Koliko smo mi u stvari nepismeni i zašto (zbog koga) ?!?!?!?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Hendrix

Post by Hendrix »

Ja sam nešto davno pokušao na svom faxu iz jednog predmeta promijeniti.Htio sam da se bunim kod prodekana za nastavu jer je profesor maximalno idiot i predaje po metodama iz 1942. , diktira mi ko u osnovnoj po čitav dan i totalno je ubio predmet u pojam.
I kažem ja to kolegama a oni mene u PM , jer je lako položit kod njega a ionako ne dolaze na predavanja skoro nikako i ko sam sad ja da se bunim.
I šta ću ja sam se bunit onda.
Eno ga još predaje majmun , a studenti mu okolo viču kako je debil i dosadan ali neka njega lako je položit :x
sicx

Post by sicx »

ma ko nam jebe mater... :zzzz:
zolloo85

Post by zolloo85 »

a da mi pokušamo nešto uraditi?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Za početak je najvažnije iskomunicirati ljude...upoznati se njima... kad se tad vidi da postoji mnogo ljui sa istim problemima... da dijele iste stavove i čak razmišljaju na sličan il isti način... tad se stvara energija i kreće sve na bolje...

Znači redom.... samo treba krenuti... ja mogu provjeriti imali smo nekih kontakata sa studentima Filozofije, Ekonomije i PMF-a... pa da se proba..

Kad je riječ o studentskim udruženjima..... ona su meni smiješna... a još smiješniji klonovi koji sjede u njima... i čudno ali su uvijek ti likovi blijedi kao da su sad evo izvučeni iz anusa nekog dekana, političara ili koga već...
Hendrix

Post by Hendrix »

Interesantno je kako su svi u toj "asocijaciji" bar na mom faxu sve redom najgori studenti koji po čitav dan provedu na faxu od jutra do mraka šepureći se i apsolutno ništa ne radeći.
uvjek dobar gost

Kad sam ja student bio predstavnik kao nas studenata ... koji je sjedio u nekom mislim studentskom vijeću...... to je bilo žalosno... lik je došao da studira i ničim izazvan je dobio to mjesto... na predavanjima ga mi viđali nismo, ni na ispitima..... jedino smo ga vidjeli kad se upisivala godina....

A taj kvazi branilac naših tadašnjih studentskih prava.... mislite da se oglasio ikad ... kad su digli prijave na marku... kad su tražili po stoju za preneseni ispit... kad su nam ukidali ispitne termine..... ili kad su nam složili zvrčku da ne budemo više redovni studenti.... tad je taj miš sjedio sa prodekanom za nastavu i pio pive.....

No na konto pozicije je završio fakultet jer nije talasao i nije radio za studente....

A danas taj lik .... pretpostavljam sjedi u nekoj od skupštinskih sala neggdje je poslanik... samo što danas ima više godina pa koristi vazelin....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Hendrix wrote:Interesantno je kako su svi u toj "asocijaciji" bar na mom faxu sve redom najgori studenti koji po čitav dan provedu na faxu od jutra do mraka šepureći se i apsolutno ništa ne radeći.
tita ti, gdje su prostorije NASE asocijacije?
:(
Pooll

Post by Pooll »

mIRCerka wrote:
Hendrix wrote:Interesantno je kako su svi u toj "asocijaciji" bar na mom faxu sve redom najgori studenti koji po čitav dan provedu na faxu od jutra do mraka šepureći se i apsolutno ništa ne radeći.
tita ti, gdje su prostorije NASE asocijacije?
:(
Pa koliko ja skontah Hendrix je na gradjevini....

A nasa asocijacija ima dole onu sobu preko puta studentske, do ulaza u katalog biblioteke.. koliko se ja sjecam? :cry:
Krhljo

Post by Krhljo »

Jebiga stari ovo je vrijeme takvo svatko se bori za vlastiti opstanak. Eto da malo sagledas pricu iz drugog ugla. Evo ja nisam po bolonji i bio sam dobar sve do zadnje godine fakulteta kada nastaju svakojaka sranja te ovo te ono te stari mi fasvo rak pa daj se bori sa tim pa covjek to uspije ali zatim zbog nemara doktora jos 3 spontane operacije radi sepse i bakaracija, te ga srce pa daj prociscavaj vene pa daj vamo pa daj tamo, stara mi takodje bolesna sve je nesto boli zena u godinama imala 2 operacije u zadnje vrijeme i svakojaki belaji pored toga. Covjece sjedes da ucis i mislis da trebas uciti i da je jos malo ostalo ali jednostavno ti misli lutaju. I onda na to sve slijedi parola snadji se kako znas i umijes. Jebiga sta ti mislis kada mene prof vrati zbog gluposti da mu ja ne bi se najebao mame, sestre i svega i svacega i rekao hajde sada ili bi pak bio suptilniji i izasao i prosvjedovao ono lafo ja vako nako, covjece nemam ja taj luksuz da se on uroti protiv mene tj. da me koci sada kada su mi 2 ispita ostala i zato ce ti vecina samo stojicki ostati i gledati kako se vi patite. Oni sudenti sa slabijim primanjima oni nece da upadau u oci oni sjede izvan slike i pokusavaju na sve moguce nacine samo da poloze ispite i oni jednostavno nemaju luksuz da talasaju.

Ja sada govorim generalno znaci ne upucujem ni na sto jednostavno kazem ovako je i nazalost svi se vi smijete kada neko dodje na faks a prodao kravu ili pak ovce a ono tamo je ta famlija morala se odreci kruha iz usta da bi neko imao prosperitet. Ja nikada nisam volio da generalizujem ljude po nekim arsinima koji se ticu relacije selo-grad, jednostavno za mene je bitno jeli taj covjek ono ljudina ili je papak. I toliko sam u zivotu sreo ljudina koji su sa recemo sela dok sam ovih iz grada sreo toliko da mogu na prste jedne ruke da ih pobrojim.

Eto ja ode malo i OT ali sta ja mogu kada sam osjecao potrebu da velim koju.
gulanfer_

Post by gulanfer_ »

Kako nesto ozbiljno organizovat kad studenti izmedju sebe nemaju apsolutno nikakve solidarnosti? Uvaljuje te ko stigne, cak ni one male znakove solidarnosti i kolegijalnosti vise ne vidjam. Imas par ljudi sa kojima komuniciras sa tog faxa a ovo ostalo vecinski popunjava namjestene osmjehe i primitivne oblike ulizivanja na sve strane. Evo covjek iznad napisa da je imao problema. Volio bih ga pitati jel mu se ko ponudio da kopira skriptu, javi sta se desava na predavanja dok je on moralno i opravdano odsutan? Mozda i jeste ali globalno smo postali uskogrudni i samo svoje ljudi furaju. Gazit preko mrtvih da bi se doslo do necega je danas vecinsko razmisljanje. Protesti ce ipak pricekati, nazalost.

@UDG
Nema drug mnogo ljudi , ovaj forum nije mjerilo. PRavo je malo ljudi koja zeli nesto promijeniti i dok ti i ja, ili peti deseti koji se javio na ovu temu mozda i dumamo kako sta, ostale boli neka stvar. Zato i nema nikakvog otpora ili protesta. Ljudi su problem, nije vlast sigurno;) Svaka cast na temi. Makar se prica o ovome sto je svakako dobro;)
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

uvjek dobar gost wrote:Kad sam ja student bio predstavnik kao nas studenata ... koji je sjedio u nekom mislim studentskom vijeću...... to je bilo žalosno... lik je došao da studira i ničim izazvan je dobio to mjesto... na predavanjima ga mi viđali nismo, ni na ispitima..... jedino smo ga vidjeli kad se upisivala godina....

A taj kvazi branilac naših tadašnjih studentskih prava.... mislite da se oglasio ikad ... kad su digli prijave na marku... kad su tražili po stoju za preneseni ispit... kad su nam ukidali ispitne termine..... ili kad su nam složili zvrčku da ne budemo više redovni studenti.... tad je taj miš sjedio sa prodekanom za nastavu i pio pive.....

No na konto pozicije je završio fakultet jer nije talasao i nije radio za studente....

A danas taj lik .... pretpostavljam sjedi u nekoj od skupštinskih sala neggdje je poslanik... samo što danas ima više godina pa koristi vazelin....

ima to sve svoje... al opet su krivi studenti ev za te asocijacije na fakultetima, uvijek ima neki izbor, gdje se biraju clanovi, na tim izborma se pojavi od 5 pa do max 30 studenata i to vecina raje TOGA MISA koji se prijavio za predsjednika... Zasto se studenti tu ne pojave i ne izaberu prave ljude? Mrsko im, nisu zainteresovani i naravno desava se da se informacija o odrzavanju izbora sakriva!!!

Al hajdemo sada sta se desi ako su na tim pozicijama pravi ljudi? kojim sredstvima se oni mogu sluziti da se suprostave odlukama dekana i profesora? Moje iskustvo je da nam je ministar obrazovanja rekao ''VI ste upravu al ja mogu samo napisat to ali ja nemogu natjerati DEKANA da to ispostuje'' i naravno na tome ostane, jer nikome ne pada na pamet da dize tuzbu protiv dekana!!! Mora postojati neka poluga il nesto preko cega bi studenti mogli da djeluju, sada smo potpuno ISKLJUCENI iz svake vrste odlucivanja. dok se neko tijelo ne formira ostaje jedino PROTEST, al vec je receno koliko su studenti spremni da izadju na taj protest!!!

A sto se tice asocijacije na Ekonomiji uh uh... :x citam neki dan u casopisu student nas predsjednik prica kako oni imaju sedmicno 2 puta sastaneke sa dekanatom i jos hrpu sranj. i lazi, a dekanat opste ne razgovara ni sa jednim predstavnikom 1 i 2 godine, nece ni da ih pogleda, jos im je prodekan prijetio tuzbom jer su protestvovali... jos kaze frajer ''mi imamo prijateljski odnos sa prodekanom za nastavu''.... :x :x :x
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

gulanfer_ wrote:
@UDG
Nema drug mnogo ljudi , ovaj forum nije mjerilo. PRavo je malo ljudi koja zeli nesto promijeniti i dok ti i ja, ili peti deseti koji se javio na ovu temu mozda i dumamo kako sta, ostale boli neka stvar. Zato i nema nikakvog otpora ili protesta. Ljudi su problem, nije vlast sigurno;) Svaka cast na temi. Makar se prica o ovome sto je svakako dobro;)
da ljudi su problem 1000% kao sto sam rekao i rektorat i dekanat i vlasti i sve je vrlo vrlo klimavo...ti ljudi jedva komuniciraju jedni sa drugima... problem je u nama Ljudima, studentima...
Al nije samo problem to sto lljudi nece da podrze akciju nego sto se odmah pocnu koristiti oni otrcani izrazi, kako je to MALIPULATORSKI SKUP, KAKO na taj nacin neko ubire politicke bodove, KAKO SE TO RADI ZATO STO CU JA IMATI KORISTI, kako ovo kako ono, emo nas su nekolikoi na faxu asistenti pitali koliko smo dobili LOVE od stranke za BIH!!! i tako te gluposti... mislim ima tu 100 stvari zasto je ovako kako je al naravno NAJSLABIJI FAKTOR JE LJUDSKI FAKTOR!!!
Hendrix

Post by Hendrix »

Mircerka znam gdje je asocijacija na građevini samo :D
Ljudi su kabinet sebi prisvojili kao čitaonu privatnu i imaju Pc na kojem printaju džaba i bore se za naša prava.
uvjek dobar gost

Studentima u RS-u je skupo.... a "federalni" studenti ne haju za to i ponašaju se kao da imaju para i živaca u neograničenim količinama..... ali kao cool su.....

Ne fakat da postoje ljudi i energija koja bi uvezala studente na relaciji entiteta... bilo bi pomaka..., a ovako... svak u svojoj avliji studira i upija neka upitna profesorska znanja.....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:Studentima u RS-u je skupo.... a "federalni" studenti ne haju za to i ponašaju se kao da imaju para i živaca u neograničenim količinama..... ali kao cool su.....

Ne fakat da postoje ljudi i energija koja bi uvezala studente na relaciji entiteta... bilo bi pomaka..., a ovako... svak u svojoj avliji studira i upija neka upitna profesorska znanja.....
Zasto ti polazes toliku nadu u studentsku populaciju?
uvjek dobar gost

Ma ne polažem moja Mirci što je najgore... več se hvatam, kao utopljenik za slamku... izlaz il nadu vidim u srednjoškolcima... jer fakultetlije su napumpane lažnim pričama, iskrivljenim istinama (mada su i srednjoškolci napumpani lažnim udžbenicima)... ali uzdam se u njihovu mladost i njihove ideje, ali me brinu njihovi roditelji... koji su direktni krivci svega ovoga oko nas....

Izlaz ili nada.... kako to daleko zvuči ako znamo šta nam je polazna tačka......
mIRCerka

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:Ma ne polažem moja Mirci što je najgore... več se hvatam, kao utopljenik za slamku... izlaz il nadu vidim u srednjoškolcima... jer fakultetlije su napumpane lažnim pričama, iskrivljenim istinama (mada su i srednjoškolci napumpani lažnim udžbenicima)... ali uzdam se u njihovu mladost i njihove ideje, ali me brinu njihovi roditelji... koji su direktni krivci svega ovoga oko nas....

Izlaz ili nada.... kako to daleko zvuči ako znamo šta nam je polazna tačka......
ja jedva cekam da raja pocne umirati od:
Gladi
Bolesti raznih
Droge
:D

mozda im onda udje iz dupeta u glavu....

ja druze nemam vise strpljenja za narkomane, bulimicare, anorekticne kuje....
isto tako nemam zivaca objasnjavati svima zasto se trebamo CUTI....
Ho's ne's Banglades...
MENIJ E DOBRO MENI JE DOBRO!!!
to mi je jutarnja mantra....
uvjek dobar gost

Velika je razdaljina od glave do dupeta... za neke, a nekima je pak lakše otići i ostaviti sve iza sebe u nadi da će negdje naći nešto bolje i ljepše, ako ne to onda bar ugodnije za život njihov i život djece njihove....

No evo da Vam ja kažem... nema nigdje ljepše zemlje, bolje hrane... većeg rahatluka nego kući... nego tamo odakle si... nemojte dozvoliti da Vas mijenja sistem i društvo... moramo mi njega skupa mjenjati jer konačno imamo svoju državu i sad.... da sad bi nam moralo biti ljepo, ali zbog šake lopova, nacionalista, ratnih zločinaca i ratnih profitera mi jesmo, zaista jesmo stranci u vlastitoj zemlji....

Nama stvarno treba korjenit zaokret a mladi ga jedini napraviti mogu.... stari su prnuli u šišu..., a i mi se lagano učimo kako se saginjati i povijatu leđa....

o poslu u struci, stanu, budućnosti da ne govorim da ne kvarim ovako sunčan i divan dan.....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

predstava Radovan 3.

kaze GOVNA PLUTAJU SAMO MI NOSATI OPSTAJEMO...zato sto ne talasamo...
uvjek dobar gost

............ Nekad sam se smijao Top Listi Nadrealista.... a sad živim u njoj.....
encian

Post by encian »

ja vise nisam student (barem ne dodiplomac i u bosni) ali se uvrijedih od prvog posta. zavrsila sam ekonomiju u SA i sad sam na postdipl u japanu.

1. to sto se nisi ti izdvajao iz mase, ne znaci da niko drugi nije

2. uvijek me bolilo **** da li drugi misle da se izdvajam i sta ti je znam sve ne. svadjala sam se i sa profesorima i asistentima i usutila sam jedini put jedino kad mi je krava iz razvoja otvoreno pred rajom rekla da nikad necu poloziti njen ispit

3. ne bih izasla da protestiram sa njima za onaj rok taman da je i meni trebao. razlog: rokovi se na tom faksu uvijek znaju i uvijek se postuju, a takodjer su nepotrebni studentu koji uci.

4. nisam pala nijedan ispit i nisam nijedan polozila na stelu

5. trebao si sam podici raju umjesto da ovdje pricas to sto pricas. istina je da smo pasivni, ali ti sjedis iz fotelje i nista ti ne valja

6. na cetvrtoj godinu prije 3 godina ta ista tvoja ekonomija je promijenila plan i program za 4 cetvrtu godinu jer se naslo 25 studenata koji su se skupili i zahtijevali jos predmeta. isti taj grozni dekan nasao je nacin da udovolji produktivnom zahtjevu.

prema tome, da ste trazili sta produktivno mozda biste i dobili.

sto se tice bolonje, znam koliko su se trudili jer su nas maltretirali da im dajemo savjete (studenti daju savjete profesorima, pa gdje to jos ima). znam da to ne ide kako treba, ali trudili su se.

sto se tice zakona, ... no comment. za zakon si upravu. ali reci cu ti da su nam davali kredit i "pomoc" za zakon cije pare uglavnom odu stranim organizacijama "za podrsku", a mi otplacujemo duplo. prema tome, nije sve onako kako hayat preprica.

izvinjavam se ako je malo zbrdazdola, ali nasekirah se pravo.

mislim da ono sto hocu reci moze da se sroci u sljedece:

BEZ OBZIRA KAKVA JE SITUACIJA, TI SI TAJ KOJI IPAK MOZE IZVUCI NAJBOLJE IZ NJE. kad to ne uspijes ne svaljuj na pasivnost drugih.
uvjek dobar gost

encian wrote:ja vise nisam student (barem ne dodiplomac i u bosni) ali se uvrijedih od prvog posta. zavrsila sam ekonomiju u SA i sad sam na postdipl u japanu.

1. to sto se nisi ti izdvajao iz mase, ne znaci da niko drugi nije

2. uvijek me bolilo **** da li drugi misle da se izdvajam i sta ti je znam sve ne. svadjala sam se i sa profesorima i asistentima i usutila sam jedini put jedino kad mi je krava iz razvoja otvoreno pred rajom rekla da nikad necu poloziti njen ispit

3. ne bih izasla da protestiram sa njima za onaj rok taman da je i meni trebao. razlog: rokovi se na tom faksu uvijek znaju i uvijek se postuju, a takodjer su nepotrebni studentu koji uci.

4. nisam pala nijedan ispit i nisam nijedan polozila na stelu

5. trebao si sam podici raju umjesto da ovdje pricas to sto pricas. istina je da smo pasivni, ali ti sjedis iz fotelje i nista ti ne valja

6. na cetvrtoj godinu prije 3 godina ta ista tvoja ekonomija je promijenila plan i program za 4 cetvrtu godinu jer se naslo 25 studenata koji su se skupili i zahtijevali jos predmeta. isti taj grozni dekan nasao je nacin da udovolji produktivnom zahtjevu.

prema tome, da ste trazili sta produktivno mozda biste i dobili.

sto se tice bolonje, znam koliko su se trudili jer su nas maltretirali da im dajemo savjete (studenti daju savjete profesorima, pa gdje to jos ima). znam da to ne ide kako treba, ali trudili su se.

sto se tice zakona, ... no comment. za zakon si upravu. ali reci cu ti da su nam davali kredit i "pomoc" za zakon cije pare uglavnom odu stranim organizacijama "za podrsku", a mi otplacujemo duplo. prema tome, nije sve onako kako hayat preprica.

izvinjavam se ako je malo zbrdazdola, ali nasekirah se pravo.

mislim da ono sto hocu reci moze da se sroci u sljedece:

BEZ OBZIRA KAKVA JE SITUACIJA, TI SI TAJ KOJI IPAK MOZE IZVUCI NAJBOLJE IZ NJE. kad to ne uspijes ne svaljuj na pasivnost drugih.

japanko... prvo poštovanje i sve skupa za japan... mislim svaka čast...

Ja sam se isto kao i ti izdvojio iz mase, samo ja imam druge metode, ja ne ganjam karijeru u ovoj situaciji već na terenu pomažem ljudima da savladaju ovaj ružni i pogani vakat...

To da ne radim ništa i sjedim u fotelji je tvoje tumačenje situacije, odnosno ne poznavanje iste...

fakat sam sit takvih pametnica..... jer gledate sve crno - bijelo... i nekako... mislim da pored toga što si završila fax... nisi baš upoznata sa zakonima, procedurama donošenja i njihovoj implementaciji.... jer to u Japanu sigurno izgleda sjajno....no daleko mi smo od zemlje izlazećeg sunca....

Sad oko mene i jebo mene... ja o sebi neću puno to nek pričaju nekad drugi jer fakat se trudima da svojim znanjem pomognem ljudima kojiimaju oko 4. razreda osnovne.....da bi opstali u BiH.... jaranice moja...

tebi sretno i nekad se nemoj paliti kao hepo kocka već skupi sve premise....jer i ja sam diplomirao tu negdje kad i ti... samo sam ja pao neke ispite pa nisi htjela da pričaš sa mnom.... jer sam padavičar....

A dva statistička pokazatelja da malo iz japanske perspektive razmisliš o njima... 3% visokoobrazovanih i 700 000 nepismenih....
encian

Post by encian »

pa mozda se i znamo, nisam se druzila samo sa onima koji ne padaju :-D . svaka tebi cast ako radis to sto kazes da radis (a nemam razlog da ti ne vjerujem), i ja cu nadam se za koju godinu pomoci obrazovanje BiH. samo ne volim da slusam "vi neki ste vaki i naki", pogotovo ako je govornik bio medju tim istim. misljenja sam da smo gospodari svoje sudbine u vecoj mjeri nego to zelimo, jer je jako lako svaliti krivicu na drugoga. fazon je stisnut pa izvuci najbolje iz us**ane situacije. a jos veci je stisnut pa popravit tu situaciju. kako vec rekoh, u tome se slazem s tobom.

sto se zakona tice, pa nisu to price rekla-kazala sto sam gore navela. pored privatnih izvora, i profesori su na ekonomiji pricali kako izgledaju ti ponudjeni ugovori. nepostojanje zakona opet nista ne moze opravdati, kao ni tako minijaturno izdvajanje za nauku.
uvjek dobar gost

encian wrote:pa mozda se i znamo, nisam se druzila samo sa onima koji ne padaju :-D . svaka tebi cast ako radis to sto kazes da radis (a nemam razlog da ti ne vjerujem), i ja cu nadam se za koju godinu pomoci obrazovanje BiH. samo ne volim da slusam "vi neki ste vaki i naki", pogotovo ako je govornik bio medju tim istim. misljenja sam da smo gospodari svoje sudbine u vecoj mjeri nego to zelimo, jer je jako lako svaliti krivicu na drugoga. fazon je stisnut pa izvuci najbolje iz us**ane situacije. a jos veci je stisnut pa popravit tu situaciju. kako vec rekoh, u tome se slazem s tobom.

sto se zakona tice, pa nisu to price rekla-kazala sto sam gore navela. pored privatnih izvora, i profesori su na ekonomiji pricali kako izgledaju ti ponudjeni ugovori. nepostojanje zakona opet nista ne moze opravdati, kao ni tako minijaturno izdvajanje za nauku.
0.5 % BDP ide na obrazovanje i nauku... da ne govorim da naše naslijeđe i šta sve ne propada jer političari nisu parafirali sporazum o pridruživanju jer nemamo na državnom nivou... daleko smo od budžeta i fondova koji se tiču naučno - istraživačkih radova...

Nasuprot tome naši inovatori su uvije među prvima čak i u svjetskim razmjerama....

Ja samo hoću da kažem da je koncept političkih elita da od populacije BiH napravi masu neobrazovane ali vjeri naklonjene svjetine... jer recimo samo da oko Vareša, Goražda, Foče, Ustikoline, Rudog... sve manje ljudi šalje djecu u osnovne škole... mahom zbog materijalne situacije... ali ima dio krivice i do podobnih (nacionalno pristrasnih) škola...

Što se tiče gospodara sudbina..... ne bih o njima jer neću da kvarim koncept teme...., kao ni o profesorima sa ekonomije... koji su posebna priča sem jedno pet izuzetaka.... kojim skidam kapu...

A nije te valjda Sniježa sezala na razvoju?
encian

Post by encian »

jos jednom da ponovim: slazem se sa tvojim bottom line-om, ali ne i sa "studenti vi ste vaki i naki". ja se sva iznerviram kad cujem opet: 0,5% GDP-a na nauku, svjetski prosjek 3%. ali ima fondova, ima nekih sporazuma na koje se moze prijaviti za projekat, pa se moze provuci onaj ko hoce da radi.

meni je npr. najgori stav profesora prema onima koju su zavrsili vani. nece da ih zaposle na fakultetu jer se boje za svoje stolice. u svijetu ima bosanaca koji su objavili clanaka sami vise nego sto prosjecan fakultet ima skupa, znaci priznati su u svijetu nauke, a nase guzonje nece da podrze WUS-ov projekat da ti isti ljudi dodju i odrze jedno predavanje iako WUS snosi sve troskove a ovi nasi samo trebaju da apliciraju! cuh od jednog naseg momka kako kaze da ce MOLITI ljude da se vrate i skupa naprave nesto. kad ce oni sa etf-a npr tako razmisljati? nikad.

sto se brojke nepismenih tice, to izadje na nekih 17% stanovnista. jesi li siguran da je toliko? meni izgleda previse.

takodjer, moras biti svjestan jedne stvari. vecina studenata u sarajevu nisu sarajlije. to je uredu. vecina tih studenata sto nisu sarajlije fakultet na kojem studiraju ne smatraju SVOJIM i boli ih briga sta se desava prije, tokom i poslije njihovog studija. to nije uredu. mislim da je to velika kocnica solidarnosti.
Post Reply