Ja trošim 2 KM
Koliko trošite za topli obrok dnevno
-
crnaguja
#1 Koliko trošite za topli obrok dnevno
Upravo se prepiremo koliko ko dnevno potroši za doručak....
Ja trošim 2 KM

Ja trošim 2 KM
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Jel se to u Imaretu hranis, a nosash Nokiu N96?
ccc

ccc
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#3 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Dok sam zivio u Sarajevu u prosjeku sam trosio 7 maraka dnevno (ukljucujuci i cigare). Pomnozi to sa mojih 400KM place ( topli obrok samo na papiru ) i da se smuci covjeku odmah.
Sada imam 1286,029EUR zagarantovano na ruke + godisnje obavezno povecanje 183,718EUR plus svako pola godine ako se "osobno zalazem" imam dodatnih do 50EUR. Topli obrok uracunat
E da je jos Sarajevo preseliti ovdje...
Poanta: Covjek uvijek tezi ka vise, tj. nikad rahat
Sada imam 1286,029EUR zagarantovano na ruke + godisnje obavezno povecanje 183,718EUR plus svako pola godine ako se "osobno zalazem" imam dodatnih do 50EUR. Topli obrok uracunat
-
tahoma
#4 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
U prosjeku 3-4 KM dnevno
Pravi medo-stedo!
Pravi medo-stedo!
- alcho
#5 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Malo je to novca za takvog matematicarahorns&drums wrote:Dok sam zivio u Sarajevu u prosjeku sam trosio 7 maraka dnevno (ukljucujuci i cigare). Pomnozi to sa mojih 400KM place ( topli obrok samo na papiru ) i da se smuci covjeku odmah.
- slavkoimamodilera
#6 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Ne trosim nista, jedem kod kuce...
- Zox
#7 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Ne stedim na hrani, nije zdravo
Nisam kupio sebi dzemper ili kosulju ne pamtim od kad, ali zato jednom sedmicno "doruckujem" u restoranu (do 20 KM), pa jos jednom sedmicno u jednom drugom restoranu (do 15 KM) a ostala 3 dana potrosim oko 7 KM. Plus kafa, plus sok.
- The Nightwatchman
#8 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
horns&drums wrote:Dok sam zivio u Sarajevu u prosjeku sam trosio 7 maraka dnevno (ukljucujuci i cigare). Pomnozi to sa mojih 400KM place ( topli obrok samo na papiru ) i da se smuci covjeku odmah.
a sta radis ako nije tajna?
-
Zoya
#9 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Okrene mi se u stomaku kad cujem da nas narod izdvoji svaki dan na dorucak izmedju 4-5 maraka. Za 30 dana, to je 150 maraka. E sad ako imate platu oko 300 maraka mjesecno, ode vam pola plate na DORUCAK
A gdje je rucak,vecera, kafe, odjeca,obuca,,,
Kad vec kaljate dijasporce, ja sam od onih koja zivi u dijaspori i pravi sendvic od kuce svaki dan, i to je sasvim normalno ovdje, niko se ne stidi toga. Ali ponjeti sendvic od kuce na posao u Bosni, pa smijale bi se kolege.
Hem govorite da nemate, hem trosite uzas!
Kad vec kaljate dijasporce, ja sam od onih koja zivi u dijaspori i pravi sendvic od kuce svaki dan, i to je sasvim normalno ovdje, niko se ne stidi toga. Ali ponjeti sendvic od kuce na posao u Bosni, pa smijale bi se kolege.
-
crnaguja
#10 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Jedem pahuljice i AB kulturu, ne pušim , ne pijem, mobitel je Sony Erikson Z310i -bila akcija u PTT-u za 100 KM +kartica i 10 KM dopunechuchumbamayumbe wrote:Jel se to u Imaretu hranis, a nosash Nokiu N96?
ccc
- Bolt
- madner
#12 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Trosim od 2 do 10 KM dnevno.
Ne znam ko ima platu od 300 KM a trosi 4 KM na topli obrok.
Ne znam nikoga da ima platu ispod 1000 KM
Ne znam ko ima platu od 300 KM a trosi 4 KM na topli obrok.
Ne znam nikoga da ima platu ispod 1000 KM
- Zox
#13 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Nije istina, ja kad ponesem sendvic niko mi se ne smije.Zoya wrote:Okrene mi se u stomaku kad cujem da nas narod izdvoji svaki dan na dorucak izmedju 4-5 maraka. Za 30 dana, to je 150 maraka. E sad ako imate platu oko 300 maraka mjesecno, ode vam pola plate na DORUCAKA gdje je rucak,vecera, kafe, odjeca,obuca,,,
Sta mi se ima smijati kad svi zaradjujemo priblizno isto?
-
bosna123
#14 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Potpisujem.Zoya wrote:Okrene mi se u stomaku kad cujem da nas narod izdvoji svaki dan na dorucak izmedju 4-5 maraka. Za 30 dana, to je 150 maraka. E sad ako imate platu oko 300 maraka mjesecno, ode vam pola plate na DORUCAKA gdje je rucak,vecera, kafe, odjeca,obuca,,,
I meni to foliranje ide na zivce, te hocemo li naruciti odavde ili odande... Pa se onda udebljaju, pa sto muka...
Doruckujem voce i neko pecivo eventualno, i uglavnom kupim usput ili ponesem. Pite, cevapi, pice, lazanje... i ostale teske stvari, ne dolaze u obzir. Ako se nesto obiljezava ili ukoliko sam na putu, onda OK...
- al_akhisari
#15 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Od kuce ponesem sendvic, jabuku i narandzu 
-
callmethebreeeze
#16 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
i ja sam jedan od dijasporaca sto nosi hranu od kuce. doduse, mi u firmi imamo restoran i firma jedan dio finansira plus sto je za nas uposlene jeftinije, ali ja mislim da je hrana u kucnoj radinosti puno ukusnija i jeftinija, i, sto je najvaznije, puno zdravija.
- sweet_zephyr
#17 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Najbolje spakovat sendvice/obroke kod kuce i fino ponijeti sa sobom! To radim vec duze vremena i zna se finih para ustedit na ovaj nacin. A sto je jos vaznije, tacno odredjujem sta cu jesti i kada i u kojim kolicinama, tako da nema trcanja u pekaru ili buregdzinicu kad prigusti glad..
Inace spakujem par sendvica, mozda salatu u tupperware posudi, par vocki i mozda saku badema i 2 litra vode.... Kad skontam sta je u kupovnoj/preradjenoj hrani, nebih za to dala pare i da mi se jede 
- Better Man
#18 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Doručkujem kući, tako da nemam potrebe da jedem na poslu. Jedino što ponesem od kuće sebi malo voća.
- madner
#19 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Gluho i daleko bilo, pa nisam ni znao da tolko patite u Svedskoj.
Napravite neku peticiju da otvore nasi ljudi nesto dojstojno covjeka kod vas.
- chuchumbamayumbe
#20 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Eh moj ti, nikad nesh ribu pokupit sa takvim mobitelom i tolikim shkrtarenjem...crnaguja wrote:Jedem pahuljice i AB kulturu, ne pušim , ne pijem, mobitel je Sony Erikson Z310i -bila akcija u PTT-u za 100 KM +kartica i 10 KM dopunechuchumbamayumbe wrote:Jel se to u Imaretu hranis, a nosash Nokiu N96?
ccc
Sorry, zezam se ja malo.
-
callmethebreeeze
#21 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
bilo je pokusaja sa cevabdzinicama, ali to je uzas, dotle je islo du sluzili pavlaku kao kajmak.madner wrote:Gluho i daleko bilo, pa nisam ni znao da tolko patite u Svedskoj.![]()
-
tahoma
#22 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Kao prvo ne radi se 30 dana, nego 20-23 dana u mjesecu, pa kad pomnozis sa 3-4 KM, to dodje u prosjeku 75 KM, e vala ako je to puno u poredjenju sa toplim obrocima koji se isplacuju nekima (300 - 350 KM), ja stvarno ne znam, jedino da od have zivim!Zoya wrote:Okrene mi se u stomaku kad cujem da nas narod izdvoji svaki dan na dorucak izmedju 4-5 maraka. Za 30 dana, to je 150 maraka. E sad ako imate platu oko 300 maraka mjesecno, ode vam pola plate na DORUCAKA gdje je rucak,vecera, kafe, odjeca,obuca,,,
Ni pravljenje sendvica me ne bi doslo jeftinije, jer u tih 3-4 KM dnevno ja sebi kupim jednu vocku, sok, jogurt i komad pite ili zemicku sa nekim namazom, ... zaista komentar nidje veze!
- madner
#23 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Auuu, pa nije ni cudo da ljudi donose svoje sa sobom pored takvih alternativa.callmethebreeeze wrote:bilo je pokusaja sa cevabdzinicama, ali to je uzas, dotle je islo du sluzili pavlaku kao kajmak.madner wrote:Gluho i daleko bilo, pa nisam ni znao da tolko patite u Svedskoj.![]()
Napravite neku peticiju da otvore nasi ljudi nesto dojstojno covjeka kod vas.![]()
a ja ozbiljno mislim da se moze zdravo, ukusno jesti bez puno napora ili para.
Nisam bas ubjedjen da covjek puno ustedi ako donosi od kuce, pa nije dzaba ni u supermarketu.
Burek kod Nagiba ce leci sutra zbog ove teme.
-
sadeta
#24 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
ja isto nekad ponesem od kuce, 4 sendvica, 1 fini mini supica (obavezno) i pokoju vocku. nekad kupim u granapu argeticu, kiflu i jogurt, nekad mi je sve to skupa mrsko pa narucim. ali skontala sam da se uvijek vrtim oko 4/5 KM maksimalno.
nekad sam isla na ruckove pa sam znala 15 KM potrositi ,ali nije to bio problem, nego kad se vratim na posao, ne znam jesam dosla il' sam posla
sva krv ode u zeludac, nista u ovoj pametnoj glavici ne ostane
(eto koliko mi treba da postanem glupa, jedan dobar rucak
)
a ne znam jeste li citali o onoj curi koja je odlucila sve sto ima uloziti da otvori salon ljepote i onda sebi odredila da ima 1 funtu svaki dan da potrosi na hranu
pa je dusa svaki dan kontala na sta da potrosi tu funtu a da se makar pokusa kvalitetno hraniti. za par mjeseci smrsala 10 kg, posao krenuo ko lud i eno je vijestima

nekad sam isla na ruckove pa sam znala 15 KM potrositi ,ali nije to bio problem, nego kad se vratim na posao, ne znam jesam dosla il' sam posla
a ne znam jeste li citali o onoj curi koja je odlucila sve sto ima uloziti da otvori salon ljepote i onda sebi odredila da ima 1 funtu svaki dan da potrosi na hranu
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#25 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Fizicki posao, gradjevina ( u zatvorenom, faBRIka montaznih zidova i plafona)The Nightwatchman wrote:
a sta radis ako nije tajna?