politicar.reaktor wrote:heh, tamam je alija plavsicki govorio kako ima namjeru bosnu u islamsku republiku pretvoriti, cak da je i imao takvih namjera, a nije, ona bi vjerovatna bila posljednja osoba kojoj bi se povjerio.
-
zzzzz
Ma ne to je rezervisano za tvoju slobodarsku porodicu.Fair Life wrote:zzzzz wrote: ali sam primjetio da bi ti i Hitlera pohvalio samo da napise nesto protiv Alije.
Ne bih !!
Otac mi je bio partizan u WW2. Nadam se da tvoj nije niko, jer bi mi to narusilo sliku o "ocu partizanu".
Ne moras biti zajedljiv, cinjenica je da si sa svima u paktu samo ako su voljni kritikovati Aliju, taman da se radi o osobi koja slavi koljace u svojim postovima npr. Nisi principijelan u tom svom antifasizmu.
ps. svaka cast ocu borio se, jesi li se ti bacio na njega ili je bilo prvom prilikom fataj se noge, pa kritikuj fasiste sa sigurne razdaljine.
-
milton
S(j)ekiracio1: Ovako, tko god od ljubitelja Bosne bude imao priliku da brezplatno procita tu "knjigu" treba da ju pazljivo procita, a pri tom da dobro razmisli sta to cita....sekiracija1 wrote:Plavsickinu knjigu ne treba da cita ni jedan Musliman ako mu je nije poklonio neko iz Srbskog naroda![]()
Zar doista mislite da je ona SAMA tu "knjigu" napisala? Jest malo morgen, ima tu i financiera i tajnih autora, "lektora" te tzv knjige... Ma daj pusti....
- Fair Life
Vidis, ja sam bio uglavnom zrtva nacional-fasizma na prostoru BiH, sto je mozda i oceva greska jer nije posao zavrsio onako kako je trebalo...zzzzz wrote:ps. svaka cast ocu borio se, jesi li se ti bacio na njega ili je bilo prvom prilikom fataj se noge, pa kritikuj fasiste sa sigurne razdaljine.