Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kanton_1990

#1 Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by kanton_1990 »

80% vozila parkiranih u U. Danijela Ozme nema parking kartu. Ni na jednom autu nema upozorenja!!! Ja placam svaki mjesec 40 KM...ZASTO???
Pomozite mi...ko je nadlezan, kome da se obratim... Zvao sam RAD, smijesno njima...
Da li MUPu? ili ministarstvu?
Pomoc...
Citizen-X

#2 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by Citizen-X »

Automatsku pusku, granatu i lanser jaro - pa pravi demokratiju i pravnu drzavu.

Dzaba ti srat po forumu.
kanton_1990

#3 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by kanton_1990 »

Jebacu ja njima m..
Ne sekiraj se.... samo da skontam od koga da pocnem..ko je nadlezan...
sarajevo63

#4 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by sarajevo63 »

Čiji je parking? Za početak.
Citizen-X

#5 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by Citizen-X »

kanton_1990 wrote:Jebacu ja njima m..
Ja ti garantujem burazeru kad bi svako imao jaja da svoju pravdu dovede na cistac po cijenu zivota a zivota ionako vise nema nego puko zivotinjarenje misleci na zivot u BIH, da bi ti rahat mogao da parkiras auto i da ga zateknes bez brige u istom stanju svaki dan poslije.

Ja znam da sam u BIH ostao, i da sam nastavio da "zivim" - jest "zivim" jer to nije zivot - nego pasjacarenje - da bih odavno nekog "lez'o".

Samo spletom okolnosti sam se "izvadio".
karanana

#6 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by karanana »

40 KM mjesecno za mjesto u samom centru grada i nije tako losa cijena. ne znam sta se bunis
kanton_1990

#7 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by kanton_1990 »

Necu da placem ovdje zasto sam ostao... Tu sam i jebaji ga...
Parking je u nadleznosti JPK Rad. Zvao sam seljacine, kazu ne mogu ja na osnovu toga sto vidim da nema racuna ustanoviti da li je parking placen ili ne. Vjerovatno misle na placanje mobitelom pa ja ne mogu znati ko je platio mobitelom a ko ne.
A ja sjedim cijeli dan u kancelariji i vidim da je 70% auta tu cijeli dan. Pa ne kontaju da ja mogu zatraziti listing...
Njima upravlja Kantonalno Ministarstvo Saobracaja.
Kojoj inspekciji da se obratim? Inspekciji Rada?
JA PLACAM 40 KM A NE MOGU DA PARKIRAM JER JE SVE ZAUZETO OD STRANE ONIH STO NE PLACAJUU...
mnnnmnn

#8 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by mnnnmnn »

karanana wrote:40 KM mjesecno za mjesto u samom centru grada i nije tako losa cijena. ne znam sta se bunis

SLAZEM SE!

pokazi mi glavni grad u kojem mozes za 20 eura parkirati...

a i ti Citizen, vadis zolju radi parkinga,
a sume i hidrocentrale odose u prah...bijeli...

ne kazem da treba sad pustit se da te voda nosi, al imamo mi vecih valjda problema od korumpiranog parkindzije... NPR> korumpiran piljar ili korumpirani prodavac cvijeća... :lol:

kad se rijese veliki problemi, misevi nece smjeti nosom proviriti...
sarajevo63

#9 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by sarajevo63 »

mnnnmnn wrote:
karanana wrote:40 KM mjesecno za mjesto u samom centru grada i nije tako losa cijena. ne znam sta se bunis

SLAZEM SE!

ne kazem da treba sad pustit se da te voda nosi, al imamo mi vecih valjda problema od korumpiranog parkindzije... NPR> korumpiran piljar ili korumpirani prodavac cvijeća... :lol:

Čovjeku je to bitno, al mi ko mi samo se ismijavamo i ništa više. Veliki problemi se nikad neće riješit ako ne krenemo od svoje mahale.
Nije on dao cijenu nego plaća onom ko je "smislio" koliko to košta.
Čiji je praking? (s kim si potpisao ugovor)
kanton_1990

#10 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by kanton_1990 »

Nemam namjeru da diskutujem siroko... Uspicio sam temu i imam konkretan problem...
Kad ja naguzim ovog malog supka sto uzima po marku... ti salterusu sto prima bajadere...on doktora ....onaj profesora....mozemo krenuti dalje....jer ovdje je kompletan sistem korumpiran. Od cistacice...
kanton_1990

#11 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by kanton_1990 »

Čiji je praking? (s kim si potpisao ugovor)
Rekoh ti...JKP Park
Citizen-X

#12 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by Citizen-X »

mnnnmnn wrote:

SLAZEM SE!

Mesje mkogodstogod,

Ovog februara ja sam pustao dva covjeka da prodju ispred mene zbog kolone i nemogucnosti da se ukljuce odnosno iskljuce iz saobracaja - ja sam zato sto sam zaustavio vozilo mogao da fasujem batina od 3 vucibatine u crnom bemveju iks pet - da sam bio levatina i tek tako pustio da mi neko prosipa silu na pravdi boga. Auto mi je bio na stranim tablama pa je mozda to bilo malo iritantno za gospodu xpetzamaloradaimalotalenta. Vidis - meni bi se samo jednom to moglo desit' druze da mi sampinjoni presijeku put autom ko da smo i Arizoni hiljaduosamstoneke - drugi bih vec kupio hekler pa naheklo rafal pa sta bog da druze. Kao i ovom covjeku koji je u svom jadu zbog nepravde i bezakonja, pun mi je racku kvazibiznismena i papsona koji odrade kilu-dvije heroina pa se kurce i misle da su povukli boga za jaja a zakon za slovo - da se ne bih ustrucavo ni sekunde - pa kom obojci tom opanci.

Da mi je zadnje u zivotu - u kojem sam samo jebeni pas.
sarajevo63

#13 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by sarajevo63 »

Gradska parkirališta i javne garaže

KJKP "Rad" vrši:
naplatu i nadzor parkiranja na javnim mjestima,
upravljanje javnim garažama i
sankcionisanje nepropisnog parkiranja pomoću vozila – pauk.

Posebna parkirališta trenutno raspolažu sa 1139 mjesta za parking, ulična sa 452, a u javnim garažama se može parkirati 2970 vozila.

R.J. „Saobraćaj u mirovanju“ za svoj rad odgovara i Ministarstvu prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, na osnovu čijih zakonskih rješenja obavlja poslove nadzora i naplate.
dugacki

#14 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by dugacki »

Ne treba raju tuci po glavi vec po djepu.Odredis fino mjesta u gradu gdje parkira raja koja za to mjesecno placa.Zaposlis ljude koji ce sva ta mjesta kontrolisati i koji ce dobiti bonus na platu za svakog ko ''ilegalno'' parkira. Naravno sve se to planira na nivou opstine.Gradu extra izvor prihoda a postenim ljudima uvijek mjesto za parkiranje.
Šapat

#15 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by Šapat »

Ma sta te to iznenadjuje moj Kanton...ja imam rezervisano mjesto, sa tablom pored mjesta, i ljudi uredno dodju, pomaku tablu i parkiraju se. Nego, ti fino prestani to sve placat i parkiraj k'o i svi ostali - za dzaba :)
scooter21ba

#16 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by scooter21ba »

ne raspravljas se s njim izbodi gaaaaaaaaa izbodi gaaaaaaaaaa izbodi gaaaaaaaaa
homar

#17 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by homar »

Tuži ga HAMETU. :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by PipiDugaDevetka »

kanton_1990 wrote:Jebacu ja njima m..
Pošto sam i ja imao ''mali smiješni'' problem, onako isfrustriran uzeo sam pravdu u svoje ruke i odležao 50 dana.
UK ulje čuda čini limariji.
nokia6170

#19 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by nokia6170 »

mene samo zanima otkud onolika silna "odobrenja" u gradu nakacena sa unutrasnje strane sajbe svakog malo boljeg auta....ko to dijeli, kome se to dijeli i u koje se svrhe to dijeli?
sheilak

#20 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by sheilak »

Meni je najgore kada parkiraju s obje strane ulice ili po trotoarima, pa kad trebas preci ulicu nisi u stanju vidjeti da li auto dolazi iz suprotnog smjera ili si prisiljen hodati po samoj ulici. A ne mozes im nista jer ako im i kazes nesto ( ljubazno skrenes paznju ) rizikujes premlacivanje ili, u najmanju ruku, teske uvrede i ismijavanje.

Sto se tice same teme - kod nas ljudi samo silu razumiju i njoj se i klanjaju, udovaljaju joj, tetose i maze. Pravnim putem nesto rjesavati, kod nas je vic ( i sam je covjek rekao da je ovo JKP -u Park smijesno ). Problemi ( i protekcije ) s parkingom mozda se necine kao neke krupne stvari, ali lijepo , primjerom , pokazuju nacin zivota ( i trenutne hijerarhije ) kod nas. Mislim da ce se stvarno neko otkaciti poput Roberta De NIra u " Taxidriver"-u.
mnnnmnn

#21 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by mnnnmnn »

nokia6170 wrote:mene samo zanima otkud onolika silna "odobrenja" u gradu nakacena sa unutrasnje strane sajbe svakog malo boljeg auta....ko to dijeli, kome se to dijeli i u koje se svrhe to dijeli?
o tome pricam... korumpiranog parkindžiju sjebavat radi cenara, cvaje, petobe, a njegov direktor krade milione...od kud znas za sta mu treba mozda izdrzava pola familije od tih para, ne opravdavam ga, ali nikad se ne zna...

buraz, svece to doci na svoje, samo ti uredno parkiraj i placaj parking i cist si pred samim sobom a i pred Bogom...
onaj koji krade cenera, cvaju, milion...stici ce ga kazna, kad-tad..

citizenu, imal dze tih heklera kupit?
nokia6170

#22 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by nokia6170 »

mnnnmnn wrote:
nokia6170 wrote:mene samo zanima otkud onolika silna "odobrenja" u gradu nakacena sa unutrasnje strane sajbe svakog malo boljeg auta....ko to dijeli, kome se to dijeli i u koje se svrhe to dijeli?
o tome pricam... korumpiranog parkindžiju sjebavat radi cenara, cvaje, petobe, a njegov direktor krade milione...od kud znas za sta mu treba mozda izdrzava pola familije od tih para, ne opravdavam ga, ali nikad se ne zna...

buraz, svece to doci na svoje, samo ti uredno parkiraj i placaj parking i cist si pred samim sobom a i pred Bogom...
onaj koji krade cenera, cvaju, milion...stici ce ga kazna, kad-tad..

citizenu, imal dze tih heklera kupit?
ma korupcija je svagdje jednostavno, postala nas nacin zivota i razmisljanja.

pogledajte malo sta voze cuvari parkinga kod pozorista, kakva vozila...a sa druge strane sam licno prisustvo sceni kada grupa klosara koja vjerovatno odradjuje auta i razbija prozore dolazi na taj isti parking i gdje im jedan od tih cuvara u zelenim uniformama ocima i glavom klimajuci sugerise da nema nista zanimljivo...oni se okrecu na sred parkinga i napustaju ga.

nadam se da se radi o izuzecima...plus sto oni ne odgovaraju za stetu nastalu na vasem autu...jer toboze oni samo rentaju vama plac na kojem se auto nalazi :roll:
energIs

#23 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by energIs »

pravda u svoje ruke, pocni prvo sa busenjem guma ko nema parking kartu :D :D
scooter21ba

#24 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by scooter21ba »

energIs wrote:pravda u svoje ruke, pocni prvo sa busenjem guma ko nema parking kartu :D :D
pa nek ne busi njima nek busi onome parkingmanu jer ih je on pustio tu
scooter21ba

#25 Re: Kome da tuzim korumpiranog parkindžiju???

Post by scooter21ba »

reci mi ima li svedska brankovice tihice dodike cavice covice amizde dajdze tetke tetka amidzice itd?
Post Reply