Čuj?Ali Kemal wrote: http://--- NO LINKS ---/clanak/5077136/vij ... morem/?v=3
Danas, prvog dana Kurban-bajrama u Turskoj, desilo se nekoliko zanimljivih nezgoda prilikom klanja kurbana.
Čuj zanimljivih nezgoda![]()
I? Šta si sa ovim htio da nam pokažeš?
Možda kako su zaostali ovi muslimani?
Otiđi do Pamplone u vrijeme trke sa bikovima.
Otiđi na Oktoberfest da vidiš kako se njemačke seljačine opijaju.
Otiđi u Guču u Srbiji, na kraju otiđi u Čevljanoviće, pa vidi šta se radi (nemoj mi samo reći da je tamo muslimanski skup, jer tamo može da zaluta pokoji musliman).
Ako ćeš toliko plitko da roviš, hajmo ribolovce zabranit. Tako primitivno ubijaju male ribice.
Otiđi do Gojka ili do Maksumića u Jablanicu, ili do Miće u Šabac, pa vidi koliko janjaca ubiju u toku dana. Pa njima nešto pametuj. Oni to rade za pare.
Mislim Alikemal, vjeruj ti i radi šta god hoćeš, ali ne pripisuj meni svoje karakteristike.
Zašto onda ne palamudiš o svemu ovome i o seljakluku i lovcima koji ubijaju endemske vrste, nego si se našao baš o Islamu da truniš.
Ja razumijem tebe, ako ne znaš, ali Islam se ne svodi samo na ritualno ubijanje ovaca, kako ti to vidiš.
Klanje kurbana je nešto sasvim drugačije klanje od običnog klanja životinja. Musliman svoj kurban, najprije zavoli, pa ga kolje žrtvujući ga Allahu za ljubav. Ali ti to svakako ne možeš razumiti i spoznati, tako da moja prepirka sa tobom ovdje prestaje.
Tebi tvoja a meni moja vjera, i ja sam presretan.