Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zelenashica

#76 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

avicena wrote:
zelenashica wrote: ovo prvo,daj molim te ne širi dezinformacije,na području Tuzle ja ne znam ni jednog vjeroučitelja sa fakultetom......sve je to :-)

a kultura religije već objasnih proceduru,polaganje završnog ispita,što je po meni kao pedagodu (ipak sam i ja sa diplomom prosvjetnog radnika)prevelik teret za klince od 6,7 godina..... :roll:
Onda je to tvoja sramota da siris dezinformacije, a imas diplomu prosvjetnog radnika.

http://vjerouciteljimt.ba/index.php?opt ... &Itemid=55

A ima skola gdje se Religijska kultura drzi sasvim normalno. Provjeri.
Pogledah ja spisak,i nigdje ne vidjeh koji je fakultet u pitanju,.....za vjeroučitelje se podrazumijeva da imaju ili Fakultet Islamskih nauka a ne ko zna šta(jer podaci su jako šturi)........o svojoj diplomi prosvjetnog radnika ne bi ;-) ja svijetla obraza znam da sam ju dobila samo uz rad i trud ,a ne na podobnoj osnovi kao većina vjeročitelja (žao mi je ako se pronalaziš u ovome,ali to nije moj problem)....pogledaj malo iskustva i drugih pa onda komentariši o sposobnosti vjeroučitelja,pa zaboga to su likovi za mekteba :-) ....
Narvno da ne dužim dalje ja u ponedjeljak svoje dijete vadim sa vjeronauke,....silom ili milom,...ako treba kaošto moj nadraži forumaš reče,reći ću i da sam vjeru promijenila :D :lol:

ps.uh nadam se da te nisam nekad imala za kolegicu,niti da hoću imati.....nekako mrzim prepotentne tipove,koji hvale nešto o čemu misle da imaju veze kao eto samo što su haman pa dobro obaviješteni ;-)...provjeri ti kako se održava religija,....ja već provjerila prije same odluke kako funkcioniše u ovoj školi :roll: a sve je tako divno,bajno....a u biti ništa s vezom,...naravno osim dolazak vjeroučitelja u škole,eeeee tu im je itekako trebala veza :lol: :lol: :lol:

pss....a đe je link sa prosjekom ocjena tih svršenih studenata i godina studiranja....ili je kao po običaju ono goDina studija za dvije-tri kalendarske :D hajde bolan mani me poštenja kod dobijanja diploma vjeučitelja,ama morali su ih "podijeliti"jer zaboga "letili" bi iz škola,
sita sam više tih školovanih prosvjetara koji rade samo radi "dobre"plate i budžetskog statusa,....koliko ih voli svoj posao,koliko ih radi taj posao iz ljubavi.......koliko njih se odluči na promjenu kad ga se zasite.....ma naslušala sam se ja svega i svačega ,možda je to i bio razlog što odoh u građevinare iz prosvjete,jer kad mi kolegica u zbornici kaže,ma znaš briga me hoće li šta naučiti meni plata dolazi,ja bi fino povratila od muke.... :x ili kad vidim grešku kod kolegice pa joj ono ljudski ukažem da pitagorina teorema nije
a2 + b2 = c....nego c2
(tastatura nije prilagodjena u pitanju je a na kvadrat+b na kvadrat=c na kvadrat :D da me ne prozivaš radi grešaka)
i kad joj onako ljudski kažeš ma lapsuz si napravila,a ona mrtva hlada kaže ama šta me briga oni (misli na đake) to ionako ne znaju
:x ..e vidiš li sad razlog zašto sam svoju diplomu povukla iz prosvjete,neću da nijemo slušam novopečene prosvjetare koji ne znaju osnovne stvari...
NARAVNO SVAKA ČAST IZUZETCIMA!!!
Last edited by zelenashica on 23/10/2009 12:59, edited 3 times in total.
HAVANA

#77 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by HAVANA »

Ma.Le.Na

#78 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by Ma.Le.Na »

zelenashica wrote:

pss....a đe je link sa prosjekom ocjena tih svršenih studenata i godina studiranja....ili je kao po običaju ono goDina studija za dvije-tri kalendarske :D hajde bolan mani me poštenja kod dobijanja diploma vjeučitelja,ama morali su ih "podijeliti"jer zaboga "letili" bi iz škola,
sita sam više tih školovanih prosvjetara koji rade samo radi "dobre"plate i budžetskog statusa,....koliko ih voli svoj posao,koliko ih radi taj posao iz ljubavi.......koliko njih se odluči na promjenu kad ga se zasite.....ma naslušala sam se ja svega i svačega ,možda je to i bio razlog što odoh u građevinare iz prosvjete,jer kad mi kolegica u zbornici kaže,ma znaš briga me hoće li šta naučiti meni plata dolazi,ja bi fino povratila od muke.... :x ili kad vidim grešku kod kolegice pa joj ono ljudski ukažem da pitagorina teorema nije
a2 + b2 = c....nego c2
(tastatura nije prilagodjena u pitanju je a na kvadrat+b na kvadrat=c na kvadrat :D da me ne prozivaš radi grešaka)
i kad joj onako ljudski kažeš ma lapsuz si napravila,a ona mrtva hlada kaže ama šta me briga oni (misli na đake) to ionako ne znaju
:x ..e vidiš li sad razlog zašto sam svoju diplomu povukla iz prosvjete,neću da nijemo slušam novopečene prosvjetare koji ne znaju osnovne stvari...
ne bih da previse odem od teme al me samo zanima...kako se sa diplomom pedagoga moze preci u gradjevinare?
ne provociram da se razumijemo...samo me zanima...
:)
zelenashica

#79 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

Ma.Le.Na wrote:
zelenashica wrote:

a2 + b2 = c....nego c2
ne bih da previse odem od teme al me samo zanima...kako se sa diplomom pedagoga moze preci u gradjevinare?
ne provociram da se razumijemo...samo me zanima...
:)
završiš dva faksa :D
avicena

#80 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

zelenashica wrote:
Pogledah ja spisak,i nigdje ne vidjeh koji je fakultet u pitanju,.....za vjeroučitelje se podrazumijeva da imaju ili Fakultet Islamskih nauka a ne ko zna šta(jer podaci su jako šturi)........o svojoj diplomi prosvjetnog radnika ne bi ;-) ja svijetla obraza znam da sam ju dobila samo uz rad i trud ,a ne na podobnoj osnovi kao većina vjeročitelja (žao mi je ako se pronalaziš u ovome,ali to nije moj problem)....pogledaj malo iskustva i drugih pa onda komentariši o sposobnosti vjeroučitelja,pa zaboga to su likovi za mekteba :-) ....

Ali ti si cvrsto tvrdila da nema ni jedan sa VSS u Tuzli. Kako to vjesto istrola. :-)

Koliko sarkazma i ironije u samo nekoliko pasusa. Ovo je i dobro da svako pokaze jacinu svojih argumenata. I ti tako a priori znas ko je kako dobio diplomu. Svi regularno samo vjeroucitelji 'onako' iako im predaju isti profesori koji predaju i na profanim pedagoskim fakultetima...

http://www.fin.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=17

http://www.ipf.unze.ba/index.php?id=370

http://ipf.unbi.ba/
zelenashica wrote: Narvno da ne dužim dalje ja u ponedjeljak svoje dijete vadim sa vjeronauke,....silom ili milom,...ako treba kaošto moj nadraži forumaš reče,reći ću i da sam vjeru promijenila :D :lol:
Blago njemu ( psihologija kaze da nema savrsenih roditelja :-) )jer ti rece....
...provjeri ti kako se održava religija,....ja već provjerila prije same odluke kako funkcioniše u ovoj školi :roll: a sve je tako divno,bajno....a u biti ništa s vezom,...
zelenashica wrote: ....koliko ih voli svoj posao,koliko ih radi taj posao iz ljubavi.......koliko njih se odluči na promjenu kad ga se zasite.....ma naslušala sam se ja svega i svačega ,možda je to i bio razlog što odoh u građevinare iz prosvjete,jer kad mi kolegica u zbornici kaže,ma znaš briga me hoće li šta naučiti meni plata dolazi,ja bi fino povratila od muke.... :x ili kad vidim grešku kod kolegice pa joj ono ljudski ukažem da pitagorina teorema nije
a2 + b2 = c....nego c2
i kad joj onako ljudski kažeš ma lapsuz si napravila,a ona mrtva hlada kaže ama šta me briga oni (misli na đake) to ionako ne znaju :x ..e vidiš li sad razlog zašto sam svoju diplomu povukla iz prosvjete,neću da nijemo slušam novopečene prosvjetare koji ne znaju osnovne stvari...
Zar ne bi trebala sada i dijete ispisati iz nasih skola, jer....mislim...suvislo bi te bilo ponavljati. :mrgreen: Aaaali ti to sigurno neces uraditi. Pa pobogu, ne predaju vjeronauku. :mrgreen: Generalizuje se po potrebi i zivi sa stereotipima. Nasa svakodnevnica. :wink:
zelenashica

#81 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

avicena wrote:
zelenashica wrote:

Ali ti si cvrsto tvrdila da nema ni jedan sa VSS u Tuzli. Kako to vjesto istrola. :-)

Koliko sarkazma i ironije u samo nekoliko pasusa. Ovo je i dobro da svako pokaze jacinu svojih argumenata. I ti tako a priori znas ko je kako dobio diplomu. Svi regularno samo vjeroucitelji 'onako' iako im predaju isti profesori koji predaju i na profanim pedagoskim fakultetima...

http://www.fin.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=17

http://www.ipf.unze.ba/index.php?id=370

http://ipf.unbi.ba/
zelenashica wrote: Narvno da ne dužim dalje ja u ponedjeljak svoje dijete vadim sa vjeronauke,....silom ili milom,...ako treba kaošto moj nadraži forumaš reče,reći ću i da sam vjeru promijenila :D :lol:
Blago njemu ( psihologija kaze da nema savrsenih roditelja :-) )jer ti rece....
...provjeri ti kako se održava religija,....ja već provjerila prije same odluke kako funkcioniše u ovoj školi :roll: a sve je tako divno,bajno....a u biti ništa s vezom,...
zelenashica wrote: ....koliko ih voli svoj posao,koliko ih radi taj posao iz ljubavi.......koliko njih se odluči na promjenu kad ga se zasite.....ma naslušala sam se ja svega i svačega ,možda je to i bio razlog što odoh u građevinare iz prosvjete,jer kad mi kolegica u zbornici kaže,ma znaš briga me hoće li šta naučiti meni plata dolazi,ja bi fino povratila od muke.... :x ili kad vidim grešku kod kolegice pa joj ono ljudski ukažem da pitagorina teorema nije
a2 + b2 = c....nego c2
i kad joj onako ljudski kažeš ma lapsuz si napravila,a ona mrtva hlada kaže ama šta me briga oni (misli na đake) to ionako ne znaju :x ..e vidiš li sad razlog zašto sam svoju diplomu povukla iz prosvjete,neću da nijemo slušam novopečene prosvjetare koji ne znaju osnovne stvari...
Zar ne bi trebala sada i dijete ispisati iz nasih skola, jer....mislim...suvislo bi te bilo ponavljati. :mrgreen: Aaaali ti to sigurno neces uraditi. Pa pobogu, ne predaju vjeronauku. :mrgreen: Generalizuje se po potrebi i zivi sa stereotipima. Nasa svakodnevnica. :wink:
ama ti sve vidjeh ali nigdje onu NARAVNO IMA IZUZETAKA :D ...no nije bitno,bitno je da se haman pa nađeh baš ti u svemu pa tako argumentovano ih braniš....bujrum brani.....imaš na to pravo,baš kao i ja da kažem da vjeronauci nikad nije bilo mjesto u školu....hodža je za džamije......jeda sreće pa se vrate odakle su i došli :-) ....a o savršenstvu roditelja si upravu nema savršenih,ali ima onih koji se bar trude da budu savršeni....a ti sad vidi koliko se ko u drugim oblastima trudi da bude savršen..... ;-)..i ne znam ko onu NARAVNO IMA IZUZETAKA....shvatih kao generalizaciju ti ili ja :-) :-) :-) :-)

ps.nema potrebe da postavljaš linkove sa imenima profesora,to mi ama baš ne igra nikakvu ulogu,...sistem je taj koji je iza leđa vjeroučitelja i ma kako bilo uvijek su povlašteni ;-) ....ne bi da dalje s tobom diskutujem jer zapravo baš nisam ljubitelj vjeroučitelja a haman pa si i ti jedan/jedna od njih,....tebi puno sreće i nadam se da nisi ni V od vjeroučitelja kakvih je većina :-) ....
....i da ne govoriš djevojčicama kako trebaju nositi mahrame,jer zaboga narasti će im grba na leđima,ako ih ne nose.....ma gdje je tu pedagogija na kojem se to fakultetu nauči... :x :x :x :x :x
Last edited by zelenashica on 23/10/2009 15:58, edited 3 times in total.
avicena

#82 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

zelenashica wrote:

ama ti sve vidjeh ali nigdje onu NARAVNO IMA IZUZETAKA :D ...no nije bitno,bitno je da se haman pa nađeh baš ti u svemu pa tako argumentovano ih braniš....bujrum brani.....imaš na to pravo,baš kao i ja da kažem da vjeronauci nikad nije bilo mjesto u školu....hodža je za džamije......jeda sreće pa se vrate odakle su i došli :-) ....a o savršenstvu roditelja si upravu nema savršenih,ali ima onih koji se bar trude da budu savršeni....a ti sad vidi koliko se ko u drugim oblastima trudi da bude savršen..... ;-)..i ne znam ko onu NARAVNO IMA IZUZETAKA....shvatih kao generalizaciju ti ili ja :-) :-) :-) :-)
Ne branim ja nikoga, nego mi prica bez veze. Sto se tice generalizovanja tu recenicu....NARAVNO IMA IZUZETAKA...ne primijetih u pasusu gdje pricala o vjerouciteljima. Paaa....mislim.... :-)
zelenashica

#83 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

avicena wrote:
zelenashica wrote:

Ne branim ja nikoga, nego mi prica bez veze. Sto se tice generalizovanja tu recenicu....NARAVNO IMA IZUZETAKA...ne primijetih u pasusu gdje pricala o vjerouciteljima. Paaa....mislim.... :-)
Pa misli :-) :-) :-)
zelenashica

#84 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

Nego da se ja vratim temi...ima svako pravo na mišljenje ali ja bi ipak da čujem i ostala iskustva.... :-D
avicena

#85 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

zelenashica wrote:
ps.nema potrebe da postavljaš linkove sa imenima profesora,to mi ama baš ne igra nikakvu ulogu,...sistem je taj koji je iza leđa vjeroučitelja i ma kako bilo uvijek su povlašteni ;-) ....ne bi da dalje s tobom diskutujem jer zapravo baš nisam ljubitelj vjeroučitelja a haman pa si i ti jedan/jedna od njih,....tebi puno sreće i nadam se da nisi ni V od vjeroučitelja kakvih je većina :-) ....
....i da ne govoriš djevojčicama kako trebaju nositi mahrame,jer zaboga narasti će im grba na leđima,ako ih ne nose.....ma gdje je tu pedagogija na kojem se to fakultetu nauči... :x :x :x :x :x
Primijetih slucajno edit. Nisam nazalost vjeroucitelj, ali jesam musliman cije dijete je pohadjalo vjeronauku i licno imam lijepa iskustva. Imam veze sa prosvjetom pa mogu i iz tog ugla a posteriori govoriti.

Znam i da marama nije obavezna na casovima vjeronauke...opet IZUZETCI.... :-)
zelenashica

#86 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

avicena wrote:
zelenashica wrote:
Primijetih slucajno edit. Nisam nazalost vjeroucitelj, ali jesam musliman cije dijete je pohadjalo vjeronauku i licno imam lijepa iskustva. Imam veze sa prosvjetom pa mogu i iz tog ugla a posteriori govoriti.

Znam i da marama nije obavezna na casovima vjeronauke...opet IZUZETCI.... :-)
ama je l ti kontaš poentu rečenice vezane za maramu il fkt ne kontaš.....ama briga me hoće li moje dijete nositi maramu ili ne,to je njegova odluka kad za to bude bilo dovoljno zrelo...marama nije pomenuta kao obaveza na času vjeronauke :roll: nego uopšteno u svakodnevnom životu..stvar je u načinu prenošenja,haloooo niđe veze sa pedagogijom djetetu od 6 godina reći takve nebuloze.....mislim stvarno si ograničen po pitanju čitanja :-) traži suštinu rečenice a na kraju krajeva i ne moraš....
avicena

#87 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

zelenashica wrote:
ama je l ti kontaš poentu rečenice vezane za maramu il fkt ne kontaš.....ama briga me hoće li moje dijete nositi maramu ili ne,to je njegova odluka kad za to bude bilo dovoljno zrelo...marama nije pomenuta kao obaveza na času vjeronauke :roll: nego uopšteno u svakodnevnom životu..stvar je u načinu prenošenja,haloooo niđe veze sa pedagogijom djetetu od 6 godina reći takve nebuloze.....mislim stvarno si ograničen po pitanju čitanja :-) traži suštinu rečenice a na kraju krajeva i ne moraš....
Nisam ja od juce ovdje i vec prepoznajem subjektivno obojene komentare. Dovoljno mi da vidim nick i da znam da li je pro ili contra onoga o cemu se pise. Kontas?
zelenashica

#88 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

avicena wrote:
zelenashica wrote:
Nisam ja od juce ovdje i vec prepoznajem subjektivno obojene komentare. Dovoljno mi da vidim nick i da znam da li je pro ili contra onoga o cemu se pise. Kontas?
:lol: :lol: :lol: e baš si me nasmijao......pitaj zoomketa odakle mi ovaj nick :D ..ali u svakom slučaju griješiš..... :-) a kako vidim rečenicu o marami još nisi skont'ao...kontaš :D

edit:ako se već dotičemo nickova da se i ja dotaknem tvoje lokacije :-) džematlija :D
HAVANA

#89 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by HAVANA »

Valja li moj nick :? :D
Kakva su mi stajališta glede vjeronauka :lol:
Hoću li gorit :?
zelenashica

#90 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:Valja li moj nick :? :D
E moj HAVANA vidi sad i nick mi problem................................... :oops:

tvoj je dobar :thumbup: HAVANA tortu jedu i zeleni i crveni :lol:
andrija2007

#91 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by andrija2007 »

avicena wrote: Nisam ja od juce ovdje i vec prepoznajem subjektivno obojene komentare. Dovoljno mi da vidim nick i da znam da li je pro ili contra onoga o cemu se pise. Kontas?
Moj nick je pravi kjafirski, to je odmah jasno, tvoj nick je dobar, po velikanu Ibn Sini, još samo da se malo i
ugledaš na imenjaka, inače si na dobrom putu.
avicena

#92 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

zelenashica wrote: :lol: :lol: :lol: e baš si me nasmijao......pitaj zoomketa odakle mi ovaj nick :D ..ali u svakom slučaju griješiš..... :-) a kako vidim rečenicu o marami još nisi skont'ao...kontaš :D

edit:ako se već dotičemo nickova da se i ja dotaknem tvoje lokacije :-) džematlija :D
Nisi me skontala, govorim o tome ko prilazi necemu sa stereotipima. Uprati se psiholoski profil vrlo brzo. Ja i rekoh da sam musliman i da imam pozitivna iskustva vezana za pitanje na temi. Moguce je da ima i drugacijih iskustava ali necu zbog par negativnih generalizovati.

Npr. Odveo ja dijete pod temperaturom ljekaru koji je specijalizirao pedijatriju . Kaze on djetetu ....'reci aaaaaa' i dijete zine i kaze mu 'aaaaaa'. On rece da je upala krajnika i da treba primiti 5 pencilina i doci na kontrolu. Ja mu kazem da dijete nema krajnika vec nekoliko godina jer ih je uklonilo operacijom. :roll:

Trebam li ne voditi vise dijete ljekaru?
avicena

#93 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

HAVANA wrote:Valja li moj nick :? :D
andrija2007 wrote:
Moj nick je pravi kjafirski, to je odmah jasno, tvoj nick je dobar, po velikanu Ibn Sini, još samo da se malo i
ugledaš na imenjaka, inače si na dobrom putu.
Jesam li rekao istinu gore? :mrgreen: Zna se vec sta je u primisli. :skoljka:
andrija2007

#94 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by andrija2007 »

Evo ima i forumaš sa nickom kjafir, kako ga ocjenjuješ, jel' pro il' contra? :wink:
avicena

#95 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

andrija2007 wrote:Evo ima i forumaš sa nickom kjafir, kako ga ocjenjuješ, jel' pro il' contra? :wink:
Ja za nick vezem psiholoski profil. Preskaces sto pisem. :roll:
HAVANA

#96 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by HAVANA »

Lakat jebić- :? :lol:
Kakavdanakneiskustvu- :?
Slavkoimamodilera- :?
Burek in space- :shock: :lol:
Mirela-22 :oops:
andrija2007

#97 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by andrija2007 »

avicena wrote:
andrija2007 wrote:Evo ima i forumaš sa nickom kjafir, kako ga ocjenjuješ, jel' pro il' contra? :wink:
Obavezno odvedi dijete idući put ljekaru, ali drugom (vidiš da ne preskačem).
Što se tiče psihološkog profila vjerovatno si malo pretjerao u gledanju CSI i sličnih serija, potegni malo ručnu. :wink:
istocnjak

#98 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by istocnjak »

:lol: Stvarno su 'naki' sto nakon 50 godina intenzivnog ucenja ateizam(ne)nauke, sada uvode vjeronauku. :lol:
avicena

#99 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by avicena »

andrija2007 wrote:
avicena wrote:
Obavezno odvedi dijete idući put ljekaru, ali drugom (vidiš da ne preskačem).
Što se tiče psihološkog profila vjerovatno si malo pretjerao u gledanju CSI i sličnih serija, potegni malo ručnu. :wink:

Pa naravno da ga vodim...necu cekati savjet na forumu sta da radim sa djetetom.Pitanje je bilo retoricke naravi. A tebe citah na Religiji pa znam otprilike i sta mislis vezano za vjeronauku. Zar je to tesko skontati?
HAVANA

#100 Re: Koliko su vjeroučitelji pedagoški obrazovani?

Post by HAVANA »

Image

Image

Image

Image

Image
Locked