Koliko kosta jedna krava?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Koliko kosta jedna krava?
Porodica Doglod, mjesto Zenica.
Otac, majka i sedmero djece.
Zive u tudjoj kuci, sadasnji vlasnik ce uskoro da ih delozira (nije bas sigurno kad) a njihova kuca jos nije obnovljena.
Otac iako ima nekih oboljenja, radi u rudniku za 230KM i izdrzava 7 djece.
On ima jednu zelju - obnoviti kucu da bude koliko toliko uslovna (prema slikama u novinama, kuca nema ni gornju plocu).
Majka ima jednu zelju - imati makar kravu da lakse prehrani djecu.
Djeca na slici sjede i smijese se u aparat, uredna, pocesljana...
E sad, posto smo se ko gradjevinci pokazali da pojma nemamo i da se ne mozemo dogovoriti, mene interesuju dvije stvari:
Da li biste bili spremni ucestvovati u ovoj egzibiciji?
PS Prica je izasla u jucerasnjem ASu.
Otac, majka i sedmero djece.
Zive u tudjoj kuci, sadasnji vlasnik ce uskoro da ih delozira (nije bas sigurno kad) a njihova kuca jos nije obnovljena.
Otac iako ima nekih oboljenja, radi u rudniku za 230KM i izdrzava 7 djece.
On ima jednu zelju - obnoviti kucu da bude koliko toliko uslovna (prema slikama u novinama, kuca nema ni gornju plocu).
Majka ima jednu zelju - imati makar kravu da lakse prehrani djecu.
Djeca na slici sjede i smijese se u aparat, uredna, pocesljana...
E sad, posto smo se ko gradjevinci pokazali da pojma nemamo i da se ne mozemo dogovoriti, mene interesuju dvije stvari:
Da li biste bili spremni ucestvovati u ovoj egzibiciji?
PS Prica je izasla u jucerasnjem ASu.
Last edited by mIRCerka on 03/07/2007 13:06, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
Znaci itekako.Isabell wrote:Ucestvujem s lovom a mogu preko vikenda saznati koliko kosta krava, ako to ista znaci .
Znaci treba nam krava muzara, da nije ono pred smrt, vec da ce zivjeti sretno s tom familijom.
moo moo
- Neelix
-
mIRCerka
invizigot323 wrote:krava ne kosta ispod 3000 KM zavisno od starosti i sorte naravno...
ako bude problema sa nalazenjem iste javite mi se PM da vidimo sta mozemo uciniti...
p.s. nisam nikakav stochar ili nesto slicno nego sam radio sa poljoprivrednicima u poljoprivrednim zadrugama ciji kooperanti drze stoku...
pozdrav
te se pare mogu skupiti za tren oka, a cifra djeluje tako nedokuciva....
uffffff
3000=300x10=30x100=1000x3
manta mi se sad....
Ma invi, de se ti raspitaj ima li ko da prodaje kravu, pa da tu zapikamo iznos i da ganjamo....
treba samo nas 300 dati po cenera...
to je bagatela...
-
Mistake
Krava steona 900 km.
Krava sa teletom 700 km.
*** SPAM *** - Zivotinje - poljopriivredna zemljista:
http://www.*** SPAM ***.ba/prikaz.php?klas=38&podklas=ZB
Krava sa teletom 700 km.
*** SPAM *** - Zivotinje - poljopriivredna zemljista:
http://www.*** SPAM ***.ba/prikaz.php?klas=38&podklas=ZB
- Bosanac sa dna kace
fina krava kosta nekih 1200 maraka, ona nasa doamca obicna busa sorta, megu je hranit svim i svacim...bude i fino telce od nje pa bude i mesine...
P.S. @mirci mislo sam da ti znas nesto o kravama
-
mIRCerka
Krava i malina imaju malo toga zajednickog.Bosanac sa dna kace wrote:fina krava kosta nekih 1200 maraka, ona nasa doamca obicna busa sorta, megu je hranit svim i svacim...bude i fino telce od nje pa bude i mesine...
Ja znam O KRAVAMA ali ne znam cijene.
Plus, od komsije Hilme mi je prije rata krava pobjegla s lanca i od tada kravama ne prilazim. Nisam dobra sa zivotinjama koje ne mozes serbez prosetati
- Bosanac sa dna kace
eh nadam se da ces znat da im izaberes jednu finu bosanksu kravicu koja im nece pojest vise neg sto ce im dat... gledaj da bude kakva fina sa finim vimenommIRCerka wrote:Krava i malina imaju malo toga zajednickog.Bosanac sa dna kace wrote:fina krava kosta nekih 1200 maraka, ona nasa doamca obicna busa sorta, megu je hranit svim i svacim...bude i fino telce od nje pa bude i mesine...
Plus, od komsije Hilme mi je prije rata krava pobjegla s lanca i od tada kravama ne prilazim. Nisam dobra sa zivotinjama koje ne mozes serbez prosetati
-
mIRCerka
cim ti imas za internet, imas i sebi kravicu da kupisBosanac sa dna kace wrote:eh nadam se da ces znat da im izaberes jednu finu bosanksu kravicu koja im nece pojest vise neg sto ce im dat... gledaj da bude kakva fina sa finim vimenommIRCerka wrote:Krava i malina imaju malo toga zajednickog.Bosanac sa dna kace wrote:fina krava kosta nekih 1200 maraka, ona nasa doamca obicna busa sorta, megu je hranit svim i svacim...bude i fino telce od nje pa bude i mesine...
Plus, od komsije Hilme mi je prije rata krava pobjegla s lanca i od tada kravama ne prilazim. Nisam dobra sa zivotinjama koje ne mozes serbez prosetatii nemoj da kojim slucajme bude simentalka, ionako ljudi nemaju seb za hljeba a kamoli kravi da nanose sijeno i mekinje
Ova kravica je za onu djecu.
Nego, meni su simentalke pravo lijepe, bucmaste, super im AIMCS nausnice stoje, al mi je mlijeko nase krave super...