Koliko se ljudi brinu za buducnosti Bosne i Hercegovine

Post Reply

Volite li i brinete li se za svoju domovinu

Da naravno
6
86%
Onako
1
14%
Vrlo malo
0
No votes

Total votes: 7

Tornjak

#1 Koliko se ljudi brinu za buducnosti Bosne i Hercegovine

Post by Tornjak »

Koliko je vama unutar i van Bosne i Hercegovine stalo do vase domovine?

Koliko vam je stalo do toga da Bosna i Hercegovina bude jedna lijepa, samostalna, demokratska i multietnicka zemlja?

Da li se vi van Bosne i Hercegovine namjeravate vracati svojim kucama?

Eto ima jos mnogo tih pitanja sto se tice Bosne i Hercegovine pa me zanjima koliko je danas narodu stalo do nase domovine?
Banshee

Post by Banshee »

Moram biti iskrena i reci da mi je trebalo vremena da odgovorim na anketu, jer sam se neckala izmedju "Onako" i 'Da, svakako". Onda razmislim i kazem, pa naravno da mi ej stalo kakvo cu obrazovanje imati, da li cu imati posao nakon faksa, da li ce mi dijete moci mirno zivjeti,a ne nakon 50 godina proci kroz onos to sam ja prolazila itd itd. Iako mi je ono 'Onako" jos uvijek u glavi, jer sam vise umorna od zelje za boljim i od teznje za promjenama, a nigdje ni boljeg ni promjena. Tako da kad sam u apaticnom stanju kliknem 'onako', a kad sam u normalnom stanju kliknem na 'da, svakako'. Ali generalno brinem za BiH, ipak i ja zelim da jednog dana ona bude ono sto je nekad bila (iako je tad bila u sklopu savezne drzave)
margareta

Post by margareta »

citat Ponosnog Bosanca :
Prijatelju,taj tvoj Alija je isto zasrao kao i svi politicari sa ovih prostora.Citaj malo,obrazuj se pa ces vidjeti da za konkretno Srebrenicu on i njegovi pijuni snose takodje velik dio krivice.Tacno je da je taj dio manji nego srpskog vojnog i politickog vrha, ali ga svakako ima, tako da cisto sumnjam da ti se sad Alija odmara u Dzenetu.Kako se ne osvrnes i ne vidis da smo svi u istim govnima koja su nam zasrali ova prokleta politicka klika koja vedri i oblaci nasim zivotima vec petnestak godina.Cisto sumnjam da je na ovom prostoru iko zadovoljan svojim zivotom,izuzimam naravno gorespomenutu gospodu i njima slicne.Mafija,nepotizam,korumpiranost,nizak zivotni standard itd. su stvari oko koje se moramo preokupirati, a ne oko toga ko koga vise mrzi, jer moramo jesti i ekonomija mora raditi ukoliko nesto hocemo od nasih zivota, a ona ne trpi granice i medjunacionalnu mrznju koje jos uvijek nazalost ima previse.Sjeme zla koje su nam vladajuci kreteni posijali jos uvijek buja i ne da nam da krenemo dalje.
Zato osvijestite se ljudi sto mu gromova,ovako ocito vise ne ide dalje.
p.s. Sto se tice podijeljenosti Bosne, ona je podijeljena i samo tukac to ne vidi.Nazalost tako ce i ostati jer to upravo hoce vladajuca troglava azdaja (HDZ SDA SDS) koja samo u javnosti se pravi da se medjusobno ne slaze, ali je cinjenica da su napravili tri tora u kojem svako od njih odlucuje sta ce sa svojim ovcama.
Dakle dok se ne rijesimo kretena koji trenutno vladaju nista od cjelovite i prosperitetne Bosne i Hercegovine.Isto vazi i za susjedne zemlje.

Ima li komentatora, promotora "istine" ?
spiel4

#4 Re: Koliko se ljudi brinu za buducnosti Bosne i Hercegovine

Post by spiel4 »

Tornjak wrote:Koliko je vama unutar i van Bosne i Hercegovine stalo do vase domovine?

Koliko vam je stalo do toga da Bosna i Hercegovina bude jedna lijepa, samostalna, demokratska i multietnicka zemlja?

Eto ima jos mnogo tih pitanja sto se tice Bosne i Hercegovine pa me zanjima koliko je danas narodu stalo do nase domovine?
ako je to tvoja domovina,onda ti je i dzaba
Tornjak

#5 Re: Koliko se ljudi brinu za buducnosti Bosne i Hercegovine

Post by Tornjak »

spiel4 wrote:
Tornjak wrote:Koliko je vama unutar i van Bosne i Hercegovine stalo do vase domovine?

ako je to tvoja domovina,onda ti je i dzaba

Kako mislis :? :?
Engram::X

Post by Engram::X »

margareta wrote:citat Ponosnog Bosanca :
Prijatelju,taj tvoj Alija je isto zasrao kao i svi politicari sa ovih prostora.
...lijeci se baba :-?
Satriani

Post by Satriani »

Ja sam ti ko ovi u vlasti, brinem na normu. Radnim danima brinem sat i po, a za vikend jedno 15 minuta. E sad ne znam u koju kategoriju spadam u anketi!
Prince

#8 Re: Koliko se ljudi brinu za buducnosti Bosne i Hercegovine

Post by Prince »

Meni, kao čovjeku koji je ostao u domovini, i ne namjerava nigdje ići u skorije vrijeme, je mnogo stalo do BiH. Najviše zbog mog grada, koji kakav god da je, užasno ga volim. Volim i ostale predjele, volim neke stvari koje imamo, a drugi nemaju, volim sve dijelove BiH sa Pozitivne geografije, gdje god da odem, nije mi dosadno, a često putujem po raznim dijelovima BiH.
Stalo mi je da Bosna i Hercegovina bude samostalna, demokratska i nezavisna država. Stalo mi je u tolikoj mjeri, da ću se u skorije vrijeme politički angažovati, i pokušati djelovati iz jedne jake političke stranke. Želim da budem dio toga, jer se smatram dovoljno kompetentnim da odlučujem o budućnosti BiH, a imam i veliku želju, i veliku ljubav prema ovoj zemlji. Stalo mi je i da BiH bude multietnička, ali se iskreno neću previše nasekirati ako ljudi koji svoje države traže u susjednim, odu. Što se mene tiče, volio bih napraviti migracije, pa da svi budemo sretni.
Ako ikad odem van BiH, to može biti samo na neko doškolovavanje, nešto nakratko, i vratiću se prvom prilikom.
margareta

Post by margareta »

Image

Engram i kiseli spavaju snom pravednika. Ugodna noc.
Post Reply