Komad gume pukao, sta uraditi..
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dingosp0
#1 Komad gume pukao, sta uraditi..
Primjeti da mi je na prednjoj lijevoj gumi ko napukao jedan komad gume odma uz ivicu felge, ne pušta zrak al nez koliko je duboko, modza 3-5mm.. Jeli moguće ovo zaljepiti negdje ili imali neko ljepilo da bi mogao kupiti i sam uraditi..
- drunken tiger
#2 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Mijenjaj gumu. Nećeš glavu valjda da izgubiš ili da praviš štetu veću od cijene jedne gume. Ne šali se s tim.dingosp0 wrote:Primjeti da mi je na prednjoj lijevoj gumi ko napukao jedan komad gume odma uz ivicu felge, ne pušta zrak al nez koliko je duboko, modza 3-5mm.. Jeli moguće ovo zaljepiti negdje ili imali neko ljepilo da bi mogao kupiti i sam uraditi..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
uslikaj nam to da vidimo
-
N-E regija
#4 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Ako nisi s parama makar je, radi sigurnosti, prebaci na zadnje točkove ili u rezervu. Možeš pokušati šta zalijepiti, ali ta guma nije više za svakodnevnu upotrebu (možda rezerva i to zalijepljena i sa unutrašnjom gumom)
- bitanga_sa_otesa
#5 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Ne pravite dramu i ne prepadajte covjeka dok ne stavu sliku.....
-
condy
#6 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
To ne možeš sam uraditi. Vulkanizacija gume ako nije veliko napuknuće je najbolje rješenje. To je ljepljenje gume na presi i najsigurniji način popravke gume.
- drunken tiger
#7 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Ne dramim i ne prepadam nikoga. Upravo zbog ovakvih "sitnica" ljudi gube glavu na balkanu. Daću ti ja pare za gumu je*o te guma!bitanga_sa_otesa wrote:Ne pravite dramu i ne prepadajte covjeka dok ne stavu sliku.....
- bitanga_sa_otesa
#8 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
svi napamet pricamo dok ne vidimo sliku ,a po objasnjenom mislim da se radi o gluposti koja ne utice na nista...
nagledam se ja svega ,danas sam se bas nagledao govneta dvicine kojem koci samo prednji lijevi tocak,gume su sve 4 razlicite sa bubrezima ko saka i skoro otpao prednji tocak koliko se lezaj rasuo...ulje ljeva na sve strane...svakakva taljigala se vozaju po cesti...i jos je pitao koliko ce me to doci? reko ne mijenja se to dok ne otpadne ....opasniji su takvi i ima ih vise nego ovih s ogrebotinama na gumi od 3 mm
nagledam se ja svega ,danas sam se bas nagledao govneta dvicine kojem koci samo prednji lijevi tocak,gume su sve 4 razlicite sa bubrezima ko saka i skoro otpao prednji tocak koliko se lezaj rasuo...ulje ljeva na sve strane...svakakva taljigala se vozaju po cesti...i jos je pitao koliko ce me to doci? reko ne mijenja se to dok ne otpadne ....opasniji su takvi i ima ih vise nego ovih s ogrebotinama na gumi od 3 mm
-
esso_sa
#9 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Al i dalje ide i ne stajebitanga_sa_otesa wrote:danas sam se bas nagledao govneta dvicine kojem koci samo prednji lijevi tocak,gume su sve 4 razlicite sa bubrezima ko saka i skoro otpao prednji tocak koliko se lezaj rasuo...ulje ljeva na sve strane...
-
mahalas505
#10 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Ja mislim da ovdje(dalje u tekstu misli na slucaj automobila marke Golf 2) ukoliko dodje do saobracajne nezgode dio ogovornosti snosi i ovaj sto nije htio da ukloni uocene nedostatke. Ukoliko su novcana sredstva bila problema, mozda se mogao naci neki drugi nacin kompenzacije za ulozeni rad majstora na otklanjanju uocenih nedostataka na automobilu, i na taj nacin doprinijeti poboljsanju bezbjednosti u saobracaju.
- bitanga_sa_otesa
#11 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
iduci put cu zvati tebe da platis dijelove i da radis umjesto mene dzabe,meni je dosta 4 godine rata i humanitarnog rada....ne popravljam grobove koje ne moze ni tas popraviti...mahalas505 wrote:Ja mislim da ovdje(dalje u tekstu misli na slucaj automobila marke Golf 2) ukoliko dodje do saobracajne nezgode dio ogovornosti snosi i ovaj sto nije htio da ukloni uocene nedostatke. Ukoliko su novcana sredstva bila problema, mozda se mogao naci neki drugi nacin kompenzacije za ulozeni rad majstora na otklanjanju uocenih nedostataka na automobilu, i na taj nacin doprinijeti poboljsanju bezbjednosti u saobracaju.
-
M@RKO
#12 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Prosle godine, na novoj Michelin Energy gumi slicno neko ostecenje, 8-9mm precnik, skoro do onog platna doslo, na bocnom zidu. Drug to rijesio kod vulkanizera, iza studentskog doma u nedzaricima, odmah kad se skrene, ne mogu da se sjetim naziva servisa. Vrlo ljubazni i profesionalni, tad su mu garantovali za gumu i dan danas sluzi odlicno, a mjesto gdje je krpljeno se ne vidi uopste, tj. vidimo mi koji znamo gdje je krpljeno.
- seoBIH
#13 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
WTF? Na osnovu cega ovo govoris? ZNas li g dje je ostecenje? Je li na gaznom dijelu iili na rubu, odnosno zastitnom sloju? Pretpostavljam da je na zastitnom sloju, da je zakacio ivicnjak. Svrha z astitnog sloja i jeste to. Pretpostavljam da nije nikakav problem, ali svakako moze navratiti do vulkanizera i provjeriti.drunken tiger wrote:Mijenjaj gumu. Nećeš glavu valjda da izgubiš ili da praviš štetu veću od cijene jedne gume. Ne šali se s tim.dingosp0 wrote:Primjeti da mi je na prednjoj lijevoj gumi ko napukao jedan komad gume odma uz ivicu felge, ne pušta zrak al nez koliko je duboko, modza 3-5mm.. Jeli moguće ovo zaljepiti negdje ili imali neko ljepilo da bi mogao kupiti i sam uraditi..
- sparky
#14 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Najlakše da mu ga majstor jos i popuši nakon što mu uradi nesto na autu.mahalas505 wrote:Ja mislim da ovdje(dalje u tekstu misli na slucaj automobila marke Golf 2) ukoliko dodje do saobracajne nezgode dio ogovornosti snosi i ovaj sto nije htio da ukloni uocene nedostatke. Ukoliko su novcana sredstva bila problema, mozda se mogao naci neki drugi nacin kompenzacije za ulozeni rad majstora na otklanjanju uocenih nedostataka na automobilu, i na taj nacin doprinijeti poboljsanju bezbjednosti u saobracaju.
Mahalas ti stvarno nekad napišeš post za plakanje od smijeha.
To za gumu, ako je ocesana i fali je komadić cca ko kovanica od 1km, nije nikakav problem.
Last edited by sparky on 09/07/2015 00:18, edited 1 time in total.
- Bakir1
#15 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Bitango moze li zamjena?
Imam nekih sustrjeba da me smetaju pa da kompenziramo
Imam nekih sustrjeba da me smetaju pa da kompenziramo
- bitanga_sa_otesa
#16 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
imam ja na fb dobrih statusa i dosta lajkova ,pa se mozemo mijenjati 
- Bakir1
#17 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Ne vrijedi nemam profil jedino za dojmove na piku
- bitanga_sa_otesa
#18 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
a sta je s dzedajem 
- Bakir1
#19 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Nema u frizideru je
Nego kada ja skontam stvarno si ti drustveno neodgovoran
Nego kada ja skontam stvarno si ti drustveno neodgovoran
- bitanga_sa_otesa
#20 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
dzevad je izaso
ma ja sam staro djubre,znas me jbga...
ma ja sam staro djubre,znas me jbga...
- Bakir1
#21 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Hoce mahalas ujesti satro na idealiziranje.
- bitanga_sa_otesa
#22 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
nebitan pixel u mom zivotu 
- Bakir1
#23 Re: Komad gume pukao, sta uraditi..
Branko kockica i salko dinamitas
- bitanga_sa_otesa