Koliko kosta jedna krava?
- Bosanac sa dna kace
evo odalamicu i ja od svoje skromne stipe za kravu Saksulju 
- Ivy
OPLAKAHmIRCerka wrote:Krava i malina imaju malo toga zajednickog.Bosanac sa dna kace wrote:fina krava kosta nekih 1200 maraka, ona nasa doamca obicna busa sorta, megu je hranit svim i svacim...bude i fino telce od nje pa bude i mesine...
P.S. @mirci mislo sam da ti znas nesto o kravama
Ja znam O KRAVAMA ali ne znam cijene.
Plus, od komsije Hilme mi je prije rata krava pobjegla s lanca i od tada kravama ne prilazim. Nisam dobra sa zivotinjama koje ne mozes serbez prosetati
- Bosanac sa dna kace
haj oplaci i koju marku za sisavu SaksonijuIvy wrote:
OPLAKAH![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
E moja Ivy, da je tebi krava pobjegla sa lanca, plakala bi ti al od tuge sto je ne mozes sticiIvy wrote:OPLAKAHmIRCerka wrote:Krava i malina imaju malo toga zajednickog.Bosanac sa dna kace wrote:fina krava kosta nekih 1200 maraka, ona nasa doamca obicna busa sorta, megu je hranit svim i svacim...bude i fino telce od nje pa bude i mesine...
P.S. @mirci mislo sam da ti znas nesto o kravama
Plus, od komsije Hilme mi je prije rata krava pobjegla s lanca i od tada kravama ne prilazim. Nisam dobra sa zivotinjama koje ne mozes serbez prosetati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
kad se krava zaobada samos e skolni neks e iskace i onda kad se msijeri samo je potjeraj dje treba, ako pocne trcat samo joj ne daj u tudje zitomIRCerka wrote:E moja Ivy, da je tebi krava pobjegla sa lanca, plakala bi ti al od tuge sto je ne mozes sticiIvy wrote:OPLAKAHmIRCerka wrote: Krava i malina imaju malo toga zajednickog.
Plus, od komsije Hilme mi je prije rata krava pobjegla s lanca i od tada kravama ne prilazim. Nisam dobra sa zivotinjama koje ne mozes serbez prosetati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mIRCerka
tudja krava se zaobadala preko pruge, jedva je stigose neki ljudi, i vrate mi je i kazu SINE CIJA JE KRAVA ja rekoh CIKA HILMINA JA JE IZVELA U SETNJU...Bosanac sa dna kace wrote:kad se krava zaobada samos e skolni neks e iskace i onda kad se msijeri samo je potjeraj dje treba, ako pocne trcat samo joj ne daj u tudje zitomIRCerka wrote:E moja Ivy, da je tebi krava pobjegla sa lanca, plakala bi ti al od tuge sto je ne mozes sticiIvy wrote: OPLAKAH![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kontala ja moze krava slusat ko pas na uzici
- Bosanac sa dna kace
more al ako ti ides ispred njemIRCerka wrote:tudja krava se zaobadala preko pruge, jedva je stigose neki ljudi, i vrate mi je i kazu SINE CIJA JE KRAVA ja rekoh CIKA HILMINA JA JE IZVELA U SETNJU...Bosanac sa dna kace wrote:kad se krava zaobada samos e skolni neks e iskace i onda kad se msijeri samo je potjeraj dje treba, ako pocne trcat samo joj ne daj u tudje zitomIRCerka wrote: E moja Ivy, da je tebi krava pobjegla sa lanca, plakala bi ti al od tuge sto je ne mozes stici
Kontala ja moze krava slusat ko pas na uzici
- Isabell
Rijesit cemo i taj transport nekako, mozda je najjednostavnije da se krava kupi negdje u okolini Zenice, pa bi to bilo rijeseno samo od sebe.
A ne znam nismo razmisljali mozda bi oni sami sebi mogli naci kravu a da im mi damo novac???
Sta mislite o tome??
Mozda su oni jos bolje informirani od nas gdje je mogu kupiti. Negdje u susjedstvu ili tako nesto.
A ne znam nismo razmisljali mozda bi oni sami sebi mogli naci kravu a da im mi damo novac???
Sta mislite o tome??
Mozda su oni jos bolje informirani od nas gdje je mogu kupiti. Negdje u susjedstvu ili tako nesto.
-
a.basko
dobra ideja...Isabell wrote:Rijesit cemo i taj transport nekako, mozda je najjednostavnije da se krava kupi negdje u okolini Zenice, pa bi to bilo rijeseno samo od sebe.
Sta mislite o tome??
ja sam za, a vi...
-
mIRCerka
ja sam poslala SMS Asu, ali jos nije prosao, da mi se javi autor clanka, pa da stupimo u kontakt sa porodicom, jer mozda neki komsija pristane za manje para prodat kravu, a mi skupimo vise, pa da poguramo i jos nesto za tu familiju...a.basko wrote:dobra ideja...Isabell wrote:Rijesit cemo i taj transport nekako, mozda je najjednostavnije da se krava kupi negdje u okolini Zenice, pa bi to bilo rijeseno samo od sebe.
Sta mislite o tome??
Mozda su oni jos bolje informirani od nas gdje je mogu kupiti. Negdje u susjedstvu ili tako nesto.... svi mi znamo gdje mozemo nabaviti stvari o kojim mastamo...pa tako i oni...a i od tih para za transport mogli bi si obezbijediti hranu za kravu, za pocetak!!!
ja sam za, a vi...nekad je bio moto...
mene iskreno najvise sekira to sto njihova kuca stoji kao rusevina, niko da obnovi, a gazda kuce u kojoj sad zive mozda uskoro delozira onu djecicu...