Koliko trosite?
Moderator: anex
- Dori
#1 Koliko trosite?
Znate li koliko u prosjeku dnevno para potrosite?
Znaci na hranu, pice, cigarete, stampu....ne racunam rezije, kredite i ostalo.
-
amrino
#2 Re: Koliko trosite?
Zavisi...nekada 2 KM nekada 10...U prosjeku...recimo 5 KMDena wrote:Znate li koliko u prosjeku dnevno para potrosite?
-
Vertigo
#3 Re: Koliko trosite?
sto si ti rentabilnaamrino wrote:Zavisi...nekada 2 KM nekada 10...U prosjeku...recimo 5 KMDena wrote:Znate li koliko u prosjeku dnevno para potrosite?
-
*mima*
#5 Re: Koliko trosite?
A zasto tebe to interesuje?????Dena wrote:Znate li koliko u prosjeku dnevno para potrosite?
- daduli_sa
#6 Re: Koliko trosite?
Znaci da ne pusis, ne pijes, ne citas nista.... Jer ti 5KM jedva moze biti za osnovnu hranu i pice...amrino wrote:Zavisi...nekada 2 KM nekada 10...U prosjeku...recimo 5 KMDena wrote:Znate li koliko u prosjeku dnevno para potrosite?
-
amrino
#7 Re: Koliko trosite?
Najskuplji sendvic u gradu je oko 3 KM. To obicno jedem...ili u pekari- i naravno da mi ostane i za sok ili kaficu. Ne pusim a stampu imam na poslu- besplatno...daduli_sa wrote:Znaci da ne pusis, ne pijes, ne citas nista.... Jer ti 5KM jedva moze biti za osnovnu hranu i pice...amrino wrote:Zavisi...nekada 2 KM nekada 10...U prosjeku...recimo 5 KMDena wrote:Znate li koliko u prosjeku dnevno para potrosite?
Poslije naravno idem kuci na rucak...to ne racunam.
-
amrino
Da, dragi mi placa sve a ja rintam cijeli mjesec za maglu...karanana wrote:Fakat je jeftina. Ne trosi puno - ko golf dizel.
Ali to je zato sto joj dragani sve placa.
Ja trosim nekih 20 maraka. Vikendom i vise do 50 KM jer je ponuda u kladionici veca a i tu su izlasci navecer.
Ja trosim onoliko koliko mogu- i koliko mi treba- ne silim se i ne razbacujem...
Ti npr. potrosis cijelu moju mjesecnu platu za dva vikenda i dvadeset dana...Ne ukljucujuci ni rezije, ni fasungu, ni odjecu ni obucu...Sto ti je lose...
- ja_cura_
ja isto kako kad
radnim danom recimo po 5 km, jer na poslu imam besplatne novine (skoro sva izdanja iz bih), kafu i ostalo. kupim sebi neke gluposti ujutru na putu do posla, da prezvaknem (nista specijalno, vecinom su to jogurti, muesli, razne cokoladice i grickalice, sve u primjerenim dozama, naravno, protiv gojenja sam), jer me kuci oko 5 ceka rucak....
a vikendom, ako prosetam preko dana, pa se uvalim jos u radnje, onda znam za jedan dan potrositi i preko 200 km. ja vec neko vrijeme zivim samo za vikende....
p.s. ako se neko bude zapitao kako ja to mogu sa svojom prosvjetnom platom - evo objasnjena: zadnja 2 mjeseca sam presla na novo radno mjesto! adio skola i dobro dosli nazad moji zivci!
radnim danom recimo po 5 km, jer na poslu imam besplatne novine (skoro sva izdanja iz bih), kafu i ostalo. kupim sebi neke gluposti ujutru na putu do posla, da prezvaknem (nista specijalno, vecinom su to jogurti, muesli, razne cokoladice i grickalice, sve u primjerenim dozama, naravno, protiv gojenja sam), jer me kuci oko 5 ceka rucak....
a vikendom, ako prosetam preko dana, pa se uvalim jos u radnje, onda znam za jedan dan potrositi i preko 200 km. ja vec neko vrijeme zivim samo za vikende....
p.s. ako se neko bude zapitao kako ja to mogu sa svojom prosvjetnom platom - evo objasnjena: zadnja 2 mjeseca sam presla na novo radno mjesto! adio skola i dobro dosli nazad moji zivci!
- daduli_sa
#11 Re: Koliko trosite?
Pa vidim da si negdje "prikacen" na klopu... sad je jasnijeamrino wrote:Najskuplji sendvic u gradu je oko 3 KM. To obicno jedem...ili u pekari- i naravno da mi ostane i za sok ili kaficu. Ne pusim a stampu imam na poslu- besplatno...daduli_sa wrote:Znaci da ne pusis, ne pijes, ne citas nista.... Jer ti 5KM jedva moze biti za osnovnu hranu i pice...amrino wrote: Zavisi...nekada 2 KM nekada 10...U prosjeku...recimo 5 KM![]()
-
amrino
#12 Re: Koliko trosite?
Nisam prikacen-a na klopu- Sama kuham. Udata zena ccc na koga cu bit' prikacena?!daduli_sa wrote:Pa vidim da si negdje "prikacen" na klopu... sad je jasnijeamrino wrote:Najskuplji sendvic u gradu je oko 3 KM. To obicno jedem...ili u pekari- i naravno da mi ostane i za sok ili kaficu. Ne pusim a stampu imam na poslu- besplatno...daduli_sa wrote: Znaci da ne pusis, ne pijes, ne citas nista.... Jer ti 5KM jedva moze biti za osnovnu hranu i pice...![]()
-
Umjetnik a
gdje to da se i ja uvalimja_cura_ wrote:ja isto kako kad
-
rashomon
Ne pušim, ne pijem, ne drogiram se...
Jelo, ako jedem, ne više od 3 KM, i neki sok...
Kafa s rajom negdje na obali je jedina obaveza...ostalo manje-više...
Petak i subota, ali rekoh već > ne pijem, ne pušim, ne sišem tablete ni jointe...Jedino ulaz na neki party ako se naplaćuje...
5-6 KM, sasvim dovoljno regularnim danima...
Jelo, ako jedem, ne više od 3 KM, i neki sok...
Kafa s rajom negdje na obali je jedina obaveza...ostalo manje-više...
Petak i subota, ali rekoh već > ne pijem, ne pušim, ne sišem tablete ni jointe...Jedino ulaz na neki party ako se naplaćuje...
5-6 KM, sasvim dovoljno regularnim danima...
- ja_cura_
ma plata nije puno veca nego u prosveti, razlika je taman ovih 200 i kusur markica, koje mogu mjesecno izdvojiti vise ili za odjecu, ili put ili nesto slicno, a da ne razmisljam hocu li imati do kraja mjeseca sta jesti.Umjetnik a wrote:gdje to da se i ja uvalimja_cura_ wrote:ja isto kako kad
p.s. ako se neko bude zapitao kako ja to mogu sa svojom prosvjetnom platom - evo objasnjena: zadnja 2 mjeseca sam presla na novo radno mjesto! adio skola i dobro dosli nazad moji zivci!![]()
![]()
naravno, ne trosim svake subote 200 km, to je vecinom 1 subota iza prvog!
- dark side of the moon
kafa, cigare, sok 10 km
kladionica 5 km
---------------------------
ne jedem

kladionica 5 km
---------------------------
ne jedem
- karanana
Ljudi jedete li vi ista kasikom? Stolica ce vam se skroz stvrdnuti. idite na pache kod Hadzibajrica pa da vas onda cujem koliko cete trositi dnevno. Lako je pojest senvich u pomodorinu ili u klasu ali treba jos nesto jesti.zena wrote:ja kad "moram" jesti sendvic... radije preskocim rucak i sutar jedem ko insan...
a ovdje svi jedu sendvice
- zena21
Slazem se... Ja cesto s kolegama narucim nesto ili odemo u neki restorancic...karanana wrote:Ljudi jedete li vi ista kasikom? Stolica ce vam se skroz stvrdnuti. idite na pache kod Hadzibajrica pa da vas onda cujem koliko cete trositi dnevno. Lako je pojest senvich u pomodorinu ili u klasu ali treba jos nesto jesti.zena wrote:ja kad "moram" jesti sendvic... radije preskocim rucak i sutar jedem ko insan...
a ovdje svi jedu sendvice
Meni je sendvic - predjelo
- Dori
#21 Re: Koliko trosite?
Zato sto ne mogu proci bez 20KM dnevno, pa nesto kontam jel' nesto do mene ili je i drugima to normalamima wrote:A zasto tebe to interesuje?????Dena wrote:Znate li koliko u prosjeku dnevno para potrosite?
Znam da ima familija sa 2-3 djece, jednom platom i pitam se kako oni prezivljavaju svaki mjesec
- zena21
#24 Re: Koliko trosite?
veca_sa wrote:Dena wrote:Zato sto ne mogu proci bez 20KM dnevno, pa nesto kontam jel' nesto do mene ili je i drugima to normalamima wrote: A zasto tebe to interesuje?????![]()
Znam da ima familija sa 2-3 djece, jednom platom i pitam se kako oni prezivljavaju svaki mjesec
ccc
u etiopiji bi ljudi zivjeli 2 mjeseca. sram da te bude ccc![]()
a zasto da je bude sram
-
Kwaheri
ma nije stvar kilograma...zena21 wrote:black wrote:mashallahzena21 wrote:
Slazem se... Ja cesto s kolegama narucim nesto ili odemo u neki restorancic...
Meni je sendvic - predjelo![]()
![]()
nemoj se onda zaliti na kile
![]()
![]()
![]()
![]()
kashika, il' bez rucka