kombi prevoznik

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amrica

#1 kombi prevoznik

Post by amrica »

Nadam se da tema nece biti zakljucana, ili ja nogirana put banovica, ali ja stvarno pokusala po pravilima dati oglas na market.ba da trazim kombi za prevoz stvari do Makarske.
Ali tamo to spada po razno i ostalo.
Ja mislila da ima veze sa autima...
I traze mi da definiram, je li to automobil ili teretno vozilo? Pojma nemam, sa B kategorijom vozis do 8 ljudi (koliko se sjecam :D ) , ne znam do koliko kg tezine....
Fakat, u sta spada kombi? I sta je kombi, mali kombi, srednji, veliki....veci od TAMica....
malizeleni

#2 Re: kombi prevoznik

Post by malizeleni »

Pa imas kombija sto mogu povuci vishe od tamica. Imash one sprintere i jumpere i sta ti ja znam :)
Koliko znam imaju samo 2-3 putnicka sjedista, i spadaju pod teretna vozila.

Koliko stvari imas ?

Ja sam se do sada 2 puta selio sa iznajmljenim kombijima, prvi put mi je jedva sve stalo u ovakav
Image

A drugi put sve uslo u
Image
Last edited by malizeleni on 26/09/2008 09:24, edited 1 time in total.
Bakir1

#3 Re: kombi prevoznik

Post by Bakir1 »

nosivost kategorija ukupna doz tezina 3500 kg b kategorija obicno zapremina do 12 m3
dupli tockovi pozada kod kombija teretno vozilo c kategorija zapremina do 18 m3
amrica

#4 Re: kombi prevoznik

Post by amrica »

Ma nemam puno stvari, jedna vrata, dvije komodice... ne treba mi ovo ogromno cudoviste.
malizeleni

#5 Re: kombi prevoznik

Post by malizeleni »

Mozda ti je onda lakse iznajmiti VW Caddy, i sama odvuci. Ja sam preko europcara, vidim ima ih i u Sa.
amrica

#6 Re: kombi prevoznik

Post by amrica »

malizeleni wrote:Mozda ti je onda lakse iznajmiti VW Caddy, i sama odvuci. Ja sam preko europcara, vidim ima ih i u Sa.

Hvala na savjetu, nazvala vise rent-a-car-ova, ukljucujuci europcar, niko nema caddy.... zivkala dok mi jedan gospodin nije rekao da tako male kombije nema niko u BiH, iznajmljuju se samo auti i veliki, pravo veliki kombiji....
Post Reply