koliko treba vremena da se izvadi:

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suncokret13

#1 koliko treba vremena da se izvadi:

Post by suncokret13 »

1, Uvjerenje o drzavljanstvu ?
( nikada ga nisam vadio )

- sat-dva...dan ?

2. Uvjerenje o kretanju u MUP-u ( imam nesto iz 2002 godine,mozda je to i uvjerenje o prebivalistu ).

- sat-dva...dan ?

inace,ja sam van Bosne i Hercegovine
hvala
Lace

#2 Re: koliko treba vremena da se izvadi:

Post by Lace »

suncokret13 wrote:1, Uvjerenje o drzavljanstvu ?
( nikada ga nisam vadio )

- sat-dva...dan ?

2. Uvjerenje o kretanju u MUP-u ( imam nesto iz 2002 godine,mozda je to i uvjerenje o prebivalistu ).

- sat-dva...dan ?

inace,ja sam van Bosne i Hercegovine
hvala

uvjerenje o drzavljanstvu vadis u opstini...najbolje centar poslijepodne (ako si rodjen u sarajevu) kada nema guzve...dobijes ga za 5 minuta...cekanje tog uvjerenja zavisi od guzve i to ti moze izvaditi neko ko je u BiH, ne moras ti

ne znam za uvjerenje o kretanju ali uvjernje o prebivalistu se dobije uz novu licnu kartu (CIPS) tamo gdje je LK izdata...zavisi u kojoj si opstini nastanjen (adresa u sarajevu)...ako nemas CIPS licnu kartu...onda moras da je izvadis...a to je vec procedura...uplata, slikanje, cekanje (kazu 10 dana a mozda i duze)
suncokret13

Post by suncokret13 »

hvala ti puno na odgovoru.

imam stari maticni broj,vjerovatno ce on vaziti i u novoj CIPS-ovoj licnoj karti.

( pokusao sam doci do : uvjerenja o drzavljanstvu,preko ''prijatelja'',ali ga on ne moze dobiti,zato sto ja navodno nemam maticnog broja...i tako nesto slicno...)

nemam ni CIPS-ove licne karte, iduce nedjelje dolazim u Sarajevo,da povadim te papire
Lace

Post by Lace »

suncokret13 wrote:hvala ti puno na odgovoru.

imam stari maticni broj,vjerovatno ce on vaziti i u novoj CIPS-ovoj licnoj karti.

( pokusao sam doci do : uvjerenja o drzavljanstvu,preko ''prijatelja'',ali ga on ne moze dobiti,zato sto ja navodno nemam maticnog broja...i tako nesto slicno...)

nemam ni CIPS-ove licne karte, iduce nedjelje dolazim u Sarajevo,da povadim te papire
maticni broj je nesto sto se ne mjenja...ne moze da vrijedi ili ne vrijedi

imas maticni...ali se moze desiti da imas 2 (nekad je negdje nastala neka greska)....bilo je slucajeva...tada kao vadis uvjerenje o drzavljanstvu pa to nosis u MUP da ti kao oni izdaju pravi maticni a i ti znas koji je pravi :shock:

ja sam par puta vadila to uvjerenje za druge...i desilo se da je covjek tek po predaji dokumenata u MUP za pasos...otkrio da ima 2 maticna....ne vidim zasto ga taj neko drugi ne moze izvaditi...ako ima podatke o tebi (ime i prezime, datum i mjesto rodjenja, i ime makar jednog roditelja)
suncokret13

Post by suncokret13 »

hvala Ti opet,

:-)

ma to je i mene cudilo.....
imam maticni broj ( bar mislim da je OK ),navodno mi je izvadio rodni list ' sad' pojma nemam dali u njemu ima maticni broj ili nema ,znam da mi je nesto pricao,ali nista nisam skontao.

ja sam sebi vadio rodni list,2002 u opstini Centar, i tada sam imao stari maticni broj,ali u rubrici drzavljanstvo,nista nije bilo ( one crtice ovako : /////////////// ).
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

perverzija :D
Lace

Post by Lace »

suncokret13 wrote:hvala Ti opet,

ma to je i mene cudilo.....
imam maticni broj ( bar mislim da je OK ),navodno mi je izvadio rodni list ' sad' pojma nemam dali u njemu ima maticni broj ili nema ,znam da mi je nesto pricao,ali nista nisam skontao.

ja sam sebi vadio rodni list,2002 u opstini Centar, i tada sam imao stari maticni broj,ali u rubrici drzavljanstvo,nista nije bilo ( one crtice ovako : /////////////// ).
saznat ces kad dodjes ...il ti je prijatelj smotan...ili ti je zaboravio uraditi ono sto si ga zamilio...ili je stvarno neki veliki problem u pitanju :D
suncokret13

Post by suncokret13 »

mozda je i zato pod:

'' '' .......( navodnicima )

Post Reply