Koliko vremena provodite zajedno
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Urban B.
#51 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Ne kazem da je svugdje tako il da tako po pravilu treba biti,govorim samo iz svog iskustva
ta prezasicenost je kod nas donosila probleme,jbg svadjali se zbog gluposti al opet da bilo ono pravo i sad bi trajalo 
- Ghost_Rider_XXX
#52 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Ja se lijepo naježim kad pročitam neka mišljenja na ovoj temi. Kuvetile, šta će biti kad se udje u brak, poslije dva mjeseca predaju se papiri za razvod zbog silne prezasićenosti. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#53 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Brak i veza se ne moze porediti.
Ja i dalje ostajem pri svom da je zasicenje veliki razlog pucanja veza danas, a uglavnom su djevojke te koje vise nad glavom da se svaki dan vidi i ako se ne vide smak svijeta je.
A ima i muskih svakakvih sto jes jes, i sad se sjecam jedne legendarne recenice "Sto da ja tebi svaki dan saljem poruku ili da se cujemo, sta mislis kad bi tvoji mama i tata se tako culi svaki dan" sta reci...

Ja i dalje ostajem pri svom da je zasicenje veliki razlog pucanja veza danas, a uglavnom su djevojke te koje vise nad glavom da se svaki dan vidi i ako se ne vide smak svijeta je.
A ima i muskih svakakvih sto jes jes, i sad se sjecam jedne legendarne recenice "Sto da ja tebi svaki dan saljem poruku ili da se cujemo, sta mislis kad bi tvoji mama i tata se tako culi svaki dan" sta reci...
- Ghost_Rider_XXX
#54 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Sto posto si upravu, brak i veza se ne mogu porediti. Ali uzmimo ovako, ako ti neko dosadi zato što ga gledaš recimo svaki ili svaki drugi dan po par sati, šta će biti kada ga budeš morao gledati svaki dan od kako oči otvoriš?!ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
Ja i dalje ostajem pri svom da je zasicenje veliki razlog pucanja veza danas, a uglavnom su djevojke te koje vise nad glavom da se svaki dan vidi i ako se ne vide smak svijeta je.![]()
A ima i muskih svakakvih sto jes jes, i sad se sjecam jedne legendarne recenice "Sto da ja tebi svaki dan saljem poruku ili da se cujemo, sta mislis kad bi tvoji mama i tata se tako culi svaki dan" sta reci...![]()
- Attitude
#55 Re: Koliko vremena provodite zajedno
hm sta reci..
kad ti neko odgovara - odgovara ti i bio bi s tom osobom 24/7..
kad ne odgovara...e onda je i 2x sedmicno previse..
kad ti neko odgovara - odgovara ti i bio bi s tom osobom 24/7..
kad ne odgovara...e onda je i 2x sedmicno previse..
-
1906
#56 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Ghost_Rider_XXX wrote:Sto posto si upravu, brak i veza se ne mogu porediti. Ali uzmimo ovako, ako ti neko dosadi zato što ga gledaš recimo svaki ili svaki drugi dan po par sati, šta će biti kada ga budeš morao gledati svaki dan od kako oči otvoriš?!ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
Ja i dalje ostajem pri svom da je zasicenje veliki razlog pucanja veza danas, a uglavnom su djevojke te koje vise nad glavom da se svaki dan vidi i ako se ne vide smak svijeta je.![]()
A ima i muskih svakakvih sto jes jes, i sad se sjecam jedne legendarne recenice "Sto da ja tebi svaki dan saljem poruku ili da se cujemo, sta mislis kad bi tvoji mama i tata se tako culi svaki dan" sta reci...![]()
jedno je gledati sa svrhom da ga gledas - znaci maksuz izdvojis vrijeme = veza
a drugo onako neobavezno u prolazu kroz kucu
zato zajednicki zivot bas ustedi vremena - jer onih par sati koje si prije planirao za "gledanje"
e sad - ako nemas nesto svoje - dolazi do prezasicenje - em ga gledas usput em maxuz
- juli84
#57 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Ghost_Rider_XXX wrote:Sto posto si upravu, brak i veza se ne mogu porediti. Ali uzmimo ovako, ako ti neko dosadi zato što ga gledaš recimo svaki ili svaki drugi dan po par sati, šta će biti kada ga budeš morao gledati svaki dan od kako oči otvoriš?!ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
A još zna da je tu i kad zatvoriš oči
I ja mislim da to nema veze sa zasićenjem, ustvari treba tražiti razloge zasićenja.
Iskreno ne kontam veze u kojima može biti "previše" viđanja, pa valjda si u vezi zato što ti je lijepo i kako onda nečega lijepog može biti previše?
-
Muzikjunki
#58 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Taman je par puta sedmicno, ipak je veza u pitanju, pa treba imati vremena i za porodicu i prijatelje, a kad (ako) se uzmemo gledacemo se svaki dan ionako 
-
fixer
#59 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Imas znanje.ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
U nekim vezama to ne moze puci, odnosno ne moze doci do zasicenja, jer su jedno drugom sve sto im je ostalo. Prijetelje i prijateljice su u putu izgubili.
- ladyblue18
#60 Re: Koliko vremena provodite zajedno
To su vise izuzeci i slazem se u tome.fixer wrote: Imas znanje.![]()
U nekim vezama to ne moze puci, odnosno ne moze doci do zasicenja, jer su jedno drugom sve sto im je ostalo. Prijetelje i prijateljice su u putu izgubili.
- Ghost_Rider_XXX
#61 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Pusti sad marginalne slučajeve, bio ti u braku ili vezi ne smiješ si dozvoliti da ostaneš bez prijatelja i da ti se sav svijet svede samo na jednu osobu, to nije zdravo.fixer wrote:Imas znanje.ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
![]()
Možda je do mene, ali ne kontam taj fol sa zasićenjem. Zašto ulaziti u vezu ako će ti biti dosadno s tom osobom?!
-
1906
#62 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Ghost_Rider_XXX wrote:Pusti sad marginalne slučajeve, bio ti u braku ili vezi ne smiješ si dozvoliti da ostaneš bez prijatelja i da ti se sav svijet svede samo na jednu osobu, to nije zdravo.fixer wrote:Imas znanje.ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
![]()
Možda je do mene, ali ne kontam taj fol sa zasićenjem. Zašto ulaziti u vezu ako će ti biti dosadno s tom osobom?!
pa ok - neko voli biti 24/7 "juda i pijuda"
-
fixer
#63 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Tu se nema sta kontat. Polako, desit ce ti se veza. Nemoj zurit.Ghost_Rider_XXX wrote:
Pusti sad marginalne slučajeve, bio ti u braku ili vezi ne smiješ si dozvoliti da ostaneš bez prijatelja i da ti se sav svijet svede samo na jednu osobu, to nije zdravo.
A sto livo ove kojima je svijet idealan.
P.S: Izlazi svako vece s njom i velika je sansa da ces izgubiti prijatelje.
- Ghost_Rider_XXX
#64 Re: Koliko vremena provodite zajedno
O čemu to ti živ bio? Kakav idealan svijet?fixer wrote:Tu se nema sta kontat. Polako, desit ce ti se veza. Nemoj zurit.Ghost_Rider_XXX wrote:
Pusti sad marginalne slučajeve, bio ti u braku ili vezi ne smiješ si dozvoliti da ostaneš bez prijatelja i da ti se sav svijet svede samo na jednu osobu, to nije zdravo.
A sto livo ove kojima je svijet idealan.![]()
P.S: Izlazi svako vece s njom i velika je sansa da ces izgubiti prijatelje.
-
fixer
#65 Re: Koliko vremena provodite zajedno
NE mislim trositi vrijeme tebi objasnjavajuci da zivis u iluzijama. Puno mi je jednostavnije samo reci da ces vjerovatno imat priliku da se uvjeris. I cak i da nadjes neku koju bi volio vidjat svaki dan, velika je sansa da ona nece htjeti tebe. Svakodnevno vidjanje je vec nesto sto se pretvara u imperativ, a ako jednoj strani odgovara, drugu vjerovatno gusi. A mi smo samo ljudi.Ghost_Rider_XXX wrote:
O čemu to ti živ bio? Kakav idealan svijet?
- Ghost_Rider_XXX
#66 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Vrlo smjela konstatacija da živim u iluzijama, ad hoc psihološki profil, svaka čast kolega. Naravno sve počiva na pogrešnim premisama, ali naravno kao što ti reče NE mislim trošiti svoje vrijeme pokušavajući objasniti zakone slobodnog tržišta.fixer wrote:NE mislim trositi vrijeme tebi objasnjavajuci da zivis u iluzijama. Puno mi je jednostavnije samo reci da ces vjerovatno imat priliku da se uvjeris. I cak i da nadjes neku koju bi volio vidjat svaki dan, velika je sansa da ona nece htjeti tebe. Svakodnevno vidjanje je vec nesto sto se pretvara u imperativ, a ako jednoj strani odgovara, drugu vjerovatno gusi. A mi smo samo ljudi.Ghost_Rider_XXX wrote:
O čemu to ti živ bio? Kakav idealan svijet?
- ladyblue18
#67 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Ja imam primjer iz jako bliske okoline gdje su se svaki dan vidjali i po nekoliko puta, cak je ona trazila da izlazi i kad on izadje sa rajom svojom, disat mu nije dala, i normalno da mu je dosadila.
A on je lagano rastjerao vecinu raje zbog nje jer na koga god je ona prigovorila on se udaljavao, tako da je vecinu raje izgubio a povrh svega gospodjica je maznula najboljeg jarana mu.
jedan ekstreman primjer ali dosta ucestao danas, raja masovno zanemaruje drustvo zbog onog drugog.
A on je lagano rastjerao vecinu raje zbog nje jer na koga god je ona prigovorila on se udaljavao, tako da je vecinu raje izgubio a povrh svega gospodjica je maznula najboljeg jarana mu.
jedan ekstreman primjer ali dosta ucestao danas, raja masovno zanemaruje drustvo zbog onog drugog.
- Ghost_Rider_XXX
#68 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Ovdje je došlo do zamjene teza, niko ne govori o slučajevima gdje je neko ma'nit, pa želi partnera vezati za radijator lancima da ne može maknut bez pratnje i za svaki slučaj mu složit GPS pod kožu da u svakom trenu zna tačne koordinate "svog vlasništva".
-
1906
#69 Re: Koliko vremena provodite zajedno
evo sad kad skontam - sve je individualno
nekad se nadju ljudi, slicne vrste
koji vole biti 24 sata jedno sa drugim, nerijetko (ne i obavezno) tu je upletena posesivnost - i lako se desi da nema previse mjesta za druge ljude ili stvari koje mogu raditi kao pojedinci
pojedinacno vrijeme su gotov u potpunosti zamijenili zajednickim
dok su tu i oni koji bi htjeli nesto vremena samo za sebe i neke stvari koje nemaju veze sa partnerom, kojima treba da disu dok su u vezi - ali to ni u kom slicaju ne daje manju vrijednost vezi - samo jedinke i dalje cuvaju ono nesto svoje (sto je jako dobro imati u momentima krize) - uglavnom: ne ukidaj im njihovo vrijeme - jer ce te se brzo zasititi
i naravno - kao i uvijek - imamo varijacije (ove) podjele
jedini nacin da opstanu grupa 1 i 2 - je da zena pripada grupi 1, i skuckas joj djecu - pa na njima rastereti konstantnu potrebu za partnerom
nekad se nadju ljudi, slicne vrste
dok su tu i oni koji bi htjeli nesto vremena samo za sebe i neke stvari koje nemaju veze sa partnerom, kojima treba da disu dok su u vezi - ali to ni u kom slicaju ne daje manju vrijednost vezi - samo jedinke i dalje cuvaju ono nesto svoje (sto je jako dobro imati u momentima krize) - uglavnom: ne ukidaj im njihovo vrijeme - jer ce te se brzo zasititi
i naravno - kao i uvijek - imamo varijacije (ove) podjele
jedini nacin da opstanu grupa 1 i 2 - je da zena pripada grupi 1, i skuckas joj djecu - pa na njima rastereti konstantnu potrebu za partnerom
- Attitude
#70 Re: Koliko vremena provodite zajedno
1906 wrote:evo sad kad skontam - sve je individualno
nekad se nadju ljudi, slicne vrstekoji vole biti 24 sata jedno sa drugim, nerijetko (ne i obavezno) tu je upletena posesivnost - i lako se desi da nema previse mjesta za druge ljude ili stvari koje mogu raditi kao pojedinci
i naravno - kao i uvijek - imamo varijacije (ove) podjele![]()
ne mora ni to znaciti
ja nisam posesivna...ali imam zelju da vidim partnera bar..BAR ..svaki drugi dan..
ne mora to biti sad 5 sati kafancenja ili cega vec...ali imam potrebu da ga dotaknem..zagrlim..mogla bi ja tako i svaki dan
voljela bih da se mozemo nekad onako u hodu sresti..ono...vidimo se na 10 min..ljubnemo i svak svojim putem..
imam i ja obaveza a Bogami i zelje da se vidim s drugim ljudima..
e sad to za djecu..ja imam osjecaj kada bi mi se to desilo..da bi ja bas tada trazila potpunu ukljucenost partnera u odgoju i uopce odrastanju djece..
otac treba i mora biti tu..djeca nisu moja igracka kojom se trebam zabavit kako bi njega popustila..
da razmisljam da mi trebaju samo djeca...banka sperme i koji ce mi musko onda uopce..
- Cholina_Lokica
#71 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Jbg, sve neke ektreme navodite, et vidjaju se svaki dan pa odjebali sve ostale i ne treba im niko drugi
To su vec patoloska stanja, ali ima i ljudi koji se vide i svaki dan, a vide se i sa prijateljima sve to fino fercera, ne mora sve biti crno ili bijelo. U krajnjem slucaju odrasle, zrele individue bi trebale znati same koliko im je vremena potrebno sa partnerom a da ne zanemare sve ostale obaveze i poznanstva
-
1906
#72 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Attitude wrote:1906 wrote:evo sad kad skontam - sve je individualno
nekad se nadju ljudi, slicne vrstekoji vole biti 24 sata jedno sa drugim, nerijetko (ne i obavezno) tu je upletena posesivnost - i lako se desi da nema previse mjesta za druge ljude ili stvari koje mogu raditi kao pojedinci
i naravno - kao i uvijek - imamo varijacije (ove) podjele![]()
ne mora ni to znaciti
ja nisam posesivna...ali imam zelju da vidim partnera bar..BAR ..svaki drugi dan..
ne mora to biti sad 5 sati kafancenja ili cega vec...ali imam potrebu da ga dotaknem..zagrlim..mogla bi ja tako i svaki dansamo se doticni ne da
![]()
![]()
voljela bih da se mozemo nekad onako u hodu sresti..ono...vidimo se na 10 min..ljubnemo i svak svojim putem..
imam i ja obaveza a Bogami i zelje da se vidim s drugim ljudima..
e sad to za djecu..ja imam osjecaj kada bi mi se to desilo..da bi ja bas tada trazila potpunu ukljucenost partnera u odgoju i uopce odrastanju djece..
otac treba i mora biti tu..djeca nisu moja igracka kojom se trebam zabavit kako bi njega popustila..
da razmisljam da mi trebaju samo djeca...banka sperme i koji ce mi musko onda uopce..
ne idem u krajnosti - i ostavim mogucnost "mozda/ne obavezno"
pa svaki drugi dan ili - vidjeti nekog svaki dan bar na kratko nije ovaj prvi slucaj
govorim o slucajevim kad su stalno zajedno, i vecinu stavri rade zajedno i ok dok im to odgovara, tj dok su isti i imaju iste zelje
ovo za djecu - rekla sam "opstanu" - znaci ako bi bas teze islo ovako samo njih dvoje - on voli vrijeme za sebe - a ona bi i to vrijeme da mu "uzme", e onda ako imaju djecu, to neko njegovo vrijeme bi se moglo desiti dok recimo ona doji dijete
to uospte ne znaci da on ne bi bio tu kao otac, u pomaganju i odrastanju - ali bi mogao odahnuti - jer bi ona imala druge posvecenosti - djeca - i ne bi zahtjevala da se gledaju non stop - jer sad moze i djecu gledat
i opet - sve je individualno sa varijacijama
- Attitude
#73 Re: Koliko vremena provodite zajedno
da da varijacije
damnit ja sam uvijek iskljuciva
- LieToMe
#74 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Sad govorim o normalnim, znaci ne idealnim nego normalnim ljudima i normalnim odnosima - a ne ono gdje neko nekog uhodi, spopada, zove po 10 puta dnevno: fazon je u tome da ljudi kad su u vezi i braku (naravno nije isto biti u vezi i u braku i nije svaki stadij veze isti) ne treba da rade nesto sto moraju nego ono sto osjecaju. Ako imam potrebu da ga vidim 2 puta u danu oticic cu mu na posao, izvest ga ispred zgrade, dat mu milku sa ljesnjacima koju voli, poljubit socno i razgulit svojim putem. Ne radim nesto sto moram nego sto volim i sto osjecam tako.Ghost_Rider_XXX wrote:Sto posto si upravu, brak i veza se ne mogu porediti. Ali uzmimo ovako, ako ti neko dosadi zato što ga gledaš recimo svaki ili svaki drugi dan po par sati, šta će biti kada ga budeš morao gledati svaki dan od kako oči otvoriš?!ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
Neko je lijepo napisao, sve to zavisi od te dvije osobe koje se nadju i ne gode iste stvari svima. Neko voli da ga se zove 10 puta dnevno neko ne, neko voli da je sa voljenom osobom svaki dan dok ce neko radije raditi neke druge stvari... Stvar je u osjecaju i potrebi.
Da bi covjek bio zadovoljan sobom i svojim zivotom treba balansirati stvari: znaci, trudim se da posvetim vrijeme i suprugu kojeg volim, imamo slicne interese i zanimanja sto pomaze jacanju naseg odnosa, trudimo se da ne zanemarimo bracu, sestre, rodbinu, kumove, prijatelje...da obavimo i kucanske poslove zajedno (duplo manje vremena a radimo timski) u principu, ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor. Znaci ako mi je stalo do nekoga okrenucu i zemlju i nebo naopako da bi bar 5 minuta bila s njim cak i ako nekad treba napraviti prvi korak pa i kompromis. Jednostavno ne postoji idealno i ne postoji recept!
- juli84
#75 Re: Koliko vremena provodite zajedno
Prvi post u kojem se slažem s tobom od do.LieToMe wrote:Sad govorim o normalnim, znaci ne idealnim nego normalnim ljudima i normalnim odnosima - a ne ono gdje neko nekog uhodi, spopada, zove po 10 puta dnevno: fazon je u tome da ljudi kad su u vezi i braku (naravno nije isto biti u vezi i u braku i nije svaki stadij veze isti) ne treba da rade nesto sto moraju nego ono sto osjecaju. Ako imam potrebu da ga vidim 2 puta u danu oticic cu mu na posao, izvest ga ispred zgrade, dat mu milku sa ljesnjacima koju voli, poljubit socno i razgulit svojim putem. Ne radim nesto sto moram nego sto volim i sto osjecam tako.Ghost_Rider_XXX wrote:Sto posto si upravu, brak i veza se ne mogu porediti. Ali uzmimo ovako, ako ti neko dosadi zato što ga gledaš recimo svaki ili svaki drugi dan po par sati, šta će biti kada ga budeš morao gledati svaki dan od kako oči otvoriš?!ladyblue18 wrote:Brak i veza se ne moze porediti.
Neko je lijepo napisao, sve to zavisi od te dvije osobe koje se nadju i ne gode iste stvari svima. Neko voli da ga se zove 10 puta dnevno neko ne, neko voli da je sa voljenom osobom svaki dan dok ce neko radije raditi neke druge stvari... Stvar je u osjecaju i potrebi.
Da bi covjek bio zadovoljan sobom i svojim zivotom treba balansirati stvari: znaci, trudim se da posvetim vrijeme i suprugu kojeg volim, imamo slicne interese i zanimanja sto pomaze jacanju naseg odnosa, trudimo se da ne zanemarimo bracu, sestre, rodbinu, kumove, prijatelje...da obavimo i kucanske poslove zajedno (duplo manje vremena a radimo timski) u principu, ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor. Znaci ako mi je stalo do nekoga okrenucu i zemlju i nebo naopako da bi bar 5 minuta bila s njim cak i ako nekad treba napraviti prvi korak pa i kompromis. Jednostavno ne postoji idealno i ne postoji recept!