Kome i kako prijaviti zločinca?

Post Reply
Alen_

#1 Kome i kako prijaviti zločinca?

Post by Alen_ »

Zadnji put kad sam bio u BiH gledao sam dnevnik BHT i slučajno u jednom prilogu primijetio čovjeka za kojeg sam 100% siguran da je bio nekakav zapovjednik u vrijeme kada su nas odvodili u logor. Imao je komandnu odgovornost i još nam je u ćeliji održao predavanje o Aliji, muslimanima itd... tipično nacionalističko baljezganje. Tobože dušebriznički me pomilovao po glavi i rekao da kad ovo sve prestane nigdje ne idem od matere, jer bi me mogao neko ubiti. :-x Ništa me od svega toga ne bi toliko pogodilo da u prilogu nije objavljeno i da je taj čovjek danas poslanik u Domu naroda BiH :shock: , što sam naknadno i provjerio na internetu.
Sasvim je izlišno pitanje, hoću li ga prijaviti, pitanje je samo kad i kako to napraviti. Već ću se ja nekako snaći, ali zanima me prvo ima li neko ovdje slična iskustva i kako je sve prošlo. Pošto on ima zastupnički imunitet, pitanje je kome prijaviti? OHR? Visokom predstavniku? Postoji li neki odbor pri ovom novom Sudu? I na kraju, ako je neko već imao slično iskustvo, je li bilo od svega toga ikakve fajde ili i nakon 10 godina trpimo tu stoku na najvišim državnim dužnostima? :(
pontia

Post by pontia »

Bez imalo dileme...

Pokusaj sa stranim internacionalnim kao:

http://www.iwpr.net/index.pl?local_balk ... x_eng.html

http://www.hrw.org/doc?t=europe&c=bosher

http://www.humanrightshouse.org/vis.asp?id=6&House=6

http://www.bh-hchr.org

a u Sarajevu pokusaj sa Centrom za istrazivanje i dokumentovanje zlocina i genocida, odnosno kod organa OSAe, obavjestajno-sigurnosne agencije...
Alen_

Post by Alen_ »

Hvala Pontia!

Mislim da je OSA najbolje rješenje, a NGO's će u svakom slučaju biti obavještene.
bosniaque

Post by bosniaque »

o kome se radi!
pontia

Post by pontia »

nema potrebe da ovdje objavljujes

samo instancama

;)
Skljoco

#6 Re: Kome i kako prijaviti zločinca?

Post by Skljoco »

Alen_ wrote:Zadnji put kad sam bio u BiH gledao sam dnevnik BHT i slučajno u jednom prilogu primijetio čovjeka za kojeg sam 100% siguran da je bio nekakav zapovjednik u vrijeme kada su nas odvodili u logor. Imao je komandnu odgovornost i još nam je u ćeliji održao predavanje o Aliji, muslimanima itd... tipično nacionalističko baljezganje. Tobože dušebriznički me pomilovao po glavi i rekao da kad ovo sve prestane nigdje ne idem od matere, jer bi me mogao neko ubiti. :-x Ništa me od svega toga ne bi toliko pogodilo da u prilogu nije objavljeno i da je taj čovjek danas poslanik u Domu naroda BiH :shock: , što sam naknadno i provjerio na internetu.
Sasvim je izlišno pitanje, hoću li ga prijaviti, pitanje je samo kad i kako to napraviti. Već ću se ja nekako snaći, ali zanima me prvo ima li neko ovdje slična iskustva i kako je sve prošlo. Pošto on ima zastupnički imunitet, pitanje je kome prijaviti? OHR? Visokom predstavniku? Postoji li neki odbor pri ovom novom Sudu? I na kraju, ako je neko već imao slično iskustvo, je li bilo od svega toga ikakve fajde ili i nakon 10 godina trpimo tu stoku na najvišim državnim dužnostima? :(
Moras racunati da ces se zamjeriti cjelom Domu srpskog,hrvatskog i bosnjackog naroda .
Na tebi je da odlucis ... :( kako ces to izvesti a da ostanes anonivan .
savjest

Post by savjest »

Problem je u tome sto nije dozvoljeno da se oslobodi kompletni teritorij RBIH i samim time stavi tacka na i, to jeste da se uspostavi stabilna drzava.

To je osnovni razlog zbog kojeg imamo danas te krvnike koji zauzimaju mnoge funkcije u raznim organima RBIH. Jedina presuda za te krvinke je SMRT.

Izrael je to uradio vrlo efikasno. Mosad je skupljao informacije o njihovim dzelatima; pronalazio ih i likvidirao... jednog po jednog. Ako mislimo da ce nam neko drugi donijeti pravdu , grdno se varamo.
Alen_

Post by Alen_ »

pontia wrote:nema potrebe da ovdje objavljujes

samo instancama

;)
Ma ne, mislim da sam već i previše rekao. Internet je javno mjesto. Uglavnom, radim na tome da ne dođe to toga da moja izjava ili eventualno svjedočenje bude bagatelizirano kao jedino. Bilo je tu još onih koji će ga se sigurno sjetiti.
Ne bih objavio ime ni iz razloga što znam da ih u tom prokletom parlamentu ima bar još 10 takvih, pa i ako jedan od njih nešto od svega ovoga načuje i počne se bar malo plašiti kazne - biće mi, ako ništa, moralna satisfakcija.
Alen_

Post by Alen_ »

savjest wrote:Problem je u tome sto nije dozvoljeno da se oslobodi kompletni teritorij RBIH i samim time stavi tacka na i, to jeste da se uspostavi stabilna drzava.

To je osnovni razlog zbog kojeg imamo danas te krvnike koji zauzimaju mnoge funkcije u raznim organima RBIH. Jedina presuda za te krvinke je SMRT.

Izrael je to uradio vrlo efikasno. Mosad je skupljao informacije o njihovim dzelatima; pronalazio ih i likvidirao... jednog po jednog. Ako mislimo da ce nam neko drugi donijeti pravdu , grdno se varamo.
Protivnik sam smrtne kazne, jer smatram da time ništa ne rješavamo. Uostalom, država nema nikakvo moralno pravo nekome oduzeti život, pa bio to i Radovan Karadžić. Ali ih može kazniti, iako sam i protivnik i ovakvih izvršenja kazne, gdje u Haagu u svojim besprijekorno čistim i opremljenim ćelijama surfaju po internetu i gledaju satelitsku TV, igraju tenis i šah i hrane se bolje od svake žrtve kojoj su nanijeli bol. Adekvatna kazna za njih je prisilan rad u kamenolomu, gdje bi iz dana u dan prebacivali kamene gromade s jedne strane na drugu, bez cilja i svrhe. :x
Zadig

Post by Zadig »

Alene, ne okljevaj i sto prije potrci pravdi u susret!!!!!!

to ti je uostalom duznost i obaveza, kao i svakog gradjanina ove zemlje!

JUSTICE FOR ALL!!!!
Skljoco

Post by Skljoco »

Zadig wrote:Alene, ne okljevaj i sto prije potrci pravdi u susret!!!!!!

JUSTICE FOR ALL!!!!
Jeste ali preporucujem mu da sakrije svoj identitet od svih kolega poslanika tog zlocinca iz " Doma " !
Zadig

Post by Zadig »

Skljoco wrote:
Zadig wrote:Alene, ne okljevaj i sto prije potrci pravdi u susret!!!!!!

JUSTICE FOR ALL!!!!
Jeste ali preporucujem mu da sakrije svoj identitet od svih kolega poslanika tog zlocinca iz " Doma " !
to svakako
bosniaque

Post by bosniaque »

u svakom slucaju trebas da prijavis!
cuo sam neke price da ima ljudi koji cak nece ni da odu svjedociti u haag iz kojeg razloga ja neznam! :roll:
Skljoco

Post by Skljoco »

bosniaque wrote:u svakom slucaju trebas da prijavis!
cuo sam neke price da ima ljudi koji cak nece ni da odu svjedociti u haag iz kojeg razloga ja neznam! :roll:
Zbilja ti nije poznato ?
Evo objasnjenja ,
Na vlasti je jos uvijek "savez" Srba , Hrvata i Bosnjaka !
bosniaque

Post by bosniaque »

Skljoco wrote:
Zbilja ti nije poznato ?
Evo objasnjenja ,
pa mozda bi ti bolje pasalo da je samo savez srba i hrvata, moguce da bi se bolje osjeco! :roll:

i kakve veze ima tvoj komentar sa zapocetom temom! :roll:
pontia

Post by pontia »

bolest, bolest... :-?
savjest

Post by savjest »

Razlog zbog kojeg neki nece da svjedoce je taj sto se ti isti krvnici pustaju na slobodu poslije vrlo kratkog vremena i samim time mogu opet da ugrozavaju njihovu sigurnost i sigurnost njihove familije.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Skljoco wrote:
Zbilja ti nije poznato ?
Evo objasnjenja ,
Misliš SDA, HDZ-a i SDS? A to nije isto ali vi izgleda ne želite to da vidite ili nećete ili ste slabokontajući pa prihvatate da su to ustvari pravi predstavnici tri BH naroda.
u Fatime vise Jajca

Post by u Fatime vise Jajca »

sadasnji direktor bolnice u Prijedoru je bio upravnik logora Trnopolje...To svi znaju a niko nista ne poduzima ,pa se onda pitam kakve veze ima i ako ga ja ili bilo ko drugi prijavi jednoj od agencija kad se isti vec toliko vremena slobodno seta po Prijedoru.... :? :? :(
Post Reply