Koliko vozite na auto-putu / otvorenoj cesti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Powered_by_M
#1 Koliko vozite na auto-putu / otvorenoj cesti
Hajmo raja sad da Vas cujem, koliko vozite, jeste li stalno u lijevoj traci, tjerate li ljubimca u crveno ili vozite penzionerski ( citaj: stedis gorivo )....
-
Stitch__
#3 Re: Koliko vozite na auto-putu / otvorenoj cesti
mi vozimo penzionerski i DOCEKAMO PENZIJU a ne ko takvi mamlazi sto "tjeraju u crveno" pa ginu na svakom korakuPowered_by_M wrote:Hajmo raja sad da Vas cujem, koliko vozite, jeste li stalno u lijevoj traci, tjerate li ljubimca u crveno ili vozite penzionerski ( citaj: stedis gorivo )....
-
Powered_by_M
#4 Re: Koliko vozite na auto-putu / otvorenoj cesti
Ne ginu samo oni sto tjeraju u crveno, ginu i oni sto preticu preko pune, sto zaspu za volanom, kamiondzije bez osjecaja, djeca zeljna dokazivanja itd....Stitch__ wrote:mi vozimo penzionerski i DOCEKAMO PENZIJU a ne ko takvi mamlazi sto "tjeraju u crveno" pa ginu na svakom korakuPowered_by_M wrote:Hajmo raja sad da Vas cujem, koliko vozite, jeste li stalno u lijevoj traci, tjerate li ljubimca u crveno ili vozite penzionerski ( citaj: stedis gorivo )....
Tjerati se moze u crveno i u drugoj brzini, pa opet nisi prekoracio dozvoljenu brzinu. Zar ne?
I nije fino da bilo koga nazivas mamlazom, jer to samo govori o tvojoj kulturi, a ako si i u prometu kulturan kao sto si i ovde, onda jarane lagano raznogataj odavde.
-
Stitch__
prva recenica ti stoji, sto se tice druge brzine, znas vrlo dobro sta si mislio.
o mojoj opstoj kulturi se da raspravljat, al o saobracajnoj mi se takvi likovi ne bi smjeli obracat
samo ga ti "tjeraj u crveno", sve do jednom, i nece mi te bit zao, nego nevinih ljudi koji mogu nastradat
samo ga ti "tjeraj u crveno", sve do jednom, i nece mi te bit zao, nego nevinih ljudi koji mogu nastradat
-
underground
Moj je max. bio 200 na autoputu ka Zenici... 
Nisam smio vise..mada je moglo jos...ali jos uvijek mi se zivi...
Nisam smio vise..mada je moglo jos...ali jos uvijek mi se zivi...
-
Powered_by_M
Stitch__ wrote:prva recenica ti stoji, sto se tice druge brzine, znas vrlo dobro sta si mislio.o mojoj opstoj kulturi se da raspravljat, al o saobracajnoj mi se takvi likovi ne bi smjeli obracat
![]()
Daj mi sad majke ti citiraj moje rijeci gdje sam ja rekao da ga tjeram u crveno. Daj molim te pokazi mi sve to!!!
-
Powered_by_M
Ja isto vozim penzionerski, ne zato sto ne mogu. Mogu, i to prilicno brzo ici, ali ne zelim. Prvi i osnovni razlog je moja sigurnost, drugi razlog je sigurnost drugih, a treci razlog je Royal Canadian Mount Police-Highway Patrol. Ovde ne mogu ustediti 10 minuta brzom voznjom kao od Zenice do Sarajeva, ovde mi je ogranicenje 110 kmph, vozim po autoputu, nema puno prometa i necu biti nista bolji ako do Regina-e stignem za 10 minuta ranije.Stitch__ wrote:nisi nigdje direktno rekao. ali tvoje nazivanje ljudi koji koji voze po ogranicenjma "penzionerima" jasno ukazuje kako vozis
Druga stvar, svi ljudi pa i urednici auto casopisa uredno nazivaju voznju od 90 kmph "penzionerskom voznjom", i na to se ne misli nista lose, to je prijatelju ono za sto ljudi kazu "ZARGON".
Da li ti je sada sta jasnije?
-
Powered_by_M
Stitch__ wrote:ajd kad ti tako kazes
Ajd sad ti, da te cujem kako ti vozis
-
Powered_by_M
dr.iver wrote:Stavili gazde one banje, to je onaj dim uvijek prisutni, da raja uspori pa im skrene. Ne vidim drugi razlog...takvih primjera je bezbroj...Stitch__ wrote:pa sigurno postoji razlog zasto je? nije se nikome digao pa postavio znak
Hahahaha, moze svasta biti, ali po meni je to nelogicno, pazi recimo da je cijelo vrijeme ogranicenje 90 kmph, onda ti odjednom poslije tamo neke lijeve krivine dolazi ogranicenje 40?????
Pa to samo tjera ljude na naglo kocenje, jer se boje da tamo po obicaju stoji policajac kojem stomak visi preko pojasa, zaustavi te i kaze "Ja nisam doruckov'o jutros" aludirajuci valjda da bi mu ja trebao platiti dorucak.
E svasta ce covjek jos vidjeti
-
JD
Stitch__ wrote:pa sigurno postoji razlog zasto je? nije se nikome digao pa postavio znak
Razmisli malo, kad je taj znak postavljen ? prije 20-25 godina ?
kakva su tad auta bila, sa kakvim drzanjem ceste, kocnicama itd ? Kakva su sad?
Ima i ono debilno ogranicenje 40km/h poslije jablanice gdje uvijek murija ceka, haj dobro ona krivina onako zeznuta poslije toga pravac od nekih 150 metara i blaga krivina nalijevo, i tu da vozis 40 na sat? Pa jest ako vozis yugu koji drzi cestu ko ti na kori od banane.
p.s. po gradu 70-80. vani do 100, autoput kako kad ispod 110 ne
-
LeKo
Grad do 90, otvorena /magistralni/ do 120, autoput /naš/ do 150, autoput /HR, SLO, IT/ do 180 gdje nema ogranicenja, a inace prosjecno 160. P.S. ne tjeram u crveno na maximalnoj jer nema sanse da dodje do crvenog /citaj auto mi nema snage/, a da ne bih probao - bih, ali probao 
-
quantum
grad oko 50-60, maksimala 80. Na magistrali prema moru do nekih 110-120 max, na nasem autoputu 130-140. Znaci ovo su maksimumi inache se i nema prilike za te brzine.
Kod nas se nikad ne zna sta ce ti izletiti, vozio sam normala (100-110) prema Zenici u po noci, nigdje ziva roba, i onda mi poslije ove gorespomenute krivine pored banja, izleti ogroman pas, i eto ti belaja....
Pitanje za ove fantome koji su nagurali 200 po nasim cestama: kako ste to uspjeli i jel vam bilo dobro? I zasto to ne(?) bi ponovili?
Kod nas se nikad ne zna sta ce ti izletiti, vozio sam normala (100-110) prema Zenici u po noci, nigdje ziva roba, i onda mi poslije ove gorespomenute krivine pored banja, izleti ogroman pas, i eto ti belaja....
Pitanje za ove fantome koji su nagurali 200 po nasim cestama: kako ste to uspjeli i jel vam bilo dobro? I zasto to ne(?) bi ponovili?
-
Stitch__
pogledajte ovog majmuna
tema je na ovom podforumu, a zove se "elektronika za GSI"
rijec je o OPEL KADETUAutor: ajdin_ze Poslano: 16/05/2006 21:34
Cipovan procesor,Remus komplet izduvni sistem (+40ks),senzor protoka zraka od volva 2.0 turbo,dizne sa kalibre 2.0 16v turbo.
Fabricki je 115kw sa 156ks i maks.brzina mu je 218km/h jer ima blokadu na 5500 obrtaja.Moj nema blokadu i kuca u 8000 obrtaja i razvija brzinu preko 260 km/h(ja vozio 252 sa 5200 obrtaja u petoj).Nemam ceste da probam koliko moze ici.
- cHupjahalic@
Stitch__ wrote:pogledajte ovog majmuna![]()
rijec je o OPEL KADETUAutor: ajdin_ze Poslano: 16/05/2006 21:34
Cipovan procesor,Remus komplet izduvni sistem (+40ks),senzor protoka zraka od volva 2.0 turbo,dizne sa kalibre 2.0 16v turbo.
Fabricki je 115kw sa 156ks i maks.brzina mu je 218km/h jer ima blokadu na 5500 obrtaja.Moj nema blokadu i kuca u 8000 obrtaja i razvija brzinu preko 260 km/h(ja vozio 252 sa 5200 obrtaja u petoj).Nemam ceste da probam koliko moze ici.tema je na ovom podforumu, a zove se "elektronika za GSI"
Imam osjecaj da ajdin nema vise od 16.