KOLO Penzionersko ahahahahah

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rajvosa^

#1 KOLO Penzionersko ahahahahah

Post by rajvosa^ »

E sto se ismija. :dance: :lol: :lol:

Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#2 Re: KOLO Penzionersko ahahahahah

Post by Nosferatu »

Penzicki spring break.... a dje ovo? Da nije Ada Ciganlija?

Koja se tebi baba svidja?

Najbolja je ona s crvenim kacketicem. I ova u lila sa sesiricem.

Jest da je malo asocijalna.

A lika s tigar speedo gacama na pocetku? Sto se ne zna sta mu vise skace, sisa ili stomacina...

Ili ovaj u crnim gacama - nozna tehnika....mjenja brzine frajko, zahukava se...

Joj, Balkane, treba o ovome filmove snimati, da znaju za 1000 godina, i poslje Indijanaca, Indijanci.

Najgore sto su face sve ozbiljnje, kako sasvim je normalno u kupacim kostimima, dakle haman pa goli, uz bazen ili rijeku kolo zaplesati, dok onaj na mirkofonu najavljuje neku rakijesinu...
Vares City

#3 Re: KOLO Penzionersko ahahahahah

Post by Vares City »

Nosferatu wrote:Penzicki spring break.... a dje ovo? Da nije Ada Ciganlija?

Koja se tebi baba svidja?

Najbolja je ona s crvenim kacketicem. I ova u lila sa sesiricem.

Jest da je malo asocijalna.

A lika s tigar speedo gacama na pocetku? Sto se ne zna sta mu vise skace, sisa ili stomacina...

Ili ovaj u crnim gacama - nozna tehnika....mjenja brzine frajko, zahukava se...

Joj, Balkane, treba o ovome filmove snimati, da znaju za 1000 godina, i poslje Indijanaca, Indijanci.

Najgore sto su face sve ozbiljnje, kako sasvim je normalno u kupacim kostimima, dakle haman pa goli, uz bazen ili rijeku kolo zaplesati, dok onaj na mirkofonu najavljuje neku rakijesinu...
E moj Noske,zalutasmo i ja i Ti,nadam se necemo cesto!
Vozdra!
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#4 Re: KOLO Penzionersko ahahahahah

Post by Nosferatu »

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: KOLO Penzionersko ahahahahah

Post by PipiDugaDevetka »

Nemojte se zasexavati sa narodnim kolom. Ne znam puno o toj tradiciji, ali ga znam igrati k'o što i svaki Grk sirtaki igra, k'o što i svaki Makedonac oro,...
To što za moje drage umirovljene penzionere nije još izmišljeno ništa protiv gravitacije, pa sve visi i kod umirovljenica, i kod penzionera,...Odgovor je opet, sa stećka:
Ja bijah, to što ste vi, a vi ćete biti to što ja jesam!
Jasminko Mulaomerović, [url]http://www.bosnia-underground.com/bh/simbolika/3_p_article07.htm[/url] wrote: Poznato je oko 90 spomenika sa likovnom predstavom kola. Njihova rasprostranjenost ograničena je uglavnom na humsku zemlju. Na nekim od spomenika, kao na onom sa Kupreškog polja, na nekropoli Ravanjska vrata, mi nismo mogli prepoznati kolo u kojem prva ženska figura nosi krug od tordiranog užeta. Ovdje je važno napomenuti da kolo prati mladi jelen. Ni stećka iz Uzarića kod Lištice više nema. I tu je predvodnica kola nosila krug u ruci.
......
Za mene, koji sam najbolje godine učenja proveo uz Bazlerov blagi osmijeh i strpljive odgovore na sva moja pitanja, to je jedini mogući odgovor. Istinit koliko i Đurina česta uzrečica: „Bosna je centar svijeta, Jasminko.“. Tek kasnije sam uvidio koliko je ta rečenica primjerena onoj Rumijevoj: „Kad bi se otvorilo zrno prašine i u njemu bi se našli sunce i planete koji uokolo kruže.“

................

Prvi dokazi kola ili neke igre koja se odvijala u krugu jesu tragovi nogu mladića na glinom pokrivenom tlu u pećini Montespan u Francuskoj. Da li se tu radilo o nekom inicijacijskom plesu ili ne, u ovom slučaju nije ni bitno, budući da je i inače inicijacijski ples u paleolitu među naučnicima osporavan. Za nas je bitno da je neka grupa mladića došla iz vanjskog svijeta u pećinu kao drugi, različit svijet i tu započela neku zajedničku igru ili kolo kao dio nekog obreda.

Image
Nosferatu

#6 Re: KOLO Penzionersko ahahahahah

Post by Nosferatu »

Ti si meni jedna rijetka rijetka legenda i dragulj ovog foruma...

Cuj, ja to plesem ko Grk sirtaki....

Legendarno, nenadjebivo, upis...

Nego masio si ti poentu.

Niko nema nista protiv kola. Ali za sve ima vrijeme i mjesto.

Ovi penzici, svi gologuzi, pjani i kao da su u neki trans upali, rahat totalni od pameti, najbolji su dokaz sta to znaci demo-kratija i sta mi uradismo s tom demo-kratijom. Tj. sto ne moze kod nas demokratija. Ja u njima prepoznajem tipicne Slobine glasace, gledaoce onih dnevnika i konzumente masovnih medija. Ne velim da je mladjarija ista bolja, ali ovo ti je presjek drustva i svjesti pojedinca i o cemu. To je ono sta ja vidim. A sve se moze uraditi na dobar i los nacin. Pa i kolo. Ovo je bio jako los nacin, i pri tome ilustrira koliko je mozak odumro kod ovih individua, narucito kad one dvije babe dodju i pocnu naricaljke neke da pjevaju, zavravajuci s Jujuju....

Nidje veze.

A narucito sto su ljudi dosli na plazu da se okupaju. Pa jesi li ti igdje jos vidjeo po Jadranu da se kolo igra na plazi, ili sam eto, ja bio te srece da jos na to nisam naletio. Ili po Grckoj eto? Igraju li Grci po plazama sirtaki, koji je sasvim drukciji od ove razarjuce po psihu unza-unza-unza-unza-unza jos kad polijes rakijom - eto ti transa - u kojem ovakve idiotarije covjek radi. Jos se ja nadam da su popili. To barem pruza neki izgovor. Ako nisu, onda fakat ovce na ispasi, nista vise ni manje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: KOLO Penzionersko ahahahahah

Post by PipiDugaDevetka »

Pazi, @Nosferatu,
Uz to LEGENDA moraš dodati epitet ŽIVA jer su legende najčešće mrtvi ljudi.
Jeste tačno je, ni ja se ne osjećam dobro.

Ove dvije ''narikače'' su Bosnake. Pjevaju ''romansu''-romanijsku gangu (S obzirom na ovo ju-juuu, mozda sam malo mašio preciznu lokaciju u BiH). Ovaj ''blud'' se odvija u nekoj oD banja tipa Vrnjačka. Gosti baš i nisu siromašni, a FDJ (Folk Di-Džej) poziva na ''terapiju''. Žene u bazenu sa bijelim kapicama očito upražnjavaju terapiju u bazenu sa čudotvornom vodom. Poznato je da žene duže žive, zbog toga su rijetki muškarci na snimku. Jesti paradajz, paprike, luk i ''nakoso'', a odmah zatim platiti masažu, tu na ''plaži'',...Mnogo govori. Ima nekih gospodja, pa ne znaju igrati narodno kolo, te se vesele ''na svoj način''. Nisam nešto vidio puno pijanih.
Što se tiče politike i revnosnih glasača, vjerovatno si u pravu da su ovo prosječni Slobini glasači,...Ne bih o tome.
Očito je da nisi nikada bio ''u kolu'', a do tebe ili preko-puta tebe argumentovana, zanosna, znojna i zapjenušana, poželjna,...ARGUMENTI JOJ SE TRESU....Love is in the air.
Sirtaki na plaži:
http://www.youtube.com/watch?v=GrVdpPzp68A
Post Reply