Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply

Koliko "dobro" slijedite vjerske propise?

Slijedim sve što propisuje moja vjera bez pogovora.
3
7%
Slijedim većinu stvari što propisuje moja vjera.
11
26%
Slijedim samo neke stvari koje odgovaraju mojim ličnim nazorima.
12
29%
Slijedim samo one stvari sa kojima sam upoznat.
2
5%
Ne slijedim ništa što propisuje vjera.
14
33%

Total votes: 42

Pingwin

#1 Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by Pingwin »

Koliko slijedite vjerske propise koje vaša religija propisuje? Mislite li da ste "dobar" vjernik?
Vjerujete li slijepo u vjerske propise, dakle, provodite li sve što u svetim knjigama piše?
Koliko slušate vaše vjerske službenike i da li vjerujete u svaku riječ koju kažu?
Koliko se zbog vašeg vjerovanja susrećete sa problemima u životu?
drag_gost

#2 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by drag_gost »

Opet ti sa ovim pitanjima iz nekog nevladinog sektora. Mislim da je pitanje vjere intimna stvar i da li neko slijedi to ili ne. Vjera ili nedostatak iste je intimno stanje svakog pojedinca i ne mislim da bi to ikoga trebalo da zanima ili da se neko "busa" o prsa kako vjeruje. Privatna stvar vjerujem li ili ne, a pogotovo da li mislim da sam "dobar" vjernik. Kako vjernik moze misliti je li dobar ili nije? Njegovo je da vjeruje, da se drzi propisa i da se nada. Ne da ocjenjuje sebe kao dobrim vjernikom. I vice versa, nevjernik treba da objelodanjuje da ne vjeruje? Zasto? Za mene licno jedno od najintimnijih pitanja koja mozes da me pitas. Ali, ko kako voli neka izvoli. :thumbup:
Kal El

#3 Re: AW: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by Kal El »

Pingwine dosadan si s' ovim anketama
Pingwin

#4 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by Pingwin »

I ti s' komentarima :lol:
sustinca

#5 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by sustinca »

Sve,osim propisa oblacenja
animals

#6 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by animals »

Nista, osim licnog uvjerenja, sta je dobro a sta ne..a te propise vjerske su izmislili ljudi, da bi zabavili svijet i da nema vremena da misli sta ga je snaslo..cuj sad sam ja osnovao novu vjeru, koja ce se zvati tjelesni i duhovni odgoj..svaki dan sto trbusnjaka, sto sklekova i mozes u raj i to precicom, ko ne uradi bit ce bacen u pakao i to precicom..duhovni odgoj se sastoji u tome sto moras ubiti svaki dan zdrav duh i zdrav razum u sebi..i tako jedan dan, poslije mnogo godina, svi nabildani, ali glupi, moji sljedbenici, ima ih koliko hoces, i svaki dan se novi radjaju..na tjelesa i na duh navali..i ti ga odvali, to je pozdrav..
theTruePath

#7 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by theTruePath »

animals wrote:Nista, osim licnog uvjerenja, sta je dobro a sta ne..a te propise vjerske su izmislili ljudi, da bi zabavili svijet i da nema vremena da misli sta ga je snaslo..cuj sad sam ja osnovao novu vjeru, koja ce se zvati tjelesni i duhovni odgoj..svaki dan sto trbusnjaka, sto sklekova i mozes u raj i to precicom, ko ne uradi bit ce bacen u pakao i to precicom..duhovni odgoj se sastoji u tome sto moras ubiti svaki dan zdrav duh i zdrav razum u sebi..i tako jedan dan, poslije mnogo godina, svi nabildani, ali glupi, moji sljedbenici, ima ih koliko hoces, i svaki dan se novi radjaju..na tjelesa i na duh navali..i ti ga odvali, to je pozdrav..
:lol: :lol:

I trebalo bi siriti tu vjeru u Americi,jer oni imaju problem s gojaznoscu
miki.ba

#8 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by miki.ba »

Što ne stavite "slavim samo praznike"? :D
fatamorgana

#9 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by fatamorgana »

Pingwin wrote:Koliko slijedite vjerske propise koje vaša religija propisuje? Mislite li da ste "dobar" vjernik?
Vjerujete li slijepo u vjerske propise, dakle, provodite li sve što u svetim knjigama piše?
Koliko slušate vaše vjerske službenike i da li vjerujete u svaku riječ koju kažu?
Koliko se zbog vašeg vjerovanja susrećete sa problemima u životu?
Tanko, nisam dobar vjernik, al' dobro, to svi znaju .... doduse i tih propisa ima, ko bi sad to sve pohvat'o, nemoj ovo nemoj ono, hajd' 'vako hajd' 'nako ....
animals

#10 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by animals »

theTruePath wrote:
animals wrote:Nista, osim licnog uvjerenja, sta je dobro a sta ne..a te propise vjerske su izmislili ljudi, da bi zabavili svijet i da nema vremena da misli sta ga je snaslo..cuj sad sam ja osnovao novu vjeru, koja ce se zvati tjelesni i duhovni odgoj..svaki dan sto trbusnjaka, sto sklekova i mozes u raj i to precicom, ko ne uradi bit ce bacen u pakao i to precicom..duhovni odgoj se sastoji u tome sto moras ubiti svaki dan zdrav duh i zdrav razum u sebi..i tako jedan dan, poslije mnogo godina, svi nabildani, ali glupi, moji sljedbenici, ima ih koliko hoces, i svaki dan se novi radjaju..na tjelesa i na duh navali..i ti ga odvali, to je pozdrav..
:lol: :lol:

I trebalo bi siriti tu vjeru u Americi,jer oni imaju problem s gojaznoscu
Sta u Americi, za par godina ce se prosiriti na cijeli svijet, vjera buducnosti..ja cu biti poglavar, koji ce sakupljati clanarinu..
Cherry-Cherry

#11 Re: Koliko slijedim vjerske propise? (ANKETA)

Post by Cherry-Cherry »

ne slijedim ništa, osim mog ličnog uvjerenja šta je dobro a šta loše
Post Reply