Koliko nas škole zaglupljuju?
-
Nuken
#26 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
Pa daj taj odgovor da čujemo.Samo mi prije nego što napišeš odgovor napiši lokaciju.Jel` ŠveCka ili BiH?
- Sunrise00
#27 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
Na zapadu, postoji adekvatna literatura da roditelji skoluju svoju djecu kuci 
-
uzgajivac
#28 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
super, ali nije sve u kuci ima nesto i u parama. kako mogu roditelji svoje dijete svemu poducavati . za kvalitetnu naobrazbu, sto je i cilj kucnog modela skole, trebaju razni kadrovi nastavnika, koje treba platiti, pa kilometraza, topli obrok itd.Sunrise00 wrote:Na zapadu, postoji adekvatna literatura da roditelji skoluju svoju djecu kuci
stoga, jeftinija varijanta za roditelje i bolja za djecu je uvesti nove vrste skola, kao sto su uvedeni i privatni univerziteti.
- NIN
#29 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
Danas mi mala dodje iz skole s rasporedom casova iliti sati, kako kome stima, jel' i na rasporedu pise Vjeronauka umjesto Vjeronauk. Prvo to, a onda snimim da im se predmet Priroda odrzava u labaratoriji umjesto laboratoriji. 
-
NeenaSa
#30 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
Koliko znam, vazhi za osnovno obrazovanje i od obrazovanosti roditelja, tj. da l' su uopche struchni.Sunrise00 wrote:Na zapadu, postoji adekvatna literatura da roditelji skoluju svoju djecu kuci
Za srednje obrazovanje , ne znam.
-
numizmatic
#31 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
Bogme lijepo, ne znam kako ali takva djeca redovno postižu mnogo bolje rezultate na ispitima. Kakvi bolan razni kadrovi.uzgajivac wrote:super, ali nije sve u kuci ima nesto i u parama. kako mogu roditelji svoje dijete svemu poducavati . za kvalitetnu naobrazbu, sto je i cilj kucnog modela skole, trebaju razni kadrovi nastavnika, koje treba platiti, pa kilometraza, topli obrok itd.Sunrise00 wrote:Na zapadu, postoji adekvatna literatura da roditelji skoluju svoju djecu kuci
stoga, jeftinija varijanta za roditelje i bolja za djecu je uvesti nove vrste skola, kao sto su uvedeni i privatni univerziteti.
- hopi
#32 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
to sa vjeronauk/a je već klasikaNIN wrote:Danas mi mala dodje iz skole s rasporedom casova iliti sati, kako kome stima, jel' i na rasporedu pise Vjeronauka umjesto Vjeronauk. Prvo to, a onda snimim da im se predmet Priroda odrzava u labaratoriji umjesto laboratoriji.
a i ja sam primjetio upotrebu labaratorij i medecina, stvarno ne znam iz kojeg bi jezika , pravopisa ovo bilo
-
uzgajivac
#33 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
racunaj ovako: osoba rodjena 1980. god., kad je trebalo upoznati pravopis 1992.-1995. isla u skolu pod ratnim uslovima, ili nije ni isla, ili je isla u stranoj zemlji, nakon toga srednja skola i fakultet u periodu tranzicije, danas poducava djecu.hopi wrote: a i ja sam primjetio upotrebu labaratorij i medecina, stvarno ne znam iz kojeg bi jezika , pravopisa ovo bilo
-
TheMule
#34 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
Hocel' ga nauciti sta znaci "individua" (sacekaj malo, jezik mi se polomio dok sam ovo izgovorio). Mene nisu naucili.NIN wrote:Danas mi mala dodje iz skole s rasporedom casova iliti sati, kako kome stima, jel' i na rasporedu pise Vjeronauka umjesto Vjeronauk. Prvo to, a onda snimim da im se predmet Priroda odrzava u labaratoriji umjesto laboratoriji.
- uglavnomja
#35 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
"Nevjerovatna greška napravljena je u udžbeniku Geografije za sedmi razred osnovne škole iz kojeg djeca u BiH uče gradivo.
Naime, u opisu jedne slike u spomenutom udžbeniku stoji:
"Oresund - most koji spaja Dansku sa Šveckom"
Nije nam poznato ko je izdavač ovog udženika, te da li je ova banalna pogreška ispravljena, ali ostaje pitanje kako se mogla desiti ovakva pravopisna greška, posebno što se radi o udžbeniku iz kojeg djeca stiču svoje znanje."

link zabranjen
s o u r c e
Naime, u opisu jedne slike u spomenutom udžbeniku stoji:
"Oresund - most koji spaja Dansku sa Šveckom"
Nije nam poznato ko je izdavač ovog udženika, te da li je ova banalna pogreška ispravljena, ali ostaje pitanje kako se mogla desiti ovakva pravopisna greška, posebno što se radi o udžbeniku iz kojeg djeca stiču svoje znanje."

link zabranjen
s o u r c e
- azurna_obala
#36 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
Ko je autor?uglavnomja wrote:"Oresund - most koji spaja Dansku sa Šveckom"
- uglavnomja
#37 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
@Muha_sa garant
ne pise u tekstu ko je autor.
ne pise u tekstu ko je autor.
-
uzgajivac
#38 Re: Koliko nas škole zaglupljuju?
drugo je pitanje ko je autor udzbenika, nego prije ce biti da je zakazala firma koja ima tender za stampanje udzbenika. drugim rijecima: izgleda da su lektor, korektor i slovoslagac jedna te ista osobaazurna_obala wrote:Ko je autor?uglavnomja wrote:"Oresund - most koji spaja Dansku sa Šveckom"