Koliko volimo BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Koliko volimo BiH?

Poll ended at 10/04/2008 00:31

Neizmjerno mnogo
42
66%
Vrlo malo
6
9%
Nikako
12
19%
Nemam stav
4
6%

Total votes: 64

semir007

#1 Koliko volimo BiH?

Post by semir007 »

Jednostavno anketa o nasoj svijesti prema domovini.
anais_nin

#2 Re: Koliko volimo BiH?

Post by anais_nin »

a gdje je opcija "dovoljno"? :)
milivoje

#3 Re: Koliko volimo BiH?

Post by milivoje »

anais_nin wrote:a gdje je opcija$"dovoljno"? :)
:thumbup: :thumbup:
d2

#4 Re: Koliko volimo BiH?

Post by d2 »

odavno ne vidjeh jednostavnije a bolje ankete
Lesli Eldridž

#5 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Lesli Eldridž »

Ja volim BiH kao domovinu, ali kao državu je mrzim. Ustvari nisam više siguran ni da je volim. Zgadila mi se zbog pokvarenog naroda i fašizma.
pita

#6 Re: Koliko volimo BiH?

Post by pita »

Lesli Eldridž wrote:Ja volim BiH kao domovinu, ali kao državu je mrzim. Ustvari nisam više siguran ni da je volim. Zgadila mi se zbog pokvarenog naroda i fašizma.

Svaka cast...slazem se u potpunosti...mrzim i gadi mi se kao drzava...:evil: ..samo zlo
Simply_Red

#7 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Simply_Red »

volim je toliko da svakom prilikom govorim lose o njoj
pita

#8 Re: Koliko volimo BiH?

Post by pita »

Taj koji voli takvu drzavu ili je bolesten ili zivi u totalno nadrealizmu.
Kad me ljudi pitaju o bih samo sutim...ne znam ni jednu pozitivnu stvar...cak nisu ni cevapcici...evo kod "harambase" u ljubljani su najbolji u eu i balkanu :D
connected

#9 Re: Koliko volimo BiH?

Post by connected »

Sve sam blize tome da ce me boliti ona stvar i za Bosnu i za Hercegovinu...a nekad sam bio spreman (mislim barem) i život za nju dati...eto toliko
Mobile_Disco

#10 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Mobile_Disco »

Volim je toliko da jos uvjek zivim u njoj.. znaci i previse :D
Topla voda

#11 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Topla voda »

pita wrote:Taj koji voli takvu drzavu ili je bolesten ili zivi u totalno nadrealizmu.
Kad me ljudi pitaju o bih samo sutim...ne znam ni jednu pozitivnu stvar...cak nisu ni cevapcici...evo kod "harambase" u ljubljani su najbolji u eu i balkanu :D
buraz,nije pitanje "koliko volimo ovakvu bih",cime odmah sugeriras na odnos prema drzavnom uredjenju i koliko je ko zadovoljan situacijom...nego "koliko volimo bih?"
cuj ne zna pozitivnu stvar..
jedina drzava na svijetu koja se bez oruzja,pod embargom, odbranila od nestanka.
x0z0y0

#12 Re: Koliko volimo BiH?

Post by x0z0y0 »

ne postoji drzava sa manjim stepenom patriotizma od nase...
nevezano za sadasnju situaciju mi genetski nemamo tu svijest o drzavi,zastavi,porijeklu..itd.
cyprus

#13 Re: Koliko volimo BiH?

Post by cyprus »

Compos_Sui wrote:ne postoji drzava sa manjim stepenom patriotizma od nase...
nevezano za sadasnju situaciju mi genetski nemamo tu svijest o drzavi,zastavi,porijeklu..itd.
Nažalost tako je. Ljudi ovdje više vole nekakve utopije i bajke nego ono što imaju...
pita

#14 Re: Koliko volimo BiH?

Post by pita »

Topla voda wrote:
pita wrote:Taj koji voli takvu drzavu ili je bolesten ili zivi u totalno nadrealizmu.
buraz,nije pitanje "koliko volimo ovakvu bih",cime odmah sugeriras na odnos prema drzavnom uredjenju i koliko je ko zadovoljan situacijom...nego "koliko volimo bih?"
cuj ne zna pozitivnu stvar..
jedina drzava na svijetu koja se bez oruzja,pod embargom, odbranila od nestanka.
Znaci rat je pozitivna stvar :( ...nadam se da se salis
uvjek dobar gost

#15 Re: Koliko volimo BiH?

Post by uvjek dobar gost »

Lično ja je neizmjerno volim, uživam u njenim ljepotama kad god imam vremena, posjetim Mostar, Počitelj, Jajice, Bihać... Travnik.. znači ja lično volim ovu zemlju i nastojim je još bolje upoznati...
Ali kad vidim smeće oko sebe, smeće u rijekama, jezerima, po planinama... po proplancima... po gradovima.. vidim kako mi u stvari prvo ne volimo sebe, niti se cijenimo, a poslije toga sve nas skupa zaboli neka stvar za ovu lijepu zemlju...
I stid me je zbog toga.....
pita

#16 Re: Koliko volimo BiH?

Post by pita »

uvjek dobar gost wrote:Lično ja je neizmjerno volim, uživam u njenim ljepotama kad god imam vremena, posjetim Mostar, Počitelj, Jajice, Bihać... Travnik.. znači ja lično volim ovu zemlju i nastojim je još bolje upoznati...
Ali kad vidim smeće oko sebe, smeće u rijekama, jezerima, po planinama... po proplancima... po gradovima.. vidim kako mi u stvari prvo ne volimo sebe, niti se cijenimo, a poslije toga sve nas skupa zaboli neka stvar za ovu lijepu zemlju...
hhhmmm lijepa nas domovino
Lesli Eldridž

#17 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Lesli Eldridž »

pita wrote:
uvjek dobar gost wrote:Lično ja je neizmjerno volim, uživam u njenim ljepotama kad god imam vremena, posjetim Mostar, Počitelj, Jajice, Bihać... Travnik.. znači ja lično volim ovu zemlju i nastojim je još bolje upoznati...
hhhmmm lijepa nas domovino
o junaaačkaaa zemljo miiilaaa :mrgreen:
MoHiKaNaC

#18 Re: Koliko volimo BiH?

Post by MoHiKaNaC »

volim je vise od bilo koje druge zemlje...

a volio bih je i vise da se malo bolje osjecam u njoj
Fair Life

#19 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Fair Life »

Maraschino

#20 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Maraschino »

Svaka cast...slazem se u potpunosti...mrzim i gadi mi se kao drzava... ..samo zlopita

Pošalji privatnu poruku Vrh
pita,

ti si sve rekao u postovima kroz putovanje kroz Tuzlu, Srebrenicu, Srebrenik... tako da me tvoje misljenje ne iznenadjuje.
Ovo nije ljubav ovo je patoloska mrznja i bolje je sto su takvi kao ti nasli mjesto pod suncem daleko od ove napacene i iscrpljene zemlje.

Bosnu i Hercegovinu, kakva je takva je ( bit ce bolje) neizmjerno volim.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:bih: :bih: :bih: :bih:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
fantom slobode

#21 Re: Koliko volimo BiH?

Post by fantom slobode »

Maraschino wrote:
Svaka cast...slazem se u potpunosti...mrzim i gadi mi se kao drzava... ..samo zlopita

pita,

ti si sve rekao u postovima kroz putovanje kroz Tuzlu, Srebrenicu, Srebrenik... tako da me tvoje misljenje ne iznenadjuje.
Ovo nije ljubav ovo je patoloska mrznja i bolje je sto su takvi kao ti nasli mjesto pod suncem daleko od ove napacene i iscrpljene zemlje.

Rekoh ja davno da je covjek bolestan i da je ovdje da se leci, no terapija mu nije dobra.Pita@ je providan od pocetka.Mrznja je to strasna, ubice ga jednog dana.
Patron of Formello

#22 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Patron of Formello »

Zanimljivo pitanje. :) Sve se kontam ko jebe ovu drzavu u njoj nemam nikakva prava u njoj kao ostali. :roll: Jad,bijeda i siromastvo. :roll: Ali opet kad se vracam u Bosnu sa nekog puta puno mi srce i uvijek pjevam iz duse Bosno moja lijepa mila... :D
pita

#23 Re: Koliko volimo BiH?

Post by pita »

fantom slobode wrote:
Maraschino wrote:

pita,

Rekoh ja davno da je covjek bolestan i da je ovdje da se leci, no terapija mu nije dobra.Pita@ je providan od pocetka.Mrznja je to strasna, ubice ga jednog dana.
Reci 5 stvari zbog koje treba da volim bih. reci samo 2 pozitivne stvari o bosni.(bez emocija i izliva bijesa)...
zasto bi danas svi iz bih otisli vani...kad dodjem ne vidim nisto lijepo i pozitvno nazalost....
jad, tuga, cemer, korupcija, neuredjenost, korupcija, siromastvo, papanluk, nezaposlenost, smece, rupe u cestama, kukanje i jadikovanje ljudi koji dolje zive, prica nema se nista prokleti smo i zaboravljeni od boga...
Ja samo realno gledam na stvari...i racionalno i ne koristim emocije
Nazalost ne vidim nisto pozitvno u BIH!!!
fantom slobode

#24 Re: Koliko volimo BiH?

Post by fantom slobode »

pita wrote:
Maraschino wrote:

pita,

Reci 5 stvari zbog koje treba da volim bih. reci samo 2 pozitivne stvari o bosni.(bez emocija i izliva bijesa)...
zasto bi danas svi iz bih otisli vani...kad dodjem ne vidim nisto lijepo i pozitvno nazalost....
jad, tuga, cemer, korupcija, neuredjenost, korupcija, siromastvo, papanluk, nezaposlenost, smece, rupe u cestama, kukanje i jadikovanje ljudi koji dolje zive, prica nema se nista prokleti smo i zaboravljeni od boga...
Ja samo realno gledam na stvari...i racionalno i ne koristim emocije
Nazalost ne vidim nisto pozitvno u BIH!!!
Sto se tice tvog racionalnog gledanja i ne koristenja emocija (ka bih rekao strasnih kompleksa) sve si rekao gore u recenici gdje rece da: "mrzim i gadi mi se kao drzava"...Ako to nisu blago receno negativne emocije, a racionalno receno kompleksi, jer ja nijednu drzavu ne mrzim, to je samo komad teritorije oznacen granicama, jedino ako tu teritoriju nisi mrzio uvijek kao predio, a mislim da nisi, nekako mi irealno, opet ne znam da mrzim neki predio, moze da mi se ne svidja i to bi bilo to, cisto kao konstatacija.
A kod mene nadji slobodno komentar gdje ja to izljevam bijes, u tvom slucaju te zalim tako bolesnog i jadnog.Eventualno nisi takav, ako je u pitanju zloba, a velike su sanse da jeste, cime je izazvana to ti znas, mozda :-D
A zasto volim ovu zemlju, zato sto je zemlja mojih pradjedova, sretan sam sto sam se u njoj rodio i sto sam uzivao uvijek u istoj, cak i kada je bilo najgore.Vidio sam mnogo dobrih ljudi, spremnih da pomognu, vidio sam i vidjam divne osmijehe na ljudskim licima tih ljudi koji zive tamo, ljudskost u obliku koji se ne vidja tako cesto.To je zemlja u kojoj ako krenes u krug od 20 kilometara mozes da nadjes divnu prirodu, istorijske spomenike, gomilu divnih prica vezanih za mjesto u kojem si, komunikativne ljude prijateljski raspolozene (cak i nakon rata koji je bio strasan, a u kojem sam opet vidio snazni duh tih (vise)naroda ili jednog-jednog zato sto ja dijelim ljude na dobre i neljude).Vidjeces gradove i mjesta koje imaju svoju dusu, svoj nacin zivota, svoja razmisljanja.Tu je i bogatstvo kuhinje, uticaji svih mogucih kultura, prihvatanje novog, cuvanje starog, miks kakav se rijetko vidja na ovoj planeti.Vidim i ljude koji uspijevaju svojim radom i trudom, koji cine sebi dobro, ali i dobro drustvu, koji idu dalje, bez obzira na politicki pritisak, od strane partijskih apartcika, bez obzira o kojoj se partiji radilo.Za mene je samo negativan uticaj politike na situaciju u divnoj zemlji Bosni i Hercegovini, ali i to ce proci.Prosla je ova zemlja mnogo toga pa je ostala tamo gdje jeste.
Tu je i GRAD, onaj sto izaziva kod tebe kompleks, onaj koji je pokazao nevjerovatnu snagu duha njegovih gradjana kada je bilo najpotrebnije i koji ce je uvijek pokazati, ako zatreba.GRAD u kojem stranci, koji prvi put dodju u njega osjete i vide njegovu ljepotu, pa mu se vracaju i uzivaju u njemu.Primjera imam koliko hoces, ali tebi nijedan nije dovoljan, jer tvoje misljenje je zacementirano i ograniceno unutarnjim porivima.No opet dolazis na forum, komentarises negativno, mrzis ovu zemlju i ljude u njoj, a nemas nikakve veze sa njom.U stvarnom zivotu se oni koje ne volis ili ti izazivaju gadjenje ignorisu i nemas kontakta sa njima, a vidis da kod tebe to nesto nije u redu, jer kako te ja shvatih, zivis gdje zivis i sretan si, sto sam sebi kvaris tu srecu? :-) :-) :-)
Kurt_Kombajn

#25 Re: Koliko volimo BiH?

Post by Kurt_Kombajn »

hm. kad bi se odvadilo jedno tri miliona idiota, bio bi to jedan prekrasan krajolik.
Post Reply