zelenashica wrote:Kakva su vaša iskustva,ako ih imate po ovom pitanju?
uf joj. ja bi mogla o ovome do prekosutra.
moja mala sestra je sada 4. razred, ali je mene bukvalno rspzdla njihova uciteljica vjeronauke prosle godine. pocevsi od izjava tipa "samo su muslimani ljudi vrijedni postovanja", pa do prica o djedu mrazu koji je zavezao i zaklao jednu mladu porodicu.
nikad necu zaboravit kad mi rece sestra da se ona boji djeda mraza...:S koje se to dijete boji djeda mraza??????????
uglavnom, jedva izvukoh iz nje to, pricala im je kako je djeda mraz jedne novogodisnje noci dosao i zavezao i zaklao mladu porodicu sa malim djetetom. ono sto me sokiralo je sto je pricu nastavila "ALI ZAAAATO djed hidzra nije nikom nikad naudio" i bla bla. uglavnom sjecam se neke fraze da on nosi zelene "kratke pantalone kao u vehabije". e tu mi je puko film i otisla sam joj i malo je falilo da je ubijem. ove godine im je druga uciteljica, vidjecemo kakva ce ona biti.
nisam neka vjernica, ali postujem kad neko vjeruje i religiozan je, ali da neko trpa djeci glavu ovakvim GLUPOSTIMA, to mi je nepojmljivo. inace sam u okruzenju gdje je dosta pravih (po nekoj valjda definiciji) muslimana, i cesto se sokiram njihovim izjavama i razmisljanjima...al da ne ulazim u to sad jer nije tema.
kao mala sam i ja isla na vjeronauku....imala sam apsolutno nepismenog nastavnika (koji nam je govorio SHUCHAJ I SJEDJAJ DOLJE), hodzu, za kojeg se znalo da se s nekakvom bulom voda pored zene i dvoje djece i pijan nam je znao doci na cas, i redovno nam je pricao tako neke slicne gluposti. ja sam od vjeronauke odustala jos u 3. osnovne. ocito s dobrim razlogom, jer danas situacija nije nista bolja.