Koliko treba para za proteste?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hagel

#1 Koliko treba para za proteste?

Post by hagel »

nema se sta elaborirati..postavlja se samo logicno pitanje:

Koliko i kome treba platiti da se izadje na ulice protiv Gradonacelnika Alije?

Da li su se to nevladini i gradjanski mishevi zadovoljili novcem koji su dobijali za javni linc Semihe ili mozda nema ko da plati? Mozda nema politicke volje da se daje novac u te svrhe jer postojece opozicijske stranke u Gradskoj vlasti ne znaju da igraju na takav nacin!

Iskreno se nadam da ce bonu smrt Amara sacuvati od politickog iskoristenja od strane najveceg zla u nasem drustvu.
Asana

#2 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Asana »

neka tebi vukova i mucista, pametni moj hagelu ... nemoj se nikad u zivotu pobuniti ni zbog cega ...

da je bilo efekta nakon onih protesta, nebi Amer danas stradao
a i ljudi bi bilo spremniji upotrijebiti isti metod sa nekim svojim slijedecim zahtjevom
sistem

#3 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by sistem »

hagel wrote:Iskreno se nadam da ce bonu smrt Amara sacuvati od politickog iskoristenja od strane najveceg zla u nasem drustvu.
a to najvece zlo je? ...
Asana

#4 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Asana »

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090813069

da je ovako reagirala Semiha, sasvim bi drugi odnos prema njooj imali gradjani u ono vrijeme

a da Behmen nije povukao poucke iz vremena Semihinog mandata, pitanje je da li bi i on ovako danas reagirao ...
Pitronix

#5 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Pitronix »

hagel wrote:nema se sta elaborirati..postavlja se samo logicno pitanje:

Da li su se to nevladini i gradjanski mishevi zadovoljili novcem koji su dobijali za javni linc Semihe ili mozda nema ko da plati? Mozda nema politicke volje da se daje novac u te svrhe jer postojece opozicijske stranke u Gradskoj vlasti ne znaju da igraju na takav nacin!

Iskreno se nadam da ce bonu smrt Amara sacuvati od politickog iskoristenja od strane najveceg zla u nasem drustvu.
Ma barem je Alija u Sarajevu i daje izjavu za medije za razliku od Semihe, mada mislim da ni ona nije bas bila mnogo odgovorna za ono sto se desilo u Sarajevu. Ali kada se takva stvar desi neko mora odgovarati pa makar to bio/la i gradonacelnik/ca. A vidim da se SDA jugend opasno naklatio na Behmena ali na zalost to je definitivno jedan od postenijih politicara a ovo mogu reci zato sto licno to znam. Pa njegova je cjelokupna imovina vjerovatno manja nego ona jednog prosjecnog SDA/SBiH vjecnika, a to sto nezavisni mediji (citaj Havaz) povremeno lupaju to je druga prica. :D Zlatka ne mogu da smislim ali kad bi nasi politicari redom bili kao Alija B. mislim da bi imali neku buducnost. Osim toga mislim da je Alija covjek sa stavom a ne beskicmenjak kao 90% BiH politicara u svim partijama. A svako ko misli da gradonacelnik Sarajeva moze nesto promijeniti moze se slobodno baciti kroz prozor jer je ocigledno da o politickom i pravnom uredjenu drage nam BiH zna k...c. Bolje bi bilo da protestuju ministru pravosudja, sudovima, ministrima MUP-a i bezbjednosti i sl. A ionako ti mirni protesti nigdje ne vode. Treba mirno i dostojanstveno demolirati zgradu vlade :D :D :D
sodom

#6 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by sodom »

hagel wrote:nema se sta elaborirati..postavlja se samo logicno pitanje:

Kojem mitu ti pripadaš? :D
delightful

#7 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by delightful »

vidi, otresli prasinu sa hagela i ponovo ga stavili u opticaj :oops: :roll: :D
Train to Bombay

#8 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Train to Bombay »

Trebaju oni raditi, mi raditi, svi raditi svoj posao i sve će biti uredu.
Oni ne rade i u tome je problem. Hajde i nekako da rade ali kako ne treba, ali oni ne rade ni kako ne treba. :D
Amazonka27

#9 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Amazonka27 »

sto je najgore...ovo sam vec nekoliko puta cula da su protestanti bili placeni... ne mogu da vjerujem da mi neko treba platiti ta izrazim svoje nezadovoljstvo... to su vjerovatno mahalali oni isti likovi koji su sjedili na kafici u strosmajerovoj dok smo se mi "placenici" sepurili.
uglavnom...ja protestujem besplatno...tako druze hagel, kada organizujes proteste, racunaj i na mene
kosmos

#10 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by kosmos »

nije ba sve tako crno. prebacite na hrt 1 i 2, tv srbije, rtrs (republike srpske), tv nova itd, pa da vidite kako se kiriminalci hapse, tamo valjda imaju ovlasti za borbu protiv organizovanog kriminala. da vidis kako hapse ministre, agencije za privatizaciju, zeljeznice...., ma ljepota pogledat, prava kulturna drustva

@hagel, zar ti ne kuzis da ove NVO i druge udruge samo reketiraju vlast prijetnjama o protestima, ovi im onda nesto kanu ko fol za neki projekt i mirna bosna sa tadicem na celu
atko

#11 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by atko »

Na zahtjev mnogobrojnih TV gledatelja i fanatika portesta po bastama u SA protesti ce biti nastavljeni :wink:

@hagel ali ono sto jest cinjenica moze se reci Behmen = Borovac ... nova vlast = stara vlast .... takodje se moze reci da sacica ljudi ocigledno nemoze nista promjeniti protestima bas zbog takvih ko sto si ti koji su prejaki na tastaturi ali ih nigdje ne bi svih onih subota ... zato ili podigni guzicu ili shuti ;)
damirm

#12 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by damirm »

Mislice Mickey da je raja dosla zbog njega :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Truba »

ja ne mogu vjerovati kako neko može vjerovati da smo bili plaćeni za proteste...

koji je to um majko moja
damirm

#14 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by damirm »

komi wrote:ja ne mogu vjerovati kako neko može vjerovati da smo bili plaćeni za proteste...

koji je to um majko moja
Jerbo su to bili jedini protesti koji nisu bili placeni.
Stolac92

#15 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Stolac92 »

Stvarno nemam živaca da se peglam sa raznoraznim paranoicima, ali bih stvarno volio da konačno saznam koji su to protesti bili plaćeni, ko je platio, koliko i kome, jer bih volio da saznam gdje je ta lova za mene? Ili sam ja totalno lud, ili sam bio na pogrešnim protestima, ili nisam znao naplatiti? Pomozite mi, molim vas...
Asana

#16 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Asana »

damirm wrote:
komi wrote:ja ne mogu vjerovati kako neko može vjerovati da smo bili plaćeni za proteste...

koji je to um majko moja
Jerbo su to bili jedini protesti koji nisu bili placeni.
... i hajde ti objasni nekome ko je nekad ubrao dnevnicu za "izrazavanje volje naroda" da su se nekim povodom okupile hiljade ljudi - 'nako ...
upravnik

#17 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by upravnik »

e jesam se vala naklepao para od onih protesta...
nikad ih potrošiti
mrtva kokoš

#18 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by mrtva kokoš »

upravnik wrote:e jesam se vala naklepao para od onih protesta...
nikad ih potrošiti
eo vidis :D :D
Klodovik

#19 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Klodovik »

Amazonka27 wrote:sto je najgore...ovo sam vec nekoliko puta cula da su protestanti bili placeni... ne mogu da vjerujem da mi neko treba platiti ta izrazim svoje nezadovoljstvo... to su vjerovatno mahalali oni isti likovi koji su sjedili na kafici u strosmajerovoj dok smo se mi "placenici" sepurili.
uglavnom...ja protestujem besplatno...tako druze hagel, kada organizujes proteste, racunaj i na mene
Kakvi sad protestanti? Zar njih u BiH ima toliko? Ako ih uopće i ima?
Amazonka27

#20 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Amazonka27 »

ma hahahahah :lol: :lol: hahahahhaaha o Boze :D
harač

#21 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by harač »

izgleda sve što je semiha trebala da uradi jeste da izdiktira par rečenica u medije... đaba uništene zgrade općine centar (barem jedne strane :lol: ). hajd na greškama se uči :roll:
hagel

#22 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by hagel »

...ne mogu da vjerujem da se @uvijek dobar gost nije javio... Ocigledno je na godisnjem od mukotrpno zaradjenih para :D ...
A da, Demir se priprema za ramazan...dok se @homo_sapiens od aprila vise ne pojavljuje na ovom forumu zbog prevelikih obaveza koje su iskrsle sa dolaskom nove gradske vlasti... :-) :-) :-)
hagel

#23 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by hagel »

Bojim se da gradonacelnik zbog NTV99 nema para za sarajevske ruze ... pa dopusta da krv sarajevske djece oboji ove ruze :x :x :x
Train to Bombay

#24 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Train to Bombay »

Dajte meni dvije-tri milje i protestvovaću za džabe.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Truba »

hagel wrote:Bojim se da gradonacelnik zbog NTV99 nema para za sarajevske ruze ... pa dopusta da krv sarajevske djece oboji ove ruze :x :x :x
što brankovićev sin u beču ne odgodi upis četvrtog semestra pa će biti para za ruže... ionako naše pare troši tamo na mrskom zapadu :mrgreen:
Post Reply