kolko ste radikalni :D ..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
irfan2

#1 kolko ste radikalni :D ..

Post by irfan2 »

jos jedna standardn forumska tema sa koje necemo otic nista pametniji nego sto smo bili :D ..

kako ide ona narodna mudrost..onaj ko probira...tako nesto :D ..

ja sam recimo malo cudak..imam cudan smisao za humor, i nacin razmisljanja ..i moram priznati da nisam kompatabilan sa vecinom cura, u stvari generalno gledano sa vecinom ljudi ... mislim, mogu ja sa svakim se zezat, pricat o fudbalu i fakultetu i filmovima itd ali ono, sa relativno malo ljudi se mogu ..poklopit ..ono, hemija itd ..i cesto, cesce nego bi ja to volio, znam okoncat stvari (ili uopste nista ne uradit..) zbog nekih drugim ljudima banalnih stvari .. to se nekad desi i nesvjesno .. vidis da ne ide i sta sad ..

kolko ste voljni se trudit, i balansirat i forsirat neke stvari? ono, svaka veza zahtjeva truda, neke manje neke vise...e kolko ste se spremni vi potruditi da to funkcionise? filmovi su nas naucili da to treba da ide savrseno, da treba da sami jedni drugima upadate u rijec, itd ... medjutim svi mi znamo da nije bas tako ..
d2

#2 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by d2 »

veza (u kojoj su oboje sretni) = kompromis
Prelijep Dan

#3 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Prelijep Dan »

i ja sam cudak i ne poklapam se cesto s ostalima :D ... ali, ako vec naidjes na nekog s kim se poklapas, a zapne, razrijesis problem, ako ti je stalo, naravno.
a sto se tice kompromisa, ja vjerujem da gdje ima kompromisa nema srece... ako nesto kod sebe i promijenis ili ako popustis, to treba biti cin ljubavi prema sebi i partneru (ne zato sto to oni od tebe zahtijevaju, nego sto ti to zelis, radi sopstvenog rasta...)
Tesssa

Post by Tesssa »

Poprilicno sam radikalna i izbirljiva :D Neke "sitnice" koje nekim ljudima nisu nimalo bitne meni su bitne itekako, nekad i presudne!

Onda uhvatim samu sebe kako kritikujem i kako si govorim da moram malo popustiti, pa se onda zeznem i skontam da sam trebala biti jos radikalnija :D
maccarona

#5 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by maccarona »

radikalna jasta :D u ljubFi i partiji :D

SDA demokratijaaaaaaaaa :bih: :D
Daphna

#6 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Daphna »

Svi mi za sebe kažemo da smo "čudni", probirljivi, da se ne poklapamo sa drugima... Da nas ne razumiju, da mi ne razumijemo...
Što se tiče radikalizma, sve treba biti u nekim granicama... Kompromis da, ali ne previše, jer u tom kompromisu, za dobrobit veze čovjek može izgubiti veliki dio sebe. A ako nastojiš promijeniti nekoga u vezi, ili pak ako tebe neko želi promijeniti... onda jednostavno to nije to. Valjda neko treba da bude sa mnom zbog onoga što sam a ne da me modelira po nekom svom kalupu...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by ladyblue18 »

Uh hemija, poklapanja, desilo mi se jednom :D
Bas na prvu da sam osjetila hemiju, pa mi je bilo malo strano to...ono sta se desava :? :-? :D
Bas smo imali dosta zajednickih stvari i iste poglede na zivot...al uvijek jedno mora da pokvari sve :-)
Bjese to podavno, al eto...sjetim se i sad :D

A uvezi kompromisa, to je valjda glavno na cemu se zasniva svaka veza, kompromis i povjerenje i razgovor naravno :wink:
Vertigo

#8 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Vertigo »

ja tersova :-)
Mina_sa

#9 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Mina_sa »

uh izbirljiva jesam i to pravooo, al se nikad ne trudim nekog promijeniti...isto tako ne dam niko ni meni da naredjuje... jednostavno il me prihvati kakva sam ili idi dalje... :D još se nije rodio taj da sebe promjenim zbog njega :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by pici »

ja sam kompatibilan sa svakom,kod mene je plug and play :D

Image
Last edited by pici on 16/03/2008 00:09, edited 1 time in total.
lady midnight

#11 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by lady midnight »

u odnosu na ranu i srednju :D mladost, politichki sam sa godinama postala dosta umjerenija :oops: :D
privatno, pri chemu ne mislim iskljuchivo na veze, nego i na odnos prema ljudima uopceno - sam postala prilichno radikalna i sve sam manje spremna da prihvatim neshto za shta sa sigurnoshcu znam da mi smeta, ili da ce mi kad-tad zasmetati ili da to nije TO u potpunosti... valjda chovjek u jednom odredjenom zhivotnom dobu shvati shta i koliko hoce i mozhe, poshto bolje upozna sebe (iako ovaj proces naravno nikada nije potpuno okonchan), tako da vishe nije spreman gubiti vrijeme na stvari za koje zna da mu nisu po ceifu, odnosno da ga ne zadovoljavaju u potpunosti. a onda je valjda i vishe u stanju da procijeni koliki je potencijal da se neshto promijeni ili da kompromis pokazhe dobre efekte... naravno da ovdje postoje razlike u kvaliteti, nisu sve stvari podjednako bitne... ali ako se kod onih krucijalnih pitanja za koje znam da ce kad-tad uticati na moj odnos prema osobi, u startu pokazhe da ne ferceraju - tu nema nikakve dalje priche.
Prelijep Dan

#12 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Prelijep Dan »

lady midnight wrote:u odnosu na ranu i srednju :D mladost, politichki sam sa godinama postala dosta umjerenija :oops: :D
privatno, pri chemu ne mislim iskljuchivo na veze, nego i na odnos prema ljudima uopceno - sam postala prilichno radikalna i sve sam manje spremna da prihvatim neshto za shta sa sigurnoshcu znam da mi smeta, ili da ce mi kad-tad zasmetati ili da to nije TO u potpunosti... valjda chovjek u jednom odredjenom zhivotnom dobu shvati shta i koliko hoce i mozhe, poshto bolje upozna sebe (iako ovaj proces naravno nikada nije potpuno okonchan), tako da vishe nije spreman gubiti vrijeme na stvari za koje zna da mu nisu po ceifu, odnosno da ga ne zadovoljavaju u potpunosti. a onda je valjda i vishe u stanju da procijeni koliki je potencijal da se neshto promijeni ili da kompromis pokazhe dobre efekte... naravno da ovdje postoje razlike u kvaliteti, nisu sve stvari podjednako bitne... ali ako se kod onih krucijalnih pitanja za koje znam da ce kad-tad uticati na moj odnos prema osobi, u startu pokazhe da ne ferceraju - tu nema nikakve dalje priche.

ma ista sam takva! :-D
be highirly

#13 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by be highirly »

jedna od ljepsih stvari koje dolaze sa iskustvom je da ljudi 'malo' poravne :)...naravno neki ostaju ili budu jos radikalniji kako stare ali na vrijeme dobiju nadimak tersa iliti 'tezaka' :D
Kjajević Majko

#14 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Kjajević Majko »

Prije, kad mi je nešto smetalo kod neke osobe odmah sam je na neki način izbjegavao, jer mi se jednostavno nije dalo ulaziti u detalje i raspravljati zašto je to tako i sl.

Ali od prije nekoliko dana se nešto promijenilo i mogu reći da je baš fino saznati više o nekome. Prvi pogled zna zavarati itekako. :thumbup:
anais_nin

#15 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by anais_nin »

Daphna wrote:Svi mi za sebe kažemo da smo "čudni", probirljivi, da se ne poklapamo sa drugima... Da nas ne razumiju, da mi ne razumijemo...
Što se tiče radikalizma, sve treba biti u nekim granicama... Kompromis da, ali ne previše, jer u tom kompromisu, za dobrobit veze čovjek može izgubiti veliki dio sebe. A ako nastojiš promijeniti nekoga u vezi, ili pak ako tebe neko želi promijeniti... onda jednostavno to nije to. Valjda neko treba da bude sa mnom zbog onoga što sam a ne da me modelira po nekom svom kalupu...
da, vecina nas misli da smo izbirljivi, radikalni, da smo bas mi zahtjevniji od drugi i da imamo izrazito visoke standarde :D
ja recimo vjerujem u bajke, ali ne zivim u oblacima :D ne rastavljam "potencijalne" na proste faktore, ne mjerim koliko mi ko odgovara po cemu....znam samo koliko mi godi necije prisustvo u mom zivotu i koliko kraj te osobe mogu biti ja....
kad se poredim s ljudima iz blize okoline recimo da se puno rijedje zanesem tj "odalamim na nekoga" nego vecina ljudi u mojoj okolini :D s druge strane bila sam zaljubljena vise puta (puno duze od 3 minuta :lol:) nego dosta mojih jaranica...sto opet ne znaci nista....
znam da mi je od svih kriterija najbitnija ljubav :) i to mi je dovoljno :D
Saian

#16 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Saian »

Image

Slobodni radikali su molekule raznih tvari, kojima u nekom atomu nedostaje elektron. Zbog tog svojstva takva tvar postaje “priljepčiva” za razne druge tvari u organizmu, koje onda nepovratno gube svoja svojstva. Kisik, također, može biti slobodni radikal, koji onda spajanjem s drugim tvarima u organizmu vrši nepovratnu oksidaciju. Kisik kao slobodni radikal je neophodan za održavanje života, jer organizam može koristiti kisik, samo ako ga prethodno pretvori u slobodni radikal. Slobodni radikali su najvažnije oružje u imunološkom sustavu čovjeka, jer pomažu u borbi protiv bakterija. Bez slobodnih radikala tijelo ne može stvarati parakrine hormone - eikozanoide.
Mobile_Disco

#17 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by Mobile_Disco »

Ma svi smo mi takvi.. dok ne dodje ona prava i sve prestaje.. ali pocinje nesto sto smo oduvjek cekali.. tako da.. pricekaj da dodje ona prava.. da vidis kako se nalaze kompromisi.. i nista ti ne smeta :D
callmethebreeeze

#18 Re: kolko ste radikalni :D ..

Post by callmethebreeeze »

ja nikako ne volim seselja.
:D :D :D
Post Reply