vjerovatno me ceka siguran posao nakon...
i šta sad?
Znam zato sam bio postavio pitanje....uvjek dobar gost wrote:Fiore wrote:Koga ti nazivas Hajvanom bosansko-hercegovackim..uvjek dobar gost wrote: Zar nisi skontao hajvanu bosansko-hercegovački da se sve vrti u krug-... političari lažljivi sa pozicije na poziciju iz vlade u skupštinu iz skupštine u kanton iz kantona u opštinu il obratno dok se njihova djeca treniraju da zauzmu njihove pozicije... i da i oni sami (jer su kvalifikovaniji od nas koji smo se obraztovali ovdje) zauzmu njihove pozicije.....
Začarani krug.., ali nema veze vidi sifona onoj u drugom redu....il vidi mi mobitela !
a joooj... ne iz konteksta, mislio sam ja prvo na sebe, pa onda tek na one koji to neće sebi da priznaju... neće da priznaju da preskupo plaćaju / plaćali smo visokoobrazovanje koje nije baš adekvatno i koje nam ne osigurava ... budućnost... bez štela, podmazivanja,čučanja, klečanja i nagu..vanja...
A Fiore ti znaš u stvari kako ja razmišljam.... izvinjenje svima...
znam mnogo bolji nacin da pokvarim nasu zajednicu...planiram projektovati nesto slicno hotel saray-u, pa čak i na slicnoj lokaciji i kao da neko ima snage da me zaustavi u mom naumu...Miki123 wrote:Šteta što nisi na pravu, pa da ti se jednog dana ostvari san da braniš Vojvodusibelius wrote:da, ja studiram da bih se hvalio...i naravno da studiram arhitekturu zato![]()
vjerovatno me ceka siguran posao nakon...
i šta sad?
Studenti i ne razmisljau o tome., o politici i desavanjima oko njih.. dobro ima izuzetaka ali oni su opetaktivniji pri nekoj stranci za neku sitnu lovu i sl.. a nema one "kriticne" osvjestene mase., ne trjezne se od kafica i lahkih krpicauvjek dobar gost wrote:Ovakvi kavi smo postali... nismo zaslužili bolje, tolika količina mozohizma.. gluposti.. kratkovidosti... na jednom tako malom mjestu... rijetko viđeno...
Životarenje... kao opcija je opšteprihvaćeno, čak i poželjno.. nepoželjno je imati svoje mišljenje, svoj stav... misliti protiv ovog nametnutog nam sistema... se okarekterizuje kao strano plaćeništvo, kao nešto suvišno....
Da sad se ne odmičemo puno od studenata.... oni nisu ni svjesni svojih potencijala i svoje moći.....![]()
A moj Fiore... jake utakmice.. i mi.... mi smo danas samo topovsko meso za iole jake klubove...
uvjek dobar gost wrote:Na vijestima gledah studente, jedu buhtle, perece i trokute sa sirom ispred studentskog doma i pričaju o protestima. U pauzama zalogaja.. govore kako oni baš imaju snage da izvedu tu populaciju na demonstracije...... skupo im je kažu, cijene su previsoke, neće ni marke više platiti dom ili hranu u menzi.. kažu oni nema šanse... kažu još i da je strašno u kakvim uslovima uče i žive budući akademski građani ove zemlje......
Pa šta Vas je natjeralo na ovo .. Vas buduće akademske građane.. šta skontali ste tek kad je .. došlo do hrane, kreveta i muzike... pa gdje fakat Vi to učite kad ne vidite da sve oko Vas krivo je nasađeno... dodajte zahttjev da se Hamo nogira iz kuhinje molim Vas...
Umjesto da su jučer došli sa nama da porazgovaraju da podrže smjenu Smihe i Samira.. oni jedu buhtle pred studentskim domom i prijete u pauzama zalogaja... imaju izgleda i svoju akademsku peticiju..
Jeste skupo gospodo, biće još skuplje, plaćanje hrane i ića samo je kap u moru, kad stigne uplata godine, ispita prenesenih, pa onda kad uz mnogo sreće završite i ... kad vas tek tad dočeka ovo nešto što ni sami ne znamo objasniti...a drugi zovu država Bosna i Hercegovina i život u njoj...
Baš zato ste trebali podržati proteste građana Sarajeva, jer to su i Vaši protesti... podržat ćemo i mi Vas jer Vaši protesti su i naši protesti...
P.S
..Kad studenti iz gornje priče skontaju.. kao i ostale populacije.. uz uzoriti sindikad.. da im je mjesto sa nama na ulici.. biće bolje.. svima nama.. ali dok oni ne skontaju mi moamo biti aktivni i ostati na ostavkama S & S..