Rojs je legenda.emil_vlajki wrote: 0:00 dobro saslušati
Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBIH"
- reis1
#26 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
- lua
#27 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Cijenjeni sagovorniče reis, prvo da Vas srdačno pozdravim i da Vam poželim dobrodošlicu na forum!reis1 wrote: Gdje ste gdjice Lua.
Kako Vi komentirate ovu novonastalu politicku situaciju u ovoj nasoj mrtvaji-domaji, zvanoj BiAjEjch?
Fizicko iskorjenjivanje, hmmmm... kakav termin bokte!![]()
Nakon što vidjeh rezultate izbora bez sumnje sam shvatila da za mene ovdje više mjesta nema, te sam ispunila obrazac za "kockanje viza" za Ameriku. Čak sam se i uslikala. Te isto proslijedila na odgovarajući adresu. Šta mislite, da li će iko razmišljati o fizičkom iskorjenjivanju Bosanaca sa teritorija Bosne i Hercegovine?
Ko zadnji "izijde" nek' "udune" svjetlo "sikirom".
- reis1
#28 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
To ono Green Card lutrija? Ma sta sam ja tiJeh prijava ispunio, al nece niko reisa, al neka, neka...lua wrote:Cijenjeni sagovorniče reis, prvo da Vas srdačno pozdravim i da Vam poželim dobrodošlicu na forum!reis1 wrote: Gdje ste gdjice Lua.
Kako Vi komentirate ovu novonastalu politicku situaciju u ovoj nasoj mrtvaji-domaji, zvanoj BiAjEjch?
Fizicko iskorjenjivanje, hmmmm... kakav termin bokte!![]()
Nakon što vidjeh rezultate izbora bez sumnje sam shvatila da za mene ovdje više mjesta nema, te sam ispunila obrazac za "kockanje viza" za Ameriku. Čak sam se i uslikala. Te isto proslijedila na odgovarajući adresu. Šta mislite, da li će iko razmišljati o fizičkom iskorjenjivanju Bosanaca sa teritorija Bosne i Hercegovine?
Ja nesto kontam, da trenutno nema vecih glupana od nas Bosanaca u Europi. Mislim svih ukupno - od Bi'aca do Trebinja, i od Bjeljine do Gruda. Nekake hebene mracne sile su nas atakovale, totalno pomracenje uma.
Mislim da ovdje mozda treba kontra, upalit svjetlo? I to ono spojit zice rukama, da strese.
- lua
#29 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Nemoj da odustaješ! Neko će i nas 'tjet. Pitanje je samo vremena. Uvijek ima opcija "poderat' pasoš i kumit' za azil".
Oh tu bih se s tobom složila. Mada mislim da smo možda ipak mi glupi? A ovi koji su birali ove opcije pametni? Ili su ipak najpametniji oni koji nisu ni izašli? Bilo kako bilo, šta misliš, da li će se ikad ijedan Komarica, Dodik, Kačavenda, ili pak reis, sjetiti nas, koji moramo bježati da se ne bismo vješali?
Ah i ta opcija za struju mi se čini primamljivom, no ko ima hrabrosti uopće paliti svjetlo ovdje?
Oh tu bih se s tobom složila. Mada mislim da smo možda ipak mi glupi? A ovi koji su birali ove opcije pametni? Ili su ipak najpametniji oni koji nisu ni izašli? Bilo kako bilo, šta misliš, da li će se ikad ijedan Komarica, Dodik, Kačavenda, ili pak reis, sjetiti nas, koji moramo bježati da se ne bismo vješali?
Ah i ta opcija za struju mi se čini primamljivom, no ko ima hrabrosti uopće paliti svjetlo ovdje?
- tandmand
#30 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Najcudnije mi je kad neko nakon izbora kuka kako su opet izabrane nacionalne stranke, bla bla bla.lua wrote: Nakon što vidjeh rezultate izbora bez sumnje sam shvatila da za mene ovdje više mjesta nema, te sam ispunila obrazac za "kockanje viza" za Ameriku. Čak sam se i uslikala. Te isto proslijedila na odgovarajući adresu. Šta mislite, da li će iko razmišljati o fizičkom iskorjenjivanju Bosanaca sa teritorija Bosne i Hercegovine?
Pa koja je to alternativa bila ovima i da li je postojala uopce, kada uzmemo uobzir velicinu stranaka i njihov kadar kojima bi popunili bezbrojna mjesta u administraciji. Evo vidimo da i ovi "pobjednici" muku muce da nadju podobnu osobu u svojim redovima a da moze zadovoljiti odredjenu funkciju. Ja bih volio da svako onaj ko prigovara rezultatima izbora, da pri tome otvoreno kaze "mislim da je trebao pobijediti taj i taj".
@lua evo izjasni se ovdje nama i kazi ko je to po tebi trebao pobjediti?
Da se odmah razumijemo, nikako mi se nesvidja ko ce biti u vlasti, ali realno gledajuci nema ni alternative.
Isti spil karata samo malo drugacije promjesan. Politicka sapunica od milion epizoda, sa uvijek istim glumcima.
- lua
#31 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Ja mislim da je trebao pobijediti DF i Naša stranka. Znam, znam. I o njima bismo sad mogli nadugo i naširoko raspredati priče, od Suljagićevog udaranja žene, preko raspada DF-a u Mostaru i Tuzli, pa kojekakvih bombardovanja Željka Komšića kao Zlatkovog isprtka. Ali eto ti odgovor.
- reis1
#32 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Ma zezam se ja to za lutriju, imam ja tamo u AmeriKi vrlo bliske rodbine, koji se me zvali tamo da idem. A ja se zainatio, ma reko necu ja iz Bosne nikud, to je moje, MOOOOOOJEEEEE, znas ono... inat... - a dal sam se zaebo, ne znam brate. Sustinski gledano, kad vidim kako su i oni tamo pobudalili, mislim da u nekim stvarima nisam, a u nekim jesam. "Do podne mislim jedno, a od podne drugo."lua wrote:Nemoj da odustaješ! Neko će i nas 'tjet. Pitanje je samo vremena. Uvijek ima opcija "poderat' pasoš i kumit' za azil".
Ja mislim da smo mi ustvari vaZda i bili glupi, i mi, i nasi roditelji, i djedovi, do davnasnjih dana. Zasigurno, da nismo glupi, pa ne bi katolici iz Rima, ortodoxi iz Constantinopolisa, muslimani iz Mecce, pa naposljetku i partizani iz Moskve dolazili 'vamo nama ucit nas pameti kako se trebamo ponasati - da smo pametni, mi bi njima isli ucit ih nekoj nasoj pameti. Al koje nemamo.
Sta's jebiga, piglu smo - a mozda je i to nekakva pamet kad poneko skonta da smo piglu. Ovi ostali, oni ce i dalje pusit Komarici, Kacavendi, i Mustafi - koji ovaj ovdje jadni zatucani nesvijet pucaju tim tudjim bajkama.
- tandmand
#33 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Posten odgovor.lua wrote:Ja mislim da je trebao pobijediti DF i Naša stranka. Znam, znam. I o njima bismo sad mogli nadugo i naširoko raspredati priče, od Suljagićevog udaranja žene, preko raspada DF-a u Mostaru i Tuzli, pa kojekakvih bombardovanja Željka Komšića kao Zlatkovog isprtka. Ali eto ti odgovor.
Volio bih da tako direktno odgovore i razni analiticari koji se u medijima sablaznjavaju rezultatima izbora ali da isto tako ponude odgovor da li bi njihovi kanditati mogli odgovoriti zahtjevima vremena u kojem zivimo.
Nama ne trebaju fini, lijepi nenacionalisti vec oni koji ce stvarno nesto raditi. Djela i samo djela.
-
hizo ramidovic
#34 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
sve nesto udarilo na 'rvate...te majorizacija, te fizicko iskorjenjivanje, te curenje, a sad i ova muka: http://www.klix.ba/biznis/privreda/hrva ... /141027070
- lua
#35 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Tačno tako. Mi smo glupi. I trebamo biti ponosni što smo glupi OĐE, đe diploma košta 10.000 evrića, a obraz kilu bureka. Đalamašala, hajdemo osnovati Udruženje glupana koji se ne stide svoje gluposti.reis1 wrote:
Sta's jebiga, piglu smo - a mozda je i to nekakva pamet kad poneko skonta da smo piglu. Ovi ostali, oni ce i dalje pusit Komarici, Kacavendi, i Mustafi - koji ovaj ovdje jadni zatucani nesvijet pucaju tim tudjim bajkama.Ja mislim da smo mi koji smo skontali da smo glupi, ustvari i u konfliktu sa njima - oni ne vole da se puno konta, vec da se slijepo slijedi, ne?
- reis1
#36 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Mimoislo nas je ovo ovdjeka:lua wrote:Tačno tako. Mi smo glupi. I trebamo biti ponosni što smo glupi OĐE, đe diploma košta 10.000 evrića, a obraz kilu bureka. Đalamašala, hajdemo osnovati Udruženje glupana koji se ne stide svoje gluposti.reis1 wrote:
Sta's jebiga, piglu smo - a mozda je i to nekakva pamet kad poneko skonta da smo piglu. Ovi ostali, oni ce i dalje pusit Komarici, Kacavendi, i Mustafi - koji ovaj ovdje jadni zatucani nesvijet pucaju tim tudjim bajkama.Ja mislim da smo mi koji smo skontali da smo glupi, ustvari i u konfliktu sa njima - oni ne vole da se puno konta, vec da se slijepo slijedi, ne?
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_Enlightenment
Bez tog, nema nam haira, nastavit cemo obitavat u mraku, iliti u Dark ages. Kljucno pitanje bi trebalo bit "ko treba upalit svjetlo". Dodad ne vidjeh nekog ko bi nas suncem obasjat mog'o, za ovih 25 ljeta posljednjih gospodnjih.
-
Hafis
#37 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Čuj na '' 'rvate''.hizo ramidovic wrote:sve nesto udarilo na 'rvate...te majorizacija, te fizicko iskorjenjivanje, te curenje, a sad i ova muka: http://www.klix.ba/biznis/privreda/hrva ... /141027070
Nije to ništa što će od danas opet udariti na bošnje, a bogami i na 'rvate, doduše oni će izijaniti u nešto manjem opsegu štete...cca petnaestak posto.
Dakle:
Ivanković Lijanović i Bahilj došli na posao: Sud BiH im nije izrekao zabranu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ivankovi ... /141027045
Bit će još golova od strane ovog dvojca u ovoj sudačkoj nadoknadi, to jest dok Čo ne probere koga će iz Rajvosa povesti sa sobom u vlast
-
hizo ramidovic
#38 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
treba pustiti sud da radi ono za sto je placen i vjerovati mu, a ostaviti se gangi i sevdisanja...
-
Hafis
#39 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Pa Lijanu i ne treba više vremena da dovrši započeto. To ti ga je još otprilike pola godine ministrovanja, a možda i više.
A naši sudovi ionako oslobađaju krupne zvjerke, tako da ga za to nije nimalo briga.
A naši sudovi ionako oslobađaju krupne zvjerke, tako da ga za to nije nimalo briga.
- ultima_palabra
#40 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Hafis wrote:Bit će još golova od strane ovog dvojca u ovoj sudačkoj nadoknadi, to jest dok Čo ne probere koga će iz Rajvosa povesti sa sobom u vlast
- spreca
#41 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
pa i Dragana Jugovica je sud pustio...pa ti nesto nesmetaHafis wrote:Pa Lijanu i ne treba više vremena da dovrši započeto. To ti ga je još otprilike pola godine ministrovanja, a možda i više.
- lua
#42 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
kako nije izrek'o zabranu? Ja jučer čitam da ima zabranu na obavljanje službenih dužnosti, određenih poslova, shu fu, sastajanja sa određenim ljudima. Ne kontam ja ovdje više ništa.
-
pemanapemani
#43 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Kada je biskup Komarica primio Karadžićev orden iz ruku Milorada Dodika, svrstao se u skupinu licemjernih, bezobraznih i lažljivih psihopata kojih je puna katolička Crkva.
Doduše, imao se na koga i ugledati. Kardinal Puljić bar jednom godišnje u svom baljezganju medijima spomene "satiranje katolika u Sarajevu".
Bolje bi mu bilo da prozbori koju o "humanom preseljenju naroda", spiskovima bosanskih katolika koje su hercegovački svećenici slali svojoj subraći u Bosnu, a na kojima je stajao raspored gdje koju porodicu treba iseliti.
Zašto biskup Komarica ne govori o svojoj subraći koji su svoje župljane ostavili četnicima, a oni dali petama vjetra?
Kao osoba koja dolazi iz katoličke porodice, poručujem biskupu i kolegama da mene i moju porodicu izuzmu iz svojim bolesnih besjeda.
Eto mu Dodik i četnički orden, pa neka ga grije u zimskim noćima dok obilazi zgarišta katoličkih sela po manjem entitetu.
Doduše, imao se na koga i ugledati. Kardinal Puljić bar jednom godišnje u svom baljezganju medijima spomene "satiranje katolika u Sarajevu".
Bolje bi mu bilo da prozbori koju o "humanom preseljenju naroda", spiskovima bosanskih katolika koje su hercegovački svećenici slali svojoj subraći u Bosnu, a na kojima je stajao raspored gdje koju porodicu treba iseliti.
Zašto biskup Komarica ne govori o svojoj subraći koji su svoje župljane ostavili četnicima, a oni dali petama vjetra?
Kao osoba koja dolazi iz katoličke porodice, poručujem biskupu i kolegama da mene i moju porodicu izuzmu iz svojim bolesnih besjeda.
Eto mu Dodik i četnički orden, pa neka ga grije u zimskim noćima dok obilazi zgarišta katoličkih sela po manjem entitetu.
-
Hafis
#44 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Dobro ste se navalili na biskupa.
čini mi se, bolje bi kotirao u Teheranu
- lua
#45 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Mi k'o ne navaljujemo na hodže, samo biskupe disamo. Jesi i ti iz nekog paralelnog univerzuma sviju m'.
- Danguba
#46 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
...a najbolje u Zagrebu.Hafis wrote:Dobro ste se navalili na biskupa.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#47 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBIH"
-
Hafis
#48 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Biskup Komarica je pravi dingospo, za razliku od većine svećenika u BiH, neovisno o religiji.
Tako da vam priča liči na pseće, pardon - na avlijanersko lajanje.
Šta je ovo, Zar se još se nije promijenio naziv ove teme. Možda bi najprimjerniji naziv bio: ''Biskup Komarica - mit ili podvala''.
Šta je ovo, Zar se još se nije promijenio naziv ove teme. Možda bi najprimjerniji naziv bio: ''Biskup Komarica - mit ili podvala''.
- spreca
#49 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
Kad jedan svjecenik kao Komarica podvaljuje onda ti je sve jasno.........u ovoj drzavi su naj uvazeniji ljudi oni koji lazu..........ali svejedno.....treceg meeeemaHafis wrote:Biskup Komarica je pravi dingospo, za razliku od većine svećenika u BiH, neovisno o religiji.
- lua
#50 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI
U suštini znači: Pravoslavci smiju za svoje popove govorit' da su smrde, katolici za svoje, a muslimani za svoje hodže i tako.