Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po meni nista od ovoga vidim zadnji tekst spominje mnogo nepoznanica.
Od toga da vodeci znanstvenici i inzinjeri govore kako njihova planirana zastita od radijacije nece biti dovoljna.
Svemirski brod (kapsula) jos nije ni osmisljena a trebaju godine za to.
Planirana putanja odlaska na Mars je daleko od idealne.
Ma svasta nesto smeta i cisto sumnjam da to mogu napraviti u roku od 10 godina i s samo 6 milijardi.
Ovo će bit čisti fail. Ova "kompanija" je sigurno još jedna od onih startup kompanija koje planiraju podić ogromnu lovu u roku od 5-6 godina a za tu lovu će napravit neki prototip brod koji će se po svoj prilici raspast pri slijetanju... Ili će posada pocrkat od radijacije. Ostatak profita od ovih "registracija" potencijalnih članova će rasporedit shareholderi koji će prebacit lovu na neki offshore fond i pobjeć u neku zemlju gdje mogu imat imunitet
Naravno, zaplatiće neki direktor koji je bio dovoljno priglup da sjedne na čelo te kompanije, sva će odgovornost spast na njega a ovi koji kupe kajmak će ostat nepoznati faktor koji je odnio da money.
a u pozadini ovo je pravi "Arka" projekat. Lafo kolonizacija Marsa, ustvari prave letjelicu kojom se skloniti nekolicinu sretnika sa Zemlje kojoj se blizi ogromni asteroid... fino su nas upozoravali teoreticari zavjera...
bice zanimljivo sljedecije 20 godina posmatrati tu mrtvu trku: ko ce prije. jal ce se prvo vinut i polecet ka marsu il ce prvo iskopat piramide. ovi marsovci piramidasima zadali zadacu, al bice prava mrtva trka sto jes jes
slušam jutros ili jučer na radiju da je onaj osama slina slunto u bijeloj kući konačno odobrio neku lovu
18 milijardi za jedini nasin cilj u budućnosti... čovjek na marsu spominje se 20 godina
jel dovoljno to novca? da opet ne bude kakav dizaster
Cini mi se da je to godisnje(!?) Ili neka jednokratna pomoc. , mozda grijesim.
Ali kad Ameri postavljaju za cilj dolazak na Mars za 20godina, setnja i odma nazad. Kakve su sanse ovoj neprofitnoj organizaciji koja ovisi od donacija da stigne tamo za 10 godina,+ naprave koloniju i ostanu tamo.
34sf4drgu67d25 wrote:Cini mi se da je to godisnje(!?) Ili neka jednokratna pomoc. , mozda grijesim.
Ali kad Ameri postavljaju za cilj dolazak na Mars za 20godina, setnja i odma nazad. Kakve su sanse ovoj neprofitnoj organizaciji koja ovisi od donacija da stigne tamo za 10 godina,+ naprave koloniju i ostanu tamo.
da je konkretan cilj i da ima nekakvog smisla ja bih volontirao (mada ne znam na čemu ) i dao koju dnevnicu za ovaj projekt
i tako milijarda ljudi i bilo bi nešto od toga
ovako... sumnjam
artur klark reče za rata u vijetnamu... da se ovi novci koriste za svemirska putovanja... eeee
Pitate li se ikad zato bar mjesec koji nam je pred nosom doslovno nismo naselili to jeste postavili bar neke laboratorije ili slicno ? zasto je misija Apollo misteriozno prekinuta iako je bilo u planu jos desetine putovanja ? jesu li ljudi uopste bili na mjesecu e to je pravo pitanje a o Marsu pravo da pricaju imaju samo generacije ispred nas.
Do sada nije izmisljen ni jedan novi pogon sem raketo mlaznog koji uz veliko sagorjevanje fosilnih goriva uspijeva da odoli zemljinoj gravitaciji,poslije samo izlaska iz atmosfere ulazimo u zonu Van Allenovog pojasa zracenja u kojem ljudi nebi mogli izdrzati ni minutu,a jedina prevencija jeste da se na shatlove postave velike kolicine olova kojim se ljudi stite od zracenja,do sada niti jedna ljudska posada nije nosila olovo sad kako su ameri dosli do mjeseca,vratili se i docekali dugu starost postaje enigma.
Kao sto sam rekao ovo je totalni fejk, velika prevara u tijeku, s ovim novcem ne mogu kupiti ni dovoljno hrane za misiju a kamoli rakete, svemirski brod, prostore za zivljenje i sta sve ne.