hAZNADAR wrote:Tebi je jarane pravo dosadno danas.
Al eto - u pravu si.
Mozda mi je dosadno, a mozda mi je malo stalo da o politici ne pišem na način da se hvali nešto čije je postignuće ono što donosi ljudima nesreću, a našoj djeci neizvjesnu budučnost.
Ovo je posljedica politike, konačnica nečemu što se može nazvati katastrofalnom politikom jednog vremena. Gdje se ispred mira, favorizovalo ono što nas je mnogo koštalo i samo je u Sarajevu odnjelo 1600 dječijih života.
Knjiga koju bi svakome preporucio da prelista, ako vec ne zeli procitati da se malo zamisli nad svime.
http://www.institut-genocid.unsa.ba/pdf ... di%201.pdf
U cijeloj BiH još nije utvrđen koliko znam broj poginule djece. Ovo sve se nažalost može ponoviti jer ne ucimo iz proslosti i opet dajemo glas onima kojima do mladosti ove zemlje nije stalo. A vidimo, nismo coravi, u miru omladina ove zemlje biljezi enormno visoku stopu nezaposlenosti, raseljava se, zive zivotima koji ne obecavaju i ne bude nikakvu nadu da ce ovdje sutra njihovoj djeci biti bolje. Zvjezde nasih zivota i stvari do kojih drzimo nisu sve one lijepe stvari, vec politicari i njihove nevaljaštine i to kakvi politicari kojima je u svakom vremenu bilo dobro skoro i koji su kameleoni sa stotinu boja ili lica. Pogledajmo cime se mi danas zabavljamo i sta je samo na nasem forumu najposjecenije i vidjecemo koliko smo normalni.
Nije ovo tema o tome jeli ovo vrijedilo braniti ili ne kada se vec sve ovo desilo, vec tema o tome sto smo dopustili da se sve to desi i što sebi sve ovo dopuštamo danas zakopavajuci buduce generacije.