Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
arsenal1

#1 Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by arsenal1 »

Pozdrav imali igdje regulisano zakonom kolko je moguce imati ispita u jednom danu . Hvala
trcicu trceci

#2 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by trcicu trceci »

ma kakav zakon, uci i polazi :thumbup:
arsenal1

#3 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by arsenal1 »

trcicu trceci wrote:ma kakav zakon, uci i polazi :thumbup:

Znam druge al eto volio bi da mi neko da konkretak odg. na moje pitanje
swanfilter

#4 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by swanfilter »

Mislim da ne vise od 2 ispita na dan. A mozda i grijesim ...
Contrast

#5 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by Contrast »

Dva ispita su najvise sto student smije imati u jednom danu,
ako je zakazano vise student moze i treba traziti da mu se obezbijedi
dodatni termin za te ispite.
drunken tiger

#6 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by drunken tiger »

Onoliko koliko ti zakažu! Ako učiš redovno svejedno je imao jedan ili 3.
drunken tiger

#7 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by drunken tiger »

Contrast wrote:Dva ispita su najvise sto student smije imati u jednom danu,
ako je zakazano vise student moze i treba traziti da mu se obezbijedi
dodatni termin za te ispite.
Hajde sad fino nam reci odakle si to pročitao. Navedi nam izvor.
int21

#8 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by int21 »

Joj pitanja majko moja.

Ispisi se sa fakulteta.

Koliko kontrolnih na dan? Koliko ocjena? Koliko me smiju zajebavati? Koliko ispita? koliko za 6? Sto on moze ja ne?

Ma dajte ljudi fatite se knjige a ne gledati kako sto lakse proci.

Nije ni cudo kakva nam je zemlja.....
gidra

#9 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by gidra »

4
Jay Gatsby

#10 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by Jay Gatsby »

arsenal1 wrote:Pozdrav imali igdje regulisano zakonom kolko je moguce imati ispita u jednom danu . Hvala
Ima. Zakon ili relevantni propisi kažu i da bi se u jednoj radnoj sedmici trebali održati svi ispiti. A onda se dođe u situaciju da šest predmeta treba staviti u pet dana tako studenti imaju jedan ispit dnevno :lol:

Pametnije je propisati broj sati koje student može provesti na ispitu dnevno. To se radi u nekim obrazovnim sistemima vani i kaže se npr. da student ne može provesti više od 6 sati dnevno na ispitima i kaže se koliki vremenski razmak mora biti između npr. jutarnjeg i poslijepodnevnog ispita itd.
ignotus

#11 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by ignotus »

Prema članu 64. Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, student može imati samo jedan ispit u jednom danu.

Odredba Zakona: Visokoškolska ustanova je obavezna organizirati i utvrditi termine polaganja ispita tako da student može biti opterećen polaganjem najviše jednog ispita u istom danu.
Jay Gatsby

#12 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by Jay Gatsby »

ignotus wrote:Prema članu 64. Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, student može imati samo jedan ispit u jednom danu.

Odredba Zakona: Visokoškolska ustanova je obavezna organizirati i utvrditi termine polaganja ispita tako da student može biti opterećen polaganjem najviše jednog ispita u istom danu.
Zakon kaže i da se završni ispit održava u toku jedne sedmice. Radnih dana je pet, a predmeta je šest.
Control panel

#13 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by Control panel »

arsenal1 wrote:Pozdrav imali igdje regulisano zakonom kolko je moguce imati ispita u jednom danu . Hvala
mozda odgovor zna dino kifla. :D
ignotus

#14 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by ignotus »

Jay Gatsby wrote:
ignotus wrote:Prema članu 64. Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, student može imati samo jedan ispit u jednom danu.

Zakon kaže i da se završni ispit održava u toku jedne sedmice. Radnih dana je pet, a predmeta je šest.

Zar se to ne odnosi na parcijalne ispite? Također, u Zakonu piše da su to dvije sedmice: "Završni ispit u skladu sa nastavnim planom i nastavnim programom se obavlja u toku posljednje sedmice nastave ili u prvoj sedmici nakon završene nastave".
swanfilter

#15 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by swanfilter »

drunken tiger wrote:Onoliko koliko ti zakažu! Ako učiš redovno svejedno je imao jedan ili 3.
Ajd ne kaki!
arsenal1

#16 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by arsenal1 »

int21 wrote:Joj pitanja majko moja.

Ispisi se sa fakulteta.

Koliko kontrolnih na dan? Koliko ocjena? Koliko me smiju zajebavati? Koliko ispita? koliko za 6? Sto on moze ja ne?

Ma dajte ljudi fatite se knjige a ne gledati kako sto lakse proci.

Nije ni cudo kakva nam je zemlja.....

Dobro drug izvini sto sam postavio vako glupu temu al opet htio sam nako samo da se informisem , jer opet mi se ne cini korektnim ni fer imati 3 ispita u toku jednog dana . Dokle ce vise ici taj brezobrazluk , izivljavanje i tako arogantno ponasanje profesora na nasim fakultetima al opet ne kontam tebe cemu takav agresivan post i stav . Nije valjda da si neka napacena osoba :|
bosnianidiot

#17 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by bosnianidiot »

Koliko ja znam, dozvoljeno je u danu imati najvise jedan ispit sa one godine u koju si trenutno upisan. Tako da je moguce ako si recimo druga godina, a vuces nesto iz prve, imati 2 ispita isti dan, pri cemu je jedan sa prve drugi sa druge godine. Dva ispita na isti dan, sa iste godine, nisu dozvoljena zakonom. Al slabo ko kod nas misli na zakon :)
wickerman

#18 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by wickerman »

0d 6 do 10 je dozvoljeno,ali bez obzira koliko je dozvoljeno studenti izadju ni jedan ili eventualno jedan. :D :D
Jay Gatsby

#19 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by Jay Gatsby »

ignotus wrote:
Jay Gatsby wrote:

Zar se to ne odnosi na parcijalne ispite? Također, u Zakonu piše da su to dvije sedmice: "Završni ispit u skladu sa nastavnim planom i nastavnim programom se obavlja u toku posljednje sedmice nastave ili u prvoj sedmici nakon završene nastave".
Ne dvije sedmice, jedna. Tim "ili" se definira samo termin.

U (još uvijek važećim) Pravilima studiranja stoji:

Nastava u zimskom semestru počinje trećeg ponedjeljka u septembru i traje 16 sedmica (15 sedmica kontinuiranih aktivnosti + 1 sedmica za završne ispite).

Nastava u ljetnom semestru počinje trećeg ponedjeljka u februaru i traje 16 sedmica (15 sedmica kontinuiranih aktivnosti + 1 sedmica za završne ispite).

Predmeta u semestru je najčešće 6, radna sedmica ima 5 dana, a zakon kaže "jedan ispit dnevno".

Još ako neko prenosi neke ispite ili ima preklapanja po grupama zbog izbornih predmeta ili jednostavno nema adekvatnog kabineta za održavanje ispita, situacija se može dodatno zakomplicirati.
seoBIH

#20 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by seoBIH »

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#21 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by UltrasNaBaterije »

Opet ti je bolje da se ne žališ, jer ćeš najebat. Kod nas je cijena visokog obrazovanja općenito bagatelna u odnosu na inostranstvo, jos je masa redovnih. Znači, koliko oni kazu tako nek bude, ko da ti poštuješ zakon na ulici i ne prelaziš cestu na crveno, nosiš kacigu dok vozis bicikl ili slično.. :)

Šta bi sada policajci trebali pričat 'dokle ide bezobrazluk ovih studenata, nit plaćaju kartu u tramvaju, nit poštuju saobraćajne propise'
seoBIH

#22 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by seoBIH »

UltrasNaBaterije wrote:Opet ti je bolje da se ne žališ, jer ćeš najebat. Kod nas je cijena visokog obrazovanja općenito bagatelna u odnosu na inostranstvo, jos je masa redovnih. Znači, koliko oni kazu tako nek bude, ko da ti poštuješ zakon na ulici i ne prelaziš cestu na crveno, nosiš kacigu dok vozis bicikl ili slično.. :)

Šta bi sada policajci trebali pričat 'dokle ide bezobrazluk ovih studenata, nit plaćaju kartu u tramvaju, nit poštuju saobraćajne propise'
Zbog takvih kao ti drzava i jeste prkno.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#23 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by arman1 »

6 ispita u 4 dana polagao i položio s tim da sam za jedan imao iduće hefte i usmeni.

Studirao uz rad u privatnoj firmi.
Kad ti pod tabanima gori najbolje je glumit raketu.
P308

#24 Re: Kolko je zakonom dozvoljeno imati ispita na dan

Post by P308 »

Jay Gatsby wrote:
Ne dvije sedmice, jedna. Tim "ili" se definira samo termin.

U (još uvijek važećim) Pravilima studiranja stoji:

Nastava u zimskom semestru počinje trećeg ponedjeljka u septembru i traje 16 sedmica (15 sedmica kontinuiranih aktivnosti + 1 sedmica za završne ispite).

Nastava u ljetnom semestru počinje trećeg ponedjeljka u februaru i traje 16 sedmica (15 sedmica kontinuiranih aktivnosti + 1 sedmica za završne ispite).

Predmeta u semestru je najčešće 6, radna sedmica ima 5 dana, a zakon kaže "jedan ispit dnevno".

Još ako neko prenosi neke ispite ili ima preklapanja po grupama zbog izbornih predmeta ili jednostavno nema adekvatnog kabineta za održavanje ispita, situacija se može dodatno zakomplicirati.
Na mom fakultetu se ispiti organiziraju i subotom, tako da je to 6 ispita u 6 dana :)
Post Reply