Koliko kosta kucana strana?
- zlatiborka
#1 Koliko kosta kucana strana?
Forumasi, molim pomoc,
koliko kosta 1 kucana strana u WORD-u? U pitanju je pun tekst sa nesto tabela. Da li neko zna nesto o tome?
Hvala na svim odgovorima......
koliko kosta 1 kucana strana u WORD-u? U pitanju je pun tekst sa nesto tabela. Da li neko zna nesto o tome?
- zlatiborka
Tekst nije lektorisan, bice puno gramatickih i pravopisnih ispravki. Radi se o strucnom tekstu iz metalurgije i masinstva. Toliko znam o tome, jer ovo pitanje postavljam u ime moje kolegice koja ce to kucati u WORD-u.
Jos jednom hvala......
Jos jednom hvala......
-
lija86
#5 Re: Koliko kosta kucana strana?
zlatiborka wrote:Forumasi, molim pomoc,
evo ja se nudim da ti to otkucam ujedno studiram bosanski pa mogu i lektorisati, cijena po dogovoru.
-
sulesavic
#6 Re: Koliko kosta kucana strana?
Ðe si, lijo?lija86 wrote:zlatiborka wrote:Forumasi, molim pomoc,
evo ja se nudim da ti to otkucam ujedno studiram bosanski pa mogu i lektorisati, cijena po dogovoru.
-
lija86
#7 Re: Koliko kosta kucana strana?
evo me kolega, devera se.sulesavic wrote:Đe si, lijo?lija86 wrote:zlatiborka wrote:Forumasi, molim pomoc,
-
lija86
Pa eto ja sam dogurala do četvrte, nije baš bilo lahko, zato sad tražim kakav posao pa ako ima gdje za nas jezičare bilo bi dobro pa makar i kucati tekst.sulesavic wrote:Ne bih znao reći, al' je, haman, cijene ovdje...lija86 wrote:Koja je godina Jara?sulesavic wrote:Čekamo i Jara da se pojavi pa da onda svi potpišemo tu preporuku...
-
sulesavic
@zlatiborka
Eto, ako te put jo¹ kad nanese ovdje, vidi ¹ta smo pisali i koga smo preporuèili.
Da je i treæa u pitanju godina, bilo bi OK.
Ovako, skoro pa apsolventica - u najmanju ruku odslu¹ana sintaksa, nekoliko duela s historièarima jezika (gen. pl.).
Reklo bi se - ostale samo finese...
Eto, ako te put jo¹ kad nanese ovdje, vidi ¹ta smo pisali i koga smo preporuèili.
Da je i treæa u pitanju godina, bilo bi OK.
Ovako, skoro pa apsolventica - u najmanju ruku odslu¹ana sintaksa, nekoliko duela s historièarima jezika (gen. pl.).
Reklo bi se - ostale samo finese...
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#15 Re: Koliko kosta kucana strana?
ako je ti otkucas...nekosta te nista...osim vremenazlatiborka wrote:Forumasi, molim pomoc,
- zlatiborka
Evo me, procitala sam vase komentare. Moram da pojasnim sljedece:
Moja kolegica je dobila ponudu da otkuca tekst od x strana u WORD-u. Ne zna koliko bi to naplatila i zato sam zamolila za vasu pomoc. Cini mi se da je cijena po stranici ipak suvise mala ili ja nisam u toku. Koliko znam, za jednu stranicu prevedenog teksta npr. sa engleskog uzima se 20 KM, da li je to tacno? U odnosu na to kucanje nelektorisanog strucnog teksta sa barem jednom tabelom na svakoj strani po cijeni od oko 2 KM mi nije logicna.
U svakom slucaju, svima hvala....
Moja kolegica je dobila ponudu da otkuca tekst od x strana u WORD-u. Ne zna koliko bi to naplatila i zato sam zamolila za vasu pomoc. Cini mi se da je cijena po stranici ipak suvise mala ili ja nisam u toku. Koliko znam, za jednu stranicu prevedenog teksta npr. sa engleskog uzima se 20 KM, da li je to tacno? U odnosu na to kucanje nelektorisanog strucnog teksta sa barem jednom tabelom na svakoj strani po cijeni od oko 2 KM mi nije logicna.
-
sulesavic
Nikakve tabele na poèetku spominjala nisi, formule i sliène folove-golove...zlatiborka wrote:Evo me, procitala sam vase komentare. Moram da pojasnim sljedece:
Rekao sam ti da se cijena ne mo¾e samo tako odrediti. Ako æe biti deset stranica A4 - neka naplati po 5 KM. Ali neka u tom sluèaju nijedne ¹tamparske gre¹ke ne bude.
Onda liji proslijedi na lekturu.
-
luciferino
Mislim da su prevođenje i kucanje apsolutno neuporedivi. Prevodilac nije daktilograf i prevođenje zna biti vrlo pipavo u zavisnosti od oblasti. Cijena od 20 KM (ovo se odnosi na prevod bos - > engl) je rijetkost jer su ljudi spremni platiti između 10 i 15 KM po stranici, nekada čak i manje, a tada se nije vrijedno ni dići iz kreveta. Najbolje je nagoditi se sa osobom kojoj treba prekucavanje, skontati kolika bi bila ukupna suma, procijeniti koliko je dubok džep (ako npr. radite nešto za vladu, podignite cijenu do nebesa - i znam da ružno zvuči, ali to je tako). Ako je tekst nelektorisan, a treba ga lektorisati, logično je da se u cijenu uključi i lektorisanje, pa je prema tome 2KM/stranica zaista malo.zlatiborka wrote:Evo me, procitala sam vase komentare. Moram da pojasnim sljedece:
-
luciferino
Ma skontala sam, ali samo dajem primjer šta bi bilo kad bi bilo i pojašnjavam odakle tolika razlika između 20KM za prevod i 2 KM za prekucavanje. Svaki kompleksniji "umni" rad nadodaje markice i to je to.sulesavic wrote:Samo o daktilografiji je i bila riječ, ništa lektura...luciferino wrote:Ako je tekst nelektorisan, a treba ga lektorisati, logično je da se u cijenu uključi i lektorisanje, pa je prema tome 2KM/stranica zaista malo.
Last edited by luciferino on 17/01/2008 12:26, edited 1 time in total.
- Dori
Marketing ili informatika.....Ako hoces poslacu ti teme na ppobuca wrote:a o cemu. daj temuDena wrote:Kad smo vec kod toga (da ne otvaram novu temu), zna li neko nekog ko radi seminarske radove po narudzbi? 6-7 strana?
Moze i Mikroekonomija!