Koliko kosta krojenje zavjesa??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DarkSoul

#1 Koliko kosta krojenje zavjesa??

Post by DarkSoul »

Ima li neko da zna kako se to krece? Mislim usluga krojenja zavjesa?
Naime, danas sam narucila zavjese privatno kod jedne prijateljice (ona je u BiH, ja u CH) da mi ih skroji (6 metara siroke, 2,35m duge),
kada sam je upitala koliko kostaju njene "ruke" nije htjela da kaze, kao na poklon ce to da odradi :)
No ipak ja bi voljela da joj to platim, ali me strah da se "ne osramotim" pa cu se jos gore osjecati,
sutra bi joj poslala novac za materijal i ujedno za njene "ruke",
pa ako ima neko ko zna kako se to otprilike krece neka kaze
hvala unaprijed :thumbup:
Danguba

#2 Re: Koliko kosta krojenje zavjesa??

Post by Danguba »

cesto krojenje ne naplacuju posebno(bar gdje ja uzimam) a ako i nalate 1KM/m duznom.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#3 Re: Koliko kosta krojenje zavjesa??

Post by Yahweh »

.
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:05, edited 1 time in total.
DarkSoul

#4 Re: Koliko kosta krojenje zavjesa??

Post by DarkSoul »

Ja uzimam privatno, ne u radnji nekoj, pa zato pitam, znam da prijateljici treba novac (kao i svakome od nas naravno) i ne bi da mi dzaba radi, jer iskreno receno ovdje u CH da narucim te zavjese tih dimenzija u nekoj radnji ispod 500.-Chf nebi bile i to sa nekim obicnijim materijalom, daleko od toga kad bi narucilaneki bolji kvalitet :-)

Prijateljica mi je danas javila da joj za materijal (srednje klase, ni najskuplji ni najjeftiniji) treba 130.-KM (sto je meni naspram ovdje skoro pa dzabe), pa razmisljam dali je 100.-KM za njene "ruke" dovoljno?

Ipak ima tu posla da se napravi to sve :)
DarkSoul

#5 Re: Koliko kosta krojenje zavjesa??

Post by DarkSoul »

Yahweh wrote:Mene su ruke izašle 45 KM. Sve zavisi od dezena, mašnica, volana i ostalih karafeka. Pošalji joj 100 KM na kafu i nek klincima kupi cokoladu a vala mozes i vise, ne budi stipsa.
Tako sam i mislila da joj posaljem, mada kod mene nema nikakvih dezena ni masnica, sasvim su obicne bijele :thumbup:

A nema ni male klince ona :) :thumbup:
Post Reply