uzeces im pravo glasa?Bonnie-Clydova mala wrote:Halo baba, spoji me u program...Čitate li vi ljudi uopšte postove do kraja?basta sljezove boje wrote:dZe ce ti dusaBonnie-Clydova mala wrote:Nikad mi neće biti jasno zašto svi ovi "došljaci" pljuju po ovom istom Sarajevu, a trče ovamo da završe fakultete, pokupuju stanove i nađu poslove...![]()
![]()
![]()
Ja i ako kažem da Sarajevo ne valja, na to imam više prava nego ovi od 1-4 (ima tu još da se numeriše), jer sam se ovdje rodila, preživila rat i još živim. A na to imam pravo iz prostog razloga, jer znam kako je bilo prije rata, kako neposredno poslije i kako je sada. I znam ko su ti koji su ga napravili ovakvim Sarajevom kakvo je sada.
Moja poruka svim ovim doseljenim koji laju: Idite tamo odakle ste došli ili se poklopite!
sto se tice "prava" imas ga koliko i svi stanovnici BiH. Po pozitivnom pravu svaki drzavljanin BiH ima pravo zivjeti gdje zeli. Ti imas svoje pravo koristiti do onih granica do kojih ne ometas nekoga drugog u njegovim pravima. Dakle, nemas pravo nikome odredjivati gdje ce zivjeti. Nikome ko je drzavljanin BiH
MA šta me briga gdje će ko živjeti. Nemam ništa protiv ljudi koji dođu u Sarajevo i kažu da su tu zbog toga što je veći grad i što imaju više prilika da postignu ono što žele. Ali brate da laju na Sarajevo i sarajlije, a Boga ti pitaj odakle su šljegli, eee pa to neću prešutiti...
imaju ljudi pravo da kazu sta im se svidja a sta ne svidja. Probudi se sine, prosao komunizam, dosla demokracija, svako ima pravo reci sto god hoce
recimo, univerzitetski profesori su nam sve same doslje. Bio je jedan koji je izazivao cudjenje u studenata-Sarajlija, jao zamislite raja, rodjeni Sarajlija, cudo nevidjeno
a covjek je fakat dingospo, zraka svjetlosti u sivom domu