Kombijem Sarajevo - Ljubljana
-
pathyeshme
#1 Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Rezervisao sam kombi pošto želim sa nekim društvom skoknuti do Ljubljane, pa me zanimaju neke stvari koje mi google nije mogao ponuditi.
1. Da li je počela naplata autoputa od Banja Luke prema granici sa Hrvatskom?
2. Kolika je putarina za kombi preko Hrvatske do Slovenije (mogu se naći ti podaci na web stranici hrvatskih auto cesta, ali ne znam ni koji mi je početak, ni koji izlaz)
3. Mogu li od granice sa Slovenijom, pa do Ljubljane, proći bez vinjete koja košta 40 eura?
2. Kolika je putarina za kombi preko Hrvatske do Slovenije (mogu se naći ti podaci na web stranici hrvatskih auto cesta, ali ne znam ni koji mi je početak, ni koji izlaz)
3. Mogu li od granice sa Slovenijom, pa do Ljubljane, proći bez vinjete koja košta 40 eura?
-
pathyeshme
#2 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
I zna li neko treba li mi međunarodna vozačka dozvola, ili je to samo mazanje guzice maslom?
- Optimist
#3 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
1. Nije bila prije 15-ak dana, ali grade se naplatne kucice. Brzo ce u funkciju.
2. Od Gradiske do Zagreba se placa nekih 50-ak kuna za putnicko vozilo.
3. Mozes ako ides lokalnim cestama, koje su u jako losem stanju. Ako pak odlucis da picis autoputem bez vinjete, rizikujes kaznu od 600 eura.
Ja nisam vadio medjunarodnu vozacku, nigdje niko me nije zaustavljao.
3. Mozes ako ides lokalnim cestama, koje su u jako losem stanju. Ako pak odlucis da picis autoputem bez vinjete, rizikujes kaznu od 600 eura.
-
pathyeshme
#4 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Ma kako kod nas ide, od izgradnje kućica pa do naplate prođe i po pola godineOptimist wrote:1. Nije bila prije 15-ak dana, ali grade se naplatne kucice. Brzo ce u funkciju.
Al' dobro, biće kako bude...
Ako je za putničko 50-ak, vjerovatno je za kombi 70-ak... U oba pravca od jedne do druge strane možda 150... Što je 40-ak KM... Podnošljivo.
Ići ću lokalnim cestama, nisam lud da im dajem 40 eura za nekih 30 sati provedenih u Sloveniji.
-
Objektivni navijac
#5 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
1 Ne znam.Optimist wrote:1. Nije bila prije 15-ak dana, ali grade se naplatne kucice. Brzo ce u funkciju.
2. Kombi dodje vise od putnickoga vozila.Veca je kategorija,negdje oko 70 kuna.
3. Od granice na Obrezju do Ljubljane ,lokalnim cestama
-
pathyeshme
#6 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Cijena za kombi je 40 eura. U tome je štos.
A lokalnim cestama je moguće i u teoriji, to sam izgooglao sada. Malo duže se putuje no Bože moj, 40 eura nije malo.
btw. Izračunao sam sada da mi treba 47 KM u oba pravca za putarinu u Hrvatskoj.
A lokalnim cestama je moguće i u teoriji, to sam izgooglao sada. Malo duže se putuje no Bože moj, 40 eura nije malo.
-
Objektivni navijac
#7 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Ja sam platio 15 eura a isao sam kombijem. Mozda sam ih sta prevariopathyeshme wrote:Cijena za kombi je 40 eura. U tome je štos.
Lokalnim cestama ces se slomiti,potrositi goriva i vremena,da je bruka. Ceste u Sloveniji su gore nego u BiH x10.
Osim toga stalno ces voziti kroz extremna ogranicenja kroz naseljena mjesta 30-50 kilometara. Radari stoje u svakom selu. Policija je ljubazna i jako,jako profesionalna. Nema nijedne kazne ispod 100 eura,ni najmanje. Ako podzes lokalnim cestama,sjeti se @ Objektivnoga
-
dječak sa šibicama
#8 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
S obzirom da je nekadasnja glavna cesta od Bregane preko Novog Mesta, Trebnja, pretvorena u autocestu, mislim da ti je jedina opcija ici preko Krskog, Sevnice, Zidanog mosta, uz Savu ukratko, tamo gdje i pruga, ali nisam siguran koliko je to pametna opcija.
- Mjesanac
#9 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
1. Nijepathyeshme wrote:Rezervisao sam kombi pošto želim sa nekim društvom skoknuti do Ljubljane, pa me zanimaju neke stvari koje mi google nije mogao ponuditi.
2. 77 kuna relacija Okucani-Zagreb, 5 kuna oko Zagreba
3. Via Micheline - Ukljuciti opciju avoid vignettes: http://www.viamichelin.com/web/Routes?s ... eConso=5.6
-
pathyeshme
#10 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Hvala svima na odgovorima. Odlučio sam ipak uzeti vinjetu jer sam čuo da su masne kazne ako te uhvate bez nje, a lako možeš zalulat na autoput.
Objektivni, to za 15 eura je bilo ranije vjerovatno.. Sad je kombi A2 klasa vozila i vinjeta je 40 eura.
Objektivni, to za 15 eura je bilo ranije vjerovatno.. Sad je kombi A2 klasa vozila i vinjeta je 40 eura.
-
Walther
#11 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Sam put mimo AC nije los, pogotovo ako poredis sa BH putevima... U biti je putovanje puno ljepse jer bar vidis nesto.pathyeshme wrote:Cijena za kombi je 40 eura. U tome je štos.
Jedini problem po meni su kontrole koje su na svakom cosku. Isto vazi i za Ljubljanu tako da pazi. Kazne na AC su puno manje od onih u naselju.
-
Objektivni navijac
#12 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Ja sam isao prije par mjeseci. No kazem,ja sam na Obrezju usao u kucicu,zatrazio vinjetu za 7 dana,bez objasnjavanja o vozilu,zalijepio je i otisao. Niko me nije zaustavio,da provjeripathyeshme wrote:Hvala svima na odgovorima. Odlučio sam ipak uzeti vinjetu jer sam čuo da su masne kazne ako te uhvate bez nje, a lako možeš zalulat na autoput.
Pametno sto si odustao od lokalnih puteva. Ako ides pravcem koji je @ djecak napisao : Brezice-Krsko-Sevnica-Zidani Most-Hrastnik-Trbovlje-Ljubljana,ne mozes prici autoputu na blize od 50 KM zracne linije ali se doslovno citav put do Z. Mosta vozis kroz sela,gdje je ogranicenje 30-50 od Z.Mosta do Hrastnika,ides pored Save,gdje je cesta tako uska da imas vremenske terminale od 15 minuta za kretanje u jednom smjeru
Autoput je dobar i zacas,cca sat si u Ljubljani. Ljepota.
-
pathyeshme
#13 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
A na koji granični prelaz idem? Gradiška, Lužani? Ne razumijem se puno u to, halalite .
- homega
#14 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Jarane, poslušaj me - ne idi, vrati sepathyeshme wrote:A na koji granični prelaz idem? Gradiška, Lužani? Ne razumijem se puno u to, halalite .
Jadan ne bio, šta da nema interneta, da si sam, da moraš otići u Munchen, npr., ili nedajbože u Pariz, sam...
-
InvestmentSLO
#15 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
homega wrote:Jarane, poslušaj me - ne idi, vrati sepathyeshme wrote:A na koji granični prelaz idem? Gradiška, Lužani? Ne razumijem se puno u to, halalite .Tebi je ovo žešča avantura
![]()
Jadan ne bio, šta da nema interneta, da si sam, da moraš otići u Munchen, npr., ili nedajbože u Pariz, sam...![]()
![]()
Šta češ da radiš u Ljubljani kad nemaš para za vinjete?
Kafa,Piče,Klopa,Pivo u samom centru grada za tvoj budget previše,... Upotrejbi radije google stret maps sve češ da vidiš,...
Kako bi to mislilo do Ljubljane skoknuti? Đe češ spavat? U Ljubljani klošari prodavaju svoje vjesti zovu se KRALJI ULICE,...
Uzmi par komada i prodavaj po ulici možda zaradiš koju paru,...
Ljubljana je skup grad za Slovence... Sad razmisli ako je to dobar plan za izlet?
- Mjesanac
#16 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Neka ide covjek, nek istrazuje, nek se uci, a ne papci odma skacu nemoj ti mrdat iz svoje mahale nidje.
@pathyeshme
Ja uvijek idem Sarajevo-Zenica-Doboj-B. Brod (granica)-ukljucivanje na autoput u S.Brodu-Zagreb-okruzis oko Zagreba pratis tablu Ljubljana-Bregana (granica) i pravac Ljubljana. Sad zavisno gdje zivis, ali ako si u Sarajevu, vise ces se napatiti ako ides na Banja Luku.
@pathyeshme
Ja uvijek idem Sarajevo-Zenica-Doboj-B. Brod (granica)-ukljucivanje na autoput u S.Brodu-Zagreb-okruzis oko Zagreba pratis tablu Ljubljana-Bregana (granica) i pravac Ljubljana. Sad zavisno gdje zivis, ali ako si u Sarajevu, vise ces se napatiti ako ides na Banja Luku.
-
Walther
#17 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
nocenje imas tu...pathyeshme wrote:Hvala svima na odgovorima. Odlučio sam ipak uzeti vinjetu jer sam čuo da su masne kazne ako te uhvate bez nje, a lako možeš zalulat na autoput.
http://www.bit-center.net/sl/
to je minut od autoputa LJ-ZG, cijene su povoljne, na istom mjestu hotel&hostel
70% hotela su mladje cure
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#18 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Dobro razmisljas, a isto tako, namjerno blokiraju sporedne puteve i preusmjere saobracaj na autoput,pathyeshme wrote:Hvala svima na odgovorima. Odlučio sam ipak uzeti vinjetu jer sam čuo da su masne kazne ako te uhvate bez nje, a lako možeš zalulat na autoput.
dokazano se sluze takvim marifetlucima, posebno u sezoni godisnjih odmora.
-
pathyeshme
#19 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Ljudi idem na utakmicu, Chelsea gostuje u Ljubljani, ako već hoćete da znate.
Budžet ne da ga nemam, nego gledam svaku marku da ušparam ako mogu... Sa sobom vozim još osam ovakvih kao ja - nemamo nešto puno para, ali životna želja nam je da gledamo Chelsea i ne želimo propustiti ovu priliku pa makar morali prositi
Uglavnom, kombi sam našao za 270 KM na dva dana... Gorivo sam računao ugrubo 300 KM tamo i ovamo... Putarina i vinjeta još 130 KM, i na kraju izađe 700... Nas 9, po nekih 80 KM... Karta za tekmu 40 KM, ukupno 120 KM... Još tamo nešto pojest, popit, sa 150 KM možemo otić, vratit se, i usput izgotivit. Noćenje je samo opcija, ukoliko bi našli nešto jeftino - inače povratak nazad odmah poslije tekme.
@Mjesanac Hvala!
Budžet ne da ga nemam, nego gledam svaku marku da ušparam ako mogu... Sa sobom vozim još osam ovakvih kao ja - nemamo nešto puno para, ali životna želja nam je da gledamo Chelsea i ne želimo propustiti ovu priliku pa makar morali prositi
Uglavnom, kombi sam našao za 270 KM na dva dana... Gorivo sam računao ugrubo 300 KM tamo i ovamo... Putarina i vinjeta još 130 KM, i na kraju izađe 700... Nas 9, po nekih 80 KM... Karta za tekmu 40 KM, ukupno 120 KM... Još tamo nešto pojest, popit, sa 150 KM možemo otić, vratit se, i usput izgotivit. Noćenje je samo opcija, ukoliko bi našli nešto jeftino - inače povratak nazad odmah poslije tekme.
@Mjesanac Hvala!
-
pathyeshme
#20 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
btw. Traže li ovi na granici kakve pare da im se pokažu?
Kad bi tražili jedino što bi mi mogli uradit jeste da kolektivno kleknemo ispred njih i molimo ih da nas puste
Kad bi tražili jedino što bi mi mogli uradit jeste da kolektivno kleknemo ispred njih i molimo ih da nas puste
-
InvestmentSLO
#21 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Ako je životna utakmica u pitanju onda nema razmišljanja,... Možete i na štop
,...
U Ljubljani gledaj, da parkiraš na parkingplac đe je đaba,... Nakupovalni centri itd,... Hranu i piče kupujte u večim centrima
đe morete za male pare dobro jest,... Normalnu pizzu možeš da dobiješ za 2- 2,5 EUR. Pazi na Parking, da ne platiš kaznu,... Drži se ograničenja, svi se morate vezat, upaljena svetla tokom dnevne i nočne vožnje... 27.7.2014 dolazi Chelsea u Ljubljanu Stožice 16,050 kapacitet stadiona biče puno do zadnje stolice,... Sam grad je vrh, studentski grad 75,000 studenata ima preko godine u julu če biti manje ljudi u samom gradu jer su dopusti i nema tokom ljeta studenata,...
Inače je u gradu svaki dan preko 500.000 ljudi. Grad ima avtocestu RING sve okolo grada 35km. Kad si več u Ljubljani
Zašto nebi skoknili na more Koper-Piran-Izola-Portorož to su top gradovi na moru a samo dobrih 100 km udaljeni od Ljubljane,... Jedan dan Ljubljana drugi dan Slovenska obala i to bi vam bio top izlet! Na moru možete ako ste malo sposobni i odradit kakav posao zaradit koji evro konobari se puno traži u sezoni,... Još bi se vratili sa parama,... Dobijete smještaj u hotelu,... Večinoma su naši konobari po hotelima tako da komunikacija nije problem ako znate malo eng to je to!
Ako ste zainteresirani ja vam sredim kontakte od hotela
samo pivo ste mi dužni 
U Ljubljani gledaj, da parkiraš na parkingplac đe je đaba,... Nakupovalni centri itd,... Hranu i piče kupujte u večim centrima
đe morete za male pare dobro jest,... Normalnu pizzu možeš da dobiješ za 2- 2,5 EUR. Pazi na Parking, da ne platiš kaznu,... Drži se ograničenja, svi se morate vezat, upaljena svetla tokom dnevne i nočne vožnje... 27.7.2014 dolazi Chelsea u Ljubljanu Stožice 16,050 kapacitet stadiona biče puno do zadnje stolice,... Sam grad je vrh, studentski grad 75,000 studenata ima preko godine u julu če biti manje ljudi u samom gradu jer su dopusti i nema tokom ljeta studenata,...
Inače je u gradu svaki dan preko 500.000 ljudi. Grad ima avtocestu RING sve okolo grada 35km. Kad si več u Ljubljani
Zašto nebi skoknili na more Koper-Piran-Izola-Portorož to su top gradovi na moru a samo dobrih 100 km udaljeni od Ljubljane,... Jedan dan Ljubljana drugi dan Slovenska obala i to bi vam bio top izlet! Na moru možete ako ste malo sposobni i odradit kakav posao zaradit koji evro konobari se puno traži u sezoni,... Još bi se vratili sa parama,... Dobijete smještaj u hotelu,... Večinoma su naši konobari po hotelima tako da komunikacija nije problem ako znate malo eng to je to!
Ako ste zainteresirani ja vam sredim kontakte od hotela
- Krizzia
#22 Re: Kombijem Sarajevo - Ljubljana
Smjestaj za Lj pogledaj na airbnb. Hoteli su im preskupipathyeshme wrote:Ljudi idem na utakmicu, Chelsea gostuje u Ljubljani, ako već hoćete da znate.
@Mjesanac Hvala!