Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

šega

#1 Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Post by šega »

1. Da li onima koji su usrali gaće i 92-ge zbrisali iz njega(ima ih ovdje na forumu podosta)?

2. Onima koji su te godne zbrisali na brda i latili se puške i minobacača da ga poruše?

3. Onima koji silom prilika žive u njemu misleći da će ipak Radovan vaskrsnuti opet na Trebeviću

4. Tuzlacima ,Zeničanima ili inim kojima ,neznam zašto ,Sarajevo kao konkurent!!

Pitam se i zašto su oni na ovom postu?
Nije li ovo post za one koji žive u njemu i vole ga, pa i zamjerke i pokude ,sa te strane, zna se da su dobronamjerne?
Ujedno i poruka smješnima od 1. do 3. :"Sarajevo nije idealno ali što je prevrnulo preko glave u zadnjih 15-godina malo koji grad u svijetu bi to podnio kao naše Sarajevo" Zato vaši komentari o njemu su smiješni :lol:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

cuj Sarajevo konkurent nekim tamo carsijicama :lol:
pitt

Post by pitt »

mene zanima ko ima pravo nekome da odredi o cemu da prica? :roll:
karanana

Post by karanana »

Mislim da ovaj "post" smiju posjecivati i pisati na njemu samo raja s Vratnika, i to oni koji su bili tu za vrijeme rata.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

#5 Re: Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Post by enes-s »

šega wrote: 4. Tuzlacima ,Zeničanima ili inim kojima ,neznam zašto ,Sarajevo kao konkurent!!
Onima koju znaju da se negacija i glagol pišu odvojeno.
šega

Post by šega »

pitt wrote:mene zanima ko ima pravo nekome da odredi o cemu da prica? :roll:
MORAL... BRACO... MORAL
pitt

Post by pitt »

problem sa moralom je sto ga svako definise po svojoj potrebi i kako mu cejf....ikad mu cejf :D
šega

#8 Re: Kome dozvoliti da razgovara o Sarajevu?

Post by šega »

enes-s wrote:
šega wrote: 4. Tuzlacima ,Zeničanima ili inim kojima ,neznam zašto ,Sarajevo kao konkurent!!
Onima koju znaju da se negacija i glagol pišu odvojeno.
Vidi .vidi profesora upecao se na 4. moju stavku Tuzla,Zenica ,Kakanj upravu si profesore iz provincije moja greška ,računam da imam helvera iz BOSANSKOG
šega

Post by šega »

pitt wrote:problem sa moralom je sto ga svako definise po svojoj potrebi i kako mu cejf....ikad mu cejf :D
Kako se ono kaže na Američkom moral???
šega

Post by šega »

pitt ide pod stavku 1
ene-s pod stavku 4
Vidite kako se sami lociraju
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

šega wrote:pitt ide pod stavku 1
ene-s pod stavku 4
Vidite kako se sami odkrivaju
šega legendo volimo te svi. samo ti čajpri o sarajvu a mi ćemo slušat.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

šega wrote:pitt ide pod stavku 1
ene-s pod stavku 4
Vidite kako se sami lociraju
Enes pod 4.? :shock:

pa nije valjda Sarajevo konkurent Mrcajevcima, Miroslava ti Ilica? :lol:
pitt

Post by pitt »

ma pojma ti nemas ni o pittu a ni o bilo kome ovdje :D:D al tebi dosta........do sebilja ko do njuorka :D aferim....pasha :D
karanana

Post by karanana »

Ima stavka 5, koja je gora od sve 4 stavke izuzev mozda 2, a to je: djeci koja misle da kad pored nicka stave Vratnik da su u najmanju ruku oslobodili grad, a u biti su samo osisane glavurde sa utegnutim majicama i lancem sa ljiljanom oko vrata.
sesalmir

Post by sesalmir »

Evo još jednog topica gdje će se baš namjerno javljati svi koji nikakve veze sa Sarajevom nemaju i koji valjda nemaju šta pametnije u svome selu da rade pa jedva čekaju da iznose svoje mišljenje o ovakvim stvarima. Znam da će sad biti brdo postova kako sam primitivac i slično, ali mišljenja sam da bi na opštinskim izborima ljudi smjeli da glasaju i da se kandiduju isključivo ondje gdje su i bili u periodu 92-95 tako da bi vjerovatno broj glasača u Sarajevu bio max. nekih 100 000 ali bi to barem bili glasovi ljudi koji su i živjeli u koncentracionom logoru, pod imenom Sarajevo, i koji bi isključivo i trebali odlučivati o političkom vrhu koji bi predvodio grad i kojima bi se barem na taj način iskazala zahvalnost za očuvanje grada.
Ne mislim da bi to trebao biti slučaj samo u Sarajevu, već i u svim od četnićko ustaške ruke sačuvanih gradova, koji su bili na najvećem udaru čineći prve borbene linije, kao npr. Goražde, Mostar, Bihać, Gradačac...
Sad će svi koji su došli nakon '95 biti uvrijeđeni, ali kad im je već stalo do ovoga grada ,zašto nisu ostali ili došli iz tih svojih sredina odakle sada dolaze ili sa strane pametuju, prije '95 da osjete sve čari grada o kojem sada tako rado vole davati razne komentare.
šega

Post by šega »

pitt wrote:ma pojma ti nemas ni o pittu a ni o bilo kome ovdje :D:D al tebi dosta........do sebilja ko do njuorka :D aferim....pasha :D
Sada sam siguran pitt da si ti ,ipak, pod stavku 2.pa kada si vidio da nema ništa od tvoje zamisli klisnuo preko bare zato ti sebilj kao izraz teško pada :lol:
pitt

Post by pitt »

ma samo ti misli sta hoces :D:D i to je napredak :D:D
šega

Post by šega »

karanana wrote:Ima stavka 5, koja je gora od sve 4 stavke izuzev mozda 2, a to je: djeci koja misle da kad pored nicka stave Vratnik da su u najmanju ruku oslobodili grad, a u biti su samo osisane glavurde sa utegnutim majicama i lancem sa ljiljanom oko vrata.
Žalosno je da u svome niku moraš izostaviti mjesto, valjda živiš na nebu?
Da li i tebi nešto smetaju ljiljani?
danas

Post by danas »

Image
karanana

Post by karanana »

šega wrote:
karanana wrote:Ima stavka 5, koja je gora od sve 4 stavke izuzev mozda 2, a to je: djeci koja misle da kad pored nicka stave Vratnik da su u najmanju ruku oslobodili grad, a u biti su samo osisane glavurde sa utegnutim majicama i lancem sa ljiljanom oko vrata.
Žalosno je da u svome niku moraš izostaviti mjesto, valjda živiš na nebu?
Da li i tebi nešto smetaju ljiljani?
Ma sramota me bilo staviti Hrasno. Jebiga, nisam imao srecu da se rodim i da zivim na Vratniku, odmah bi to stavio.

A za ljiljane, nisi me skonto na kome mi smetaju. I out. Odoh gledati Americki Fudbal.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Vratnik i Bistrik Republjik...

A kome smeta - ne's stisne pa se uzvere uz brd'o.

Drugi put mu nece smetati.

Nego - ide li jos uvijek kombi neredovno, il' je Sefko zamjenio dizginu...

Kaje meni Sefko, jednom priliko, ja kad ovo poceram uz brdo, ma jebo ti Avax kad se dize, vicem ja Sefki, Sefko boni gledaj kuda ces, da ne zavrsimo na kahvi u necijem dnevnom boravku.

A sljazak je jos gori, kazu sve Vratnicane mozes prepoznati po velikom prstu na nozi. Kaze to je od mladosti u kombiju dok kocis ono, dok sljazis niz brinu, pa balansiras na palcu noznome. To ko nema - ima tendenciju da kroz sofersajbnu proljece.

Ma salim se ja, rodila majka svoje Sarajlije, i nepismene i polupismene i policeman-e, i one sto su u Sarajevu dosli u gepeku iz Srbije, da prodaju DVD-ove po Ferhadiji, sve ja vas voljem, kog ne voljem koljem.
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

meni stvarno nije jasno kako mozes razmisljat na taj nacin. evo, pokusavam da se presaberem i skontam taj mehanizam, ali ne ide brate... mislim, fakat... :roll:
Miki123

Post by Miki123 »

Stvarno je glupa tema. Ako bismo svi razmišljali ovako, onda bi o svakom gradu jedino mogli razgovarati njegovi građani.
Mislim da je posrijedi teži oblik frustracije što su obrazovane došlje poklopile grad, pa autor, jadnik, born and raised in Vratnik, ne može da nađe posao.
Ipak, šta neko iz Kaknja ima tražiti u Šeheru, pogotovo posao.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Nosferatu wrote: Kaje meni Sefko, jednom priliko, ja kad ovo poceram uz brdo, ma jebo ti Avax kad se dize, vicem ja Sefki, Sefko boni gledaj kuda ces, da ne zavrsimo na kahvi u necijem dnevnom boravku.

A sljazak je jos gori, kazu sve Vratnicane mozes prepoznati po velikom prstu na nozi. Kaze to je od mladosti u kombiju dok kocis ono, dok sljazis niz brinu, pa balansiras na palcu noznome. To ko nema - ima tendenciju da kroz sofersajbnu proljece.
:lol:
pitt

Post by pitt »

samo jos jedan dokaz da papak moze biti papak......cak i na vratniku :D:D:D
Locked