TVRTKO_Bosanski wrote:Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'
Milorad Dodik 'mile Ronhill' i tako dalje.
Otkako sam prisutan na ovom forumu stalno sam svjedok ponizavanja i omalovazavanja nasih politicara ( pod nasih mislim Bosanskohercegovackih).
Na stranu to koliko je ko zasluzio da ga se omalovazava, al zar ne bi trebala postojati barem neka mala doza postovanja prema ljudima koji se nalaze na kljucnim pozicijama u drzavi. Ako ne iz postovanja prema covjeku koji obnasa funkciju a onda barem prema funkciji koju obnasa.
Niko ne kaze da ljude na vlasti treba da volimo, daleko od toga, al da treba da ih postujemo mislim da trebamo. Kako mozemo ocekivati da nasi politicari budu bilo gdje u svijetu cjenjeni i postovani ako ih mi nikako ne postujemo. Moje misljenje je definitivno da barem trebamo postovati funkcije ako nista i tako jacati njihov znacaj. ( da ne bude kad nam premijer drzave podnese ostavku 'ma ko ga j*be, ko da ga nije ni bilo' i sl.)
Prvo, ja ove seoske, provincijske i mahalske sitno-piljare i polupismene varalice ne bih nazvao svojim "liderima", nema tih para na ovome svijetu...
Ali, ako ih ti vec tako nazva, evo...
Pazi... digao bih ovo na jedan "veci" nivo:
Ne da ih ne postujem... nego bi ih klao!! Bukvalno... i bez trunke zaljenja.
Toliko o mojoj potrebi da ih, aman, jadne i sirote, pocnemo postovati...
P.S. Tebe, to je sigurno, nakon ovog posta, definitivno ne bih postovao, pa da si mi i rodjeni brat... osim ako se nisi zajebavao otvarajuci ovu besmislenu temu. Ako jesi, svaka ti cast... navukao si nas.