bravo majstore...izgleda da cu i ja tvojim stopama...
sve strano treba da poskupi za 150% a domace da bude kao prije 7-8 godina,pa izvoli ako volis slovenacko,hrvatsko mlijeko ili bilo sta drugo ti ga kupi,znamo da su njihovi proizvodi kvalitetniji ali mora se drzava malo trznut sve se samo vrti u krug..
Koliko od danas koštaju cigarete?
- spanc777
#77 Re: Koliko od danas koštaju cigarete?
Ne slazem se sa tobom da je "strano" kvalitetnije, evo na primjeru duhanske industrije, FDS je daleko ispred Rovinja i pored svih subvencija koje Rovinj ima u Hr a i u nasoj zemlji. FDS izvozi u CG, Kosovo, Makedoniju, Srbiju i cini veliki proecenat ukupnog izvoza nase zemlje, a u Hrvatsku ne mogu plasirati kutiju cigarea zbog raznih opstrukcija koje cini Vlada Hrvatske u korist domace proizvodne. Tako kada se govori o kvalitetu moze se govoriti o pojedinim proizvodima iz susjednih zemalja a ne generalizovati i reci da je strano kvalitetnije. Dovoljan ti je primjer FDS, a naves cu ti i Violetu, Vitamniku, Vegafrut, preko gairanih voda do piva. Tako kada se govori o "stranom" kvalitetu to je prije svega kompleks koji mi Bosanci imamo, ne samo po pitanju proizvoda nego opcentio svega sto nam "stranci" ponude
- mimiikimi
#78 Re: Koliko od danas koštaju cigarete?
sta je ovo ljudi sve poskupljuje a juce legla plata 10% manja a i topli kontaju sjeb... fuj
- Kraljica_Suza
#80 Re: Koliko od danas koštaju cigarete?
aaaahahahaha, jake slike!

-
samo malo
#81 Re: Koliko od danas koštaju cigarete?
Pa interventne mjere vlade.mimiikimi wrote:sta je ovo ljudi sve poskupljuje a juce legla plata 10% manja a i topli kontaju sjeb... fuj
Rezultate cemo uskoro osjetiti, ima da procvjeta bh privreda. Samo strpljenja.
Isto kao sa PDV-om, nakon par mjeseci smo izasli iz krize.
- potočanka
#82 Re: Koliko od danas koštaju cigarete?
gumifufna wrote:
- mimiikimi
#83 Re: Koliko od danas koštaju cigarete?
samo malo wrote:Pa interventne mjere vlade.mimiikimi wrote:sta je ovo ljudi sve poskupljuje a juce legla plata 10% manja a i topli kontaju sjeb... fuj
Rezultate cemo uskoro osjetiti, ima da procvjeta bh privreda. Samo strpljenja.
Isto kao sa PDV-om, nakon par mjeseci smo izasli iz krize.
daj Boze!
- Ghibli
#84 Re: Koliko od danas koštaju cigarete?
Batalio sam taj sport prije 2 godine i super mi je (preporucujem svima da se prodju duhana...), ne tangiraju me vise poskupljenja, ali mi nesto upade u oko gore u postu, nesto o cemu sam cesto razmisljao. To nesto je famozni PDV (uz izvinjenje na off-u, ako sam malo skrenuo).....
Moze li mi neko objasniti na koji fol su cigarete poskupile nakon uvodjenja PDV-a? Ako je porez na luksuz smanjen, a cigarete se tretiraju kao takve, kako je "Drina" obicna mogla biti 1KM kad je bila oporezovana sa 20% (prije PDV-a), a kad je oporezovana manjim porezom skocila na 1,20?!?!?!? Znaci 20% na vec postojecih 20%! Ili se varam? I koja je to pljacka naseg naroda, ovog jadnog i bijednog......
Moze li mi neko objasniti na koji fol su cigarete poskupile nakon uvodjenja PDV-a? Ako je porez na luksuz smanjen, a cigarete se tretiraju kao takve, kako je "Drina" obicna mogla biti 1KM kad je bila oporezovana sa 20% (prije PDV-a), a kad je oporezovana manjim porezom skocila na 1,20?!?!?!? Znaci 20% na vec postojecih 20%! Ili se varam? I koja je to pljacka naseg naroda, ovog jadnog i bijednog......