Kombuha

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

pasha78

#51 Re: Kombuha

Post by pasha78 »

pozdrav svima,
zamolio bih nekog od clanova foruma da mi se javi ukoliko ima viska gljive kombusice. stvarno mi je potrebna!
hvala unaprijed
huska1

#52 Re: Kombuha

Post by huska1 »

Tek sam poceo sa procesom uzgoja kombuche,mnogo sam citao o tome i sve u pozitivnom smislu,naravno da netreba ocekivati da vraca iz mrtvih ali ako neprobas i neznas.A
ko nebude bolje gore nece sigurno,dobio sam gljivu besplatno i svi koji budu htjeli da se bave time i da probaju doniracu im besplatno naravno bez svojih kakvih troskova.
O nacinu pripremanja gljive moze se naci na internetu iako sam ja pokupio iskustvo ljudi koji se vec dugo bave time. :-D :thumbup:
Moj_glas

#53 Re: Kombuha

Post by Moj_glas »

Moji sebi prave taj napitak i svi piju, osjecaju poboljsanja...
ovi navodi za trovanje i ostecenja posuda mislim da su samo razlog nepravilnog "koristenja", pridrzavanja nekih oslovnih uslova prilikom pravljenja kombuha napitka...
kad je covjek bolestan lijek trazi u svemu, a ono sto mu pomogne hvali i drugima ;)
marakes

#54 Re: Kombuha

Post by marakes »

Ako neko ima viska gljivu kombuhu za pokloniti, bila bih mu zahvalna :)))
marakes

#55 Re: Kombuha

Post by marakes »

zar nema niko za pokloniti kombuhu, u zamjenu dajem tibetansku ili kefir gljivu?????
Lejlab

#56 Re: Kombuha

Post by Lejlab »

Zdravo , mene interesuje mogu li i ja dobiti jednu gljivu nekada smo je imali ali ne znam iz kojeg razloga nam nije opstala, ako neko ima da je umnozio i dami moze dati ja obecavam da cu da nastavim tradiciju...
Post Reply