koliko trosite po izlasku??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ukras

#76 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ukras »

heheh cuj 180 KM :D ima se, moze se

Kad izadjem s momkom on uvijek insistira da plati racun, ali taj racun je rijetko veci od 20 KM i to kad idemo na par mjesta. Smijesno mi je kad mi prijatelj prica kako kad izadje s djevojkom ona obicno predlozi da idu negdje na rucak , jer je ona veoma gladna, pa negdje na kafu pa to tako do vecere. :D Kad bi meni tako predlagala ja bih je poslala kuci. Pa ne rastu pare na grani. One se tesko zaradjuju i sad ja treba da narucujem neke cudne coctele koji kostaju oko 15 KM :-) :-) :-) MI lijepo kaficu , sokic i uzivamo. Vecera, cca dva puta mjesecno.
A moze se super provesti da te ne kosta iznad 20 KM ako znas sta je provod bez alkohola, naravno :D 8-) 8-)
Kimi_BXL

#77 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

mikelandjelo wrote:dok nisam imao svoje pare trosio sam kolko imam u dzepu, nekad 5, nekad 10.
Sada kad radim trosim dok mogu pit. :) i nije mi krivo ako sam se proveo. (od 10 - 100 kako kad, uglavnom oko 50)
Al izlazim sada samo subotom jer ne mogu od posla izlaziti radnim danima, a i petkom sam umoran.
Drugacije je kad imas svoje, a drugacije kad uzimas od nekoga. :wink:
Upravo tako. Ovako potrosis svoje znas da ces ih opet zaraditi i vozdra :)
Aurora Borealis

#78 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Aurora Borealis »

Ljudi dragi, koje vi cifre spominjete :shock: Gdje vi to izlazite uopste? Da znam, da zaobidjem u sirokom luku :roll:

Preko dana ne vise od 5KM, vecernji izlazak 10KM. Preko 15KM za jedan izlazak ja mislim da mi se u zivotu nije desilo :roll:

I kojih crnih 180KM? Da je vecera bila ukljucena pa bih provarila za vas cetvoro, ali pica, sokovi wtf? :? :roll:
Kimi_BXL

#79 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

@ Nocnicuvar imas neki problem?

@Thomas libo me vjeruje li meni neko ili ne. Cudnih ljudi ovdje.Svi samo vide cifru od180 km a niko nije izracunao koliko je jedna Red Bull- votka? REd Bull je valjda 5km i casa votke je valjda toliko. To je cener. Nek sam ja popio 10 tak piva ostalo su oni. Izracunajte sta je tu nemoguce.. Nisam rekao da je svaki izlazak tako ali kad mi je dobro ne zalim..
Cholina_Lokica

#80 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Cholina_Lokica »

Edin H. wrote:Je li ima iko ovdje da se zavali pa odvede trebu, frajera, jarana, jaranicu na veceru?
nema :D sta se moRe za cenera to je :mrgreen:

meni nije jasno kako je nekome zao za svoj ceif, znaci da tebi i tvojoj ekipi, frjaeru, curi bude dobro, zao dati pare... pa sta ako je lik potrosio 180km... nije mi se jednom desila takva situacija, jednostavno krene, atmosfera, zeznacije i to je to... bar znas da si se fino proveo, sa ljudima koji su ti dragi.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#81 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ladyblue18 »

Kimi_BXL wrote:@ Lady ma nisu pare bitne, mislim bitne su al kad je covjeku dobro ne treba da zali, ako ima naravno. Ti kazes da ne bi potrosila ni da imas..Nisi onda meraklija u dusi :) Meni kad malo mahnem pa cujem od Tome Dotako sam dno zivota, ili Halidovu Miljacku uhh. Koliko imam u dzepu svaki fening potrosim s merakom :D
Vala takav tip meraklije nisam. :lol: :-)

Te pare nemam, a i kad jednog dana budem sama zaradjivala, ne pada mi na pamet trositi ih na izlaske i cascavanje ljudi koji su sa mnom uglavnom iz tog razloga, jer znaju da imam. :-) Jaki prijatelji :D
Ja nikada svoje prijatelje ne bih gulila niti moljakala da me caste necim isl. pa sve i kada bi oni to htjeli, ne pada mi na pamet. Dok ja imam svoj novac, njime cu da placam.

Postoji desetine ljepsih nacina provoda a i jeftinijih. A nit iziskuju cascavanja. :-)
Šeha wrote:
Edin H. wrote:Je li ima iko ovdje da se zavali pa odvede trebu, frajera, jarana, jaranicu na veceru?
Ima, ima ;-)
Ima tamo...daleko. :D Kod nas ovdje ljudi uglavnom nemaju razvijen smisao za to. :D
bez_ideje

#82 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by bez_ideje »

Pa prostires se koliko ti je jorgan dug.......
Dnevna varijanta,obicno kafe 2-4 km,nargila ona ubi,prije povazdan na sisu....eto ti jos 5-6...badem butik 3 ..nesto slatko 2-3 km =12-16 KM .....plus ako odem jesti nesto u gradu!
Vecernja me varijanta zna jeftinije izac od ove dnevne nekad........narocito ljeti,kad je livada i cuga aktuelna.....al eto 15-20 KM
Kimi_BXL

#83 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

@ Ukras sve je to ok ali ja ne pricam o izlasku sa djevojkom.Normalno da ni ja necu sa djevojkom skrsiti 100 km na pice. Ja pricam o izlasku 2-3 jarana ili neko manje drustvo kad izadje i zalomi subotu navece. Ovdje izgleda svi imaju 18 godina, imaju dzeparac i plafon im je potrositi 20 km za izlazak. Ne razumijemo se..
ChataDodajStaHoces

#84 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ChataDodajStaHoces »

Dnevno oko 5KM kad se ide na fax, ono caj u Ortu i sendvic u Barhani :D Sto se nocnih izlazaka tice, ako je do 4-5 ujutro onda u prosjeku 30-40KM: ode se na jedno mjesto, popij pice dva 10KM (vino je 5km), odes na drugo platis turu jaranu, slijedecu on tebi, ti njemu i lagano se nagura na nekih 10-20KM... ostatak ode na jelo (piletina pingvin 4,5KM) u 5 sati ujutro i taxi cca 5KM.

Ali sve zavisi od situacije, od raje, hoces li otici na 3-4 mjesta navecer ili na jedno, hoces li ostati do 12 ili do 4, hoces li se preseravati casteci raju ili ces normala placati, jesi li izasao da se napijes ili da ti bude normalno... varijabli koliko zelis :D
Kimi_BXL

#85 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

Dile wrote:

meni nije jasno kako je nekome zao za svoj ceif, znaci da tebi i tvojoj ekipi, frjaeru, curi bude dobro, zao dati pare... pa sta ako je lik potrosio 180km... nije mi se jednom desila takva situacija, jednostavno krene, atmosfera, zeznacije i to je to... bar znas da si se fino proveo, sa ljudima koji su ti dragi.
Makar neko konta :D
madner

#86 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by madner »

Uglavnom prekaljenim alkosima nije lahko :D
JThomas

#87 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by JThomas »

jes' eto ti jedini radiš i jedini izlaziš u grad, niko drugi ovdje ne radi i ne zna šta je kafana.

votka u normalnom kafiću je 3 km, piva je 3 km, red bull je 5 km...vala da ste ovisnici, morali ste se napiti.
Cholina_Lokica

#88 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Cholina_Lokica »

Kimi_BXL wrote:
Dile wrote:

Makar neko konta :D
nadoce nekad :lol:
Globus

#89 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Globus »

Jebote 10 KM na nocni izlazak potrosite :oops: :oops: De i mene vodite sa sobom :lol: :lol: Meni 10 KM ode samo na hranu pri povratku kuci :D :lol:
hopi

#90 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by hopi »

ja po izlasku vala maks 10 potrošim na piće, ali ponovo nisu to neki ludi izlasci i opijanje do ranih jutarnjih sati, nego od 9 do 12, u grad, onako normala kafić, piva, raja, priča, zajebancija itd.
Ali ako neko ostane svu noć može se potrošiti 20-30 ali preko vala teško, osim ako ima nekih šminka mjesta i slično gdje je sve skuplje, pa ko voli nek izvoli.
Vidim različite su definicije izlaska.
Officer Crabtree

#91 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Officer Crabtree »

večera sa pićem i desertom za dvoje - max 25KM
izlazak u kafić za dvoje - max 15KM
kino ili teatar - max 10KM za dvoje

u mom selu je to jeftinije od saraj'va

benzin ne računam :)
mikelandjelo

#92 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by mikelandjelo »

pa sta ima veze: 180/4 je po 45 maraka
to je 5 - 6 red bull vodki nije to bog zna sta. Jos ako se najeo prije ni ne cudi me sto se nije napio.
Kimi_BXL

#93 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

JThomas wrote:jes' eto ti jedini radiš i jedini izlaziš u grad, niko drugi ovdje ne radi i ne zna šta je kafana.

votka u normalnom kafiću je 3 km, piva je 3 km, red bull je 5 km...vala da ste ovisnici, morali ste se napiti.
Ja nigdje nisam spomenuo kafanu nego ficka. NEkad popijem par piva i ne ide mi vise. Nekad me krene i mogi popit more, to je bila jedna od tih noci. Opet kazem uz dobru mezu, ples, pjevanje, niko se nije napio i ne znam zasto je to nemoguce i sto svi vide samo pare.
ukras

#94 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ukras »

Hahahah dobar je ovaj, 10 KM za hranu pri povratku kuci. Odes popijes 180 KM , ujutro te boli glava kad se probudis i nista. :D Ja da imam te pare par puta mjesecno pametnije bih ih potrosila. Odem negdje kupim neki fin parfem, jos neku sitnicu u DM-u i barem znam da sam nesto kupila :D
Kimi_BXL

#95 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

mikelandjelo wrote:pa sta ima veze: 180/4 je po 45 maraka
to je 5 - 6 red bull vodki nije to bog zna sta. Jos ako se najeo prije ni ne cudi me sto se nije napio.
Ma sto bi to tako gledali.. Lakse je vidjeti cifru i reci da lazem, da je nemoguce, da smo morali svi biti mortus pijani itd.. Nasa posla..
bingov buraz

#96 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by bingov buraz »

Uglavnom na pivu ispred zadruge-kermica pivo samo sto Sejo ne da cugat ispred trgovine :mrgreen:
mikelandjelo

#97 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by mikelandjelo »

Kimi_BXL wrote:
mikelandjelo wrote:pa sta ima veze: 180/4 je po 45 maraka
Ma sto bi to tako gledali.. Lakse je vidjeti cifru i reci da lazem, da je nemoguce, da smo morali svi biti mortus pijani itd.. Nasa posla..
izvini im se i reci da neces nikad vise :lol:
Kimi_BXL

#98 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

ukras wrote:Hahahah dobar je ovaj, 10 KM za hranu pri povratku kuci. Odes popijes 180 KM , ujutro te boli glava kad se probudis i nista. :D Ja da imam te pare par puta mjesecno pametnije bih ih potrosila. Odem negdje kupim neki fin parfem, jos neku sitnicu u DM-u i barem znam da sam nesto kupila :D
Nekom je ovo bacanje para, meni nije :) NEko voli sebi kupiti neku krpicu (volim i ja ) ali volim i potrositi sa dragim ljudima i ne kontam sto je to tako cudno.. A sto se tice jutra i mamurluka, da nema mamurluka svi bi pili :D
Globus

#99 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Globus »

ukras wrote:Hahahah dobar je ovaj, 10 KM za hranu pri povratku kuci. Odes popijes 180 KM , ujutro te boli glava kad se probudis i nista. :D Ja da imam te pare par puta mjesecno pametnije bih ih potrosila. Odem negdje kupim neki fin parfem, jos neku sitnicu u DM-u i barem znam da sam nesto kupila :D
Jebote to .. imas za parfem od 100 KM a nemas navece za izlaska ... Il imas za oboje il nemas za nista .. ha ya ..
Šeha

#100 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Šeha »

Kimi_BXL wrote:@ Nocnicuvar imas neki problem?

@Thomas libo me vjeruje li meni neko ili ne. Cudnih ljudi ovdje.Svi samo vide cifru od180 km a niko nije izracunao koliko je jedna Red Bull- votka? REd Bull je valjda 5km i casa votke je valjda toliko. To je cener. Nek sam ja popio 10 tak piva ostalo su oni. Izracunajte sta je tu nemoguce.. Nisam rekao da je svaki izlazak tako ali kad mi je dobro ne zalim..
Iz svih ovih silnih postova zakljucujem da si ti u godinama nekim gdje radis i zaradjujes svoje pare. Pretpostavljam da se druzis sa drustvom koje takodje radi i zaradjuje svoje pare.

Ono sto ne kontam je sto ih ti stalno cascavas koji k.? :mrgreen:

Razumijem ti platis turu pa neko drugi plati turu ali da ja nekom iz noci u noc kupim citav ceh... Jebo to.
Locked