ma najmanji nam je problem te pare skupit na jedno mjesto, ja cu evo opet poslat poruku nermini da vidimo mozemo li sta preko njih...Isabell wrote:Mirci druze jel jos uvijek nismo nista rijesili za racun na koji mozemo placati?
Ne javlja se Nemina?
Ili da trazimo dalje?
Koliko kosta jedna krava?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
-
cnermina
hej ljudimIRCerka wrote:ma najmanji nam je problem te pare skupit na jedno mjesto, ja cu evo opet poslat poruku nermini da vidimo mozemo li sta preko njih...Isabell wrote:Mirci druze jel jos uvijek nismo nista rijesili za racun na koji mozemo placati?
Ne javlja se Nemina?
Ili da trazimo dalje?
ja se stvarno ne razumijem u te finansije... mi imamo racun kao pravno lice... e sad mozemo li to koristiti i za ovakve stvari to se treba raspitati. samo znam da se svaka marka koja prodje mora pravdati- sto nije problem jer cemo imati racun da je kupljena krava
Ali sto mirci rece to je najmanji problem. za to se moze koristiti i neciji privatni racun ili nesto...
ja bih voljela da mi se javi enko ko zna kako to ide sa racunima nevladinih organizacija jer sam ja tu bas truba...
pozz
N
- Isabell
E ljudi ja sada nazvala Raifaisen banku i pitala :
Mozemo li otvoriti racun na ime osobe (u nasem slucaju na ime oca ili majek ove familije) i uplacivati novac mi svi regularno sa saltera oni kazu moze.
Mislim da nam je to najjednostavnije uzmemo podatke od njih otvorimo racun i sve sto nam treba nakon toga je broj tog racuna i broj RBA koji je vec poznat i uplacujemo ko koliko moze.
Sta mislite?
Mozemo li otvoriti racun na ime osobe (u nasem slucaju na ime oca ili majek ove familije) i uplacivati novac mi svi regularno sa saltera oni kazu moze.
Mislim da nam je to najjednostavnije uzmemo podatke od njih otvorimo racun i sve sto nam treba nakon toga je broj tog racuna i broj RBA koji je vec poznat i uplacujemo ko koliko moze.
Sta mislite?
-
mIRCerka
ma drz lvou kod sebe sto si planirala, pokupi od raje koju imas, meni stize nesto za dom i nesto za kravu do kraja sedmice, pa cemo do petka napisati koliko imamo, a do tada cemo valjda imat ziro racun za ove ljude i idemo po kravu!Isabell wrote:Ma ok, naci cemo mi ljude bona Mirci, nego da pocnemo lovu skupljati.
-
Pearl
jel otisao mail?mIRCerka wrote:ma drz lvou kod sebe sto si planirala, pokupi od raje koju imas, meni stize nesto za dom i nesto za kravu do kraja sedmice, pa cemo do petka napisati koliko imamo, a do tada cemo valjda imat ziro racun za ove ljude i idemo po kravu!Isabell wrote:Ma ok, naci cemo mi ljude bona Mirci, nego da pocnemo lovu skupljati.
ja sam trazila po netu da nadjem bar broj telefona AS-a, da bar nekako dodjemo do podataka, i nigdje nema...
-
a.basko
evo ideje...
ponekad slusam radio kalman na netu,primjecujem da se dosta raje javlja iz zenice...vi u sarajevu pokusajte kontaktirati r.kal. i zamolite da oni pitaju za ovu familiju...mislim da je to najbrzi nacin da ih nadjemo...
evo i ja cu ih mailom zamoliti...ako odgovore javim se
ponekad slusam radio kalman na netu,primjecujem da se dosta raje javlja iz zenice...vi u sarajevu pokusajte kontaktirati r.kal. i zamolite da oni pitaju za ovu familiju...mislim da je to najbrzi nacin da ih nadjemo...
-
mIRCerka
supericaa.basko wrote:evo ideje...
-
mIRCerka
da prostis, mirci mora i posao svoj da uradi inace nece imat ni za kifle a ne za krave.a.basko wrote:isabell...spori smo... imas pravo!![]()
mirci, gdje si... prolazi vrijeme, moramo djelovati...![]()
daj da ovaj vikend iskoristimo...10 dana samo se dogovaramo![]()
one steone krave ce se oteliti dok mi sta skupimo...![]()
![]()
Rekoh ti vec, najmanji je problem, ako neko zeli dati 20KM da te pare cuva, i onda kad budemo ili skupljali kes ili otvarali racun boom u 3 dana mozes imati sve.
- The Nightwatchman
toliko kosta krava s kravljim ludilomMistake wrote:Krava steona 900 km.
Krava sa teletom 700 km.
*** SPAM *** - Zivotinje - poljopriivredna zemljista:
http://www.*** SPAM ***.ba/prikaz.php?klas=38&podklas=ZB
-
nedim_uk
Malo upadam u temu ali sta mislite da nabavite neko tele,po mom misljenju puno je bolje, jeftinije i lakse za transport (racunajte dodatnih 80 km i vise za prevoz odraslog grla u kamionu) a i ta porodica bi imala vise koristi od teleta jer zivjet ce duze.
Ako ne "upali" pomoc sa kravom,tacnije ako se ne skupi potreban novac kao alternativa mogu dobro posluziti sitnija grla poput ovaca ili koza,ne donose bas neki novac ali prednost je u tome sto se brzo razmnozavaju i ne traze veliku stalu kao krava.Zive vage,od 5 do 10 km po kilogramu,auto sa kukom i "search and buy" po selima,trpaj u prikolicu i vozi ka doglodima.Par muskih i par zenskih,za par mjeseci eto prinova,ta djeca onda mogu imati pristojan mesni obrok na stolu,uz casu veoma zdravog mlijeka.
20x20=Gorivo,prikolica i jarici,neka verzija "dizel" donacije...
Ako ne "upali" pomoc sa kravom,tacnije ako se ne skupi potreban novac kao alternativa mogu dobro posluziti sitnija grla poput ovaca ili koza,ne donose bas neki novac ali prednost je u tome sto se brzo razmnozavaju i ne traze veliku stalu kao krava.Zive vage,od 5 do 10 km po kilogramu,auto sa kukom i "search and buy" po selima,trpaj u prikolicu i vozi ka doglodima.Par muskih i par zenskih,za par mjeseci eto prinova,ta djeca onda mogu imati pristojan mesni obrok na stolu,uz casu veoma zdravog mlijeka.
-
spectra
Ma, ako se vec hoce pomoci - tele nije rjesenje, jer valja tele odhraniti, dug je to period, plus sto ce jos imati troskva dok othrane sad i tele...nedim_uk wrote:Malo upadam u temu ali sta mislite da nabavite neko tele,po mom misljenju puno je bolje, jeftinije i lakse za transport (racunajte dodatnih 80 km i vise za prevoz odraslog grla u kamionu) a i ta porodica bi imala vise koristi od teleta jer zivjet ce duze.
I jos nesto - ne nastaje od svakog teleta krava muzara... neke krave i nemaju nikad mlijeka..
Najbolje bi bilo stupiti u kontakt s porodicom, i da oni nadju kravu, i mi samo odemo i platimo...
- uvjek dobar gost
Krava košta od 1200 KM pa do 2600 Km zavisi od pasmine, od starosti i od steonosti, ako još niste ništa riješili javite se putem PM-a mogu vam pomoći.... milsim nemam je kravu ali radim takav posao pa mogu pomoći....
- Bosanac sa dna kace
ne zaboravte da kupite češagiju da kupite za kravu, da je mogu timarit ili vam češagijat
da krava daje bolje mlijeko
da krava daje bolje mlijeko
-
mIRCerka
Trenutno muntam par ljudi da od svojih masala primanja odvoje neku "sicu" za ovo, plus sam pocela muntanje za, ako nista drugo, vanjske radove na njihovoj kuci...a.basko wrote:mirciiii...pearl... imal sta novo?
ovo za kravu mozda i uspijem, za krov i zidove nisam sigurna, al ko ne riskira nema cir...