Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nosara

#26 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by nosara »

Stvarno je smijesno... :roll:

Jebemu u sta smo se pretvorili...
SimplyRed

#27 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by SimplyRed »

nije mi smiješna situacija zbog koje se djevojka našla na tv-u. pravo mi je ih je žao. maturalac, putovanje, euforija i na kraju ništa :(
smiješno mi je kako najednom čuješ glooova. :-)

nemojte me linčovat, života vam! :lol:
samo malo

#28 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by samo malo »

Imal zime Marinkooo

Daj nemojte sad biti politicki korektni, smijesni smo jedni drugima. I nismo uopste jedinstveni po tome, u svakoj zemlji postoje krajevi gdje jedni druge ne razumiju ili zvuce smijesno jedni drugima. Ja zivio kod ljubljancana ko podstanar u trokatnici, ispod mene u stanu dvije stajerke, ovaj ljubljancan nije kurca razumio sta njih dvije govore. A fol svi slovenci.

Glooova :D ja sam znao par cura iz okoline Doboja, sve su tako govorile, glooova, koonta :D oni nemaju problema sa izgovaranjem Muller prezimena :D
Static-X

#29 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Static-X »

Nek ja ispadnem i gori seljak od male s videa al brate meni je fakat smjesno.. ipak ovdje ne govorimo o dialektima razliciti podrucja recimo hercegovine naspram bosne. Meni ovo zvuci cisto seljacko otezanje. Da svi pricaju kao ona u Banovicima onda bi i prva djevojka zvucala isto. Zivio sam u par dijelova Bosne pa cak i u Zivinicama koje su samo par kilometara od Banovica i sigurno da se ne govori tako. Kroz sva ta mjesta u koima sam zivio bilo je razliciti akcenata i novi rijeci al se uvjek ocevidno moglo razlikovati od neceg kao sto je primjer s videa.
Nisam imao priliku da boravim u hercegovini do ovog ljeta i u Mostaru ljudi stvarno imaju svoj aksent. Iako mi je u prvu ruku zvucalo malo cudno ipak se lako bilo navici na njihovo otezanje, cak sta vise simpaticno je :D - zato ove stvari se ne mogu porediti s zeMskom o kojoj se prica...
The Silent Man

#30 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by The Silent Man »

Naišao sam na taj klip.
Bilo mi je užasno tužno gledati sve to , jer su to sve djeca rudara , kojima je 300 - 400 km misaona imenica.

Pa uglavnom se smiju oni kojima taj naglasak golica neki njihov aj da kažem "ruralni" i malograđanski nerv koji hoće po svaku cjenu da potisnu.
Kako biti instant građanin ?
Crkni od smijeha kad vidiš ovcu na putu :roll:
Jara

#31 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Jara »

Svašta! :-) Moraš biti bez imalo smisla za humor da ti ono bude smiješno. :D
Mala ( mOOOla, što bi rekla oba Izetbegovića ;-) ) je možda sto puta inteligentnija i obrazovanija od onih koje "zgražava" njen govor.
Jara

#32 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Jara »

Možda je razlog što naš svijet malo putuje - po sopstvenoj zemlji naročito, pa se "ibreti" :D kad čuje kako se sve govori.
Static-X

#33 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Static-X »

Jara wrote:Svašta! :-) Moraš biti bez imalo smisla za humor da ti ono bude smiješno. :D
Mala ( mOOOla, što bi rekla oba Izetbegovića ;-) ) je možda sto puta inteligentnija i obrazovanija od onih koje "zgražava" njen govor.
Jao folova, sad onaj prica kako je situacija zafrkana i vise zalosna nego smijesna, sad ovaj prica o inteligenciji.
Koga 'bre uvo zaboli' :D za tim stvarima sad. Znam da je zalosna situacija i zao mi je ucenika da su prevareni, ne interesuje me dali je mala inteligentna ili nije, ovdje je rijec cisto o njenom aksentu koji je smijesan :lol: :D ne u smislu da se oduzimam od smijha al ipak cuti ruralni govor na dnevniku federalnoj tv i to od strane mladje osobe i to ucenice = smijesno...
Bosanski_kralj

#34 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Bosanski_kralj »

Grdna rane , šta je vama smiješno. :D
Pa vidi se da se hudanca pokušva suzdržati da ne zaplače i da je i to imalo uticaja na akcenat, koji mi ne djelule baš tako strašno kako ga pojedinici prikazaše.
Static-X

#35 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Static-X »

Hmm govorimo ovdje o djevojci u zadni 15-30 sec videa a ne prvoj..
mig

#36 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by mig »

Static-X wrote:Hmm govorimo ovdje o djevojci u zadni 15-30 sec videa a ne prvoj..
Prva place, druga se suzdrzava da ne zaplace ;-)

Ja nisam sa bosanskog govornog podrucja i podjednako mi je neobicno kad prva cura kaze "vel'ka" kao i kad druga kaze "gloova", ali nije mi smesno ni sekunda.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#37 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by plain vanilla »

U mjestima oko Tuzle govori se prilicno ..drugacije, to izgovaranje glasa a , pa i rijeci neke ..svojstvene valjda tom mjestu
Znam da smo se kao djeca zezali na racun glasovnih promjena, kao -Kada A prelazi u O....Odgovor: cim dodjes u Kalesiju :D

ovim putem se izvinjavam ziteljima Kalesije, ali mi smo bili djeca tada :skoljka:
Static-X

#38 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Static-X »

mig wrote:
Static-X wrote:Hmm govorimo ovdje o djevojci u zadni 15-30 sec videa a ne prvoj..
Prva place, druga se suzdrzava da ne zaplace ;-)

Ja nisam sa bosanskog govornog podrucja i podjednako mi je neobicno kad prva cura kaze "vel'ka" kao i kad druga kaze "gloova", ali nije mi smesno ni sekunda.
E eto to je, sigurno je zbog placa :roll:
Šef

#39 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Šef »

Nikad nisam volio ljude koji na takav nacin ismijavaju druge ili se smiju kad neko padne i slicno.
mig

#40 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by mig »

Static-X wrote: E eto to je, sigurno je zbog placa :roll:
Ne kazem da je zbog placa, samo kazem da ti i Bosanski_kralj pricate o istoj curi....
Last edited by mig on 11/11/2010 20:40, edited 1 time in total.
Jara

#41 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Jara »

Static-X wrote:
Jara wrote:Svašta! :-) Moraš biti bez imalo smisla za humor da ti ono bude smiješno. :D
Jao folova, sad onaj prica kako je situacija zafrkana i vise zalosna nego smijesna, sad ovaj prica o inteligenciji.
Koga 'bre uvo zaboli' :D za tim stvarima sad. Znam da je zalosna situacija i zao mi je ucenika da su prevareni, ne interesuje me dali je mala inteligentna ili nije, ovdje je rijec cisto o njenom aksentu koji je smijesan :lol: :D ne u smislu da se oduzimam od smijha al ipak cuti ruralni govor na dnevniku federalnoj tv i to od strane mladje osobe i to ucenice = smijesno...
Eto meni smiješno što ti pišeš "aksent" ( više od jednom, znači nije lapsus), a ako tako i govoriš - još smješnije! :lol: Je l' to "gradski" govor? Šala mala, nemoj šta zamjerit'! ;-) :)
Smiješno mi je i kad vidim svoje postove s greškama u tipkanju koje ranije ne registrovah. :skoljka:
Šta ako je ruralni govor na FTV, nije ona spikerica nego intervjuirana osoba. Ono "glOOOVa" se čulo i prije na FTV - od Bakira i babe mu Alije, i nekih drugih. I u Dubrovniku slično izgovaraju.
Meni je smješnije, štaviše - šokantno kad je na TV PINK voditeljica, spikerica (šta li je već) u dokumentarcu o atentatu na Lenona konstantno prezime ubice Chapman izgovarala kao Šampanj umjesto Čepmen. :shock: OK, zašto je kome šta smiješno - ima više teorija, kao i o tome zašto neko nekog ismijava. ;-)
Cholina_Lokica

#42 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Cholina_Lokica »

ja sam mislila da ima govornu manu :skoljka: i nije mi bilo smijesno ni najmanje
Jara

#43 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Jara »

plain vanilla wrote:U mjestima oko Tuzle govori se prilicno ..drugacije, to izgovaranje glasa a , pa i rijeci neke ..svojstvene valjda tom mjestu
Znam da smo se kao djeca zezali na racun glasovnih promjena, kao -Kada A prelazi u O....Odgovor: cim dodjes u Kalesiju :D

ovim putem se izvinjavam ziteljima Kalesije, ali mi smo bili djeca tada :skoljka:
:lol: :thumbup: Meni je ovo najduhovitije što pročitah na ovoj temi! O Kalesiji sa simpatijama .:)
pezzar

#44 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by pezzar »

Inace izbjegavam masovna "lajkanja" svih zivih grupa, i tek kad bas pretjeruju pogledam o cemu se radi. Pregledam onaj klip, i kontam: "Al' ja imam primitivne ljude u prijateljima!" Jedno je lokalna sprdancija izmedju par ljudi koji se znaju, pa zae*vaju nekoga ko neku rijec izgovara nepravilno, ali postici da prva stvar koja se pojavi kad na google upisete ime te djevojke bude grupa u kojoj je ismijavaju je krajnje primitivno. Onakav akcenat moze biti smijesan, na par trenutaka, ali onako pretjerati...

Fuj.
2407

#45 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by 2407 »

plain vanilla wrote:U mjestima oko Tuzle govori se prilicno ..drugacije, to izgovaranje glasa a , pa i rijeci neke ..svojstvene valjda tom mjestu

U ratu je zafrkancije na taj racun bilo koliko hoces, posebno zbog velikog broja izbjeglica pristiglih iz podrinja. Znam da u Tz nije bio malte niko ko se nije zezao na taj nacin (vandol, vangor, dolam, goram, otojch....ne mogu se vise ni sam sjetiti), pa naglasci, pa zavijanje itd. :mrgreen:

p.s.
Al ne mogu ovog internet moralisanja i politicke korektnosti :-)
plain vanilla

#46 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by plain vanilla »

I da se razumijemo, nasmijati se necemu i ismijavati nesto, nije isto.
Ako neko pogleda ovaj link, pa se nasmije, ne znaci da je istovremeno losa osoba.
Ali ako taj link postavi na fb ili negdje s ciljem ismijavanja, onda je problem :oops:
poznanik

#47 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by poznanik »

Ne treba ići dalje od ovog komentara :oops:

The Silent Man wrote:...Pa uglavnom se smiju oni kojima taj naglasak golica neki njihov "ruralni" i malograđanski nerv koji hoće po svaku cijenu da potisnu...Kako biti instant građanin?
pirmin

#48 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by pirmin »

Djevojke mi je stvarno bilo zao ali sam, iskreno, umro od smijeha kad sam cuo njen naglasak. :D
"Ljudi, kisla mi je gloaava" sam oplakao, sta mogu :D ...i ne vidim nista lose u tome.

I meni se drugi smiju kad kazem nesto sto kod njih nije uobicajeno pa sta.
No big fuckin`deal. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=4dUr_bxu4DA

Sve najbolje Melisa, proci ce glava! :)
Static-X

#49 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by Static-X »

Jara wrote: Eto meni smiješno što ti pišeš "aksent" ( više od jednom, znači nije lapsus), a ako tako i govoriš - još smješnije! :lol: Je l' to "gradski" govor? Šala mala, nemoj šta zamjerit'! ;-) :)
Smiješno mi je i kad vidim svoje postove s greškama u tipkanju koje ranije ne registrovah. :skoljka:
Šta ako je ruralni govor na FTV, nije ona spikerica nego intervjuirana osoba. Ono "glOOOVa" se čulo i prije na FTV - od Bakira i babe mu Alije, i nekih drugih. I u Dubrovniku slično izgovaraju.
Meni je smješnije, štaviše - šokantno kad je na TV PINK voditeljica, spikerica (šta li je već) u dokumentarcu o atentatu na Lenona konstantno prezime ubice Chapman izgovarala kao Šampanj umjesto Čepmen. :shock: OK, zašto je kome šta smiješno - ima više teorija, kao i o tome zašto neko nekog ismijava. ;-)
uh gdje me nadje :oops:
Pazi ne glumim gradjanina niti kazem da sam :D plus neke bosanske rijeci sam i zaboravio il mi ne nalete na pamet kad mi trebaju a ovo aksent, to je na engleski naglasak (accent) jer sam znao da je i kod nas tako nekako slicno :D :lol: - i cak ako ako bi zvucalo smijesno nebi mi bilo krivo da se ko i nasmije.
Da razjasnim, ne ismijavam al mi je smijesno i kao sto sam reko ne gubim se od smijeha, nije tolko smijesno al mi je ipak smijesno. I ovdje nije stvar u vezi te jedne rijeci nego svaka rijec joj je nekako.. hehe
E posto sam imao priliku proci i zivjeti u par mjesta u bosni, ovaj naglesak je vise ruralni- samo kazem, znaci nema previse uticaja to iz kojeg je dijela bosne.
Nekome je smijesno, nekome je odvratno a nekom simpaticno. Valjam i ja engleski s bosanskim naglaskom pa kazu simpaticno (ili samo govore da bi ispali fini) al sta mogu nisam rodjeni amer pa da meljem bez naglaska.
Dali si kad cuo/la kako indijci pricaju engleski? :D
plain vanilla

#50 Re: Koliko se poznajemo ili viral videos na bosanski način

Post by plain vanilla »

Da se sama citiram
smijanje necemu i ismijavanje istoga nije isto
nasmijes se ako ti je nesto smijesno, i sta sad..neko se poslije zapita jesam li se trebao nasmijati..bilo cemu

ali namjerno ismijavanje ljudi je nesto drugo, okaciti onaj video na forum (neko je bio otvorio temu, pa je obrisana) s ciljem samo ismijavanja te djevojke, to je vala...vise ponizavajuce za njega nego za nju :oops:

sta bismo sada trebali, otvoriti temu za nepismene postove, pa tamo lijepiti i ismijavati ljude?
Locked