kome prijaviti korupciju??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

A-R-N-I

#1 kome prijaviti korupciju??

Post by A-R-N-I »

Naime, radi se o krsenju zakona o javnim nabavkama i ocitom primjeru korupcije, odlucio sam prijaviti i ici do kraja, pa kom ovojci kom opanci (ja ne bih niti jedno :D :D ) velike su shushke iz budjeta u pitanju koje ce da se rastale i zavrse u privatnim djepovima!!! a i velike glave tj. glavonje su u pitanju!!
ured za zalbe BIH nije dorastao ovim glavonjama a oni sve sto poduzmu na ocitim primjerima korupcije i nenamjenskog trosenja budjetskog novca, zloupotrebi sluzbenog polozaja, zloupotreba ovlasti (sto je krivicno dijelo), je da poniste postupak i nikom nista,,
kome prijaviti???? :bih:

P.S. Bosna je zemlja paradoksa, toliko se prica o korupciji a ne znam gdje da je prijavim :roll: :roll:
Last edited by A-R-N-I on 28/08/2009 21:03, edited 1 time in total.
homar

#2 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by homar »

Na dvije adrese: Tužilaštvu Kantona ili entiteta ili BiH i obavezno OHR-u. Paralelno obavjestiti novinare.
susc_ovjek

#3 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by susc_ovjek »

krimolovci?!

Objestavaj nas o svemu...
chinese_water

#4 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by chinese_water »

u Bosni je glavna "casni sud je izglasao da u sudstvu nema korupcije" ... ali treba pokusavati ... ako imas dokaze ... probaj ... a mislim i ako ima neka institucija ... da i pored toga ... svu dokumentaciju i sve sto imas, kopiras ... posaljes nekom od ovih novinara koji nesto pokusavaju ...
susc_ovjek

#5 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by susc_ovjek »

Ma sigurno da nije isto tim kretenima kad ih neko proziva i prijavljuje i kad niko nista ne poduzima nego samo stoji po strani.
Dendrlix

#6 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by Dendrlix »

SIPA
I to samo onom liku sto je podnio prijavu protiv dodika. Lukac ono bijese?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by Toto »

Eliotu Nesu

FBI-ju
Danas pohapsili pola Nju Džerzija, 44 lokalna političara, dva tri bivsa gradonacelnika, državne službenike i pet rabina koje terete za korupciju, pranje novca i u jednom slučaju umešanost u trgovinu ljudskim organima.
8. sekretar SKOJ-a

#8 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Partiji/stranci za koju glasaš.
DJ Babo

#9 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by DJ Babo »

Ako je ovo istina, svaka ti cast! To je jedini nacin da ova drzava jednom izadje na zelenu granu (najkorupmiraniji u regiji, i medju najkorumpiranijim u evropi)...

prijavi sipi (ne samo lokalnoj policiji i tuzilastvima koji su sigurno podmazani), prijavi ohr-u, delegaciji evropske komisije, sudu/tuzilastvu bih, nevladinim organizacijama (transparency international), odabranim medijima, kao ftv i 60 minuta (avazu ni za zivu glavu)...
A-R-N-I

#10 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by A-R-N-I »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Partiji/stranci za koju glasaš.

Ne glasam vec 10 god. tj. glasam al ispunim ne vazeci listic!!! sve je to ista bagra.
novinari ne dolaze u obzir (bar u ovoj fazi), svi ti novinari su igraci svojih maticnih kuca za koje rade, avaz ce objaviti ako je protiv ovog ali nece ako je protiv onog, FTV ce objaviti ako je protiv ovog al neco ako je protiv onog i tako, samo bi me svrstali u neciji tabor sto meni nije cilj, nego samo da se pravedno i zakonski sprovede postupak i nadam se da ce neko dobro i dugutrajno da robija radi kradje budjetskih sredstava...
Last edited by A-R-N-I on 25/07/2009 15:35, edited 1 time in total.
Bolonjac

#11 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by Bolonjac »

Bakiru :P

Medjunarodne sudije il kako se vec zovu oni se hvale kako su procesuirali politicare (na TV-u prije par dana)
m3d0

#12 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by m3d0 »

svaka cast! skidam kapu.

i ja sam mislio da prijavis Transparency International B&H. Mozes cak i online prijaviti.
Ili Centar za istraživačko novinarstvo.

ALI mozda ti je najpametnije da sve informacije sto imas prikupis i objavis slucaj i dokaze na youtube u svojoj reziji.
Ako treba pomoc oko editovanja videofajla javi se na pp. ujedno bi bio i primjer drugima i slucaj nebi zavrsio u nekoj ladici.
A-R-N-I

#13 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by A-R-N-I »

sve to stoji sto se tice prijava Sipi i Tuzilastima, stvar je u tome sto ja nisam osteceni (u jednoj mjeri) nego Drzava, budjetski novac je u pitanju a ne moj, znaci novac svih nas, ja necu da podnosim krivicne prijave nego bi to u "normalnim" drzavama trebala da uradi policija, inspekcija ili nadlezno tuzilasto nakon sprovodjenja istrage i dokumentovanje iste, na kraju krajeva za to su i placeni opet iz budjetskih sredstava! ja imam dokazni materijal koji sam spreman ustupiti nekom ko ce pokrenuti istragu i dubinski to istraziti tako da bi Sud to mogao bez velikih problema rijesiti tj. poslati u buharu onoga ko zasluzuje i ko se okrivio o Zakon!! :bih:
A-R-N-I

#14 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by A-R-N-I »

u najkorumpiranijoj drzavi u evropi a i mnooogo sire,, nemas kome prijaviti korupciju :-) :-) da nije zalosno bilo bi smijesno!!!
modesti

#15 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by modesti »

Svaka čast! Ovo je, ako ništa, post za svaku pohvalu. Na žalost, nemam pojima kome se prijavljuje. I mene jako interesuje da znam ubuduće. I to je neki trik. Ako ne znaš kome prijaviti i ne razmišljaš o prijavljivanju.

Možda da prijaviš na nekoliko mijesta istovremeno pa se ne mogu praviti budale. Svakako na YouTube, to je najizgledniji način prijave izgleda :(

Svaka čast A-R-N-I! :thumbup:
fixer

#16 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by fixer »

Arni, obavezno ukljuci sto vise strana u proces, sto znaci da o tome moraju i mediji, i internet kao slobodni medij izvjestavati. Pokusaj prijaviti SIPA-i ili nekom tuzilastvu koji ce se o tome ocitovati.
moa

#17 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by moa »

Sta bi sa ovim slucajem?
muminovic

#18 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by muminovic »

080020505

Krimolovci.
Edin H.

#19 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by Edin H. »

Odjeljenju za istrazivacko novinarstvo kliksa :izet:
Fudo387

#20 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by Fudo387 »

unproforu.
moke_017

#21 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by moke_017 »

Probaj direktno tužiocu, obavjesti novinare neke jake, i ne očekuj puno da ćeš postići od toga
dječak sa šibicama

#22 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by dječak sa šibicama »

moa wrote:Sta bi sa ovim slucajem?
pocinitelji kaznjeni, dugogodisnje robije, zakon je uradio svoje
O'zone
Globalni moderator

#23 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by O'zone »

Nadam se da vidite da je tema pokrenuta 2009 godine i da savjeti pokretaču teme koji je zadnji put pod ovim nickom bio aktivan 2014 vjerovatno i nisu baš od koristi...
kmirsad

#24 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by kmirsad »

Ma daj mito i šuti... :roll: ... pitanje je kome prijaviti osobu kojoj daš debelo mito, a ona ti ništa ne odradi... takvih je najviše, to treba kriminalizirati...
O'zone
Globalni moderator

#25 Re: kome prijaviti korupciju??

Post by O'zone »

kmirsad wrote:Ma daj mito i šuti... :roll: ... pitanje je kome prijaviti osobu kojoj daš debelo mito, a ona ti ništa ne odradi... takvih je najviše, to treba kriminalizirati...
To se rješava vaninstitucionalno.....
Post Reply