Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Bonnie-Clydova mala wrote:
basta sljezove boje wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote:Nikad mi neće biti jasno zašto svi ovi "došljaci" pljuju po ovom istom Sarajevu, a trče ovamo da završe fakultete, pokupuju stanove i nađu poslove... :roll: :roll: :roll:

Ja i ako kažem da Sarajevo ne valja, na to imam više prava nego ovi od 1-4 (ima tu još da se numeriše), jer sam se ovdje rodila, preživila rat i još živim. A na to imam pravo iz prostog razloga, jer znam kako je bilo prije rata, kako neposredno poslije i kako je sada. I znam ko su ti koji su ga napravili ovakvim Sarajevom kakvo je sada.

Moja poruka svim ovim doseljenim koji laju: Idite tamo odakle ste došli ili se poklopite!
dZe ce ti dusa :lol:

sto se tice "prava" imas ga koliko i svi stanovnici BiH. Po pozitivnom pravu svaki drzavljanin BiH ima pravo zivjeti gdje zeli. Ti imas svoje pravo koristiti do onih granica do kojih ne ometas nekoga drugog u njegovim pravima. Dakle, nemas pravo nikome odredjivati gdje ce zivjeti. Nikome ko je drzavljanin BiH
Halo baba, spoji me u program...Čitate li vi ljudi uopšte postove do kraja?
MA šta me briga gdje će ko živjeti. Nemam ništa protiv ljudi koji dođu u Sarajevo i kažu da su tu zbog toga što je veći grad i što imaju više prilika da postignu ono što žele. Ali brate da laju na Sarajevo i sarajlije, a Boga ti pitaj odakle su šljegli, eee pa to neću prešutiti...
uzeces im pravo glasa? :lol:

imaju ljudi pravo da kazu sta im se svidja a sta ne svidja. Probudi se sine, prosao komunizam, dosla demokracija, svako ima pravo reci sto god hoce :lol:

recimo, univerzitetski profesori su nam sve same doslje. Bio je jedan koji je izazivao cudjenje u studenata-Sarajlija, jao zamislite raja, rodjeni Sarajlija, cudo nevidjeno :lol:

a covjek je fakat dingospo, zraka svjetlosti u sivom domu :lol:
stidljiv

Post by stidljiv »

Vidju teme...ubila se za zachatati... :oops: :D
shana_majka

Post by shana_majka »

Cestitam, cestitam! Samo nastavite, "lijepo" je citat' komentare pojedinih... :x
jeza u ledja

#104 Re: Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

šega wrote: Pitam se i zašto su oni na ovom postu?
Nije li ovo post za one koji žive u njemu i vole ga, pa i zamjerke i pokude ,sa te strane, zna se da su dobronamjerne?
U cemu zive, u tvom postu?
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

danas wrote: odi teta da lizalo, vidlo semafor pa se prepalo :lol: :lol:
Bravo, naučila si šta je semafor, sjedi 5.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Bonnie-Clydova mala wrote:, a do jučer su tramvaj gledali samo u slikovnicama.
Slikovnicama? Pih, pa ne misliš valjda da sam i knjige čitao?
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

E raja, ima jedan programcic koji se zove Google Earth, pa malo pogledajte Sarajevo a onda malo i druge svjetske metropole...mislim, Sarajevo ima tramvaj...wooooooooooow, ma daj sta pricas... :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Slomila sam prst, sporo ce biti ciscenje.
Locked