Koliko para treba imati kada se prelazi Austrijska granica ?
-
Dedda
#1 Koliko para treba imati kada se prelazi Austrijska granica ?
Zna li neko koliko para moras imati sa sobom, ukoliko ti budu trazili na granici kada budes prelazio austrijsku granicu za 15 dana ostanka u Austriji ?
Cisto da znam koliko se ponese.
-
dva.morica
ne traze ti to jarane,bitno je da imas 300-400 eura za svaki slucaj,al ne valja kad imas previse,zato ti mogu srat.u svakom slucaju,ne traze to obicno uopste na uvid..
- burekodsira
koliko sam gledo na tv-u za njemacku vazi da smijes sa sobom imati 15hiljada eura a da ti ne traze potvrdu udakle ti i za sta ce ti... samo usmeno objasnjenje a sve preko ti oduzimaju i nakon procedure i provjere ako je sve legalno dobijes nazad... valjda je to neki eu standard... a koliko sam dozivio nigdje ti ne traze lovu osim u hrvatskoj kad krenes na more 
-
MA DAJ...
#4 Re: Koliko para treba imati kada se prelazi Austrijska grani
Dedda wrote:Zna li neko koliko para moras imati sa sobom, ukoliko ti budu trazili na granici kada budes prelazio austrijsku granicu za 15 dana ostanka u Austriji ?
Izgleda od slucaja do slucaja...nisu zaustavljali,ali nemoj zaboraviti da kupis vinjetu u Sloveniji,ako mislis da putujes sa autom i da je postavis na vidnom mjestu...a ako putujes sa avionom,takoder ne pitaju na ulazu.Bitna je viza...
- Salko sto je u vodu skako
#5 Re: Koliko para treba imati kada se prelazi Austrijska grani
to za vizu ovisi o putovnici...MA DAJ... wrote:Dedda wrote:Zna li neko koliko para moras imati sa sobom, ukoliko ti budu trazili na granici kada budes prelazio austrijsku granicu za 15 dana ostanka u Austriji ?
Izgleda od slucaja do slucaja...nisu zaustavljali,ali nemoj zaboraviti da kupis vinjetu u Sloveniji,ako mislis da putujes sa autom i da je postavis na vidnom mjestu...a ako putujes sa avionom,takoder ne pitaju na ulazu.Bitna je viza...
-
Dedda
Ma ja sam dobio vizu za Austriju turisticku.
Idem na 15 dana i to autobusom od Sarajeva do Zagreba i vozom od Zagreba do Salzburga, pa ne bih da me zbog novaca vrate na granici.
Imam kreditnu karticu, ali cisto sumnjam da imaju na granici i to onoj kojom ide voz bankomate kako bih nekome dokazao.
Poznat mi je slucaj da samo hrvati traze da im se pokaze novac.
Sta ces i to je zivot
Hvala Vam ljudi, znaci koliko god da kesa imam, niko me nece pitati, a za svaki slucaj cu da ponesem nesto eura u dzepu da me ne bi peglali.
Idem na 15 dana i to autobusom od Sarajeva do Zagreba i vozom od Zagreba do Salzburga, pa ne bih da me zbog novaca vrate na granici.
Imam kreditnu karticu, ali cisto sumnjam da imaju na granici i to onoj kojom ide voz bankomate kako bih nekome dokazao.
Sta ces i to je zivot
Hvala Vam ljudi, znaci koliko god da kesa imam, niko me nece pitati, a za svaki slucaj cu da ponesem nesto eura u dzepu da me ne bi peglali.
- burekodsira
sto se tice tih "bankomata"... postoje i portabilni tj prenosivi koji izgledaju kao glomazni mobitel i oni to sigurno imaju pri ruci ako postoji potreba za tim
- Maraschino
Koliko para treba imati kada se prelazi Austrijska granica ?
Sto vise tim bolje
U koferima je najbolje prenositi
-
parafin
nista se ne sekiraj, civilizovan svijet, nece te niko pitati za pare. to ti valjda traze kada ides po vizu. jel, da dokazes da imas para.Dedda wrote:Ma ja sam dobio vizu za Austriju turisticku.
Sta ces i to je zivot