Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
- Streptokok
#101 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
A te zgrade nisu privatne nego?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#102 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Cekaj malo, ti stvarno ocekujes da neko udje u tvoje dvoriste i sredi ti fasadu na kuci?Streptokok wrote:A te zgrade nisu privatne nego?
- Streptokok
#103 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
To vec rade u zgradama. Sve ostalo je cistavdiskriminacija i zrelo je za pobunu stanovnistva koje zivi u kucama. Necemo zajedno puniti budzet a da se samo pojedinci imaju koristi.Tomahawk11 wrote:Cekaj malo, ti stvarno ocekujes da neko udje u tvoje dvoriste i sredi ti fasadu na kuci?Streptokok wrote:A te zgrade nisu privatne nego?
nadam se da ce narod doci pameti i obustaviti ovu praksu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#104 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Pa ok, pokupite se, komsiluk citav i kod nacelnika. Hocemo i mi da nam se urade fasade kao sto se rade na zgradama.
-
Innovation
#105 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Tomahawk11 wrote: Ne mozes porediti zgradu i kucu.
prvi ozbiljan pilot projekat, kada je u pitanju utopljavanje u Sarajevu. Radi se o zgradi sa 344 stana, koja je bila najviše oštećena ratnim dejstvima, tako da će i taj dio problema na ovaj način biti riješen.
- karanana
#106 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
ok, mogu razumjeti i neku malu zavist i ljubomoru. ali ako cemo tako gledat, a neko je vec spomeno....zasto bi neki stanar iz ovih zgrada platio porez da se izgradi put ili vodovod do streptokokinog naselja sa privatnim kucama? sto to sami stanari tog naselja ne finansiraju?
ipak su ovu zgrade masovnog stanovanja i popravkom fasade koja kosta mozda 100.000 KM rjesavas dio problema stanara ovih zgrada to jest stotina stanova i mozda hiljada ljudi. trosak po stambenoj jedinici nije visok.
ipak su ovu zgrade masovnog stanovanja i popravkom fasade koja kosta mozda 100.000 KM rjesavas dio problema stanara ovih zgrada to jest stotina stanova i mozda hiljada ljudi. trosak po stambenoj jedinici nije visok.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#107 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
To onda objasnjava obnovu. Zalosno je da i vise od 20 godina nakon rata ima zgrada sa ratnim ostecenjima koja nisu sanirana.Innovation wrote:Tomahawk11 wrote: Ne mozes porediti zgradu i kucu.![]()
prvi ozbiljan pilot projekat, kada je u pitanju utopljavanje u Sarajevu. Radi se o zgradi sa 344 stana, koja je bila najviše oštećena ratnim dejstvima, tako da će i taj dio problema na ovaj način biti riješen.
Obnavljane su privatne kuce, trebaju onda biti i zgrade.
-
PM72
#108 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Narod zna
kao i načelnik Semko...340 "utopljenih " stanova daće mu glas a u džep ušao tal sa izvođačem radova.Još obećao da će i ostale ulaze "utopliti".Pa podjelio po petobanku penzionerima sa najmanjim penzijama.I obećao novu turu.Sve to iz budžeta.Zagrabi i obećavaj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#109 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
mislim da nije samo budzet
ima tu i fondova iz eu
znate da se ti europski pederi loze na ekologiju i toplotnu izolaciju pa daju pare
ima tu i fondova iz eu
znate da se ti europski pederi loze na ekologiju i toplotnu izolaciju pa daju pare
- karanana
#110 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
dabogda on ovo uradio na 10340 stanova i dobio glasove tih stanara.
pa sta treba da uradi? naravno da je sve sto radi za zajednicu takodjer i dio strategije da dobije i glasove, ali ne bi li to tako i trebalo da bude? sta je trebo da uradi sa budzetskim parama pa da bude sve pravilno i bez primjedbi?
pa eno koldzo je utoplio opstinu. ovaj barem utopljava stanove i zgrade podobro izdrndane u ratu. a cak mislim da je i koldzina stvar ok.
doduse mislim da je koldzo dobio 100% lovu od nekakvih probisvjeta evropskih.
pa sta treba da uradi? naravno da je sve sto radi za zajednicu takodjer i dio strategije da dobije i glasove, ali ne bi li to tako i trebalo da bude? sta je trebo da uradi sa budzetskim parama pa da bude sve pravilno i bez primjedbi?
pa eno koldzo je utoplio opstinu. ovaj barem utopljava stanove i zgrade podobro izdrndane u ratu. a cak mislim da je i koldzina stvar ok.
doduse mislim da je koldzo dobio 100% lovu od nekakvih probisvjeta evropskih.
- Haris.ba
#111 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ne valja kad ne radi, ne valja kad radi....ne valja Memić kad kaže da nema šanse da općina da pare za utopljavanje stanova jer onda treba utopljavati i kuće, ne valja Efendić kad utopljava stanove. Ništa, najbolje ništa ne raditi.
A stanovi na Alipašinu mogu samo zadržavati cijenu. Nije im lokacija loša. Ima korektnu saobraćajnu infrastrukturu (kad završi se nekada južna longitudinala i trasferzale biće mnogo bolje). Zgrade nisu toliko stare. Uglavnom, promjeniće se kad tad ideja da je to naselje hašišara i horsaša.
Ja ostajem na stanovištu da je bolje fin plac negdje oko Sarajeva, ali Alipašino je bolji izbor od tibri, benisa i izvora na Stupu.
A stanovi na Alipašinu mogu samo zadržavati cijenu. Nije im lokacija loša. Ima korektnu saobraćajnu infrastrukturu (kad završi se nekada južna longitudinala i trasferzale biće mnogo bolje). Zgrade nisu toliko stare. Uglavnom, promjeniće se kad tad ideja da je to naselje hašišara i horsaša.
Ja ostajem na stanovištu da je bolje fin plac negdje oko Sarajeva, ali Alipašino je bolji izbor od tibri, benisa i izvora na Stupu.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#112 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Streptokok wrote:Da ali onda treba obnavljate i fasade na kucama. Inace ovo je zrelo za pobunu. Ja sam za fasadu dao 10000km a ovima guzovace uradise.Tomahawk11 wrote:Hajde bogati, na sta sve idu budzetske pare, ovo jeStreptokok wrote:Da, i to o bufzetskom trosku, odnosno trosku svih nas koji da ovim zgradama nemamo nikakve veze.![]()
Ne moze se u svemu gledati politika IMT. Mozda nikad nisi isao prema npr. Gradaccu, sto ne znaci da ne treba asfaltirati put koji je, recimo, propao.
Ovo svakako treba da bude praksa, obnavljati naselje po naselje
Jbg hoces kucu,nema nikoga oko tebe,sam svoj gazda,sve ima svoje dobre i lose strane.
Prodas kucu i kupis ovdje na AP 3 stana.
- Ommadawn
#113 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Alipashino Field ima i svog šeika.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#114 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
nekad sam po klupama alipasna
mecao
mecao
- Streptokok
#115 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
jel ja to osjetim dasak ljubomore?mali_milojica wrote:Streptokok wrote:Da ali onda treba obnavljate i fasade na kucama. Inace ovo je zrelo za pobunu. Ja sam za fasadu dao 10000km a ovima guzovace uradise.Tomahawk11 wrote:
Hajde bogati, na sta sve idu budzetske pare, ovo je![]()
Ne moze se u svemu gledati politika IMT. Mozda nikad nisi isao prema npr. Gradaccu, sto ne znaci da ne treba asfaltirati put koji je, recimo, propao.
Ovo svakako treba da bude praksa, obnavljati naselje po naselje![]()
![]()
Jbg hoces kucu,nema nikoga oko tebe,sam svoj gazda,sve ima svoje dobre i lose strane.
- mali_milojica
#116 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ne,zasto bi bio ljubomoran. Ja sebe smatram sretnim i potpuno zadovoljnim covjekom.Streptokok wrote:jel ja to osjetim dasak ljubomore?mali_milojica wrote:![]()
![]()
Cuj da mu drzava na njegovoj kuci pravi fasadu
- Streptokok
#117 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Pa to rade na necijim stanovima. Ha kuca ha stan, kontas? Vidim ja da ti je materija preteska. Haj zdravo.mali_milojica wrote:Ne,zasto bi bio ljubomoran. Ja sebe smatram sretnim i potpuno zadovoljnim covjekom.Streptokok wrote:jel ja to osjetim dasak ljubomore?mali_milojica wrote:![]()
![]()
Cuj da mu drzava na njegovoj kuci pravi fasadu
- mali_milojica
#118 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Privatno i zajednicko vlasnistvo. Kontas?Streptokok wrote:
Pa to rade na necijim stanovima. Ha kuca ha stan, kontas? Vidim ja da ti je materija preteska. Haj zdravo.
Pusti u svoju kucu 80 porodica,zivite svi zajedno,predaj u opstinu zahtjev i cekaj da ti urade fasadu,ha ja.
Haj zdravo
- Streptokok
#119 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Poselami svoje.
- JThomas
#120 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
privatno je i jedno i drugo, suprotno od privatno je javno, državno, budžetsko.
sve su to mrvice, sve je to zavaravanje, sve je to promocija sebe i stranke našom lovom - ali na šta se kod nas troše budžetske pare ovo dođe zlatno...
sve su to mrvice, sve je to zavaravanje, sve je to promocija sebe i stranke našom lovom - ali na šta se kod nas troše budžetske pare ovo dođe zlatno...
- mali_milojica
#121 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ma nemam nikakve veze sa tim zgradama,ali i ovo je bolje vidjeti kad prolazim pored (kao da je neko drugo naselje a ne AP) nego 50 rupa od granata i otuzna fasada.
Koliko je samo zgrada obnovljeno od rata,sad je problem u jednoj zgradi na AP
Koliko je samo zgrada obnovljeno od rata,sad je problem u jednoj zgradi na AP
- Streptokok