Zanima nas sve, a pošto na internetu obično nema specifičnih cijena se pitamo da li ima neko ko je nedavno obavljao ovakve poslove.. U pitanju je trosoban stan od 65 kvadrata i obavljati ćemo slijedeće radove:
- obrada, šmirglanje, farbanje prozora, ruke majstora, farba za drvo, glet masa za drvo
- ugradnja grijanja-najjeftinija varijanta(ruke,cijevi,radijatori,bojler,ventili...)
-vrata unutrašnja
-blindirana vrata
-pločice zidne 30 kv. i podne pločice 30 kv.
-laminat 50 kvadrata i lajsne za istu kvadraturu
-sanitarije(wc šolja, umivaonik)
-kuhinja(elementi bez bijele tehnike) neka najjeftinija
- vreca gotovog maltera za cca 10 kvadrata
- rigips ploče x2
-krečenje: farba, glet masa; ruke...
Unaprijed smo zahvalni ako je neko upućen u cijene pa nam može pomoći u vezi ovih informacija koje tražimo.
Koliko košta renoviranje stana?
Moderator: anex
- Duhovni Vođa
#2 Re: Koliko košta renoviranje stana?
uglavnom, ako majstora ne poznaješ, zaboravi na konvencionalnu algebru kad je u pitanju troškovnik. kako god sračunaš, uvijek ispadne više
s majstorima samo oštro, ne napuštaj mjesto radnje ni za živu glavu. pive kupuj zadnjih sat vremena u danu, a za doručak nemoj ni pomišljati na pitu ili nešto vegeterijansko, jer odjednom im otežaju ruke i postanu pravo tromi
ugovori unaprijed cijenu i dooooobro protabiri šta on misli, jer na kraju uvijek ispadne "'arrane nisam ja tako mislio" - nikad ne znaš šta majstori misle.
uvijek će ti pokušati uvaliti materijal "što je njima ostalo resto od prošlog posla, pojeftino, ko tebi...", ali ne daj se i insistiraj da ti kupuješ sav materijal.
ako ti kaže: "ja sam ovo u njemačkoj razvaljiv'o" zaobiđi ga u širokom luku.
eto ukratko neki savjeti od jednog što su majstori žednog preko vode preveli
s majstorima samo oštro, ne napuštaj mjesto radnje ni za živu glavu. pive kupuj zadnjih sat vremena u danu, a za doručak nemoj ni pomišljati na pitu ili nešto vegeterijansko, jer odjednom im otežaju ruke i postanu pravo tromi
ugovori unaprijed cijenu i dooooobro protabiri šta on misli, jer na kraju uvijek ispadne "'arrane nisam ja tako mislio" - nikad ne znaš šta majstori misle.
uvijek će ti pokušati uvaliti materijal "što je njima ostalo resto od prošlog posla, pojeftino, ko tebi...", ali ne daj se i insistiraj da ti kupuješ sav materijal.
ako ti kaže: "ja sam ovo u njemačkoj razvaljiv'o" zaobiđi ga u širokom luku.
eto ukratko neki savjeti od jednog što su majstori žednog preko vode preveli
- Hemel
#3 Re: Koliko košta renoviranje stana?
sve ovo sto si ovdje napisao, odi kod nekoga da ti napravi predmjer radova i to posalji ili odnesi u vise od tri firme da ti daju svoje ponude...
kao sto prethodnik rece, dobro obrati paznju sta ti nudi i sta ti ugradjuje a od svega ti je najbitnije da im ne das NIKADA vise novca nego sto su odradili (ako traze avans za materijal, ides sa njima u kupovinu ili sam izracunas koliko ce materijal kostati)
ovdje ne mozes dobiti ni priblizan iznos koliko ce te kostati to renoviranje. to zavisi od mnogo faktora.
kao sto prethodnik rece, dobro obrati paznju sta ti nudi i sta ti ugradjuje a od svega ti je najbitnije da im ne das NIKADA vise novca nego sto su odradili (ako traze avans za materijal, ides sa njima u kupovinu ili sam izracunas koliko ce materijal kostati)
ovdje ne mozes dobiti ni priblizan iznos koliko ce te kostati to renoviranje. to zavisi od mnogo faktora.
- starii
#4 Re: Koliko košta renoviranje stana?
evo ti moje cijene...nova vrata u stanu (5kom) i prozori (drvo) 8000KM,estrih zidarski radovi (bilo ih je dosta),ravzodenje vode u stanu 5000KM,grijanje 1000 KM plus bojler 1000KM (dvocijevni sistem), blindo vrata 1100KM, parket bukva s klasa 50m2 sa ugradnjom 3000KM..
da jefitnije prodes trazi majstore van sarajeva,jer ovi u nas deru kožu
da jefitnije prodes trazi majstore van sarajeva,jer ovi u nas deru kožu