Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

amrica

Post by amrica »

Nesto nije jasno u postavci teme. Zasto nema Sarajlija, rodjenih ili bar predratnih, u mogucim varijantama? Zasto samo Vratnik sa opisom jalijasa? I zasto samo taj iskvareni carsijski govor? Kao da ovdje nije bilo intelektualaca?
I zasto nije napr, postavljen uslov da se zna satrovacki, bar onaj elementarni, a pri tome ne mislim na nebulozu "je sta mai" ili sl, nego na pravi satrovacki.

A uporedjivanje obrazovnog nivoa starosjedilaca i dosljaka je frustracija samo lika sa nickom Miki 123
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

pitt wrote:samo jos jedan dokaz da papak moze biti papak......cak i na vratniku :D:D:D
cak? :lol:

a mozemo li dobiti neku listu da znamo koji su kvartovi elitni a koji nisu. Ne bih se prethodno kvartovski izjasnjavala da se ne blamiram kao karanana :lol:
walkabout

Post by walkabout »

Zove Nurko, pita morel ion da bidne u ovi chat. Zamolijo je da se one kategorije sa pocetka malo prosire, kako god okrene on nije prispijo ni u jenu grupu ljudi, mada tvrdi da zna dje je Vratnik (kune se djecom) a i vozijo se jenom u predratnom kombiju.
Shoshana

Post by Shoshana »

walkabout wrote:Zove Nurko, pita morel ion da bidne u ovi chat. Zamolijo je da se one kategorije sa pocetka malo prosire, kako god okrene on nije prispijo ni u jenu grupu ljudi, mada tvrdi da zna dje je Vratnik (kune se djecom) a i vozijo se jenom u predratnom kombiju.
Evo i Mesura zove, pita jelno Donji Mrkovici jos uvijek pripadaju centru. Kaje, jes da nemores 6 mjeseci u godini sic u carsiju, al sto je sir i kajmak...:D
walkabout

Post by walkabout »

Shoshana wrote:
walkabout wrote:Zove Nurko, pita morel ion da bidne u ovi chat. Zamolijo je da se one kategorije sa pocetka malo prosire, kako god okrene on nije prispijo ni u jenu grupu ljudi, mada tvrdi da zna dje je Vratnik (kune se djecom) a i vozijo se jenom u predratnom kombiju.
Evo i Mesura zove, pita jelno Donji Mrkovici jos uvijek pripadaju centru. Kaje, jes da nemores 6 mjeseci u godini sic u carsiju, al sto je sir i kajmak...:D
Mensura salje ispravku: Molila bi dase ispravi - nije shes nego 3 mjeseca, otkao smo uveli lozenje vatre ukuci imamo dosta luga pa pospemo po ledu da se moze sici i uzverati natrag. A oto za sirikajmak, e to shto jes jes. Ijosh neshta - nazboravte da mi imamo ovdije i zraka pada znate da morete slobodno disati. Eto toliko - i nemojte vishe ovije dezinformacija da shirite, moj Nurko je lovac sadozvolom.
Indie88

Post by Indie88 »

Kakvih samo iskomleksiranih kretena ima na ovom forumu. Sad ste vi glupi neobrazovani seljaci sa Vratnika (ne mislim na njih sviju) bolji od nekoih tamo momaka i cura sto dodu iz Konjica ili Travnika da se obrazuju, jer nemaju uslova za te stvari u svom rodnom gradu. Ali ne vi mislite da ste najpametniji kao da ste vi postavili temelje ovoga grada.

Idite u vase kafane i slusajte onu glupu muziku od turbo folka, isprika, to nije muzika, to je lijek za ovakve debile kao sto ste vi, pa gori ste od rasista.
neki

#32 Re: Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Post by neki »

šega wrote:1. Da li onima koji su usrali gaće i 92-ge zbrisali iz njega(ima ih ovdje na forumu podosta)?

2. Onima koji su te godne zbrisali na brda i latili se puške i minobacača da ga poruše?
3. Onima koji silom prilika žive u njemu misleći da će ipak Radovan vaskrsnuti opet na Trebeviću

4. Tuzlacima ,Zeničanima ili inim kojima ,neznam zašto ,Sarajevo kao konkurent!!

Pitam se i zašto su oni na ovom postu?
Nije li ovo post za one koji žive u njemu i vole ga, pa i zamjerke i pokude ,sa te strane, zna se da su dobronamjerne?
Ujedno i poruka smješnima od 1. do 3. :"Sarajevo nije idealno ali što je prevrnulo preko glave u zadnjih 15-godina malo koji grad u svijetu bi to podnio kao naše Sarajevo" Zato vaši komentari o njemu su smiješni :lol:
S obzirom na trenutno stanje u gradu i ja bi neke dijelove vrlo rado porusio
*mima*

#33 Re: Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Post by *mima* »

šega wrote:1. Da li onima koji su usrali gaće i 92-ge zbrisali iz njega(ima ih ovdje na forumu podosta)?

2. Onima koji su te godne zbrisali na brda i latili se puške i minobacača da ga poruše?

3. Onima koji silom prilika žive u njemu misleći da će ipak Radovan vaskrsnuti opet na Trebeviću

4. Tuzlacima ,Zeničanima ili inim kojima ,neznam zašto ,Sarajevo kao konkurent!!

Pitam se i zašto su oni na ovom postu?
Nije li ovo post za one koji žive u njemu i vole ga, pa i zamjerke i pokude ,sa te strane, zna se da su dobronamjerne?
Ujedno i poruka smješnima od 1. do 3. :"Sarajevo nije idealno ali što je prevrnulo preko glave u zadnjih 15-godina malo koji grad u svijetu bi to podnio kao naše Sarajevo" Zato vaši komentari o njemu su smiješni :lol:

I ti si pravo Šega.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

kakvi ste samo kompleksasi to ste sada svi pokazali
covjek je htio reci da pravo imaju reci samo oni koji vole ovaj grad i spremni su za njega i zivot dati imaju pravo da kazu i nesto protiv njega i potpuno se slazem sa njim.
sarajevo jeste svasta proslo u zadnjih 15 godina, i opet je otvoreni grad prema svima i opet je ostao metropola.
a ta rasprava dosljaci-starosjedioci, otidjite u svaki veci grad pa cak i gradic i naci cete nekoga ko se smatra gradjaninom u odnosu na nekog sto je juce dosao, nista novo, hajmo sad svi zajedno malo prevazici komplekse (i starosjedioci i dosljaci)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Samo jedna konstatacija mala... frustracija ljudi u Sarajevu (sarajlija) je u neku ruku razumljiva i opravdana... dok zaista nema mjesta za ksenofobične izjave i ishitrena zaključivanja...

Moj primjer iz Zenice i Tuzle..... tamo su me zvali sarajlijica i okrivljivali za nazadovanje il stagnaciju ta dva grada... da ne govorim o ispadima skupina navijača... i transparentima.... ogorčrnost raje iz Sarajeva je u jednu ruku razumljiva.... mada ispade ne opravdavam jer o Sarajevu smju pisati svi.... koji vole grad i osjećaju ga svojim..

A konstatacija da je dobro u gradu u odnosu na ono što je preživilo... donekle stoji mada ne smijemo zaboraviti podatak kolike su pare pokradene od tobožnih zaštitnika naših interesa....
sirotanovic

Post by sirotanovic »

Ispravak krivog navoda; u Sarajevu se zivi, a Zeljo se voli :D

Salu na stranu; svi su dobrodosli. Svi imaju jednaka prava i mogucnosti u Sarajevu. Ovo je otvoren grad velikog srca. Ono ce i dalje kucati bez obzira na sve.
Svi ga po zelji mogu dijeliti, ubijati, voljeti, mrziti, hvaliti, kuditi...Ipak, samo ce prava raja uvijek znati u cemu je trik............
*mima*

Post by *mima* »

sirotanovic wrote:Ispravak krivog navoda; u Sarajevu se zivi, a Zeljo se voli :D

Salu na stranu; svi su dobrodosli. Svi imaju jednaka prava i mogucnosti u Sarajevu. Ovo je otvoren grad velikog srca. Ono ce i dalje kucati bez obzira na sve.
Svi ga po zelji mogu dijeliti, ubijati, voljeti, mrziti, hvaliti, kuditi...Ipak, samo ce prava raja uvijek znati u cemu je trik............

:thumbup:
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Nikad mi neće biti jasno zašto svi ovi "došljaci" pljuju po ovom istom Sarajevu, a trče ovamo da završe fakultete, pokupuju stanove i nađu poslove... :roll: :roll: :roll:

Ja i ako kažem da Sarajevo ne valja, na to imam više prava nego ovi od 1-4 (ima tu još da se numeriše), jer sam se ovdje rodila, preživila rat i još živim. A na to imam pravo iz prostog razloga, jer znam kako je bilo prije rata, kako neposredno poslije i kako je sada. I znam ko su ti koji su ga napravili ovakvim Sarajevom kakvo je sada.

Moja poruka svim ovim doseljenim koji laju: Idite tamo odakle ste došli ili se poklopite!
water

Post by water »

joj tesko je generalizirati bilo sta, ali evo usudicu se ako smijem:
ne znam kako je ali zadnjih desetak godina u Sa, ali nekih tridesetak prije toga moj licni utisak je uvijek bio da sam najteze kontaktirao sa momcima i curama sa Vratnika i recimo Bistrika. Posto sam zavrsio Prvu Gimnaziju, jasno je da sam imao priliku da upoznam i da se druzima sa mnogima. Sad vjerovatno je do mene ali meni nikako nije odgovarao nekakav prevalentni mahalski mentalitet koji su raja sa Vratnika ili Bistrika nosili sa sobom. Ne kazem da je to bolje ili gore samo da meni nije nesto odgovarao. Sad neki od mojih najboljih drugova su bili iz tih krajeva, kazem tesko je generalizirati...Fin narod samo jebiga...

Sto se tice 92-95 tu nije bilo pogovora, zajebi poglede na svijet, ili nekakve nijanse u svijetonazoru. Svi smo bili jedno, u tim trenucima nista drugo do opstanka, borbe i pobjede nije vazno, ovo iznad su mirnodopska preseravanja :lol: :lol:
kaubojstina

Post by kaubojstina »

Nisu plaho visoki ni ivicnjaci po Vratniku :roll:
baustelac

Post by baustelac »

geronimove mudrolije wrote:meni stvarno nije jasno kako mozes razmisljat na taj nacin. evo, pokusavam da se presaberem i skontam taj mehanizam, ali ne ide brate... mislim, fakat... :roll:
Nemoj se dzaba trudit', ne meres jer nisi sarajlija :lol: :lol: :lol:
mali Ninja

Post by mali Ninja »

ajd ne ser'te !
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Koliko malo treba ljudima da ono najpoganije izadje iz njih :-)
danas

Post by danas »

Bonnie-Clydova mala wrote:Nikad mi neće biti jasno zašto svi ovi "došljaci" pljuju po ovom istom Sarajevu, a trče ovamo da završe fakultete, pokupuju stanove i nađu poslove... :roll: :roll: :roll:

Ja i ako kažem da Sarajevo ne valja, na to imam više prava nego ovi od 1-4 (ima tu još da se numeriše), jer sam se ovdje rodila, preživila rat i još živim. A na to imam pravo iz prostog razloga, jer znam kako je bilo prije rata, kako neposredno poslije i kako je sada. I znam ko su ti koji su ga napravili ovakvim Sarajevom kakvo je sada.

Moja poruka svim ovim doseljenim koji laju: Idite tamo odakle ste došli ili se poklopite!
Image
pitt

Post by pitt »

basta sljezove boje wrote:
pitt wrote:samo jos jedan dokaz da papak moze biti papak......cak i na vratniku :D:D:D
cak? :lol:

a mozemo li dobiti neku listu da znamo koji su kvartovi elitni a koji nisu. Ne bih se prethodno kvartovski izjasnjavala da se ne blamiram kao karanana :lol:
ma papak mozes biti i u new yorku, londonu, planeti klingonu, itd sto se meen tice.....al po authoru ove teme izgleda da su sarajlije imune.
Zasto da drugi ne raspravljaju o sarajevu...a srajevo raspravlja o cijelome svijetu. :-)
šega

Post by šega »

Kada sam postavljao temu,ni sanjao nisam,da ću sa njom izvući sve one nikove koji su se prepoznali u ove moje 4 stavke.Aferim ja! :lol:
Možda par njih nije izdržalo na bljuvotine ovih patriota ,udaljenih par svjetlosnih godina).Oni su tu samo iz jednog razloga... provokacija!
Ljudi, temu ste okrenuli totalno na drugu stranu,nije mi bio cilj da se raslojavamo odakle je ko došao,rodio se ili šta ti ja znam,bitno je da smo stanovnici ovoga nam grada.A ono Vratnik,Bistrik,Hrasno to spominju oni koji da ih pitaš nebi ni znali gdje se to nalazi,za Sarajevsku raju za to se nikada nije postavljalo pitanje (mada su se dešavale makljaže između tih kvartova)
Na kraju ponovo postavljam pitanje:"Kako neko ko ne živi u Sarajevu(4 stavke sa početka topika) može doći na ovaj post i pametovati ,te ovo ne ljava te ono..." Odakle moral za takvo nešto????? :x je li oni gledaju u komšije preko taraba u avliju i seru mu gdje je posijao ružu..mislim..??

P.S za karananu
Nadam se da znaš šta znaći naziv tvoga nika!! :?
P.S za pitt :lol: Ti ni ne znaš gdje se nalazi Vratnik :razz:

Pozdrav došlama koji su stigli u ovaj grad a prihvataju norme i način života ovoga grada (ne kažem daje dobar ali je rezon povinovati se većini).
Last edited by šega on 29/10/2007 17:02, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A znas li ti razliku izmedju posta i foruma?
water

Post by water »

kad me vec vuce za jezik:
cim cujem da neko da koristi izraz "sarajevska raja" hoce mi zlo. Eto ti definicija papka, ne treba ti bolja
šega

Post by šega »

_BosanaC wrote:A znas li ti razliku izmedju posta i foruma?
De mi ti reci
šega

Post by šega »

water wrote:kad me vec vuce za jezik:
cim cujem da neko da koristi izraz "sarajevska raja" hoce mi zlo. Eto ti definicija papka, ne treba ti bolja
stavka 2 ili 3 možeš se i sam opredjeliti
Locked