Koliko košta,ko i kako plača našu silnu administraciju???
- muha_sa
#1 Koliko košta,ko i kako plača našu silnu administraciju???
dali smo se ikad upitali a pogodovo oni koji od nacionalizma žive koliko košta i ko izdržava našu administraciju?okrenimo se životnim pitanjima i sebi uvijek postavljajte pitanje prije nego počnete prepucavanje ko je bolji ,bošnjo,srbin il hrvat.Dali bi jedna Švicarska mogla ovo izdržat:3 člana predsjedništva,njihovi raznorazni zamjenici i savjetnici+vozaći i to sve puta 3,a svi osim vozača otvorene račune,ko to plača? SAD Viječe ministar,predsjednik i njegovi savjetnici pa silni ministri i njihovi savjetnici pa svi vozače i skupa auta a gorivo neograničeno,mašala.Pa predsjednik i podpredsjadnik Federacije + silni savjetnici i naravno skupa auta.Vlada Federacije:Premijer,zamjenik,savjetnici silni pa ministri i njihovi zamjenici,sekretarice i još toga a ruka me zaboli pišuči.Eh sad parlament i svi zastupnici u Federalnom parlamentu a paušal njihov da vam se zamanta od cifri al da je samo paušal trošak?Sad sve to isto al po kantonima i da vam dah stane a sad RS. Predsjednik RS pa njegovi zamjenici silni savjetnici te sekretarica a naravno i svakom bijesna kola od čijih para?Vlada RSa.premijer,savjetnici i sekretarice a naravno i bijesna kola,ministri i njihovi zamjenici i savjetnici naravno i sekretari,ce i opet svakom po bijesno auto.Opet parlament RSa pa svi ti silni poslanici koji se bore za nacionalnu stvar,čijeg če više naroda bit pred punijim kontejnerima.E onda opštinski činovničići,njima nema ni broja.Gospodo zamislimo se i pitajmo ih šta učiniše za nas kad ovolike pare potrošiše????zato okanimo se šuplje.
- JBT
Bilo bi interesantno uporediti administraciju BiH sa drugim administracijama EUrope pa i svijeta. Mislim da smo u vrhu. A u odnosu na broj stanovnistva smo garant prvi na svijetu.
Muha, mogli bi tu jos dodati distrikt Brcko. A ako jos saberemo predstavnike medjunarodne zajednice, onda smo skuplja drzava za njegovat nego USA.
U nedostatku zdrave ideologije, jedino se covjek moze hvatati za onu da nicija nije do zore gorila. Ili, da ce doci i taj dan kad ce iz guzice u glavu doci.
Nada zadnja umire.
Muha, mogli bi tu jos dodati distrikt Brcko. A ako jos saberemo predstavnike medjunarodne zajednice, onda smo skuplja drzava za njegovat nego USA.
U nedostatku zdrave ideologije, jedino se covjek moze hvatati za onu da nicija nije do zore gorila. Ili, da ce doci i taj dan kad ce iz guzice u glavu doci.
Nada zadnja umire.
- muha_sa
žao mi je kojekakvih šumljaka i livadića što če im sa zakašnjejem lampica zasijat al bože moj tako je bilo i sa tablicama i pasošima pa jedinstvenom lovom pa sad vojskom i sudstvom a bogme jedinstvenom himnom i policijom a oni u isti bubanj.Žao mi je al dočekad češ livadiču i jednog predsjednika jedine nam BiH.
- Vodenjak
Ne zaboravi da istu "kletvu" trebas uputiti i Vitezu & co!muha_sa wrote:žao mi je kojekakvih šumljaka i livadića što če im sa zakašnjejem lampica zasijat al bože moj tako je bilo i sa tablicama i pasošima pa jedinstvenom lovom pa sad vojskom i sudstvom a bogme jedinstvenom himnom i policijom a oni u isti bubanj.Žao mi je al dočekad češ livadiču i jednog predsjednika jedine nam BiH.
- DiplomataSaSela
Vodenjak znam na sta si mislio al ipak mislim da takvih nema puno i da vecina sanja ovo sto je muha_sa napisoVodenjak wrote:Ne zaboravi da istu "kletvu" trebas uputiti i Vitezu & co!muha_sa wrote:žao mi je kojekakvih šumljaka i livadića što če im sa zakašnjejem lampica zasijat al bože moj tako je bilo i sa tablicama i pasošima pa jedinstvenom lovom pa sad vojskom i sudstvom a bogme jedinstvenom himnom i policijom a oni u isti bubanj.Žao mi je al dočekad češ livadiču i jednog predsjednika jedine nam BiH.
-
livadic
pod odredjenim uslovima ...muha_sa wrote:žao mi je kojekakvih šumljaka i livadića što če im sa zakašnjejem lampica zasijat al bože moj tako je bilo i sa tablicama i pasošima pa jedinstvenom lovom pa sad vojskom i sudstvom a bogme jedinstvenom himnom i policijom a oni u isti bubanj.Žao mi je al dočekad češ livadiču i jednog predsjednika jedine nam BiH.
bio bih vrlo sretan da to docekam ...
ali ...
Vodenjak znam na sta si mislio al ipak mislim da takvih nema puno i da vecina sanja ovo sto je muha_sa napiso
----------------------------
vecina su ... ipak ...
ili bosnjacki nacijonalisti ...
ili ... poneki mudzahidic ...
- Vodenjak
Iskreno, ISKRENO se nadam da si u pravu ali i da ta vecina stvarno zna sta to i znaci!DiplomataSaSela wrote:Vodenjak znam na sta si mislio al ipak mislim da takvih nema puno i da vecina sanja ovo sto je muha_sa napisoVodenjak wrote:Ne zaboravi da istu "kletvu" trebas uputiti i Vitezu & co!muha_sa wrote:žao mi je kojekakvih šumljaka i livadića što če im sa zakašnjejem lampica zasijat al bože moj tako je bilo i sa tablicama i pasošima pa jedinstvenom lovom pa sad vojskom i sudstvom a bogme jedinstvenom himnom i policijom a oni u isti bubanj.Žao mi je al dočekad češ livadiču i jednog predsjednika jedine nam BiH.
Ali sumnjam...
- Vodenjak
livadic wrote:pod odredjenim uslovima ...muha_sa wrote:žao mi je kojekakvih šumljaka i livadića što če im sa zakašnjejem lampica zasijat al bože moj tako je bilo i sa tablicama i pasošima pa jedinstvenom lovom pa sad vojskom i sudstvom a bogme jedinstvenom himnom i policijom a oni u isti bubanj.Žao mi je al dočekad češ livadiču i jednog predsjednika jedine nam BiH.![]()
bio bih vrlo sretan da to docekam ...![]()
ali ...... ti nebi bio sretan da cujes uslove ...
Gle, gle...
Slozismo se i ti i ja barem u necemu!![]()
Vodenjak znam na sta si mislio al ipak mislim da takvih nema puno i da vecina sanja ovo sto je muha_sa napiso
vecina su ... ipak ...
ili bosnjacki nacijonalisti ...![]()
ili ... poneki mudzahidic ...![]()
-
livadic
ni ja nisam sumnjao za taj uslov ...Vodenjak wrote:livadic wrote:pod odredjenim uslovima ...muha_sa wrote:žao mi je kojekakvih šumljaka i livadića što če im sa zakašnjejem lampica zasijat al bože moj tako je bilo i sa tablicama i pasošima pa jedinstvenom lovom pa sad vojskom i sudstvom a bogme jedinstvenom himnom i policijom a oni u isti bubanj.Žao mi je al dočekad češ livadiču i jednog predsjednika jedine nam BiH.![]()
bio bih vrlo sretan da to docekam ...![]()
ali ...... ti nebi bio sretan da cujes uslove ...
Gle, gle...
Slozismo se i ti i ja barem u necemu!![]()
vecina su ... ipak ...
ili bosnjacki nacijonalisti ...![]()
ili ... poneki mudzahidic ...![]()
ali ...
... problem je sa ostalim ...
- DiplomataSaSela
Ma sumnjam i ja al se nadam.Znali ne znali sta znaci stvari se kotrljaju jedna po jedna kako ih je muha_sa nabrojo,ostala je jos samo jedna...al doci ce i taj danVodenjak wrote:Iskreno, ISKRENO se nadam da si u pravu ali i da ta vecina stvarno zna sta to i znaci!DiplomataSaSela wrote:Vodenjak znam na sta si mislio al ipak mislim da takvih nema puno i da vecina sanja ovo sto je muha_sa napisoVodenjak wrote: Ne zaboravi da istu "kletvu" trebas uputiti i Vitezu & co!
Ali sumnjam...
- Vodenjak
Opet ja i ti, ali nema veze...DiplomataSaSela wrote:
Ma sumnjam i ja al se nadam.Znali ne znali sta znaci stvari se kotrljaju jedna po jedna kako ih je muha_sa nabrojo,ostala je jos samo jedna...al doci ce i taj dan
Hocu samo da kazem da jos ta jedna, ako dodje ne isti nacin na koji je su dosle i pobrojane, ne znace u principu nista.
Potpis Dejtona i priznanje RS je uzrok svega danas!
Mozemo sad vikati i siktati koliko nam volja, ali Srbi nakon Dejtona mnogo su jaci nego su bili cak i 92., a Bosne nikad manje nije bilo nego sad...
Ali, ako se pak dicimo zajednistvom koje je doslo zbog dekreta (i SAMO toga) onih koji nam daju sadaku da BUKVALNO prezivimo, onda aferim!
Nemoj se onda cuditi sto "volim" vlast koja je postigla tolike "uspjehe"!
Negdje si napisao da su drugi vec bili dobili sansu.
Ne mazhi ljudima oci time ili ako ne znas ni sam, onda da ti kazem - drugi nisu nikad od 91. dobili pravu sansu.
Ako mislis na period kad je SDP "vladao" u Vijecu Ministara, onda ocito nisi svjestan da je snaga Vijeca Ministara jednaka snazi nekadasnjeg Savjeta MZ. U vrijeme kad je SDP rukovodio istom bilo je i od jos manje vaznosti... Ko neka potkomisijica jedne druge potkomisije u sastavu komisije! Nije puno bolje ni u vladi Federacije!
Vlast u Federaciji lezi u kantonima!
A tamo se zna ko uzde drzi!
A i zna se kako je u kojem kantonu, zavisno od kocijasa!
U zdravlje!
-
St.Germain
kosta puno, placa je 25% zaposlenog bh. stanovnistva putem poreza (svaki drugi zaposleni u BIH radi u administraciji) - tu su i donacije cafirskog zapada - a ostatak su tek puki promatraci nebesa i nebeskog plavetnila
-
gora
R.Srpska je zaokruzena cjelina i ima stabilnu bazu...
Ono sto nam preostaje je nadgradnja...
Najbitnije je to da ima podrsku svog stanovnistva za dalje postojanje...
Kada bi se uistinu bavili bitnim pitanjima,odnosno razvojem,a manje potezali pitanje rata i Vi u FBiH bi imali stabilnu organizaciju drzave...ovako,malo-malo potezete kojekakva pitanja ko je kriv,ko je agresor...
Znaci pravi problem je u FBiH(10 federalnih jedinica?!),pa ga rijesite,mi iz R.Srpske vam se necemo mjesati u unutrasnje stvari...nemojte ni Vi nama...
Tada ce da bude napretka!
Kada prestanu pritisci na nasu Republiku,mi necemo imati prepreku za ubrzani razvoj i prestici cemo vas vrlo brzo!
Kada bi se uistinu bavili bitnim pitanjima,odnosno razvojem,a manje potezali pitanje rata i Vi u FBiH bi imali stabilnu organizaciju drzave...ovako,malo-malo potezete kojekakva pitanja ko je kriv,ko je agresor...
Znaci pravi problem je u FBiH(10 federalnih jedinica?!),pa ga rijesite,mi iz R.Srpske vam se necemo mjesati u unutrasnje stvari...nemojte ni Vi nama...
Kada prestanu pritisci na nasu Republiku,mi necemo imati prepreku za ubrzani razvoj i prestici cemo vas vrlo brzo!
-
livadic
-----------------------
ima covjek pravo ...

zamislite da u nasem svijetlom uzoru ... svici ...
svaki kanton pocne da se petlja onom drugom u zanat ...
... jelde da nebi islo ,,,

-----------------------
ima covjek pravo ...
zamislite da u nasem svijetlom uzoru ... svici ...
svaki kanton pocne da se petlja onom drugom u zanat ...
... jelde da nebi islo ,,,
- Vodenjak
Ne petljaj livadiculivadic wrote:Znaci pravi problem je u FBiH(10 federalnih jedinica?!),pa ga rijesite,mi iz R.Srpske vam se necemo mjesati u unutrasnje stvari...nemojte ni Vi nama...
-----------------------
ima covjek pravo ...
zamislite da u nasem svijetlom uzoru ... svici ...![]()
svaki kanton pocne da se petlja onom drugom u zanat ...![]()
... jelde da nebi islo ,,,![]()
Znas ti i bolje
- muha_sa
gora wrote:R.Srpska je zaokruzena cjelina i ima stabilnu bazu...
Ne kontam,kakva cjelina??još zaokružena!!!!R.srpska je za tvoju i informaciju ostalim livadičima i šumnjacima entitet u državi Bosni i Hercegovini.Lagali su vas kad su vas huškali na genocid i ostala u novijoj istoriji nezapamčena zlodjela da čete imat državu a vi/livadići i šumnjaci/ nikako da skontate da od toga ništa.Sigurno si svoju guzicu/oprosti na izrazu/izvuko daleko odavde pa si slabo informisan.Zato samo par stvari da ti napomenem:laž da imate pasoš RSa/jedinstven je za cijelu BiH, laž za vašu lovu/jedinstvena za jedunu nam BiH,laž za reg.tablice,lične karte.vozačke dozvole, vojska a u tajnosti i to se radi:komandant zajedničke vojske:general SIFET PODJIĆ.Reprezantivci BiH iz cijele nam države ručicu na srcu drže dok se himna intonira,znaš li koja?Države BOSNE iHERCEGOVINE.A da li znaš koji vam je glavni grad i gdje ambasadori drugih zemalja koji dolaze ovdje na službu ,agremane predaju? Glavni grad vam je RAJVOSA a ako neznaš prevest pitaj nekog. Zato što prije skontate/ne vi koji ovdje dodjete na odmor/ da je ova administracija preglomazna a samim tim i preskupa bolje za sve nas pa i vas koji iz bauštelskog rahatluka?i sa sigurne distance maštate o jednonacionalnim/pih/ avlijama.
- DiplomataSaSela
Neznam sto se ovoliko ne slazemo a zelja nam je skoro ista.Vodenjak wrote:Opet ja i ti, ali nema veze...DiplomataSaSela wrote:
Ma sumnjam i ja al se nadam.Znali ne znali sta znaci stvari se kotrljaju jedna po jedna kako ih je muha_sa nabrojo,ostala je jos samo jedna...al doci ce i taj dan![]()
Hocu samo da kazem da jos ta jedna, ako dodje ne isti nacin na koji je su dosle i pobrojane, ne znace u principu nista.
Potpis Dejtona i priznanje RS je uzrok svega danas!
Mozemo sad vikati i siktati koliko nam volja, ali Srbi nakon Dejtona mnogo su jaci nego su bili cak i 92., a Bosne nikad manje nije bilo nego sad...
Ali, ako se pak dicimo zajednistvom koje je doslo zbog dekreta (i SAMO toga) onih koji nam daju sadaku da BUKVALNO prezivimo, onda aferim!
Nemoj se onda cuditi sto "volim" vlast koja je postigla tolike "uspjehe"!
Negdje si napisao da su drugi vec bili dobili sansu.
Ne mazhi ljudima oci time ili ako ne znas ni sam, onda da ti kazem - drugi nisu nikad od 91. dobili pravu sansu.
Ako mislis na period kad je SDP "vladao" u Vijecu Ministara, onda ocito nisi svjestan da je snaga Vijeca Ministara jednaka snazi nekadasnjeg Savjeta MZ. U vrijeme kad je SDP rukovodio istom bilo je i od jos manje vaznosti... Ko neka potkomisijica jedne druge potkomisije u sastavu komisije! Nije puno bolje ni u vladi Federacije!
Vlast u Federaciji lezi u kantonima!
A tamo se zna ko uzde drzi!
A i zna se kako je u kojem kantonu, zavisno od kocijasa!
U zdravlje!
Potpis Daytona i rs nije ni blizu uzrok svega danas.Milim da su uzroci mnogo dublji i dalji.
Srbi nisu ni blizu jaki ko 92.Ni slucajno a Bosne ima sve vise i vise.Pogledaj malo okolo
Sto se tice dekreta i rs je nastala "dekretom"(R.Hoolbrok) tako ce i nestat
A "drugi" su imali sansu.Itekako.Nije samo Vijece ministara.Imali su MUP(Z.Miletic),dobar dio sudstva i tuzilastva i dobar dio medija plus kompletnu medjunarodnu zajednicu na svojo strani.Sad sto je Zlaja ukakio u vecini stvari misleci da se moze vladati kao prije 20-30 godina i previse se sastajo i dogovaro sa kolegom mu Svilanovicem njegov problem.Al sansu su imali.