Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- dust in the wind
#251 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
znaci mi...valjda je zeto bila velika.a i prva igra ulogu.mada mislim da sveka velika ljubav ostavi trag...
- Ray
#252 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
awaken wrote:Može malo više info za nas što nismo ni čitali ostatak postaja, arhitektica wrote:![]()
upravo ovako
![]()
tad sam mislila da nikad nece biti nijedna ljubav blizu toj a naisle su druge i stoput jace, strastvenije, ljepse, kao ova u kojoj sam trenutno![]()
doduse, bila sam mlada, bio mi je prvi (kasnije je ispalo da ipak nije, no to je druga prica) kad smo prekinuli ostala sam sama u velikom gradu u kojem nisam skoro nikoga znala, tek krenula na fax a i jedan od razloga mog dolaska ovdje je bio i on, jer je tu radio. Prekinuli smo i ja mislila da je kraj, nema vise. Sad kad se sjetim (a rijetko je,priznajem) smijem se sama sebi i zahvaljujem Bogu sto nisam s njim zavrsila, jer mi je jasno da smo dva sasvim suprotna svijeta, ja sam prejaka zena za njegov ego i ''porodicno naslijedje'', ozenio se nekom poslusnicom koja je za njega a ja sretna do neba s nekim ko me cijeni ovakvu kakva sam.
Taj bivsi, kao i ostale ljubavi mi sad ne znace nista, samo su lekcije koje sam naucila usput
- NeonFelin
#253 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Nismo se nogirali,jednostavno to vise nije bilo to,ali nije vise to bila prica kakvu smo zeljeli,pa na dvije strane otisli....Danas mu je rodjendan,pa ga se sjeti..Neko tebe i ti nekog obiljezis za sva vremenaBlack swan wrote:ko je koga nogiro
nemoj samo reći da je bilo obostrano
- alchak.ba
#254 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
kao procitana knjiga, znam kraj.... eno je po njoj prasina pada
- NeonFelin
#255 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
A po tebi ne pada..ti imas nove korice,i tri tacke na kraju tekstaalchak.ba wrote:kao procitana knjiga, znam kraj.... eno je po njoj prasina pada
- alchak.ba
#256 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
ne znam, pitaj nju.NeonFelin wrote:A po tebi ne pada..ti imas nove korice,i tri tacke na kraju tekstaalchak.ba wrote:kao procitana knjiga, znam kraj.... eno je po njoj prasina pada
ja kazem svoje misljenje
- VeriBizi
#257 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Ko prijatelj znači mnogo, a sad da neke leptiriće po želucu ganjam kad ga vidim ili da me sjeta puca - jok. 
- ptičica
#258 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Tada mi je znacio sve...
Sad apsolutno nista, cak ne mogu reci ni lijepa uspomena (a ni ruzna)...
Posmatrano sa ove vremenske distance, sretna sam što smo se razisli na vrijeme.
Sad apsolutno nista, cak ne mogu reci ni lijepa uspomena (a ni ruzna)...
Posmatrano sa ove vremenske distance, sretna sam što smo se razisli na vrijeme.
-
asja23
#259 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Znaci mi mnogo, ne znam je li zbog toga sto je bila nedavna ili cinjenice da je zaista bila prava ljubav.
-
mint
#260 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Sta mi znaci ... ne mogu definisati ... mozda kao "lijep dio zivota", "lijepo sjecanje", ali nista vise.
Kada ga neko spomene (buduci da smo bili dugo godina zajedno i danas su nam neki prijatelji zajednicki) sjetim se samo lijepih trenutaka, jer ruzna su davno isceznula. Drago mi je da sam sa osobom kakav je on provela neke vazne trenutke svog zivota, ali da je ta jubav ostala toliko velika kao nekada vjerovatno bi i dalje bili zajedno i ne bi dozvolili da nam prioriteti budu potpuno drugaciji. Bili smo jako mladi kad smo se zaljubili, a covjek kako odrasta postavlja sebi ciljeve koje zeli da dostigne. Nasi su ocigledno bili drugaciji, a ljubav postala prijateljska.
Zelim mu svu srecu u zivotu
Kada ga neko spomene (buduci da smo bili dugo godina zajedno i danas su nam neki prijatelji zajednicki) sjetim se samo lijepih trenutaka, jer ruzna su davno isceznula. Drago mi je da sam sa osobom kakav je on provela neke vazne trenutke svog zivota, ali da je ta jubav ostala toliko velika kao nekada vjerovatno bi i dalje bili zajedno i ne bi dozvolili da nam prioriteti budu potpuno drugaciji. Bili smo jako mladi kad smo se zaljubili, a covjek kako odrasta postavlja sebi ciljeve koje zeli da dostigne. Nasi su ocigledno bili drugaciji, a ljubav postala prijateljska.
Zelim mu svu srecu u zivotu
Last edited by mint on 13/09/2012 19:49, edited 1 time in total.
-
casanova123
#261 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Prva velika ljubav.. sta znaci velika.. da si dugo sa osobom u vezi ili da umires dok niste zajedno makar to bilo i nakon dvije sedmice poznavanja jedno drugog?
- Sacime
#262 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Ne znaci mi vise nista, i nikad ga poslije razlaza nisam vidjela niti se cula sa njim. Ne zivimo u istom gradu, ali znam da je ozenjen, ima djecu i da se zena i on marisu medjusobno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#263 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
nek ti to znaš vala
jel se tješiš?
sve ista priča
niko nije sretan i tako to
sve ista priča
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#264 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Mene je uvijek zanimalo kako ljudi znaju sta im bivsi/bivse rade
Odbijam povjerovati da se neko raspituje godinama kasnije za bivse.
- Sacime
#265 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Ne, ne tjesim se. Zao mi je.Black swan wrote:nek ti to znaš valajel se tješiš?
![]()
sve ista priča
- Sacime
#266 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Ostali su zajednicki prijatelji, koji valjda misle da treba da ti kazu. Ja zaista nikad nisam pitalaladyblue18 wrote:Mene je uvijek zanimalo kako ljudi znaju sta im bivsi/bivse rade![]()
- VeriBizi
#267 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Ljubav crkla davno, ali popije se kafa sa vremena na vrijeme. Prijateljstvo ostaje.ladyblue18 wrote:Mene je uvijek zanimalo kako ljudi znaju sta im bivsi/bivse rade![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#268 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
A dobro to je vec druga stvar o kojoj bi se dalo raspravljati...helem.
- janje_
#269 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
moj drug ima teoriju kako svaki muskarac (mozda postoji i analogna teorija za zene, ali moj drug je musko) ima tu jednu zenu u zivotu koja ga slomi, skrha, i poslije koje tek pocinje da zivi i da postaje covjekom, muskarcem.
bilo je bas tako. najprije velika, neizmjerna sreca, a onda duboka, tamna bol. bezdan bez kraja. otprilike ko kad je proleterima umro tito.
bol je trajala.. mjeseci su prolazili. cudna neka bezvoljnost je drzala sve pod kontrolom. nakalemio se gastritis. nagli gubitak kilograma i jos poneki simptom gubitka necega za kojeg sam u tom momentu mislio da je nenadoknadivo. sreli smo se jos jednom, poslije godinu-dvije. javila se da je u prolazu, da ima sat pauze i da se vidimo na kafi.
vidjeli smo se i vidio sam da sam se zajebo, i da bi se bol vrlo rado vratila. tad nije bilo svejedno.
slomio sam se. i, pretpostavljam, postao onaj drugov covjek sa velikim Č. i onda je naišla ona prava...
nema dalje, sreo onu prvu veliku ili ne, samo je jedna prava..
bilo je bas tako. najprije velika, neizmjerna sreca, a onda duboka, tamna bol. bezdan bez kraja. otprilike ko kad je proleterima umro tito.
bol je trajala.. mjeseci su prolazili. cudna neka bezvoljnost je drzala sve pod kontrolom. nakalemio se gastritis. nagli gubitak kilograma i jos poneki simptom gubitka necega za kojeg sam u tom momentu mislio da je nenadoknadivo. sreli smo se jos jednom, poslije godinu-dvije. javila se da je u prolazu, da ima sat pauze i da se vidimo na kafi.
vidjeli smo se i vidio sam da sam se zajebo, i da bi se bol vrlo rado vratila. tad nije bilo svejedno.
slomio sam se. i, pretpostavljam, postao onaj drugov covjek sa velikim Č. i onda je naišla ona prava...
nema dalje, sreo onu prvu veliku ili ne, samo je jedna prava..
- NeonFelin
#270 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Ista mahala pa se sretnemo ponekad.ladyblue18 wrote:Mene je uvijek zanimalo kako ljudi znaju sta im bivsi/bivse rade![]()
- Truba
#271 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
i meni je žao svih ljudiSacime wrote: Ne, ne tjesim se. Zao mi je.
jer nema sretnog čovjeka
i tebe i mene neko žali
- VeriBizi
#272 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
-
samoTEgledam
#273 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Vidim joj muža dosta često na tv-u (lik ministarladyblue18 wrote:Mene je uvijek zanimalo kako ljudi znaju sta im bivsi/bivse rade![]()
Inače, ne bih znao ni da li je živa
- Goldyna
#274 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Lijepo iskustvo i dosta toga sam naucila iz te veze... I kod mene je slucaj da je svaka sljedeca ljubav veca i veca 
- Truba
#275 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
pa ti i nisi lošsamoTEgledam wrote:Vidim joj muža dosta često na tv-u (lik ministarladyblue18 wrote:Mene je uvijek zanimalo kako ljudi znaju sta im bivsi/bivse rade![]()
Odbijam povjerovati da se neko raspituje godinama kasnije za bivse.) pa me podsjeti na nju
Inače, ne bih znao ni da li je živa
karo si ministrovu ženu