Kome dati pare za posao?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tozla.ba

#1 Kome dati pare za posao?

Post by tozla.ba »

Kako doci do osoba kojima dati pare za posao, npr u bh telekomu? Cijena nije bitna, samo kako da se dodje do njih ? :D
FMDzem

#2 Re: Kome dati pare za posao?

Post by FMDzem »

Eh' da je to tako lahko .. :roll:
sickle_and_hammer

#3 Re: Kome dati pare za posao?

Post by sickle_and_hammer »

daj meni, a ja cu dalje prosljedit! :wink:
tozla.ba

#4 Re: Kome dati pare za posao?

Post by tozla.ba »

sickle_and_hammer wrote:daj meni, a ja cu dalje prosljedit! :wink:
nikakav problem :D
FreakyStyley

#5 Re: Kome dati pare za posao?

Post by FreakyStyley »

E jebiga, nije to bas tako lako. Da jeste svako bi posudio, zaduzio se i sl. ,dao pare, pa vracao od plate.
Edin H.

#6 Re: Kome dati pare za posao?

Post by Edin H. »

Stavis oglas na pik.ba :dance:

Da li se meni samo cini ili pak ti promovises ilegalne aktivnosti? :-)
Nisrin

#7 Re: Kome dati pare za posao?

Post by Nisrin »

Smijesno pitanje, poznajem X slucajeva koji su dali pare "steli" pa ili nisu dobili posao ili su dobili, ali su u roku godine dobili otkaz...nije se sa tim zezati...da znam da ce mi neko garantovati stalni posao, digla bih kredit i platila, a ovako---nista NIJE sigurno!
I da imam odkud mi

#8 Re: Kome dati pare za posao?

Post by I da imam odkud mi »

Edin H. wrote:Stavis oglas na pik .ba :dance:

Da li se meni samo cini ili pak ti promovises ilegalne aktivnosti? :-)
Da policija radi svoj posao kako treba mogla bi na ovaj nacin pohvatati svu djubrad. Al vlast je takva kakva jeste, korumpirana, tako da se sitna a pogotovo krupna riba slobodno mrijesti.. Sve bi ja to u cuzu
dingosp0

#9 Re: Kome dati pare za posao?

Post by dingosp0 »

ma to su nebuloze....
ko ce ti danas uzeti pare... to je mozda nekad moglo..
danas jedna stranka jedva ceka da neko iz druge nesto usere da mogu to koristiti protiv njega i stranke
pare ce ti uzeti onaj koji zna 100% da ga neces prijaviti, a i ti ces dati pare nekom za koga bar znas 95% da te nece izraditi..
to sto raja prica da se daju pare, ovo ono, to je previse napuhano.. mislim da je to ipak malo drugacije.. ne kazem da se ne uzmaju... ali danas svi gledaju sebe... i policajac nece da pise kaznu nekom guzonji iz vlade jer mora ostaviti svoje ime na kazni, pa sutra taj isti guzonja navali se njemu na ledja ...
JThomas

#10 Re: Kome dati pare za posao?

Post by JThomas »

još jedna tema o bosanskom snu, malo radiš, plata ide, a otkaz ne možeš dobiti...

e gospodo to što vi hoćete se zove zemlja dembelija.
FreakyStyley

#11 Re: Kome dati pare za posao?

Post by FreakyStyley »

varijabilni

#12 Re: Kome dati pare za posao?

Post by varijabilni »

bosna i jeste zemlja dembelija. većina zaposlenih je u javnim i državnim institucijama, gdje ne rade ništa a otkaz ne mogu dobiti.

kod nas treba pokrenuti reviziju svakog radnog mjesta, da se vidi na koji način je neko zaposlen. pa kod nas su sva javna preduzeća postala legla rodbine i familije.
JThomas

#13 Re: Kome dati pare za posao?

Post by JThomas »

ko će pokrenuti, kad ljudi na forumima otvaraju teme gdje pitaju kako kupiti ta radna mjesta?

ništa dok se ne iscrpe krediti od MMFa...
DolinaCupova

#14 Re: Kome dati pare za posao?

Post by DolinaCupova »

Te price 5000, 10000 KM za posao i ostalo su prenapucane. Postoji to, ali se ne nudi u tolikoj mjeri i nudi se provjerenim ljudima.

Pa da je tako, sva raja bi negdje nasla te pare ili podigla kredit, zasjela u fotelju, eto nek mu je plata 1500 KM, eto on ce to vrlo brzo otplatiti.. sta vi mislite da je sve tako bajno? I da neko za 5000 KM hoce da rizikuje?

Za malo bolje firme/institucije se nude mnogo ozbiljnije pare ili jednostavno poznanstvo, usluga za uslugu i ostalo..
JThomas

#15 Re: Kome dati pare za posao?

Post by JThomas »

nema više mjesta, ne mogu ih više izmisliti. a najviše ih u startu ode na kusuranje između stranaka...
Irene Adler

#16 Re: Kome dati pare za posao?

Post by Irene Adler »

Čuj to, dati nekome pare za posao? Nema toga kod nas :-) :-) :-)
varijabilni

#17 Re: Kome dati pare za posao?

Post by varijabilni »

JThomas wrote:ko će pokrenuti, kad ljudi na forumima otvaraju teme gdje pitaju kako kupiti ta radna mjesta?

ništa dok se ne iscrpe krediti od MMFa...
takav je sistem i on generiše ambijent koji uzrokuje ono najgore kod ljudi.
mali_balon

#18 Re: Kome dati pare za posao?

Post by mali_balon »

http://www.mojeVijesti.ba/novost/46922/
Lažni savjetnik Mujezinovića radi za Vladu FBiH

Objavljeno 22.06.2010 u 07:49

Pod inicijalima N. M., osobe koju je policija prije desetak dana privela zbog lažnog predstavljanja, prevara i ugrožavanja sigurnosti, krije se Nihad Maličbegović (31), uposlenik Federalnog ministarstva prostornog uređenja, pravnik u Sektoru za prostorno planiranje, piše Dnevni avaz.

Službenici policije došli su po Maličbegovića na radno mjesto u zgradu Ministarstva, i to zbog sumnje da se lažno predstavljao kao savjetnik federalnog premijera i da je u ime Vlade nudio pomoć jednoj organizaciji.

Ovo su potvrdile i njegove kolege iz Ministarstva, koji su zbog straha za vlastitu sigurnost željeli ostati anonimni. Ispričali su da već nekoliko mjeseci zovu građani i žale se da ih je Maličbegović prevario za velike svote novca, piše Dnevni vaaz.

"Bilo je slučajeva da su ljudi ostali i bez više od 10.000 maraka. Ali, kako se radi o državnom službeniku, samo na osnovu tih poziva on nije mogao biti suspendiran, jer nije bilo pisanih prijava. Dan nakon hapšenja došao je još jednom na posao, nakon čega je prestao dolaziti", ispričala je jedna od uposlenica Ministarstva.

Lažno se predstavljajući, Maličbegović je određenim osobama nudio i pomoć pri zapošljavanju u „BH Telecomu“, Fabrici duhana Sarajevo (FDS) i KPZ-u Zenica tražeći zauzvrat određeni novac.

Nakon pretresa stana i automobila koje Maličbegović koristi pronađeno je i vatreno oružje, kao i izvjesna količina municije, nakon čega je on predat Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Jasmina Iftić, portparol Tužilaštva, kazala je da je protiv N. M. pokrenuta istraga, ali da nije bilo zakonskog osnova za određivanje pritvora. Zbog specifičnosti slučaja, više informacija u ovom dijelu istrage nije mogla dati, piše Dnevni avaz.

Direktorica Vladinog ureda za odnose s javnošću Raska Denjalić kazala je da o ovom slučaju zna samo iz policijskog izvještaja.
Evo daj njemu pare :D

Sto je najtuznije, lik i dalje fakat radi u navedenom ministarstvu a i dalje vara narod, samo uzima manje cifre.
iz zadnje klupe

#19 Re: Kome dati pare za posao?

Post by iz zadnje klupe »

Daj ba ljudi, šta se ne daje'

Kad je bio konkurs za nove radnike u Upravi za indirektne poslove, kasnije se saznalo da je tarifa bila 10.000 KM, medjutim njavrijednija je stvar bila znati ko je bila ta osoba koja je primala pare, onaj koje imao tu informaciju , to je bio bingo ( konkurs je bio šega, 60% poena nosio usmeni razgovor, bilo je slučajeva tip dobio 100 poena na pismenom i samo 20 na usmenom, a ženska 25 na pismenom i 100 na usmenom,
djes_ba

#20 Re: Kome dati pare za posao?

Post by djes_ba »

iz zadnje klupe wrote:Daj ba ljudi, šta se ne daje'

Kad je bio konkurs za nove radnike u Upravi za indirektne poslove, kasnije se saznalo da je tarifa bila 10.000 KM, medjutim njavrijednija je stvar bila znati ko je bila ta osoba koja je primala pare, onaj koje imao tu informaciju , to je bio bingo ( konkurs je bio šega, 60% poena nosio usmeni razgovor, bilo je slučajeva tip dobio 100 poena na pismenom i samo 20 na usmenom, a ženska 25 na pismenom i 100 na usmenom,
cisto informativno kad na konkursima provedes nekoliko godina naucis da nemozes izaci na usmeni ako iz pismenog nisi minimum osvojio 70 bodova
na usmenom je max 30
e tos u carlame na usmenom :mrgreen: :mrgreen:
i da UIO nikad nije konkurs za onih 300 pozicija zavrsen ,kako se mogu sjetiti ponisten je na kraju :thumbup: :thumbup:
i ko god nudi 10 000,20 0000,30 0000KM i više on je lud
ako imas toliko love u steku a nemozes pokrenuti neki mal biznis onda....
Halcyon

#21 Re: Kome dati pare za posao?

Post by Halcyon »

SBMS wrote:
Mi imamo više sajtova za pronalaženje posla nego otvorenih radnih mjesta.
Post Reply